Dobře, kdyby to náhodou jelo, tak tě pozvu...nejsou bežne rentgenové. Vem si radši k sobe na pozorování nekoho pravdomluvného.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 132 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: jikra
Mimo téma (offtopic)
Kluci, do toho.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Mimo téma (offtopic)
....myslím , že u pokusu nemusí být svědek.....buď mi to pojede, nebo ne.....myslím , že to je o osobním svědomí....no konečně jako všechno tady...Akord píše:Videama dnes šulí všichni kouzelníci, kamery nejsou bežne rentgenové. Vem si radši k sobe na pozorování nekoho pravdomluvného.děda Slavík píše: udělám video, aby neměl někdo obavy, že to honí skrytý el.motor.
...a Děda Slavík se zdá být poctivý..už proto, že se zeptal bábinky, jestli si může koupit magnety....to já jsem hajzlík....vypláznul jsem 15 000.- za magnety a doma řekl , že to bylo do opravy auta.... ....no která manželka by skousla takhle vyhazovat peníze....m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by se jednalo o manželku milionáře, tak snad by byla potichu...ale NORMÁLNÍM DŮCHODCŮM hrozí žebrácká hůl...no která manželka by skousla takhle vyhazovat peníze...
Ale jinak. Padá sníh, fouká vítr, dělají se závěje. Přesto naše děvčata přivEzla poštu. NEODYMY. Vše jsem měl připraveno, baterka do kamery nabitá, dal magnety do připravených zdvojených hrnků a jediné co se podařilo, ZÍSKAL JSEM NOVOU ZKUŠENOST.
To co funguje u slabého feritu ja naprosto k ničemu u silnějšího neodymu.
Tak jsem sklopil uši jako zpráskaný pes a musím čekat na jarní vítr, který rozmrazí dílnu a potom teprve budu pokračovat. KLOBOUK DOLŮ PŘED KLUKAMA, KTERÝM TO FUNGUJE. A věřím tomu, že to funguje. Perenděv stoprocentně. Je jedno jestli s čelisťovým statorem, nebo posuvným, či jinak. ALE FUNGUJE.
Pečlivě jsem si prohlíže, a mockrát, jeho videa a nemohu přijít na to, jak to ten opičák dokázal.
ALE URČITĚ NA TO NĚKDO, KOMU JEŠTĚ NEODUMŘELY ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY, PŘIJDE...
Kluci, do toho.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dědovi slavíkovi
Mimo téma (offtopic)
Jo, ale aspoň jsi to zkusil ! Jsou to Tvoje prachy, ale já bych počkal, jak dopadne martin11, on nám to pak prý dá k dispozici. Já jsem do magnetů investoval již 18,-Kč a to mi zatím stačí, výsledek byl stejný. S tím Perendevem bych byl opatrný, reklamní videa snesou všechno (kam se hrabe papír, iluze je dokonalá..).
P.s.:co nějaké fotky..?
P.s.:co nějaké fotky..?
Jim68
Be happy!
Be happy!
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... ... tak vítej v klubu dědo Slavíku ... ... já jsem tuto "zkušenost" již mnohokráte prezentoval nejen zde na fóru, ale i pokaždé na setkání u Jeffa ... přesto mi bylo párkrát napřímo odpovězeno, že je to holý nesmysl ... ...děda Slavík píše:ZÍSKAL JSEM NOVOU ZKUŠENOST: To co funguje u slabého feritu ja naprosto k ničemu u silnějšího neodymu.
... jo, ... je to divný, ale je to tak ... není magnetismus, jako magnetismus ... ... ale každý si na to zkrátka musí přijít sám ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
děda Slavík píše:
Pokud by se jednalo o manželku milionáře, tak snad by byla potichu...ale NORMÁLNÍM DŮCHODCŮM hrozí žebrácká hůl.
Ale jinak. Padá sníh, fouká vítr, dělají se závěje. Přesto naše děvčata přivEzla poštu. NEODYMY. Vše jsem měl připraveno, baterka do kamery nabitá, dal magnety do připravených zdvojených hrnků a jediné co se podařilo, ZÍSKAL JSEM NOVOU ZKUŠENOST.
To co funguje u slabého feritu ja naprosto k ničemu u silnějšího neodymu.
...Dědo...jsi u mě na vláknu...tak je moje morální povinnost ti pomoci...když už jsi investoval....
tak...za nejdříve....jsi na dobré cestě , když jsi sám zjistil, že to co funguje s ferity nefunguje s neodymy....ale to zde psal již dávno např.Gromit..
...pak tě musím upozornit...nesnaž se neodym jakkoli přiříznout....čímkoli.....jasně , že to jde...ale tobě se to zaručeně nepovede....!!!...
pozor...
tuto větu si přečti 100x..." PERENDEV JE PODVOD..."
..tak můžeme pokračovat...i když vím, že jsi to četl jen 1x...
ten stroj nikdy nikdo neviděl pracovat/perendev/ zapomeň na koncepci nějakých svírajících se čelistí, točítek s obvodovými magnety a nějakým statorovým...jak píše Spaceball...za určitých podmínek se to muže točit dost dlouho..../i měsíce/...
...prohlédni si na internetu všechno dostupné....a podívej se , proč se neukáže nikdy celý stroj.....i moje pohybující se video není vidět celý motor....jeden píst není vidět...a tím pohybuju rukou...!!!.a přes kliku se to točí.......ale vypadá to věrohodně...že.....
...takže...zcela seriozně nám sem pošli náčrtek ..jak si co představuješ, nějakej nápad....jestli budeš něco replikovat...podle internetu...tak každý poznatek i já osobně uvítám....a klidně se ptej.....nejdražší je vlastní výzkum.....což vím sám od sebe.....zdraví martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Magnety se řezat nemusí, ale může existovat např. "pólový nástavec" z běžné měkké oceli který může mít libovolný tvar. Prostě prodloužená ruka magnetu
Síla magnetu se mění v závislosti na jeho zatížení a odpudivá síla je jiná než přitažlivá (Z knihy N. Tesla a jeho vynálezy)
Právě s těmito vlastnostmi bych počítal, no nevím nejsem magnetář ale myslím že pricipem veškerrého pohybu je nestabilita a nerovnováha.
Síla magnetu se mění v závislosti na jeho zatížení a odpudivá síla je jiná než přitažlivá (Z knihy N. Tesla a jeho vynálezy)
Právě s těmito vlastnostmi bych počítal, no nevím nejsem magnetář ale myslím že pricipem veškerrého pohybu je nestabilita a nerovnováha.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
Navarovi
Síla a její účinek nakonec vyjdou jako jediná vec, není rozdíl pritažlivý/odpudivý, rozdíl je jenom ve smeru, a divný dojem se po studiu B-H charakteristiky rozplyne.
Dále pólový nástavec je fakt jenom ta ruka. Co funguje s ním, to musí fungovat i bez nej, takový je princip. Je lepší delat pokusy pokud možno bez nástavcu, protože ty to často jenom zneprehledňují a komplikují.
Dále pólový nástavec je fakt jenom ta ruka. Co funguje s ním, to musí fungovat i bez nej, takový je princip. Je lepší delat pokusy pokud možno bez nástavcu, protože ty to často jenom zneprehledňují a komplikují.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Navarovi
... nesouhlasím ... A(&F) ...Akord píše:... není rozdíl pritažlivý/odpudivý, rozdíl je jenom ve smeru, ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, vaše zkušenosti jsou jistě praktické a pravdivé. Ale já chci mít SVOJE ZKUŠENOSTI. Z toho co píšete, si vyberu jen tolik, abych zbytečně a dlouhodobě se nemořil s něčím, co skutečně nejde. (nejdřív si to ale v krátkosti ověřím)
Vzniká otázka NEJDE TO PROTO, ŽE JE TO NESMYSL A NEBO PROTO, ŽE SE ZVOLIL NEVHODNÝ POSTUP?.
KDYŽ KLUCI VZLÉTLI S PRVNÍM LETADLEM, UDĚLALO TO PÁR SKOKŮ A NATLOUKLI SI ČUMÁK. Řekli snad "jdeme od toho, to nikdy nepoletí"??? Poučili se z chyb a šli na to znovu.
Kolem nich byla jistě tlupa brouků Pytlíků se svým moudrem a radou NECHTE TOHO, JE TO BLBINA, TO NEMŮŽE LETĚT:
Tak ani já dnes nevěřím tvrzení- JE TO PODVOD, TO NIKDY NEPOJEDE.
Je to jen otázka času, kdy nějaký nadšenec (mladší než já) dostane nápad JAK NA TO a uskuteční jej. A ono to pofrčí. Doba na to možná ještě nedozrála, protože všechno souvisí se vším. Ale to by bylo jiné téma.
Vzniká otázka NEJDE TO PROTO, ŽE JE TO NESMYSL A NEBO PROTO, ŽE SE ZVOLIL NEVHODNÝ POSTUP?.
KDYŽ KLUCI VZLÉTLI S PRVNÍM LETADLEM, UDĚLALO TO PÁR SKOKŮ A NATLOUKLI SI ČUMÁK. Řekli snad "jdeme od toho, to nikdy nepoletí"??? Poučili se z chyb a šli na to znovu.
Kolem nich byla jistě tlupa brouků Pytlíků se svým moudrem a radou NECHTE TOHO, JE TO BLBINA, TO NEMŮŽE LETĚT:
Je to jen otázka času, kdy nějaký nadšenec (mladší než já) dostane nápad JAK NA TO a uskuteční jej. A ono to pofrčí. Doba na to možná ještě nedozrála, protože všechno souvisí se vším. Ale to by bylo jiné téma.
Kluci, do toho.
-
- Zasloužilý člen
...no Tesla se sice zmiňuje o rozdílných silách...A(&F) píše:... nesouhlasím ... A(&F) ...Akord píše:... není rozdíl pritažlivý/odpudivý, rozdíl je jenom ve smeru, ...
....já jsem se znažil tento problem měřit....pomocí siloměru a udělátek a na váze ..a tak....a to z duvodů, že jsem byl postaven při konstrukci motoru před otázku....co je lepší....
...výsledku jsem se nedobádal, neboť se to doma v kuchyni změřit nedá.....stejný problem jsme řešili s Gromitem....tak snad nějaká Universitní laboratoř....seriozní....
...k motoru...což by už někoho mohlo i zajímat....
....v mag . točítcích j problem posledního magnetu /prvního/...v tom mém motoru je ten problem samozřejmě také...ale .....zvolil jsem jako prví fázi cyklu přitahování...a to z jednoho jediného důvodu....píst přichází do HÚ...a působí na něj síla posledního magnetu...a tady to je síla přitažlivá....je mi jasné, že napíšete že na konci cyklu bude síla odpdivá...ale...hele hele...ono ne...on ten cyklus zase začíná tady...kde začal
...kdybych zvolil sílu odpudivou.v HU pístu...tak se nic neděje...ale....motor by se "jen" točil opačným směrem.../no měl by se točit /
...tak tolik jen k problemu velikosti odpudivé a přitažlivé síly...tak mě napadá....ve finále...tj ve vzdálenosti magnetů od sebe ...třeba 0,001 mm jsou síly stejné...ale se vzrůstající vzdáleností mohou být síly v jiném poměru.....to ale doma nezjistím....tak.....stačí vám to...???....a jinak to neřešte.......je to ...zejména u točítek a jinejch nesmyslů jedno....martin11 p.s. moooc by mě zajímalo, jestli Perendev přitahuje nebo odpuzuje ...co si myslí děda Slavík...???...otázka za domácí úkol....
-
- Zasloužilý člen
Vzniká otázka NEJDE TO PROTO, ŽE JE TO NESMYSL A NEBO PROTO, ŽE SE ZVOLIL NEVHODNÝ POSTUP?.děda Slavík píše:Hoši, vaše zkušenosti jsou jistě praktické a pravdivé. Ale já chci mít SVOJE ZKUŠENOSTI. Z toho co píšete, si vyberu jen tolik, abych zbytečně a dlouhodobě se nemořil s něčím, co skutečně nejde. (nejdřív si to ale v krátkosti ověřím)
...osobně mám obavy , že obojí....ale kdyby se to náhodou obrátilo...tedy obojí....tak pak....noooo....hups...a je to....
...jo Dědo ...prosím tě nepodlehej skepsi s věkem....ověřuj , lep modely....dělej nástavce a clonítka..kdykoli se zeptej....a pozdravuj babinku....martin11
- spaceball
- Zasloužilý člen
letadlo
Mimo téma (offtopic)
Vidím, že již bylo řečeno, tak jen stručně. Analogie s letadlem je špatná. Příroda sama nabídla tuto možnost a otázkaděda Slavík píše: KDYŽ KLUCI VZLÉTLI S PRVNÍM LETADLEM, UDĚLALO TO PÁR SKOKŮ A NATLOUKLI SI ČUMÁK. Řekli snad "jdeme od toho, to nikdy nepoletí"??? Poučili se z chyb a šli na to znovu.
.
realisace byla jen ve vhodném využití energie - vztlaková síla, pohonná jednotka, .... Neletí to zadarmo a i obyčejný
kluzák letí kromě ostatních (stupavých proudů zapříčiněných sluncem) také díky gravitaci - ne však neomezeně.
I v tomto případě je nutno vylézt na kopec (práce) nebo se nechat vytáhnout jiným letadlem, které potřebuje energii.
Určitě TO POJEDE, ale ne zadarmo.
Spaceball
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: letadlo
Čtu tady pořád úvahy o ENERGII. Souhlasím, že samo od sebe nic nejede. Potřebuje nějakou energii. Dřív se tvrdilo, že Z PRDU KULIČKU NEUDĚLÁŠ" Dnes se ten prd (plyn) dá pod určitým tlakem a za určité teploty zkapalnit a třeba zmrazit a kulička z prdu je na světě.
Co je ale magnetická síla, která vyzařuje, působí, přitahuje (silou) nebo odpuzuje? Není to také energie,? Jen trochu má jinou podobu, ale je. Kdyby to nebylo, nic by to nedělalo. Proč se říká SILOČÁRY a ne jen tak čárečy bez jakéhokoliv výkonu?? Asi proto, že ty siločáry jsou úžasným zdrojem energie. Že je NEUMÍME VYUŽÍT, je jiná otázka.
ALE NAUČÍME SE TO::::
Co je ale magnetická síla, která vyzařuje, působí, přitahuje (silou) nebo odpuzuje? Není to také energie,? Jen trochu má jinou podobu, ale je. Kdyby to nebylo, nic by to nedělalo. Proč se říká SILOČÁRY a ne jen tak čárečy bez jakéhokoliv výkonu?? Asi proto, že ty siločáry jsou úžasným zdrojem energie. Že je NEUMÍME VYUŽÍT, je jiná otázka.
ALE NAUČÍME SE TO::::
Kluci, do toho.
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: letadlo
Máš pravdu, že všechno nám může něco napovědět. Třeba, co není pravda a není možné dnes, bude zítra naprosto jinak.
Ale k té energii. Když zatížím pružinu nějakým závažím, pružina svou silou závaží tlačí proti váze zatížení. Ten tlak (síla pružiny) TO NENÍ ENERGIE?? TAKÉ TO TLAČÍ JEN JEDNÍM SMĚREM A VÍC TO NEUMÍ. JAKO TY SILOČÁRY.
Já nevidím energii jen jako něco pomíjivého, co udělá něco a končí. Podle mne jsou SILOČÁRY ENERGIE, KTERÁ VYZAŘUJE Z MAGNETU.
No a nám zbývá jen jedno. NAUČIT TUTO ENERGII MAKAT V MM.
Ale k té energii. Když zatížím pružinu nějakým závažím, pružina svou silou závaží tlačí proti váze zatížení. Ten tlak (síla pružiny) TO NENÍ ENERGIE?? TAKÉ TO TLAČÍ JEN JEDNÍM SMĚREM A VÍC TO NEUMÍ. JAKO TY SILOČÁRY.
Já nevidím energii jen jako něco pomíjivého, co udělá něco a končí. Podle mne jsou SILOČÁRY ENERGIE, KTERÁ VYZAŘUJE Z MAGNETU.
No a nám zbývá jen jedno. NAUČIT TUTO ENERGII MAKAT V MM.
Kluci, do toho.