Nic takového vyvracet nebudu Říkám to pořád, magnet neustále generuje energetické pole (sám od sebe !) .. už tohle samo o sobě je dost podstatný fakt.. Jen toho zatím úplně neumíme využít, to už je věc jiná, je to věc naší neschopnosti. Neobviňujme magnet, že on něco neumí nebo nedokáže, hledejme chybu u sebe.jarda ovčák svitavy píše:... Vyvraťte mi můj názor, prosím. Něco mi říká, že magnety a jejicj možnosti neřekly svoje poslední slovo. Máte někdo důkaz o slábnutí magnetů?
Navíc, když zase otravně začnu tlachat o tom, že pole trvalýho magnetu je projev samotných částic hmoty, což žádný jiný objekt kromě magnetu neumí.... Přátelé, permanentní magnet je fyzikální unikát, mnohem větší, než by se mohlo zdát.... Zároveň...: Kde berou tyto částice energii k tomu, aby pořád do zblbnutí lítaly jak střelený a nezastavily se? No?! Nechci rozpoutat diskuzi na téma éter, atp... .. i když jen pravděpodobně tam bychom nalezli odpovědi na tyto otázky. Tu diskuzi však stejně rozpoutat nechci.. o těhle už opravdu "vysokých věcech", se raději bavme někde jinde...
Slábnutí magnetu nastává několika vlivy... Něco málo jsem o tom napsal tady:
http://adambenda.net/index.php?id=10016 - kapitola č. 8
..slábnutí magnetů - v případě toho motocyklu a jeho magneta jde vlastně o působení opačného magnetického pole, pokud se nepletu.... asi. ..nějak jsem s tímhle tvrzením znejistil.. opravte mě kdyžtak někdo.. Sice jsem začal žrát lecitin, ale že by to bylo nějak vidět