Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Calleman

Příspěvek od adam.benda »

Přátelé,
dokázal by mi někdo říct, na základě čeho dr. Calleman tvrdí, že "konec" mayského kalendáře nastane již letos na podzim? Všude se dočítám pouze ,,Calleman předložil pádné argumenty", ale jaké, k tomu jsem se jaksi nedopátral.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Calleman

Příspěvek od Palo »

Třebas je to zkouška :) Jestli bude konec světa až tehdy, když je lidstvo předsvědčeno, že bude konec světa... :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Zdravím adam.benda.
adam.benda píše:Přátelé,
dokázal by mi někdo říct, na základě čeho dr. Calleman tvrdí, že "konec" mayského kalendáře nastane již letos na podzim? Všude se dočítám pouze ,,Calleman předložil pádné argumenty", ale jaké, k tomu jsem se jaksi nedopátral.
Moja angličtina je veľmi biedna, ale zdá sa mi, že toto by Ti mohlo pomôcť. http://www.calleman.com/content/article ... _night.htm
Želám príjemný deň

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...já nevím, co se stále řeší....konec světa už jednou byl...ATLANTIDA....začali jsme znova...a takhle to dopadlo :idea: 26.9 2011 je jenom další bublina./ Calleman nemusí nic dokazovat....ono to stejně nejde dokázat.../..a jestli Něco přijde, tak to bude naráz... :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Co bude, to bude.

Konec světa bude, ale jak pro koho. Z toho vyplývá, že pár lidí přežije. Nebude to konec světa jakoby ve smyslu "konec planety Země", ale spíš konec civilizačního systému, alespoň takového, jaký známe. To ale opravdu někdo nepřežije :D Lidi se sebevraždí už teď kvůli mnohem pitomnějším věcem...

adam.benda
Zasloužilý člen

Elektro píše:Zdravím adam.benda.
Moja angličtina je veľmi biedna, ale zdá sa mi, že toto by Ti mohlo pomôcť. http://www.calleman.com/content/article ... _night.htm
Želám príjemný deň
Ahoj Elektro,
tak moje angličtina bude zajisté ještě bídnější, než ta Tvoje. :) Ale myslím, že mi to pomohlo, díky..!

21.12.2012 ... má význam v tom, že kalendář "Dlouhý počet" uzavírá jednu nesmírně velkou etapu (překračuje 13. baktun)
28.10.2011 ... Calleman vidí v tomto datu význam v souvislosti s kalendářem Tzolkin a zdá se mi, že to bude určitou mysticitou, kterou do toho dr. C. přimíchává, protože jinak by mi toto datum ani podle Tzolkinu a jeho podstaty nepřišlo natolik zvláštní. Klasické datum 21.12. zatím podle mého názoru obnáší mnohem větší galaktický význam.

Průběžně rekonstruuji své stránky a připravuju do nich řadu (snad) velice zajímavých článků. Jedním z nich bude i velice podrobná analýza "problému 2012".

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

....stačí pár měsíců počkat...třeba do 22.12 2012 .. a bude jasno...a pak už budeme hodnotit, kde jako soudruzi májové udělali chybu... :idea: a jinak, různých Eleninů a jinejch / řízenejch/ a neřízenejch balvanů. Myslím, že o srážce s vesmírným balvanem kolaps civilisace není. celé to bude o vyčerpanosti zdrojů energie, surovin, o životním prostředí a hlavně nenasytnosti vládnoucí garnitury a to po celém světě bez rozdílu. Sřídmost a rozum bohatým začíná scházet, protože ho nepotřebují. Myslím, že všichni žijeme na úkor budoucnosti....od Cikánů a bezdomovců až po naše milé miliardáře. Nesmyslnost současného žití se odráží např ve sportu, kde fotbalista má cenu dvou vybavených nemocnic, v cestování "turistů" přes půl zeměkoule, výroba přiblblých udělátek typu auto ferari a spol. velmi mnoho současných aktivit je naprosto k ničemu a baví se jimi méně nežli desetina populace.a to zase ...na úkor budoucnosti. Ach jo, bohužel to nezměníme ani jako jednotlivec, ani jako národ ani jako lidstvo. Bohužel jsme hmyz, nebo lépe kvasinky, které svým kvašením sámi sobě připraví trpký konec. :idea: m11 :lol:

Majkl1
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE

Příspěvek od Majkl1 »

Jenže v tom je asi ten zakopaný pudl. Pokud si budou všichni říkat, že jednotlivec nic nezmůže, bude to pravda. Jen jestli nám to není uměle fikaně zatloukáno do hlavy. :?:

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Elenin

Příspěvek od huhu »

adam.benda píše:Kometa Elenin se pravděpodobně rozpadá.
martinq píše:Podle jistého počtu diskutujících hostů na konferenci, kterou pořádaly online populární internetové stránky, zabývající se informátory – projekt Camelot, je kometa Elenin přicházející vesmírná loď nebo objekt pod inteligentní kontrolou. .................................................
PhDr. Michael Salla 4.7. 2011

překlad: Karel Rašín
http://www.exopolitika.cz/news/je-komet ... novy-vek-/

Tož esli je to Nibiru , tak se obávám , že budou Nibiřani pěkně nasraní až uvidí , co jsme zrobili s pyramidama ....... :P

adam.benda
Zasloužilý člen

martin11 píše:....stačí pár měsíců počkat...třeba do 22.12 2012 .. a bude jasno...a pak už budeme hodnotit, kde jako soudruzi májové udělali chybu... :idea: a jinak, různých Eleninů a jinejch / řízenejch/ a neřízenejch balvanů. Myslím, že o srážce s vesmírným balvanem kolaps civilisace není. celé to bude o vyčerpanosti zdrojů energie, surovin, o životním prostředí a hlavně nenasytnosti vládnoucí garnitury a to po celém světě bez rozdílu. Sřídmost a rozum bohatým začíná scházet, protože ho nepotřebují. Myslím, že všichni žijeme na úkor budoucnosti....od Cikánů a bezdomovců až po naše milé miliardáře. Nesmyslnost současného žití se odráží např ve sportu, kde fotbalista má cenu dvou vybavených nemocnic, v cestování "turistů" přes půl zeměkoule, výroba přiblblých udělátek typu auto ferari a spol. velmi mnoho současných aktivit je naprosto k ničemu a baví se jimi méně nežli desetina populace.a to zase ...na úkor budoucnosti. Ach jo, bohužel to nezměníme ani jako jednotlivec, ani jako národ ani jako lidstvo. Bohužel jsme hmyz, nebo lépe kvasinky, které svým kvašením sámi sobě připraví trpký konec. :idea: m11 :lol:
Na Tvém komentáři je lecos trefného, ale...
Čekat na 22.12.2012 nemůžu, Martine. Mám doma ženu, kluka, sebe a pár blízkých známých a rád bych se dopídil k tomu, jestli mám jen stavět záložní zdroj energie a množit morčata k večeři (podobně jako Inkové), nebo jestli připravovat i přístroj na úpravu vody do pitné vody..., jestli si připravovat nějakou flintu atd. Některé verze budocnosti nezměníš, ale některé možná ano a na některé se možná víc nebo míň připravíš.

Rok 2012 není jen o naší budoucnosti. Je to také o úctyhodntých fragmentech naší minulosti a o tom, z čeho jsme vzešli a co je naší součástí.

Jeden atom ani nevidíš ani necítíš.
10 na prdlátou atomů se najíš a jdeš v klidu spát.

Jeden jednotlivec většinou není ani vidět, ani cítit.
10 na prdlátou jednotlivců toho může dost změnit.

A 10 na prdlátou těch, kteří říkají, že stejně nic nezměníme, akorát těm ostatním sníží šance.

Ale jinak jsi vystihl hodně věcí, které jsou pravdivé a mohou hrát taky značnou roli.

Pěkný páteční den Martinovi i ostatním.

martin11
Zasloužilý člen

má cenu se připravovat...??...

Příspěvek od martin11 »

...každý někoho máme a každý se bude snažit přežít...přípravou čehokoli nic nezkazíš...nikdy....jde o to jak jsi silný a co považuješ za prioritu v budování sebezásobovacího systemu. Nikdo se tady nemůžeme rovnat jardovi ovčákovi, ale nějaká šance existuje. ta rozhodně není ve zlatě nebo nemovitostech / mimo zemědělských usedlostí / ono ani bazen není marné mít.../ zásoba vody na zalévání /. Úvahy o tom, co kdo změní a nezmění jsou pouze akademické...Klaus teď naštval Řecké kluky , prohlásil, že jsou nemakačenkové....co tím změní? , nic. Když Obama něco prohlásí, tak miliarda lídí tleská a hošani z alkajdy se více oblepují výbušninou. V Indii maj novýho Gándího...docela frajer....vyhrál spor se státem, je obdivovanej moudrej / co jsem od něho četl/ změní svět?? a že Indů je hodně a jsou velmi kultivovaní :idea:
...k věci...hypermarkety pociťují pokles prodeje "zbytečností"...to je jistý signál....čeho....nejsou peníze , lidé šetří, nebo začínají chápat zbytečnost některých nákupů ? a to jsou v součtu ty souvislosti, z kterých si musíme sestavit vlastní obraz svého okolí, republiky, světa... :idea: a každý osobně za sebe ručí / otec za děti a manželku, a staré rodiče. děti vychovat, sebe a manželku uskrovnit, rodičům dát potřebné pro důstojné dožití :idea: / m11 :lol:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: má cenu se připravovat...??...

Příspěvek od NAVAR »

Má smysl se připravovat, tedy alespoň podle mého názoru a to i z jiných důvodů než je rok 2012. Lidé na vesnici zhruba tak před 50-ti lety by si z 2012 asi mnoho nedělali, ti byli připravení. Dnes, co chcete s lidma v paneláku kteří znají jenom práci, obchody, a zábavu? Vůbec nic.... Už sami o sobě jsou loutky ve hře. A nemají vůbec žádnou šanci než makat, odvádět daně, poslouchat a cpát se plnící odpadní hmotou z marketu a duši sytit odpadem z prolhané skříňky na civění. Podobnost sídliště s velkovýkrmem asi nebude čistě náhodná.
Je zde však mnohem větší hrozba než 2012, větší je proto že je reálná a konec nákupu zbytečností je jejím znakem. Jednoduše řečeno díky politikům jde stát do sra.....
Co nejvyšší soběstačnost je nutná bez ohledu na to co přijde a i kdyby nepřišlo. Příčí se mi zbytečně cpát peníze do měchu kteří jiní rozkradou a promrhají, tento stát si žádné příjmy ode mne jako občana nezaslouží. :!:
Bylo mi řečeno že hraji něco jako "Age Of Empires". Ano stal se ze mne "těžký gambler a pařič" každý den hraji více jak 16hodin Age Of Empire, ale v reálu.....
Sice nemám takový skore jako brácha ale žádný začátečník už taky nejsem :D

PS: Vykašlete se na to co by mohlo být, co by se mohlo stát kdyby padaly trakaře, žijte tím co je a co chcete aby bylo, naučte se být co nejvíce soběstační a budete nejenom připravení ale i šťastní.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: má cenu se připravovat...??...

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Má smysl se připravovat, tedy alespoň podle mého názoru...
Přiznám se, že jsem tento příspěvek četl ze začátku s tím, že ho napsal martin11, ale při čtení jsem si říkal, že tohle musel napsat NAVAR a pak jsem zalistoval výše... a von to fakt napsal NAVAR :lol:

Naprosto souhlasím.

Dávno-nedávno jsem zaslech o tzn. rodových osadách, mohlo by to být celkem vysvobození pro některé jedince:
http://rodovaosada.cz/

A s tím souvisí i Anastasia (ale s tím bohem mě poněkud lezou na nervy):
http://www.anastasia.cz/

:D

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

I když mám jiný možnosti, tak nedělám VŮBEC nic, co nedělali naši předkové. Už můj děda měl na půdě 4 truhly a dva džbery.
Jedna truhla na mouku a krupici, druhá na cukr, třetí na luštěniny a těstoviny a čtvrtá na sůl. V jednom džberu měl petrolín do lamp a v druhém benzin do stabiláku. Na cinkuláru, mlátičku,fofr, fukar....
Jednou do roka vyplázl asi 700 kč důchodu a vše naplnil. Koupil dvacet paklíků taras bulba,deset paklíků sirek a měl na rok pokoj. Moha být zimní futeř jaká chtěla, děda se jen usmíval.
Dnes se žije z ruky do huby. žádné zásoby, žádná bezpečnost, žádná opatrnost. Nám se přeci nemůže nic stát, v marketu koupím, co chci.
Je to i o způsobu života, Já dřu jako kůn, ale baví mně to. Letos jdu dělat výřez v lese, co jsem sázel před deseti lety.Za dva roky budu třepat kadlátky, co jsem sázel loni. Nejd to hned, nejde zbohattnout jako burziján, manažer nebo hochštapler či kurva. Ani z jiného neštěstí nelze žít, jako policajt, voják neb cifršpion.
Všichni chtějí jezdit v limuzinách, žít se třema satelitama a lítat na kanáry i se psem třikrát ročně. Satelitní vilka budiž samozřejmostí.
Co to je za bohaprázdný kretény, co jim to imponuje.............Přistihl jsem se, že mi ten moderní způsob čím dál víc leze na nervy.
Bacha kucí, stalo se v širokým dole neštěstí. Převeliký neštěstí. Žila tam moje dcéra, než se odstěhovala do švýcar....Takže to tam znám... Za pár hodin za ní jedu......

Majkl1
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE

Příspěvek od Majkl1 »

Nenapadlo někoho z vás, že právě toto hledání samostatnosti, zjišťování, že systém není živnou půdou pro člověka, ale naopak člověk je baterií pro systém, může být pravým důvodem očekávaného konce civilizace, jak jí známe? Všímáte si jak lidí, kteří se snaží osamostatnit, lidí kteří tuší, že je něco jinak, přibývá geometrickou řadou? Můj názor je, že celý "konec světa" spustí to, co je již neudržitelně řadu let v pohybu. Zdroje VE jsou již využívány v hojné míře. Sice potajmu, ale jsou. Přijde okamžik, kdy se obavy z likvidace stanou bezpředmětné, protože už počet lidí, kterých by se to týkalo, bude příliš velký na to, aby to ti u opratí zvládli a technologie na získávání VE, kterých je určitě celá řada bude ze dne na den přístupná všem. A toto bude konec civilizace stojící na ropě. Systém se zbortí. Ti, co nebudou mít ruce levé, budou díky přístupným informacím schopní se osamostatnit (pokud tak již nebude), a ti druzí se buď přizpůsobí okolí (do teď přizpůsobují okolí sobě) - budou něčím prospěšný těm, kteří budou umět rukama nebo prostě vymizí.
M.

Odpovědět

Zpět na „Universum“