Jo, ještě tu a tam bez je....Je velice žádoucí bezovou štávu míchat se štávou z aronií, tedy černýho jeřábu.....
může bejt půl na půl, ale postačí dva díly bezu a jeden aronií. Konkrétně vyzrálé aronie mohou sekundovat bezu, mnohdy jej i předčí, v konkrétních ukazatelích, ale široké spektrum bezu nepřekoná. Společný koktejl bývá velice účinný. Je nutné dbát na šetrný postup v případě aronií..... pouze ruční práce zaručí, že se hořčiny a svíravé látky ze semínek nedostanou do štávy. Tu je pak vhodné dotovat cukrem skrze údržnost a alkoholem skrze lepší účinek....
Stačí klidně před použitím naředit vínem jedna ku třem.... víno červené, řekněme frankovku....
Pets Reject - proti lezoucímu a létajícímu hmyzu, myším, atd
Napsal: pát 15 říj 2010 6:55
od aNONym
Omylem jsem o něj zakopl (v NOVA-SHOPu, když jsem po ránu ONnul televizi). Non
Na rozdíl od odstatních "škůdco hmyzo odpuzovačů" tento využívá k distribuci "jim nepříjemného vlnění" elektro rozvodnou síť, ze které je i napájen => má tím pádem mnohem větší pokrytí než klasické typy, které jsou velmi často živeny pouze z baterií. Pro rodinný domek nebo rozlehlý byt prý tak postačí pouze 1 kus. A cena? Rovných 1190,- CZK + PP (za dva kusy, jak je v těchto obchodech std. zvykem).
[youtube][/youtube]
(v češtině jsem žádné příslušné "masážní video" nenašel )
Takže už nikdy víc již žádná průmyslová chemie. Jenom trochu dalšího "elektrosmogu" navíc. Otázkou však je, co je v důsledku škodlivější. Vždyť určitě nejlepší je ochraňovat se pomocí bylinek. Např. Bez Černý rostoucí na pozemku je vynikající proti hlodavcům. Nějaké další tipy? Sem s nimi.
Jako velice užitečnou netradiční bylinku jsem shledal rebarboru .. Z řapíků buchtu a z listů odvar a postříkat tím mšice....neuvěřitelný účinek a papriky se po tom mohly podělat, jak rostly i plodily....
Další bylinku, co jsem ocenil na zahrádce je šalvěj lékařská .... Letos konečně přišla úroda a jsem překvapenej lahodností produktu made in doma....o účincích není pochyb a tudíž, kdo máte metr čtvereční půdy, neváhejte....
Letos jsme sklidili 12 druhů pěstovaných a 10 druhů divokých bylinek....taky jsme se vrhli na semenářství bylinek, páč ty kupovaný stojí za h.......
Hlavně bazalka je důležitá, páč.... amore mio
Bylinkami proti hmyzu
Napsal: pát 15 říj 2010 9:11
od aNONym
Nějaké rady jsou i zde. Jak jsem pomocí Googleho před chvílí objevil. Non
jarda ovčák píše:Jo, ještě tu a tam bez je....Je velice žádoucí bezovou štávu míchat se štávou z aronií, tedy černýho jeřábu.....
může bejt půl na půl, ale postačí dva díly bezu a jeden aronií. Konkrétně vyzrálé aronie mohou sekundovat bezu, mnohdy jej i předčí, v konkrétních ukazatelích, ale široké spektrum bezu nepřekoná. Společný koktejl bývá velice účinný. Je nutné dbát na šetrný postup v případě aronií..... pouze ruční práce zaručí, že se hořčiny a svíravé látky ze semínek nedostanou do štávy. Tu je pak vhodné dotovat cukrem skrze údržnost a alkoholem skrze lepší účinek....
Stačí klidně před použitím naředit vínem jedna ku třem.... víno červené, řekněme frankovku....
Dobrý nápad! Z aróniíí dělám medovinu a ta se řadí mezi jednu z nejlepších. Bezinkový likér taktéž tradičně každý rok navařím.
Brzo budou Vánoce - přejte si pod stromeček knihu.
Napsal: pát 22 říj 2010 14:33
od A(&F)
... včera jsem u jednoho zákazníka objevil knihu, která mne velmi oslovila ... a myslím, že to samé se stane i vám ... krásně ilustrovaná, doplněná množstvím fotografií, se spoustou úžasných netradičních rad ... napsaná člověkem, který ví o čem hovoří ... ze života i z praxe ... více viz přílohy ... dovolil jsem si pro dokumentaci udělat i fotky dvou obrázků, snad tím moc nebudou porušena autorská práva ... ... recenze zde
... přeji, ať se vám líbí stejně jako mně ... A. ...
Jindřichovice pod Smrkem. Asi nějakej dobrej oddíl.
Reklama....
Napsal: ned 24 říj 2010 22:18
od laik
Jeden ze způsobů zpracování léčivek......
Konopí ,Měsíček lékařský ,Jitrocel a Slunečnice
to vše v základu z ,lékařské vazelíny a Olivového oleje....
Kysané Zelí
Napsal: stř 27 říj 2010 20:48
od laik
Zdravím
chtěl bych se zeptat odborníků...
Mám naložený zelí v zeláku a nechal sem to v koupelně a ted přemejšlím jak dlouho to asi nechat než to dám do chladna.....mám to ochutnávat nebo je nějaký poznávací znamení že už to dokysalo a je čas to odnest.....
Loni sem to totiž dělal prvně a nějak se to nepodařilo ,tak to chci letos konečně udělat poživatelný.....