Anonymní - Anonymní považuje soustředění informací na jedno místo za vytváření knihovny a návodu, což považuje za daleko neefektivnější, než se k informacím dopracovat skrze podněty. Možná, že má pravdu, ale já to vidím trochu jinak.
Pepo.bn se z nějakého důvodu domnívá, že k ESP již není co dodat a ESP považuje za jakýsi protipól meditace. Nesouhlasím ani s jedním ani s druhým, takže mi zřejmě nezbývá nic jiného, než prezentovat poznatky z trochu jiného přístupu k této problematice.
Vše, co zde míním tvrdit, mám osobně ověřeno a každý si to může, pokud je ochoten tomu věnovat jisté úsilí, ověřit i sám. Stačí se dostat do tzv. hladiny Alfa, kterou procházíme při usínání a ještě několikrát během spánku - tato část je jednoduchá, ovšem aby bylo komplikacím učiněno zadost, následuje onen příslovečný háček: v této hladině musíme být při plném vědomí, což je naopak naprosto nepřirozené, takže to vyžaduje určitý výcvik.
Zatím jste se nikdo z Vás v tomto duchu neozval, takže předpokládám, že nemáte žádné zkušenosti se "Silvovou metodou ovládání mysli" nebo s "Modrou Alfou". Nejedná se o žádné sekty, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale o systémy aktivního působení v hladině Alfa. Pokud ve svém okolí máte někoho, kdo některý z těchto systémů používá, můžete si má tvrzení u něj ověřovat.
Upozorňuji předem, že tohle povídání bude asi na několik pokračování, protože na jeden příspěvek se to nedá ani napsat, ani strávit. Vyzbrojte se trpělivostí, pokusím se nic nevynechat, zodpovím případné dotazy a i případné nejasnosti se pokusím upřesnit.
Proč je tak důležité aktivní působení v hladině Alfa?
Protože pouze v hladině Alfa máme přístup k Informačnímu Poli. Současně nám tato hladina může zprostředkovat i přístup k dalším hladinám, které umožňují komunikaci na jiných úrovních.
Využití hladiny Alfa není specialitou uvedených dvou systémů, jedná se fenomén dlouho a široce využívaný, který je základem meditací všeho druhu, věštění, náboženských vytržení a transů, bílé i černé magie, léčitelství, woodoo a mnoha dalších. Navzájem se liší způsobem dosahování hladiny, dále účelem, pro který se používá a nakonec technikami, kterými se účelu dosahuje.
Silvova metoda je dle mého soudu nejbližší západnímu či evropskému přístupu, i když bývá propagována na můj vkus příliš "americky". Velice sympatické na ní je i to, že ač výlučně idealistická, velice ochotně nechává svoje výsledky prověřovat pomocí prostředků moderní vědy.
Silvova metoda se vyučuje i pomocí kurzů - většinou se jedná o dva víkendy a kurzy nejsou právě levné. Tento přístup je vhodný pro ty, kdo si raději zaplatí a dostávají znalosti jako protihodnotu. Pro zastánce opačného názoru bude zřejmě nejvhodnější se poohlédnout po nějaké literatuře - jako velice vhodnou doporučuji
"José Silva - Člověk léčitel" (jako ISBN 80-85189-21-6 vyšla v nakladatelství Radost v prvním vydání r. 1994).
V té je mimo jiné uveden i způsob, jak se sám naučit vstupovat do hladiny Alfa - tedy vlastní pílí a přičiněním, aby nešlo o penězi dotovanou víkendovou nalejvárnu.
Zatím tedy "to be continued", jak se většinou uvádí, když to ještě nekončí - poota