Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
Re: Imploze
samozrejme ze to je blbost
ale protoze jsem asi blbec.tak mi prosim vysvetlete tohle od kutila:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=120
Ahojky vespolek,
když jsme loni dělali pokusy na zahradě tak mám dva poznatky:
BP (H2+O) nám v pet láhvi vždy bouchnul explozivně až do tlaku cca 1/2 atm.=50 kPa.
Pak jsme něco zkoušeli na motoru, tlak o,6 atm=60 kPa, zpětná klapka prošlehla a místo očekávané exploze se nám pet láhev smrskla na malou zmuchlanou kuličku. Obsah 1,5 lt BP totiž zhořel implozivně na jednu kapku vody která má samozřejmě menší objem.
No a teď mudrujte
Vydržať H.
--
kdo se nezepta nic se nedozvi
ale pokud se spaluje v motoru vodik a kyslik tak vznika voda ktera ma mensi objem, tudiz musi dochazet k horeni plynne smesi a vzniku podtlaku. nicmene podle teploty se vznikla voda promeni v paru a zde dochazi k expanzi.
btw: dukaz
http://www.upramene.cz/forum/files/pet_05l_213.jpg
Ahojky vespolek,
když jsme loni dělali pokusy na zahradě tak mám dva poznatky:
BP (H2+O) nám v pet láhvi vždy bouchnul explozivně až do tlaku cca 1/2 atm.=50 kPa.
Pak jsme něco zkoušeli na motoru, tlak o,6 atm=60 kPa, zpětná klapka prošlehla a místo očekávané exploze se nám pet láhev smrskla na malou zmuchlanou kuličku. Obsah 1,5 lt BP totiž zhořel implozivně na jednu kapku vody která má samozřejmě menší objem.
No a teď mudrujte
Vydržať H.
--
kdo se nezepta nic se nedozvi
ale pokud se spaluje v motoru vodik a kyslik tak vznika voda ktera ma mensi objem, tudiz musi dochazet k horeni plynne smesi a vzniku podtlaku. nicmene podle teploty se vznikla voda promeni v paru a zde dochazi k expanzi.
btw: dukaz
http://www.upramene.cz/forum/files/pet_05l_213.jpg
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
imploze
Zdravím.Pokud to bude čistý BP bude imploze ,pokud ne(bude se složení lišit což je pravděpodobnější) bude exploze.
Přiložený film se týká úspory na motocyklu s malým spořičem paliva.
Z diskuze pod filmem vyplývá:
dojezd s limitovaným množstvím paliva 135,48%
mimo to motor se suběktivně jeví výkonnější(ručička tachometru láskyplně omotaná u zarážky vpravo)
Přiložený film se týká úspory na motocyklu s malým spořičem paliva.
Z diskuze pod filmem vyplývá:
dojezd s limitovaným množstvím paliva 135,48%
mimo to motor se suběktivně jeví výkonnější(ručička tachometru láskyplně omotaná u zarážky vpravo)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Imploze
La to napsal hodně stručně. Při čistým BP je imploze. Pro litrový motor při 3000ot /min bys musel mít 3000l BP/min. to znamená rozložit asi 2,5l vody za minutu. Sám vidíš, že to je blbost. BP je ve vzduchu hnaném do motoru zastoupen v nepatrném množství. Ostatní plyny se hořícím BP ohřívají a tudíž rozpínají a v tom je ten háček.Tristaver píše:samozrejme ze to je blbost
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
dotaz s upozorněním
Dotaz na Petra 111:
jakou vodivost měla ta destilovaná voda při měření její hodnoty pH??? Problém je totiž v tom, že měření pH v iontově chudé vodě je naprostý nesmysl. Sonda pro měření pH dokáže spolehlivě měřit jen ve vodě, která má vodivost alespoň 200 uS/cm.
jakou vodivost měla ta destilovaná voda při měření její hodnoty pH??? Problém je totiž v tom, že měření pH v iontově chudé vodě je naprostý nesmysl. Sonda pro měření pH dokáže spolehlivě měřit jen ve vodě, která má vodivost alespoň 200 uS/cm.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Implozi bych musel zkoušet, za jakých podmínek muže nastat, vzniklé teplo by nemelo ohrát vodu jako produkt nad teplotu páry. To sice je možné, ale buď s nejakým katalyzátorem jako platina, nebo i neco levnejší, reakci možná muže šírit do prostoru i akustická vlna. Jinak není duvod, aby se od jiskry imploze spustila. V blízkosti jiskry jde možná i o explozi, zbytek pak imploze.
Imploze je však blbost z hlediska využití tlaku. Protože imploze nejde pod vakuum, tak je tlakový spád nejvýše 1bar(atm). No a stačí spočítat, jak malá je to práce na 1 zdvih pístu, a je jasné, že tak motor normálne nepobeží. Motor založený na implozi bude mít aspoň 10x menší výkon, než motor na explozi.
Imploze je však blbost z hlediska využití tlaku. Protože imploze nejde pod vakuum, tak je tlakový spád nejvýše 1bar(atm). No a stačí spočítat, jak malá je to práce na 1 zdvih pístu, a je jasné, že tak motor normálne nepobeží. Motor založený na implozi bude mít aspoň 10x menší výkon, než motor na explozi.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kapacita velká
Nějak z toho není vidět, jak je to zapojený, tváří se to jako všechno jeden pól a protipolem bude obal ? Pak by z toho byl asymetrický vyvíječ, ale s diskutabilní velikostí mezer
K.
K.
Re: kapacita
Je to skutočné zvýšenie kapacity? Vie vůbec niekto čo myslel Mim pridanou kapacitou?Maco píše:Trochu viac kapacity ako radí Mim,nerez nádrž....
vie niekto poradiť s magnetickou separáciou vodíkadík.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapojenie
A taky to nejspíš topí. když nemáš mezi zapojenými elektrodami pasivní elektrody, musíš to napájet nižším napětím ( 2-4V). Záleží i na dalších vlivech. Tlak, teplota, vodivost vody...Maco píše:je to zapojené +a- na striedavo58 elektrod,a rozmer 20x10cm.Tá medzera je 4,2mm presto to bere vela prudu aj na daždovu vodu 25A.Ale ide mi o to skusiť vatšiu kapacitu.
nebudem tu polemizovať o tom čo by keby?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Dingel
Ak niekomu nedáva spávať Dinglovo auto,tak ako mne ,tak si možme vymeniť názory ale len cez sz.
Možno by bolo dobré vytvoriť samostatné vlákno o DD,je toho na nete hodne.
Možno by bolo dobré vytvoriť samostatné vlákno o DD,je toho na nete hodne.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
nič nové
Tak by som chcel vedeť kde sa podeli všetci tý uspéšný replikátori Mimovho vyvíjača.
šporiče možno napreduju dopredu,ale povodný zámer sa kamsi vyparil a je mi luto že v tomto vlákne už nikto nekomunikuje.Jediný kto sa tu trochu snažil bol Peter,ktorého ste vyštvali z fora.
šporiče možno napreduju dopredu,ale povodný zámer sa kamsi vyparil a je mi luto že v tomto vlákne už nikto nekomunikuje.Jediný kto sa tu trochu snažil bol Peter,ktorého ste vyštvali z fora.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Anderson
Toto je replika Hermana Andersona.Studujem ho na nete pár dní a zistil som,že princíp výroby ťažkého vodíku je podobný ako DD a MIM.
Rodiel je len v tom,že k lepšej produkcii H2 použil 70KV.Ak je záujem možem to tu rozpísať podrobnejšie.
Rodiel je len v tom,že k lepšej produkcii H2 použil 70KV.Ak je záujem možem to tu rozpísať podrobnejšie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování