Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Magnea
Starší člen
Dal: 12 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Otazky

Příspěvek od Magnea »

A rozmyslam nahlas. Ja sama neviem, pecenove ocisty som uz robila a vysli mi kamene, zo zaciatku par svetlejsich, kt. som pokladala podla Malachova za cholesterove, pozerala som sa co je v nich , takze skupenstvo poznam, bolo ovela jemnejsie skor ako plastelina. Ak by tie biele utvary bol cholesterol, potom sa pytam, preco sa mi po praziquanteli otvorilo dasno ( kde pred 10 rokmi trhali zub mudrost)i a zacali vychadzat podobne biele utvary(ani nie vychadzat , ja som ich musela taha s pinzetou von), skor by som to nazvala nieco ako kolagenove vazivo. Obe hmoty su velmi rovnake . Je to tuhe, ako ked jete "mastne maso".....Viem , mala by som to odniest do laboratoria, ale mam velke pochybnosti o "Parazitologickom pracovisku na islande" tak ako o celom zdravotnictve tu.
Tie utvary z dasna mam tiez zakonzervovane vo vodke, mozem prilozit fotku, len pockam kedy mi ich moja Dr. vrati spat.

PS: Pri oboch udalostiach som mala rovnaky vnutrorny pocit, ked mi to dasno napuchlo a bolelo a otvorilo sa to, vysiel hnis a citila som ze telo s a velmi rychlo chce niecoho zbavit. To iste teraz, mala som neskutocne krce v crevach, skoro stale na zachode a ulavilo sa mi ked toto povychadzalo von....
Pri oboch som brala aniparazitika.

Animal
Starší člen

Re: blíže nespecifické objekty...

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:Tak si to trochu shrnem, co vy na to?
...
Ježiš... , Slavku pri vytváraní tohto "diela" si mal kolko "piv" v sebe ? Musím i Ja uznať že sa ti z tých jednotlivých kamienkov v téjto "mozajke zvanéj cholesterol" podarilo z toho vyskladať v celku slušné "Domino" . Kontrolná otázočka - keď že cholestarol je len "palivo" , tak mi prosím ťa prezraď odkedy sa dá (poviem to obrazne) "z benzínu postaviť KOVOVÉ auto" ? K tomu zubnému kamenu - tak to ti poviem , to je iný Góóól... . Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Animal píše:Ježiš... , Slavku pri vytváraní tohto "diela" si mal kolko "piv" v sebe ? atd.atd.atd... . Animal
To už zase trpíš jako zvíře, že někdo dokáže udělat pěkné pevné bábovičky a Tobě pořád nechtěj a nechtěj držet pohromadě?
To víš, na to je potřeba fištrón! :lol:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Aké bábovečky ? Čo za bábovečky ? "Pivné reči" sú to... , bez základov . Poota velmi bi si sa divil akých fištrónov tam pri ních postretávaš . Animal

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Animal píše: Ježiš... , Slavku pri vytváraní tohto "diela" si mal kolko "piv" v sebe ? Musím i Ja uznať že sa ti z tých jednotlivých kamienkov v téjto "mozajke zvanéj cholesterol" podarilo z toho vyskladať v celku slušné "Domino" . Kontrolná otázočka - keď že cholestarol je len "palivo" , tak mi prosím ťa prezraď odkedy sa dá (poviem to obrazne) "z benzínu postaviť KOVOVÉ auto" ? K tomu zubnému kamenu - tak to ti poviem , to je iný Góóól... . Animal
"Byla to pitomost tak nehorázná, že se nikdo nevzmohl na to ho zastřelit."

Jiří Brdečka, Limonádový Joe.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Vidíš vidíš Slávku , i ty si už na to prišiel... . Haf haf . Animal

Majka933
Stálý člen
Dal: 42 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od Majka933 »

Mimo téma (offtopic)
Pes, který štěká, nekouše!!!
A k tomu autu- od té doby, co se z nafty dělá aspirín- to není obrazně!!!

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Rozpytvanie

Příspěvek od NAVAR »

Magnea píše:Ahojte, nedalo mi, a ten zlty utvar som rozrezala, skupenstvom ak s a ho dotknem mi pripomina gumu, ale takisto ak si predstavite grapfruit a jeho duzinu, sklada sa z malych duzinkatych casti obalenych "plastom" v ktorom je voda. To iste je to moje cudo, ale ovela pevnejsie, na fotkach som to nevedela zachytit ale v niektorych duzinkach su biele bodky. Omylom som s pinzetou spucila jednu duzinku a vystrekla z nej voda...
Dokud to člověk nezanalyzuje co to může být tak se můžeme jenom domnívat.
Co takhle jeden z těch kousků zkusit třeba podržet nad zapalovačem? Pokud to bude smrdět jako paznehty tak by to mohlo být živočišného původu.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Palova hořkost v puse

Příspěvek od Palo »

Mám takový problém ;) Občas mám týden, kdy vždy s konzumací jakéhokoliv jídla či pití se mi objeví hořkost v puse. Poprvé se mi to objevilo po návštěvě NAVARa, zřejmě po ochutnání jeho ořechovice. Pak opět po NAVARové ořechovici (v Praze), ale nyní po užití cca 15 tobolek hřebíčku. Evidentně jde tedy o věci, které cizopasníci moc rádi nemají...

Ta hořkost se objeví vždy při jídle a nadále postupně mizí. Objeví se opět při následující jídle. Trvá to asi týden, než tento jev zmizí... Netušíte někdo, o co by mohlo jít? Vypadá to na nějakou likvidaci konkrétního cizopasníka, ale s jistotou to říct nemůžu...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Palova hořkost v puse

Příspěvek od NAVAR »

Příčin může být celá řada. Becherovka, Myslivec, Fernet, Klášterní tajemství, Pivo, Absint, Jégrmajstr, Navarova ořechovka atd. :D

Kvasinky, infarkt, angína pektoris, vřed v dvanáctníku, zánět tamtéž, ucpání a zauzlení střev, žlučokameny, blokáda páteře, chemie některých léků na tlak, cukr, infekce v těle, žlučník, jaterní cirhoza, těhotenství, bakteriální onemocnění, nedomykavost jícnu, piniové oříšky, hyperaktivita štítné žlázy.

Těhotenství bych teda asi vyloučil :D
Zkus na chvíli asi tak týden až dva vysadit ten hřebíček.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Kvasinky, infarkt, angína pektoris, vřed v dvanáctníku, zánět tamtéž, ucpání a zauzlení střev, žlučokameny, blokáda páteře, chemie některých léků na tlak, cukr, infekce v těle, žlučník, jaterní cirhoza, bakteriální onemocnění, nedomykavost jícnu, piniové oříšky, hyperaktivita štítné žlázy. Zkus na chvíli asi tak týden až dva vysadit ten hřebíček.
No ze zmíněných věcí vím, že ještě mám problémy s:
- dvanáctníkem
- játra
- nedomykavost jícnu (ale pokud by ta hožkost měla jít ze žaludku, tak to ne), ale i v případě otevření mám někdy výjimečně v žaludku hořkost
- štítná žláza (nedávno jsem užil více jodových tablet, ale dříve to dělalo i bez jódu)

Ostatní věci spíše ne.

Spíš jsem si říkal, že jakmile poleví ta hořkost, tak zase hřebíček nasadím a budu stále nasazovat, jak hořkost pomine, dokud se to úplně neuklidní... Jo taky jsem poslední dobou dával Enterosgel, asi tak tři dny...

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Palo píše:Mám takový problém ;).... vždy s konzumací jakéhokoliv jídla či pití se mi objeví hořkost v puse. Poprvé se mi to objevilo po návštěvě NAVARa, zřejmě po ochutnání jeho ořechovice. ..Ta hořkost se objeví vždy při jídle a nadále postupně mizí. Objeví se opět při následující jídle. Trvá to asi týden, než tento jev zmizí......
No, na cizopasníky jsi tady expert Ty, neodvažuji se hádat. Ale tak mě napadl žlučník. Zkus si zmáčknout na pravé noze na nártu bod, který leží mezi "prsteníčkem" - a "prostředníčkem" - pojedeš prstem v mezeře mezi nimi do konce, kde se kosti prstů napojují na nártní kost. Tam to zmáčkni (ještě v té mezeře). Jestli je to podrážděný žlučník, bude to v tom místě dost bolet. Samozřejmě netvrdím, že to musí být právě žlučník, ale tohle vyšetření to pomůže zjistit. :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Hanko, díky za tip ;) Zkoušel jsem to a nemám pocit, že by to "dost bolelo", ale "nejvíce" bolestivé místo je zhruba v polovině (když se dívám zezhora mezi nohu a prsty na té noze). Ale ani tam to nebolí "dost" ;)

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Zkus to ještě na levé noze (tam to bývá citlivější). Jestli nevykřikneš bolestí, tak to žlučník není. :) Jiný důvod hořkosti v ústech mě nenapadá.
Ahoj.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Palo píše: No ze zmíněných věcí vím, že ještě mám problémy s:
- dvanáctníkem
- játra
- nedomykavost jícnu (ale pokud by ta hožkost měla jít ze žaludku, tak to ne), ale i v případě otevření mám někdy výjimečně v žaludku hořkost
- štítná žláza (nedávno jsem užil více jodových tablet, ale dříve to dělalo i bez jódu)

Ostatní věci spíše ne.

Spíš jsem si říkal, že jakmile poleví ta hořkost, tak zase hřebíček nasadím a budu stále nasazovat, jak hořkost pomine, dokud se to úplně neuklidní... Jo taky jsem poslední dobou dával Enterosgel, asi tak tři dny...
Tohle nejčastěji způsobují, jak už psala Hanka nějaké problémy se žlučníkem vs. žlučové cesty vs. játra. Někdy to může znamenat i hyperaktivitu štítné žlázy nebo se občas uvádí, když je pocit hořkosti pouze ráno, může to být způsobeno i potížemi se srdcem. Dle mě to vypadá spíše na játra, nakonec ty je vůbec nešetříš a dáváš jim pěkně zabrat, ani bych se vůbec nedivil, že začínají nějak protestovat. Doporučoval bych ty tvé megadávky hřebíčku minimálně na měsíc vysadit, stejně tak jiné věci jako MMS, PMS nebo co já vím co do sebe ještě láduješ za dobroty, ale kdo chce kam... dále už to znáš ;)

* Sice netuším, co přesně u tebe znamená nedomykavost jícnu, ale já kdysi měl diagnostikovaný dle lékařské terminologie GER neboli gastroezofageální reflux, což je vlastně návrat obsahu žaludku do jícnu (šťávy, potrava), což se projevuje nejčastěji pálením žáhy. Po dlouhodobější kůře a endoskopickém vyšetření 12/2010 tento problém již prostě nebyl a množství HCl v žaludku bylo ok. Buď gastrolog si nechal brýle doma, nebo to prostě zabralo, ale vzhledem k tomu, že od té doby nevím co je pálení žáhy, bych řekl, že na tohle HCl opravdu zabírá. Ale musím upozornit, že jsem to bral dlouhodobě v menších dávkách a určitě jsem HCl nelil do sebe na litry a betainHCl necpal na kila, jaká jsou bohužel tvá měřítka v poměru k účinnosti :)

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“