Nazdar Rado,
Chlorid horecnaty je vybornym dietnim doplnkem, ktery je lepsi mazat na telo jako opalovaci olej, nez to jist. Problem je, ze vetsina orne zeme ma vsecko vymeliorovane do rek, vcetne horciku. Vetsina obyvatelstva zapadniho sveta, cislo je 90 - 95% trpi nedostatkem horciku, cehoz dusledkem je mimo jine vysoky vyskyt osteoporesis. Mudrci to zkousi lecit vapnikem, coz je naprosta blbost. Zatimco vapnik v kostech se da prirovnat k cihlam [tehlam], horcik je maltou. Vysoko kvalitni kost, cehoz je zarnym prikladem kel slona, obsahuje 5% horciku, oproti [zdravemu] lidskemu zuby s 2% horciku a zdrave liodske kosti obsahujici nejakych 1.5% horciku.
Takze, kosti bez horciku trpi jsou jak sucha zed a je lepsi se o ne moc neopirat.
Trpi take svaly, protoze dostatek horciku brani ukladani vapniku v mekkych tkanich a v podstate dostatek horciku reguluje vapnik v tele. Nedostatek se vetsinou projevuje v prvnich fazich krecemi svalu. Magnesium [horcik] je vedle calcia nesmirne dulezity pro latkovou vymenu sam o sobe. Prebytek vapniku diky nedostatku horciku take dela divy s latkovou bunecnou vymenou. Dale nedostatek horciku zvysuje kyselost krve a tkani, coz telo vyrovnava vapnikem, ktery drancuje z kosti.
Horcik je tezko testovat v krvi, protoze telicko si horcik v krvi hrozne hlida a jeho krevni obsah neodpovida jeho obsahu ve tkaninch. Doporuceni dosti znameho prirodoktora Markuse Sircuse bytem v Brazilii je, vykasli se na testy a maz se olejem horciku kazdy den alespom pul roku a magnesium se to doplni na spravnou uroven. Jestli jsi ho mel dost, tak se nic nedeje, telo si ho vylouci. Olej horciku jest 2.5% roztok chloridu horecnateho ve vode. Industrialni kvalita se nedoporucuje pro necistoty, ze kterych je asi nejhorsi brom. Doporucuje se kvalita P.A. Pro Analyzy. Normalne je nejdostupnejsi ve forme "vlocek" coz jsou zlomky hydratu chloridu horecnateho.
Kdyz si z tebe nekdo bude zase delat srandu, smej se s nim, zmatnes ho. Zaludek je chlorem [ci lepe receno kyselinou solnou] stedre zavlazovan a vse, co do zaludku jde, se snazi premenit na chloridy. Telicko je na chlor velice dobre zarizene, az na ty plice. Je to samozrejme take otazka koncentrace. Kdyz ti tedy nekdo bude tvrdit, ze se mas chloru a chloridum za kazdou cenu vyhnout, odstav ho od soli a chloru v jakekoliv podobe a uz jenom jeho pozustali dosvedci, jak se mylil.
Ahoj, Slavek.
P. S. vrhl jsem se na ten olej pred pul rokem, skoro okamzite mi to zastavilo krece v nohou, skoro mi to zastavilo skubani ve svalech. Pracuje to.
Kdyz si k tomu das jeste kapku jodu tak trikrat tydne do sklenice vody, asi se nikdy nedozvis, ze mas stitnou zlazu. Pokud k tomu prihodis nejaky selen a vitamin D3, asi se nikdy nedozvis o spouste jinych telesnych organech. Akorat se necpi vapnem, kdyz jses na Decku. Decko hrozne zvysuje jeho vstrebavani ve strevech. Mam to vyzkousene, tedy literaturu jsem overil na sobe. Facha to. Dam si vapno na decko a zaseknou se mi nohy.
No, to by mohlo stacit.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.