Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Nejen přírodní výživa :-)
-
- Nový člen
- Příspěvky: 15
- Registrován: ned 25 led 2009 21:55
- Bydliště: Praha
- Dal: 2 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1719
- Registrován: úte 09 led 2007 12:49
- Bydliště: Praha
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasně Honzo
celkem to mám pročtený, dokonce i léta vyzkoušený, takže souhlas :
Nejen zdravá výživa, ale s ní spojené nazírání kolem sebe. Dokonce si troufám tvrdit, že to nazírání může přivést vlastně konvergenci ke zdravé výživě. Samosebou po mnohých peripetiích a omylech. Otevřel si dobré téma, jenom nevím kdo se přidá. Kéž by vůbec někdo .
K.
Nejen zdravá výživa, ale s ní spojené nazírání kolem sebe. Dokonce si troufám tvrdit, že to nazírání může přivést vlastně konvergenci ke zdravé výživě. Samosebou po mnohých peripetiích a omylech. Otevřel si dobré téma, jenom nevím kdo se přidá. Kéž by vůbec někdo .
K.
Poctatná časť mojej stravy http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=4621 . Pepe
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
-
- Nový člen
- Příspěvky: 15
- Registrován: ned 25 led 2009 21:55
- Bydliště: Praha
- Dal: 2 poděkování
Dobrá kniha o klíčení
http://www.grada.cz/katalog/seznam/pest ... onky_3559/pepe píše:Poctatná časť mojej stravy http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=4621 . Pepe
Tuhle knihu můžu jen doporučit.
Makrobiotika + klíčení + mléčné kvašení + osení + hlíva ústřičná + bylinky to jsem já
Re: Dobrá kniha o klíčení
No vydíš , tak to už sme minimálne dvaja , ktorým s velkou pravdepodobnostou nielen MMS-ko ,,nehrozí" . PepeCZHonza píše:Makrobiotika + klíčení + mléčné kvašení + osení + hlíva ústřičná + bylinky to jsem já
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1719
- Registrován: úte 09 led 2007 12:49
- Bydliště: Praha
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přírodní antibiotika, dezoxidanty
která mám vyzkoušená positivně jsou :
Česnek
Cibule
Křen
Jinak s těmi klíčícími to vyzkouším, je to otázka přejít na jinou chuť
Vlastně malá zkušenost je.
Minimálně 1X ročně dělám kůru asi týdenní , kde se jí pouze pšenice, namočená den, nebo uvařená. Kdo nezkusil mi pak píše, že ze sebe slepici dělat nebude.
Je to jasný u těch chemikářů by to byl reaktivní pohon.
K.
Česnek
Cibule
Křen
Jinak s těmi klíčícími to vyzkouším, je to otázka přejít na jinou chuť
Vlastně malá zkušenost je.
Minimálně 1X ročně dělám kůru asi týdenní , kde se jí pouze pšenice, namočená den, nebo uvařená. Kdo nezkusil mi pak píše, že ze sebe slepici dělat nebude.
Je to jasný u těch chemikářů by to byl reaktivní pohon.
K.
přirozená strava
Já myslím, že je potřebí pozorovat vlastní metabolismus a nezačínat nějakým izmem...asi něco jiného bude mít na jídelníčku dřevorubec a něco budhistický mnich, který sedí pět šest hodin denně a jinak se sotva pohne..přirozené je to, co je v souladu se způsobem života a stavem mysli-jinak zkuste udělat vegetariána nevařeného typu z eskymáka za polárním kruhem..
Pokud máme na mysli léčebné účinky nevařené stravy, je to už jiné hledisko, no pokud pocit nepohodlí převáží-výsledek je vždy diskutabilní.
Viděl jsem už například tolik zapálených makrobiotiků, kterým namáčení obilí zcela vyplnilo obzory mysli , že bych byl opatrný v propagování další formy "zaručeně funkčního" náboženství-osobně jsem na nevařené
stravě výhradně 25let..,k tomuto způsobu života jsem došel empiricky-postupným vylučováním ..a nejsem si po letech jistý, jestli moje kladné výsledky jsou univerzálně-obecně platné.Jistě jsou tu výsledky,které se nepřehlédnou-menší potřeba spánku,rychlejší regenerace,lehkost co se tělesných pocitů týká.... všechno má své ale...
Málo se ví, že základním zdrojem toxikace organismu jsou kvasné procesy ve střevě-a nevaření vegetariáni mají na fermentační fabriku slušně našlápnuto.. musí stůj co stůj omezit nekontrolovaný stav "jímky" zcela cíleně neustálým přísunem laktobacilů, bez ohledu na modní televizní kampaně. To je naprosto klíčové...
Viděl bych to třeba takto-
Začít rozumným omezením průmyslově připravených potravin plných
všemožných E ve prospěch prostých výživných potravin.
Čas od času připustit něco tak přirozeného jako půst-každé zvíře důvěrně zná..
Na tom se žít dá- někdo díky slinivce,slezině, žaludku
na nevařený brokolici , květáku a obilí neskončí, no žádné
prozření tudy nenastává, tak není třeba žalu..,dalajlama má cukrovku a tak v klidu konzumuje šunku :-)
Zdůraznil bych daleko důležitější-opomíjené- voda, voda, voda
to je začátek, pít vodu a jíst co si tělo řekne..a občas jednoduše vynechat
A dívat jak to celé funguje..Ono tvrdit , že dejme tomu pokročilý radžajogin žije z mrkve je jen půl pravdy..a na to další je potřeba přiměřeného stavu citlivé vnímavé mysli..
Pouhý názor....
Pokud máme na mysli léčebné účinky nevařené stravy, je to už jiné hledisko, no pokud pocit nepohodlí převáží-výsledek je vždy diskutabilní.
Viděl jsem už například tolik zapálených makrobiotiků, kterým namáčení obilí zcela vyplnilo obzory mysli , že bych byl opatrný v propagování další formy "zaručeně funkčního" náboženství-osobně jsem na nevařené
stravě výhradně 25let..,k tomuto způsobu života jsem došel empiricky-postupným vylučováním ..a nejsem si po letech jistý, jestli moje kladné výsledky jsou univerzálně-obecně platné.Jistě jsou tu výsledky,které se nepřehlédnou-menší potřeba spánku,rychlejší regenerace,lehkost co se tělesných pocitů týká.... všechno má své ale...
Málo se ví, že základním zdrojem toxikace organismu jsou kvasné procesy ve střevě-a nevaření vegetariáni mají na fermentační fabriku slušně našlápnuto.. musí stůj co stůj omezit nekontrolovaný stav "jímky" zcela cíleně neustálým přísunem laktobacilů, bez ohledu na modní televizní kampaně. To je naprosto klíčové...
Viděl bych to třeba takto-
Začít rozumným omezením průmyslově připravených potravin plných
všemožných E ve prospěch prostých výživných potravin.
Čas od času připustit něco tak přirozeného jako půst-každé zvíře důvěrně zná..
Na tom se žít dá- někdo díky slinivce,slezině, žaludku
na nevařený brokolici , květáku a obilí neskončí, no žádné
prozření tudy nenastává, tak není třeba žalu..,dalajlama má cukrovku a tak v klidu konzumuje šunku :-)
Zdůraznil bych daleko důležitější-opomíjené- voda, voda, voda
to je začátek, pít vodu a jíst co si tělo řekne..a občas jednoduše vynechat
A dívat jak to celé funguje..Ono tvrdit , že dejme tomu pokročilý radžajogin žije z mrkve je jen půl pravdy..a na to další je potřeba přiměřeného stavu citlivé vnímavé mysli..
Pouhý názor....
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1719
- Registrován: úte 09 led 2007 12:49
- Bydliště: Praha
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: přirozená strava
Souhlas, fanatismus jakéhokoliv typu může vést až k smrti/viděl jsem u makrobiotiků dítě, které v "dobré víře" posléze umučili hladem/Anonymous píše: .
Viděl jsem už například tolik zapálených makrobiotiků, kterým namáčení obilí zcela vyplnilo obzory mysli , že bych byl opatrný v propagování další formy "zaručeně funkčního" náboženství
Začít rozumným omezením průmyslově připravených potravin plných
všemožných E ve prospěch prostých výživných potravin.
Čas od času připustit něco tak přirozeného jako půst-každé zvíře důvěrně zná..
Na tom se žít dá- někdo díky slinivce,slezině, žaludku
na nevařený brokolici , květáku a obilí neskončí, no žádné
prozření tudy nenastává, tak není třeba žalu..,dalajlama má cukrovku a tak v klidu konzumuje šunku :-)
Zdůraznil bych daleko důležitější-opomíjené- voda, voda, voda
to je začátek, pít vodu a jíst co si tělo řekne..a občas jednoduše vynechat
A dívat jak to celé funguje..Ono tvrdit , že dejme tomu pokročilý radžajogin žije z mrkve je jen půl pravdy..a na to další je potřeba přiměřeného stavu citlivé vnímavé mysli..
Pouhý názor....
V žádném případě to není ono zaobírat se myšlenkově jenom jídlem.
Citlivá mysl člověka vede, pokud se člověk nechá.
Džbán vody na stole udělá divy.
K.
Tak tak, karel má pravdu.vzhledem k tomu, že jsem byl tehdy na prkně nejen fyzicky, ale i duševně a vzal jsem si toto za své, tak jsem se vysekal z nejhoršího. díky zrní. Nedám na něj dopustit a pohanka je součástí mého jídelníčku.Pokud někdo mluví o slepičí stravě, tak vůbec netuší, o čem je řeč. Nejsem však fanatik, a to je škoda, anžto jsem zase jako bečka.
Lidé obecně přikládají potravě příliš velikou váhu. Kéž by takovou váhu přikládali i výživě duše............
Lidé obecně přikládají potravě příliš velikou váhu. Kéž by takovou váhu přikládali i výživě duše............
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Jeden kamarád kdysi napsal:
Je to hodně o životosprávě.
Jím hodně zeleniny a ovoce, pokud možno v syrovém stavu (ale přesto se nijak nebráním masu - např. včera noci jsem po vláknech zdlabal půl kila ve slané vodě uvařené kližky s čerstvým chlebem, mňam ). K tomu potom ještě doplňující potraviny, např. pravidelně každý den ráno a večer jím dvě polévkové lžíce kečupu, který je schopen v zimě pokrýt veškerou potřebu látek, jenž jinak získávíme z čestvé zeleniny. A další a další a další.
Hodně věřím přírodě, nejen častým procházkám ve spoustě zeleného, ale především pak přírodním fyto produktům. Každý den sním několik bobulí rakytníku, pár bobulí goji (kustovnice čínská), trochu nakládaných brusinek, a je mi líp. Svůj pitný režim jsem postavil především na bylinných čajích.
Co jsem odboural, a to téměř stoprocentně: mléko, kávu a chemické limonády. A přitom zrovna na kávě jsem byl kdysi opravdu hodně závislý. Teprve po její eliminaci jsem pochopil, že byla pro mé tělo i psychiku spíše zátěží, podotýkám, že ne malou. Pravda, občas se jí napiji (stejně jako kdysi milovaného mléka), ale zhruba maximálně tak 1x až 2x do měsíce. Jo, pořád mi krásně voní
Ne, nejsem žádný fanatik zdravé bio výživy. Mám rád i nezdravá tučná jídla, knedlíky a rohlíky, mám rád sladké a miluju grilované, ale díky pár drobným nenásilným změnám ve svém stravování jsem dosáhl toho, že KLIDNĚ SPÍM a hlavně se probouzím s ČISTOU HLAVOU (po probuzení jsem téměř okamžitě ready). Díky tomu jsem i po zbytek dne mnohem klidnější, vyrovnanější a mnohem lépe se mi rovnají i myšlenky. To nejsou mé poznatky, takto mne vnímá mé nejbližší okolí, oni především pozorují tyto nastalé změny. Také již nemám dřívější odpolední únavu (ani když se u oběda naprosto nechutně přežeru ). Už neznám další únavové syndromy, jenž jsou pojmenované po ročních obdobích. Mé tělo dokonce začalo odbourávat alkohol mnohem snáze než dříve, díky čemuž druhý den již nemám opiční stavy. A krize středního věku zmizela jak mávnutím kouzelného proutku. Po tělesné stránce se cítím mnohem mladší, než ve skutečnosti jsem (napsal bych i duševně, ale ještě by se toho někdo mohl chytit a následně to třeba začal i překrucovat )
--------------------------
Dávám mu tímto plně za pravdu. Aby člověk žil zdravěji, tak k tomu nemusí za každou cenu přistupovat radikálně.
Díky němu teď i já žiji dost podobně. Non
.
Jím hodně zeleniny a ovoce, pokud možno v syrovém stavu (ale přesto se nijak nebráním masu - např. včera noci jsem po vláknech zdlabal půl kila ve slané vodě uvařené kližky s čerstvým chlebem, mňam ). K tomu potom ještě doplňující potraviny, např. pravidelně každý den ráno a večer jím dvě polévkové lžíce kečupu, který je schopen v zimě pokrýt veškerou potřebu látek, jenž jinak získávíme z čestvé zeleniny. A další a další a další.
Hodně věřím přírodě, nejen častým procházkám ve spoustě zeleného, ale především pak přírodním fyto produktům. Každý den sním několik bobulí rakytníku, pár bobulí goji (kustovnice čínská), trochu nakládaných brusinek, a je mi líp. Svůj pitný režim jsem postavil především na bylinných čajích.
Co jsem odboural, a to téměř stoprocentně: mléko, kávu a chemické limonády. A přitom zrovna na kávě jsem byl kdysi opravdu hodně závislý. Teprve po její eliminaci jsem pochopil, že byla pro mé tělo i psychiku spíše zátěží, podotýkám, že ne malou. Pravda, občas se jí napiji (stejně jako kdysi milovaného mléka), ale zhruba maximálně tak 1x až 2x do měsíce. Jo, pořád mi krásně voní
Ne, nejsem žádný fanatik zdravé bio výživy. Mám rád i nezdravá tučná jídla, knedlíky a rohlíky, mám rád sladké a miluju grilované, ale díky pár drobným nenásilným změnám ve svém stravování jsem dosáhl toho, že KLIDNĚ SPÍM a hlavně se probouzím s ČISTOU HLAVOU (po probuzení jsem téměř okamžitě ready). Díky tomu jsem i po zbytek dne mnohem klidnější, vyrovnanější a mnohem lépe se mi rovnají i myšlenky. To nejsou mé poznatky, takto mne vnímá mé nejbližší okolí, oni především pozorují tyto nastalé změny. Také již nemám dřívější odpolední únavu (ani když se u oběda naprosto nechutně přežeru ). Už neznám další únavové syndromy, jenž jsou pojmenované po ročních obdobích. Mé tělo dokonce začalo odbourávat alkohol mnohem snáze než dříve, díky čemuž druhý den již nemám opiční stavy. A krize středního věku zmizela jak mávnutím kouzelného proutku. Po tělesné stránce se cítím mnohem mladší, než ve skutečnosti jsem (napsal bych i duševně, ale ještě by se toho někdo mohl chytit a následně to třeba začal i překrucovat )
--------------------------
Dávám mu tímto plně za pravdu. Aby člověk žil zdravěji, tak k tomu nemusí za každou cenu přistupovat radikálně.
Díky němu teď i já žiji dost podobně. Non
.
-
- Nový člen
- Příspěvky: 15
- Registrován: ned 25 led 2009 21:55
- Bydliště: Praha
- Dal: 2 poděkování
Praxe #1
Makrobiotika je o vlastním metabolismu jedince .
http://www.prirodnivyziva.cz/organovy_pentagram.htm
Makrobiotika zohledňuje konstituci, kondici, věk, prostředí, pohlaví atd..
Jíst jenom nevařené je nesmysl a o tom Makrobiotika opět není.
Zrnomilci též nepatří do Makrobiotiky.
Makrobiotika je o tom jak se cítit pohodlně a plný energie.
http://www.prirodnivyziva.cz/vyzivove_s ... ystemy.htm
Eskymáci mají velké chladno (JING) tak ho musí vyvažovat velkým JANG (MASO). Jejich talíř bude z většiny tvořit maso které si však doplňují kvašenými řasami apod. + fermenty ze střev ryb apod.
Je třeba přijímat vždy obě kvality (JING/JANG).
Pojídání čerstvého syrového masa mělo několik výhod:
1. Má schopnost samoztrávení.
2. Zachovává pružnost -> střevní stěrka (náhrada vlákniny)
3. Hodně energie KI, enzymů, vitaminů atd.
Přirozeně dřevo na oheň tam nebylo.
Naboženství až fanatická závislost je třeba MEKAČ a jiné výrobky potravinářského průmyslu, zdravotnictví. Kdo viděl SUPERSIZE ME! porozumí.
http://www.prirodnivyziva.cz/zbytecne_nemoci.htm
http://www.prirodnivyziva.cz/rafinovany_cukr.htm
http://www.prirodnivyziva.cz/mleko.htm
"Například sýr obsahuje vysoké hodnoty kaseinu, což je mléčný protein, který se během trávení štěpí na opiátové sloučeniny na bázi morfinu, kterým se říká "kasomorfiny". Právě tyto opiáty jsou zodpovědné za pouto, které se utvoří během kojení mezi matkou a dítětem. Není proto nijak překvapující, když se utvoří pouto mezi dospělým člověkem a ledničkou,"
- kravské mléko má 10x více kaseinu než lidské.
- to že je bílé není díky velkému obsahu vapníku viz. TV reklama ale tukovou složkou.
- vapníku obsahuje velmi málo a navíc svou kyselotvornou reakcí zabraňuje jeho vstřebávání
- kasein udělá lepivý bláto a většinu užitečného na sebe nalepí
- nebudu popisovat stav krav v kravínech-> výstupní mléko plné hormonů, atibiotik, kortikojdů, toxinů, zanětu, bakterii,smrdí, nedá se pít-> pasterizujeme-> furt to je hnusné -> homogenizujeme-> 0 výživná hodnota, poškozuje zdraví ale zákazník to vypije aniž by se hned poblil.
http://www.prirodnivyziva.cz/maso_maso_maso.htm
Základním zdrojem toxikace organismu jsou kvasné procesy. Question
http://www.prirodnivyziva.cz/odpadni_latky_v_tele.htm
Vegetarianství je opět příliš jednostraná nevyvážená strava.
Člověk je masožravec jenom z 15% dle chrupu, a trávicího ústrojí.
Pít vody moc nebo málo obojí je špatné.
Taktéž příjem Na a K musí být v rovnováze.
http://www.prirodnivyziva.cz/organovy_pentagram.htm
Makrobiotika zohledňuje konstituci, kondici, věk, prostředí, pohlaví atd..
Jíst jenom nevařené je nesmysl a o tom Makrobiotika opět není.
Zrnomilci též nepatří do Makrobiotiky.
Makrobiotika je o tom jak se cítit pohodlně a plný energie.
http://www.prirodnivyziva.cz/vyzivove_s ... ystemy.htm
Eskymáci mají velké chladno (JING) tak ho musí vyvažovat velkým JANG (MASO). Jejich talíř bude z většiny tvořit maso které si však doplňují kvašenými řasami apod. + fermenty ze střev ryb apod.
Je třeba přijímat vždy obě kvality (JING/JANG).
Pojídání čerstvého syrového masa mělo několik výhod:
1. Má schopnost samoztrávení.
2. Zachovává pružnost -> střevní stěrka (náhrada vlákniny)
3. Hodně energie KI, enzymů, vitaminů atd.
Přirozeně dřevo na oheň tam nebylo.
Naboženství až fanatická závislost je třeba MEKAČ a jiné výrobky potravinářského průmyslu, zdravotnictví. Kdo viděl SUPERSIZE ME! porozumí.
http://www.prirodnivyziva.cz/zbytecne_nemoci.htm
http://www.prirodnivyziva.cz/rafinovany_cukr.htm
http://www.prirodnivyziva.cz/mleko.htm
"Například sýr obsahuje vysoké hodnoty kaseinu, což je mléčný protein, který se během trávení štěpí na opiátové sloučeniny na bázi morfinu, kterým se říká "kasomorfiny". Právě tyto opiáty jsou zodpovědné za pouto, které se utvoří během kojení mezi matkou a dítětem. Není proto nijak překvapující, když se utvoří pouto mezi dospělým člověkem a ledničkou,"
- kravské mléko má 10x více kaseinu než lidské.
- to že je bílé není díky velkému obsahu vapníku viz. TV reklama ale tukovou složkou.
- vapníku obsahuje velmi málo a navíc svou kyselotvornou reakcí zabraňuje jeho vstřebávání
- kasein udělá lepivý bláto a většinu užitečného na sebe nalepí
- nebudu popisovat stav krav v kravínech-> výstupní mléko plné hormonů, atibiotik, kortikojdů, toxinů, zanětu, bakterii,smrdí, nedá se pít-> pasterizujeme-> furt to je hnusné -> homogenizujeme-> 0 výživná hodnota, poškozuje zdraví ale zákazník to vypije aniž by se hned poblil.
http://www.prirodnivyziva.cz/maso_maso_maso.htm
Základním zdrojem toxikace organismu jsou kvasné procesy. Question
http://www.prirodnivyziva.cz/odpadni_latky_v_tele.htm
Vegetarianství je opět příliš jednostraná nevyvážená strava.
Člověk je masožravec jenom z 15% dle chrupu, a trávicího ústrojí.
Pít vody moc nebo málo obojí je špatné.
Taktéž příjem Na a K musí být v rovnováze.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Psyllium.
Psyllium, semeno mleté, si dávám zhruba ob týden. Krásně nenásilnou formou pročistí tenké i tlusté střevo. Tím, že je psyllium lehce bobtnavé, tak je "natáhne a roztáhne", čímž se z jejich různých záhybů vyženou všechny porůznu nestrávené zbytky potravy, jenž jinak působí otravu organismu. Již po první očistné kůře jsem poznal, že něco je jinak. A líp. Non
Až bude víc času, napíšu i o tomto více do "Bylinek".
.
Až bude víc času, napíšu i o tomto více do "Bylinek".
.
-
- Nový člen
- Příspěvky: 15
- Registrován: ned 25 led 2009 21:55
- Bydliště: Praha
- Dal: 2 poděkování
Odkazy
http://makrobiotika.aspone.cz/
(O zrní to doopravdy není)
http://www.anag.cz/shop/index.php?page= ... &pid=11098
http://www.anag.cz/shop/index.php?page= ... 0&pid=8395
(Dobré knižky pro začatečníky)
http://www.bylinarstvikindl.cz/
(První pomocná ruka z rakve jménem zdravotnictví )
(Kniha Netradiční Bylinkář)
http://www.esoterika.cz/clanek/614-teor ... diciny.htm
(Jing Jang 5- elemntů aneb jak člověk přes den / rok funguje)
Špatný zrak - blbý játra
Špatný sluch - blbý ledviny
http://www.tcmmasaze.estranky.cz/strank ... ove-hodiny
Upozornění to že mají ledviny maximum činnosti 17-19 hod. neznamená že se půjde do hospody udělat ještě 6 kousků .
Ledviny doklízejí to co se od rána nadělalo a víc je nezajímá.
Snídat se má mezi 8-9 hod. oběd 12-13hod. večeře 16-17hod..
Rozhodně poslední jídlo + pití do 18 hod..
Ledviny a travicí systém útlumuji činnost a tělo se připravuje na spánek.
Pití je menším prohřeškem.
Ti co pijou večer tak mají vytahaný střevo/břicho .
Ti co jedí večer -> špatné usínání, vždy překyselení organismu a z toho vyplívající důsledky.
Myslíte že je nějaká souvislost mezi konzumací vánočního cukroví a jiných sladkostí v zimě a následným škrabáním v krku, kašlem, chřipkou?
Přednost má to co se tráví rychleji.
Špatná kombinace stravy namáhá slinivku 5-8x více.
Slinivka upravuje tvorbu enzymů ročnímu období.
(ZIMA enzymy na bílkoviny,tuk ale skoro vůbec na cukry)
(LETO naopak)
Vhodné kombinace základ:
MASO + zelenina + max. rýže
MLEKO samostaně (nejlepší kvalitní kysané produkty, zrající sýry)
VEJCE + zelenina
OVOCE samostatně
OBILI + LUŠTENINA + ZELENINA (komplex.)
Ovocný koláč:
- buď tlustý korpus a málo ale chuťově výrazného ovoce
- tenký korpus a hodně ovoce třeba v agaru
- bez vajec, mouky, mléka pouze z obilovin
- né každý den
Smíchat jabko s neutrální mrkví je také OK.
Jedna UMEBOSHI zlikviduje následky požití 100g surového cukru.
Komu dělá bůček v parnym létu dobře?
(O zrní to doopravdy není)
http://www.anag.cz/shop/index.php?page= ... &pid=11098
http://www.anag.cz/shop/index.php?page= ... 0&pid=8395
(Dobré knižky pro začatečníky)
http://www.bylinarstvikindl.cz/
(První pomocná ruka z rakve jménem zdravotnictví )
(Kniha Netradiční Bylinkář)
http://www.esoterika.cz/clanek/614-teor ... diciny.htm
(Jing Jang 5- elemntů aneb jak člověk přes den / rok funguje)
Špatný zrak - blbý játra
Špatný sluch - blbý ledviny
http://www.tcmmasaze.estranky.cz/strank ... ove-hodiny
Upozornění to že mají ledviny maximum činnosti 17-19 hod. neznamená že se půjde do hospody udělat ještě 6 kousků .
Ledviny doklízejí to co se od rána nadělalo a víc je nezajímá.
Snídat se má mezi 8-9 hod. oběd 12-13hod. večeře 16-17hod..
Rozhodně poslední jídlo + pití do 18 hod..
Ledviny a travicí systém útlumuji činnost a tělo se připravuje na spánek.
Pití je menším prohřeškem.
Ti co pijou večer tak mají vytahaný střevo/břicho .
Ti co jedí večer -> špatné usínání, vždy překyselení organismu a z toho vyplívající důsledky.
Myslíte že je nějaká souvislost mezi konzumací vánočního cukroví a jiných sladkostí v zimě a následným škrabáním v krku, kašlem, chřipkou?
Přednost má to co se tráví rychleji.
Špatná kombinace stravy namáhá slinivku 5-8x více.
Slinivka upravuje tvorbu enzymů ročnímu období.
(ZIMA enzymy na bílkoviny,tuk ale skoro vůbec na cukry)
(LETO naopak)
Vhodné kombinace základ:
MASO + zelenina + max. rýže
MLEKO samostaně (nejlepší kvalitní kysané produkty, zrající sýry)
VEJCE + zelenina
OVOCE samostatně
OBILI + LUŠTENINA + ZELENINA (komplex.)
Ovocný koláč:
- buď tlustý korpus a málo ale chuťově výrazného ovoce
- tenký korpus a hodně ovoce třeba v agaru
- bez vajec, mouky, mléka pouze z obilovin
- né každý den
Smíchat jabko s neutrální mrkví je také OK.
Jedna UMEBOSHI zlikviduje následky požití 100g surového cukru.
Komu dělá bůček v parnym létu dobře?
Tak tak , toto je práve ten rozdiel medzi človekom a zvieraťom . Zviera sa riadi povečinou len základným zákonom prírody a to , ,,Plné brucho , prázdné vajcia" . Takže , zviera alebo človek som ,,Já" ? Ťažká to otázka . Pepejarda ovčák svitavy píše:...Lidé obecně přikládají potravě příliš velikou váhu. Kéž by takovou váhu přikládali i výživě duše...
Naposledy upravil(a) pepe dne stř 27 kvě 2009 23:33, celkem upraveno 1 x.
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .