Nevím, zda už na to přišel někdo jiný, což by bylo pravděpodobné, ale zkrátka se mi povedlo, vyvinout metodu výroby kyslíku z oxidu uhličitého. Jako všechny nové věci, má i tato zatím drobné mouchy.
Nicméně se jedná o možné řešení v problematice: atmosférický kyslík vs. oxid uhličitý. Že je to nereálné, snažit se, nějak "uměle" zlepšovat bilance těchto plynů v atmosféře, když je atmosféra tak nepředstavitelně objemná? Nepředstavitelné to může být, jenže nám ve finále nic jiného nezbyde, než si to představit umět. Situace se zhoršuje dost rapidním tempem. Množství CO2 se zvyšuje exponenciální řadou. Snahy jen o prevence už nebudou pravděpodobně stačit. Možná by bylo dobré, připravit se na to, co nemusí přijít zas až tak za dlouho...
Princip přeměny CO2 na O2:
Ionizující beta záření štěpí molekuly CO2 na jednotlivé atomy, které se poté váží na molekuly O2 a vznikají tak molekuly O3 (trikyslík neboli ozón). Ozón se postupně rozpadá a vzniká opět O2, teď už ovšem máme navíc molekulu O2, která byla původně CO2.
Tento princip není teorií nebo hypotézou, učinil jsem testy, které to dokazují.
Info na mém webu:
http://adambenda.net/index.php?id=10029
Aktuální problém: Ozón se na kyslík rozpadá poměrně pomalu. Jelikož je pro většinu živočichů (včetně člověka) jedovatý, nelze vypouštět do ovzduší přímo ozón a nechat ho postupně rozložit ve vzduchu, ale je potřeba, najít nějaké pokudmožno energeticky nenáročné způsoby, kterými rozpad ozónu na kyslík urychlit. Obecně platí, že tento rozpad například urychluje:
- chlor
zvýšení teploty
zvýšení tlaku
Zkoušel jsem tedy v posledních dnech, nechat ozón probublat roztokem kyseliny chlorovodíkové nebo roztokem vody a NaCl. Zkrátka tam, kde se nachází chlor "rozpuštěný". U HCl z toho smrdělo bůhvíco, u H2O+NaCl z toho smrdělo zase něco jiného... ..třeba by to tolik nevadilo.. Navíc u HCl se rozpadlo asi jen menší množství ozónu. Na některá měření tu nemám dost mastný vybavení, občas se musí improvizovat.
Když bychom využili faktu, že rozpad ozónu urychlíme zvýšenou teplotou, bude z toho zařízení, který bude žrát energie jak blázen jenom na zvýšení teploty..
Nalezneme nějaký šikovný způsob, jak pomoci ozónu v rozpadu?