Animal píše:Chlapče chcel bi som to na vlastné oči vidieť ako sa po relativne krátkom čase tváriš po tomto zákroku ktorí iným doporučuješ . V stredoveku sa táto metoda tebou doporučovanéj liečby používala na vynucovanie pravdy v inkvizičných procesoch . Cesnaková šťava je totiš dosť agresívná žieravina ktorá v závislosti na koncentrácijí a dĺžke pôsobenia sposobuje velmi bolestivé a taškohojitelné "popáleniny" v mieste kontaktu . Myslíš si že to je len náhoda keď ludia s poškodenou sliznicou od úst až po dvanásťtorník ak sa chcú z toho dostať nesmú jesť surový cesnak ? Animal
No tehdy nebyl česnek ještě chemicky upravovaný a samozřejmě by to nebylo na dlouho. Účinek by byl bezpochyby znát, ale je pravdou, že jsem to nezkoušel a podle toho co jsi napsal by se spíš hodila poměrně dost naředěná česneková šťáva (nebo česnek v nějaké třebas bramborové kaši).
Trávicím traktem by to zřejmě šlo, avšak pokud je problém až na konci, bylo by "ředění" česneku možná až příliš velké a účinek zbytečně silný na jiných místech.
Jak všichni ví, jsem zastáncem rychlých a spolehlivých řešení. Sám jsem papal palici ostrého českého česneku denně a hemeroidů jsem se zbavil už při první "kůře" trvající několik dnů. Kdybych měl papat chemicky upravovaný, určitě bych toho česneku musel sníst několikanásobně více, abych dosáhl stejného výsledku.
Pokud někoho trápí delší dobu a dokonce inzentivně cizopasník, pak se stébla chytá a pokud dojde k ostřejšímu pálení, tak pochopitelně česnek vyjme, není nucen žádnou inkvizicí k neustálému zachování "bylinky" v místě "podání".