laik píše:Anri ted sem si to zkusil psát pravou, a je to fakt úžasné a asi vím co myslíš, .... při delším psaní jsem začal pociťovat něco jako by to psal někdo jinej než já , taky je zajímavé že si ani pomalu nepamatuju po deseti minutách co sem psal ... možná to mozek nestačil nebo nedovedl zaznamenat???? .... Zajimavé že sem pocitoval takovej divnej stav těla, či mysli... Myslíš že je možný se takhle, psaním druhou rukou, dostat do
změněnejch stavu vědomí?

ahoj Laiku, ... mám o tom takovou malou s(ou/)krom(/n)ou teorii, že pokud začneš mentálně namáhat i druhou "mozgovou pologuli", tak v sobě probudíš svou "druhou osobnost", tedy "své druhé já", které v sobě asi máme všichni (více či méně vyvinutou) ..... s tímto podobným se často potýkají simultánní překladatelé, kdy v nich tyto obě osobnosti zároveň koexistují ve stejném okamžiku ... tzn. že pro každý jazyk, pokud v něm i automaticky
přemýšlíme, se potom následně vyvine další nová osobnost ... viz rčení: "Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem" ...

... (k tomu se ještě časem vrátím na konkrétním příkladu) ....... no a u leváků k tomu dochází už ze samotné podstaty "používání druhé ruky" ... možná si to (vy praváci) neuvědomujete, ale víte s kolika všema možnejma běžnejma nástrojema (uzpůsobenejma pro praváky) se musí takovej obyčejnej levák v běžném životě vypořádat, i přestože na to jeho mozek není vůbec "uzpůsoben" ??? .... díky tomu (dle mne) mají leváci na rozdíl od praváků tuto "druhou osobnost" automaticky více vyvinutou, což jim tak dovolí střídat ruce, tzn. dělat různé činnosti oběma rukama ... např. při zatloukání hřebíků (což opravdu dokáže většina leváků) dokážou držet kladivo v levé, ale klidně i v pravé ruce, často aj "na střídačku" (můj tatík v tu chvíli vždy odvracel zrak se slovy
"Já se na to nemůžu koukat"

) ....... ale všechno je něco za něco, ... je totiž statisticky prokázáno, že se leváci oproti pravákům dožívají kratšího věku (průměrně o 9 let) na základě toho, že díky své "nepozornosti / rozhozenosti" velmi často podlehnou různým úrazům ...

...
... takže (pokud je má teorie pravdivá) jediným problémem je po "vyvinutí druhého já" naučit ho spolupracovat s tím "prvním já" .... a nevypadat při tom jako blázen ...

...
... ano, Laiku, dá se to v podstatě přirovnat ke "změněnému stavu vědomí" ...

...... záleží jenom na tréningu ... neb všechno se časem podá ...

... stačí "pouze" najít vnitřní klid a soustředěnost ...
PeS: ... dříve, když jsem často pájel pomocí "tenkého brka", se mi často stávalo, že po přehození páječky do druhé ruky jsem nebyl schopen v hlavě dokončit rozdělanou myšlenku (která se přímo netýkala pájení), případně ji vokálně vyjádřit, ... nejčastěji pak při práci se SMD součástkami, kterážto činnost vyžadovala většího soustředění ...... popř. se mi stávalo, že při pájení jednou rukou jsem byl zamlklý, ale po přehození páječky do druhé ruky jsem byl zase "normálně ukecanej" ...

...... dnes už to tak néjní, jelikož si zkrátka vyzkouším, do jaké ruky mi páječka v ten den (v tu chvíli) padne lépěji (zřejmě záleží, jak se mé "prvé já" nebo "druhé já" vyspí ...

/

......

) ....... mmch, mám kamaráda, jemného hodináře, který to má velmi obdobně ...