Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ultrazvuková mlha - oponentura

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
Karban

Re: nejen pro Karbana

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:Jen jsem zkoušel najít nějakou společnou řeč ;) , ale teď vidím, že to fakt nemá smysl.

Pokud nejsi schopen vnímat věci ze širšího pohledu, tak nic. Myslím, že pokusů ti něco vysvětlit zde bylo již dost. A nejen ode mne.
Psát jak negramot je zajímavý způsob, jak najít společnou řeč.
Asi jako když jeden starý vysoký funkcionář začal na podnikové schůzi blábolit záchodové výrazy a myslel, že tím ukáže, jak je blízko lidem z provozu - pouze se zesměšnil...
---

Věc vnímám mnohem hlouběji, než ty - tobě uniká sama podstata, že voda se během procesu nijak chemicky nerozkládá a výfukem opouští stroj...

:roll:

Karban

Příspěvek od Karban »

lajos píše:Je zbytečné lézt zase jeden druhému na záda, stejně se nedošplhá (mezi námi) nikam.
Karban-bylo již xkráte probíráno že voda při vysoké teplotě a tlaku se může cyklicky(rezonančně?) rozkládat na H a O a zpětně slučovat na vodu ve válci při expanzním procesu směsy. Tím může přispívat energeticky. Tvrdit něco že nee!! u ás moc velký smysl nemá-ty vidíš do válce při výbuchu???
Podívej se na teploty ve válci, čas trvání procesu, a zjistíš, že se tam voda nerozkládá.

.

Karban

Příspěvek od Karban »

lajos píše:Otázka kde a jakým spůsobem měříš teplotu ve válci, čas děje nebude rozhodující, rozhodující je že podmínky na plazmatický rozklad vody nastanou.
To určitě nenastanou, při těch teplotách, co ve válci jsou.

.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:Věc vnímám mnohem hlouběji, než ty - tobě uniká sama podstata, že voda se během procesu nijak chemicky nerozkládá a výfukem opouští stroj...
No, to jak moc jsi chopen vnímat věci ze širšího pohledu, jsi už zcela prokázal již v samém počátku této diskuze na začátku tohoto vlákna. To, že se tím zabýváš hlouběji, bych byl schopen uznat pokud bys předložil nějaké rozumné protiargumenty. To se však zatím nestalo, a i když tě o něčem přesvědčuje více lidí najednou, kteří o tom něco ví, tak s p(r)ominutím plácáš velmi často naprosté nesmysly (pozn.: výraz kraviny by byl mnohdy i příhodnější, připomínám např. tvé velmi podmětné příspěvky ohledně HORKÉHO JÁDRA, zrovna když se probíral Reaktor GEET - jeden z mnoha příkladů za všechny, chceš další ???).

Víš, já nemám ve zvyku se dohadovat s lidmi, kteří svoji odbornou neznalost zakrývají BOHAPUSTEJMA KECAMA, tzn. s lidmi, kteří nejsou schopni se zamyslet nad argumenty druhé diskutující strany, s lidmi, kteří musí mít pokaždé za každou cenu pravdu a odmítají se zeptat druhé strany na cokoliv (třeba jak je to nebo ono myšleno), pokud oni sami tomu momentálně nerozumí. Ale raději pak řeknou, že je to blbost. Takhle totiž konstruktivní diskuze neprobíhá.

A to je asi tak vše, co jsem ti k tomu chtěl říci. Měj se (jak chceš). Non

Karban

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:
Karban píše:Věc vnímám mnohem hlouběji, než ty - tobě uniká sama podstata, že voda se během procesu nijak chemicky nerozkládá a výfukem opouští stroj...
No, to jak moc jsi chopen vnímat věci ze širšího pohledu, jsi už zcela prokázal již v samém počátku této diskuze na začátku tohoto vlákna. To, že se tím zabýváš hlouběji, bych byl schopen uznat pokud bys předložil nějaké rozumné protiargumenty. To se však zatím nestalo, a i když tě o něčem přesvědčuje více lidí najednou, kteří o tom něco ví, tak s p(r)ominutím plácáš velmi často naprosté nesmysly (pozn.: výraz kraviny by byl mnohdy i příhodnější, připomínám např. tvé velmi podmětné příspěvky ohledně HORKÉHO JÁDRA, zrovna když se probíral Reaktor GEET - jeden z mnoha příkladů za všechny, chceš další ???).

Víš, já nemám ve zvyku se dohadovat s lidmi, kteří svoji odbornou neznalost zakrývají BOHAPUSTEJMA KECAMA, tzn. s lidmi, kteří nejsou schopni se zamyslet nad argumenty druhé diskutující strany, s lidmi, kteří musí mít pokaždé za každou cenu pravdu a odmítají se zeptat druhé strany na cokoliv (třeba jak je to nebo ono myšleno), pokud oni sami tomu momentálně nerozumí. Ale raději pak řeknou, že je to blbost. Takhle totiž konstruktivní diskuze neprobíhá.

A to je asi tak vše, co jsem ti k tomu chtěl říci. Měj se (jak chceš). Non
Obsah příspěvku vcelku žádný...
----
Voda, nasátá do motoru, se chemicky nerozloží, pouze projde strojem a v podobě páry odchází výfukem - stále jako voda.

Je to snad jinak...?

Probíhá snad jiná reakce?

8)

Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:Ještě nějaký ten pátek a opět někdo dosáhne díky přečtení všech příspěvků takové znalosti,že po zpracování údajů v té kouli na krku bude odborníkem na slovo vzatým.

Pokud tvrdíš že voda nasátá do motoru....tak a teď mi napiš jaká voda.Pořád se tu píše o vodních parách a ne přímo o vodě v tom je podstatný rozdíl a pokud si projdeš vlákna zabývající se přisáváním vodních par včetně toho že si zjistíš proč ti auto jede lépe po dešti za teplého počasí,nejlépe po bouřce možná pochopíš o čem tady ti lidé píší.Ono není pára jako pára.
???

Jasně, že voda.
V tomto případě byla započatá diskuse o přisávání vodní mlhy.

Do plynného skupenství přejde v motoru, třeba částečně už v armatuře sání, kde odebere teplo a vypařuje se...

...

O tom, jak jede vozidlo po dešti atd., si já nemusím nic zjišťovat - že to tak je a proč to tak je, jsem věděl, když jsi byl ty teprve v plánu...

8)
Naposledy upravil(a) Karban dne ned 22 úno 2009 16:56, celkem upraveno 1 x.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Karban , moj názor je taký , že doteraz každá z tvojích odpovedí (mám na mysli tie k ,,veci") ma svoju ,,hlavu aj pätu" a za to z mojéj strany nielen klobúk dole ale aj ,,pár bodou" k tomu . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

jsem věděl, když jsi byl ty teprve v plánu... :D :D

Díky zas jeden co mi roky ubral já jsem vlastně šťastný člověk,neustále mladší a mladší :jump: :mrgreen:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Re: pořád si myslím

Příspěvek od Karban »

Karel m píše:..zkoušeli v motorletu motor M 601 na brzdě při vstřikování vody . .

..Výsledek : zvýšení výkonu o cca 30 proc,.
Radši připomenu, že M 601 je turbovrtulový motor, aby tu někdo neskákal radostí, že z Favorita dostane 100 koní přícmrndem vody...

.

Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:Jasně něco podobného už se dělalo i za druhé světové války,používali to jak němci tak i ostatní bojující strany.Není to nic neznámého ,teď jde jen o to že asi nepůjde o pouhé vstřikování vody,to by bylo moc jednoduché vysvětlení.Ale k tomu se musí vyjádřit znalí problému ;)
Samozřejmě, že jde o pouhé vstřikování vody.

Pubertům dojde, až si počtou z odborných zdrojů...

8)

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Ale kdepak ;) víš až přijdeš s něčím jiným než ,,pubertou" tak ti snad uvěřím že víš o čem píšeš.Takových tu už bylo a kde jsou........
Ono lehce urážet či jinak obracet či se tvářit že víš o čem běží neznamená že víš víc ale každému co jeho jest.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:Ale kdepak ;) víš až přijdeš s něčím jiným než ,,pubertou" tak ti snad uvěřím že víš o čem píšeš.Takových tu už bylo a kde jsou........
Ono lehce urážet či jinak obracet či se tvářit že víš o čem běží neznamená že víš víc ale každému co jeho jest.
No, jistě, seš ten chytrej, co ví, že to není jen vstřik vody, ale něco tajemnýho.

A já asi ten hloupej, co to přece dle tebe nemůže znát, protože to by bylo moc jednoduchý.

Prostě tma a záhada je jaksi vábnější, zakopaná pupinační skříň kabelu je určitě vstup do podzemí s velikými bunkry, sklípek za vsí tajná štola do dalekého zámku, kdekdo ti poví, že měl za humny vsi raketová sila a SS-20, ač tu nikdy nic takového nebylo, Pionýr na vývoz měl čtyři rychlosti a bláblá - prostě záhady frčej, ....

8)

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

No vidíš a zase vedle ;) kdy už se konečně trefíš.Záhady neřeším to nechám tobě, dík za starost :D A mimochodem netvrdím že jsi hloupej a já chytrej takže nepřekrucuj a už nám to tady vybal ať už kurňa jezdíme na tu vodu :epray:
A ještě jedna drobnost,každý kdo chce se může mrknout na čem jsem kdy pracoval a nikdy jsem nemlžil i když šlo o fiasko,prostě to nemám v povaze.Takže zase vedle :D

Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:No vidíš a zase vedle ;) kdy už se konečně trefíš.Záhady neřeším to nechám tobě, dík za starost :D A mimochodem netvrdím že jsi hloupej a já chytrej takže nepřekrucuj a už nám to tady vybal ať už kurňa jezdíme na tu vodu :epray:
A ještě jedna drobnost,každý kdo chce se může mrknout na čem jsem kdy pracoval a nikdy jsem nemlžil i když šlo o fiasko,prostě to nemám v povaze.Takže zase vedle :D
Copak je vedle...?

Vstřikuje se voda.

Ale ta nebude tvořit samotný palivo.
To by bylo moc drahý, dělat ho z ní na palubě...

.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Vedle jsi ty,tedy co se týče mé osoby a to hodně vedle.Ale dost, na takovéhle žabomyší přestřelky nehodlám ztrácet čas.Měj se fajn ;)

Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“