Asi jo. Ono to dává smysl. Pokud by došlo k problému s kažením se obsahu zavařovačky, stal by se ze zavařovačky skutečně granát. K tomu by mohlo docházet už při tepelné sterilizaci se zavřeným víčkem. Proto jsem taky víčko ze začátku moc nezatahoval a hlídal vydutí. Jak vidno, tak naprosto zbytečně. Jak jsi se zmínil, udělal jsem si v hlavince řez a podíval se jak se vlastně víčko při vydouvání chová vzhledem k okraji okurčáku a těsnění a došel jsem k závěru, že plechový závěr je navržený tak, aby při určitém tlaku a tím i vydutí odfoukl a že jde v podstatě o bezpečnostní tlakový ventil. To je paráda a docela mi spadl kámen ze srdce. Trochu mi to dělalo starost. Spoléhal jsem se spíš na objem v ponorce, který není zaplněný kapalinou, že to bude dost veliký polštář na to, aby se okurčák přespříliš nenatlakoval. Někdo to vymyslel za mně.la píše: ... to dokazuje že ten kdo vymyslel zavařovačku byl docela číman....
Jinak moc dík za testování, vylepšení chemie a info. Akorát mi u toho octa není jasné, jestli z toho neleze i CO2
S laskavým pozdravem, Slávek.