Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: cosi

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Dvell píše: Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat,
Tady jsi tnul vedle. Budeš se divit, ale viděl jsem spalovat železo. Na mou duši. Nevěříš?

Skoro jsem přesvědčen, že jsi to viděl taky, jen to nevíš.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: cosi

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Dvell píše:
Já neříkám že nevěřím, já říkám že neviděl, principielně to není nemožné. Jen mi řekni kde sem viděl spalování železa?

S pozdravem

Dvell
Ale je to možné. Stačí dodat dostatek kyslíku. Viděl jsi někdy řezání železa autogenem?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

100W jednu hodinu z jednoho kg magnetu jednorázove

Příspěvek od Akord »

Hustota energie v neodymu je asi 300kJ/kg. Písu to snad potretí proto, že srovnatelná energie jde uložit do natažení/stlačení ocelové pružiny. Podobne o neco lépe je na tom Pb akumulátor. Reaguju opakovane pouze proto, aby jsem pripomel energii v pružine, byla o ní zmínka na tuším predpredešlé strane. Vypumpovat z magnetu jde asi tolik, kolik jde vypumpovat z pružiny. Sranda je však v tom, že neodym podobne jako nekteré kvalitnejší ferity se prakticky nedají demagnetizovat, jsou odolné i indukci blízké nule, tedy pokud by se nekomu povedlo odstínením, nebo jinak dosáhnout na pólech minimální indukci(blízkou nule), tak se mu magnet stejne nepovede demagnetizovat, a po odstranení toho, co ho demagnetizovalo magnet opet ožije svým puvodním polem v témer puvodní velikosti. Jako pružina, co se nedá pretáhnout. Takže ten, kdo vymyslel odmagnetování pokročilých feritu a neodymu si opravdu delá porádnou legraci. Tolik k možnému pumpování. Pripomíná to silnou kompresi, avšak bez toho, že by se z válce dostala ven co jen špetka vzduchu z tech 300kJ/kg. Až by jako ten neodym své pole jakoby dokonale netesnil a neco pustil ven, až pak by došlo na tech 300kJ/kg. Kdo si to prepočítá, tak mu vyjde, že z jednoho kg neodymu lze snad nejakým neznámým zpusobem umožňujícím účinnou demagnetizaci vyždímat asi 0.1kWh. Kvuli 100W v jedné hodine jednorázove a hledáním neznámého zpusobu demagnetizace je to docela černý humor.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: 100W jednu hodinu z jednoho kg magnetu jednorázove

Příspěvek od martin11 »

Akord píše:Hustota energie v neodymu je asi 300kJ/kg. Písu to snad potretí proto, že srovnatelná energie jde uložit do natažení/stlačení ocelové pružiny. Podobne o neco lépe je na tom Pb akumulátor. Reaguju opakovane pouze proto, aby jsem pripomel energii v pružine, byla o ní zmínka na tuším predpredešlé strane. Vypumpovat z magnetu jde asi tolik, kolik jde vypumpovat z pružiny. Sranda je však v tom, že neodym podobne jako nekteré kvalitnejší ferity se prakticky nedají demagnetizovat, jsou odolné i indukci blízké nule, tedy pokud by se nekomu povedlo odstínením, nebo jinak dosáhnout na pólech minimální indukci(blízkou nule), tak se mu magnet stejne nepovede demagnetizovat, a po odstranení toho, co ho demagnetizovalo magnet opet ožije svým puvodním polem v témer puvodní velikosti. Jako pružina, co se nedá pretáhnout. Takže ten, kdo vymyslel odmagnetování pokročilých feritu a neodymu si opravdu delá porádnou legraci. Tolik k možnému pumpování. Pripomíná to silnou kompresi, avšak bez toho, že by se z válce dostala ven co jen špetka vzduchu z tech 300kJ/kg. Až by jako ten neodym své pole jakoby dokonale netesnil a neco pustil ven, až pak by došlo na tech 300kJ/kg. Kdo si to prepočítá, tak mu vyjde, že z jednoho kg neodymu lze snad nejakým neznámým zpusobem umožňujícím účinnou demagnetizaci vyždímat asi 0.1kWh. Kvuli 100W v jedné hodine jednorázove a hledáním neznámého zpusobu demagnetizace je to docela černý humor.
Akordovi bodík za osvětu... :good: ...ano už to zde nebo na jiném magnetickém vláknu psal....teď mluvím jen a jen za sebe....
...tohoto problemu...resp. výkladu jsem si plně vědom a s tímto plným vědomím také dělám ten motor....že se musí dostavit neúspěch vím....ale nedá mi spát, kde že se mi to bude sekat.....kde vyplave problem "posledního magnetu" samozřejmě Akord i Spaceball a nakonec i Gromit a Ilem.. již napsali na moji adresu, nebo na adresu toho pístoveho stroje rozsáhlé rozbory, které jednoznačně dokazují.....co se děje...nebo bude v mechanismu dít....no a protože jsem Štír, tak si nedám říct.....zbastlím pístovou obludu....mechanicky hejbavou....magneticky mrtvou.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...a vším ostatním co na toto tema kde uvidím....do chvíle, než se na vlastním modelu přesvědčím, "že to nejde" budu věřit.... :oops: ....jsem celkem blízko konečnému poznání......asi prohraju v sázce 1 euro.....ale ten krásný stroj následně prodám......vyvolávací cena nebude malá....pokud bude nefunkční.....pokud bude funkční...vyhraju 1 euro.....a námaha bude zaplacena... :idea: .....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Re: 100W jednu hodinu z jednoho kg magnetu jednorázove

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...a vším ostatním co na toto tema kde uvidím....do chvíle, než se na vlastním modelu přesvědčím, "že to nejde" budu věřit.... :oops: ....jsem celkem blízko konečnému poznání......
To ano. Taky oceňuju čestný a férový prístup k problému. Jenom doklepnu, že ta kvalifikovaná diskuse s Perendevem, nebo lépe s jeho autory není možná už jen proto, že vzniklo, co vzniklo. Jim tam taky o žádnou diskusi ve skutečnosti nejde, to by nemuseli delat, co delají. Za kvalifikovanou považuji spíše Tvou diskusi na toto téma, i když tam bývají navíc na okrasu 3 bodky, nebo šátek od karkulky. Jsem rád, že se našel nekdo, komu se chce, kdo dává prakticky najevo, co a jak s tím.

spaceball
Zasloužilý člen

Obchodník Perendev

Příspěvek od spaceball »

martin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...
:D Obávám se Martine, že nikoliv. Na jeho německé adrese ho nenajdeš a originální stránka perendew-power
byla změněna, jakož i stránky jeho soukmenovců pod logem Perendev po celém světě na motor-generátor a vodíkové
technologie.... Jeho původní kinetický agregát s akumulátory nikdy nefungoval automotivně a musel být neustále pod
napětím z elektrické sítě. Trestní oznámení nebyla podána v přímé souvislosti s PM, ale z důvodů neplnění závazků ze
strany firmy, která slíbila, že po uplynutí doby pronájmu, bude všem dobrým zákazníkům do stroje začleněn prvek,
který je učiní nezávislým na el. síti. Odbyt podpořilo i malé show v německé TV, kde se to pěkně točilo, nicméně,
kameraman nezabíral celý stroj - šel vidět jen silonový kotouč s nastrkanými magnetky a hřídel v inkriminované době
byla mimo záběr.... Perendev, jako správný obchoďák vsadil na chamtivost lidí a udělal dobře. Pronájem strojů za
nemalý peníz, které fungují v principu jako počítačové UPSky, byl ošetřen smlouvou s dodatky (to jsou ty staťe s velmi
drobným písmem), takže na mezinárodní zatykač to nevypadá, maximálně na klamavou reklamu, která se dá řešit
pokutou. Řada "podvedených" se pochopitelně neozývá a není to z důvodu nezávislosti na el. rozvodné síti. :D

Obrázek

Spaceball Obrázek

diskuse o mag.motoru

Příspěvek od martin11 »

...zdravím..a jen uvedu muj výrok o Perendevovi na pravou míru....při popisování ...proč dělám MM...jsem chtěl výrazem Perendev nazvat všechny podvodníky, kteří si myslí že MM bude pracovat jen a jen na principu magnetů....samozřejmě se s nějakým Perendevem bavit nechci....ale chci mít jasno v konstrukci čehokoli, co autor nazve magnetickým motorem....a to je hlavní důvod mé práce....a protože jsme na foru o "volné" energii, tak si myslím , že všichni tady mají nějaký "sen" o energii zadarmo.....moje snaha by měla ve finále vyznít jako...."Tak tudy hoši ne...." a jestli mě to říká nějakej Dvell, nebo Karban....tak slova mě nepřesvědčují....
...jiné argumenty přicházejí od Akorda, Spaceballa, Gromita ....no však všichni víme.... :idea: ....argumenty jsou podložené.....ALE....zkusil to někdo....pístovou versi.....na celém internetu nikde nic.....takže....karkulka se snaží....už brzy....těšte se....martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

vedení pístů v MM

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
zdravim všechny zde i ty co tu plevelili.. :evil: ..
tohle vlákno je už tak zaplněný všema blbostma, že ztratilo můj původní záměr...takže se zde klidně můžete hádat....až s motorem pokročím, tak udělám vlákno věnované "jen " tomu motoru....zamknu si ho...a kecalové budou diskutovat tady...a vhodné a ponětné příspěvky, řešící problem MM budu přesouvat ... :idea: ...

tak...co jsem dělal v neděli....
...po konzultaci s Ilemem....čímžto zde mu děkuji.. :good: .jsem posílil vedení pístu o pomocný spodní čep a spojnici jakési paojnoce....tím vznikl uzavřený profil a přenos síly z ojnice se přenesl do středu pístu....všechno je z anticora...magnetismus není ohrožen....jestli někoho něco napadá...ke konstrukci...sem s tím.....zatím hezký den zdraví martin11 :lol: p.s také jsem přetvořil střed kliky na 3 polýnku...lepší upevnění ojnic ke klice...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martinovi 11

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Martine, prima. Pokud to bude na prodej (pokus se nezdařil...), hlásím se první. Pěkná práce. Držím palce.

Jim68
Be happy!
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vedení pístů v MM

Příspěvek od děda Slavík »

také jsem přetvořil střed kliky na 3 polýnku...lepší upevnění ojnic ke klice...
To je strašně složitá strojovna. Jsem sice strojní zámečník, ale tomuhle moc nevěřím. Jenže, na druhou stranu, HODINKY JSOU TAKÉ SLOŽITÝ STROJ A ŠLAPOU SPOLEHLIVĚ A PŘESNĚ.
Těším se proto a držím palce, aby to jelo. I kdyby to JEN JELO a víc nebylo schopné udělat, tak JE TO ÚSPĚCH.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...ono se to složité zdá....je to jen zdání....písty jsou složeny do zámečků, aby se nemuselo nic ohýbat a svařovat a lepit ...zrovna tak ten rotor-toroid....jen šroubkové spoje.../ idea Merkur / ....vedení těch pístů mě nenapadlo jednodušší,a musí být zdvojené..... upevnění k základně také nejjednodušším způsobem........mám ve výkresech několik versí....dokonce vedení pístů schované pod rotorem...to je jako by písty probíhaly přímo pod rotujícím středem...pak by se konstrukce zmenšila na polovinu...ale bylo by to výrobně a hlavně na seřizování daleko náročnější....volil jsem cestu "nejmenšího " odporu...a potom ...nejsem strojař ale výtvarník....
...jinak...jojojo..."kdyby " se to alespoň chtělo " jen" točit :roll:
......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor. :idea: ...martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

děda Slavík píše:
......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.
...nechce..

...jak to víš...???..

..když si sedneš ke kompu a prokoušeš se celým...tímto zapleveleným vláknem, které jsem založil 1.1 2009...tak se všechno dozvíš....a spoustu rad...dobrých ....od Gromita, Akorda, Spaceballa, Ilema......a také spoustu blééééééé...od karbanů...ačkoli to nejsou špatné rady...ale jsou na tema...hele nech toho dokud je čas...stejně to nikam nevede....kafemlejnky a pítka ptáčkům.... :evil:
...jo a co ti vlastně není jasné.....???....písty se odpuzují a přitahují...přes kliku, která s tím středem...no tak to už bývá...točí....není nic jednoduššího...jen to ještě nikoho nenapadlo...až mě...karkulku :oops: ...jen s tím jsou...budou trochu potíže....ty se všeobecně nazývají .."problem posledního magnetu"...proto všichni hledají ...kámen mudrců....což se v tomto případě nazývá stínění magnetů....
ten sice existuje..../jmenuje se to Fe/..ale má i negativní účinky....no a já někde mezi tím kličkuju...a snažím se magnetismus porazit...jeho vlastní silou....prvotní nápad je od Leonarda da Vinchiho....prostuduj si jeho technické dílko a nápady........někde to tam objevíš.....a pak....se podíváš na internet, zjistíš, že nikde nic podobnýho není, od čeho se odrazit.....tak začneš........no a když začneš, tak se obrníš trpělivostí proti kecalům, proti urazům od silných magnetů...občas teče krev.../u mě naposled v neděli/...no a ....výsledek ...no snad nějaký bude.....
...jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??.....zdraví martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

...jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....
Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

děda Slavík píše:
...jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....
Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy.
...no nevím, jestli jakékoli funkční magnetické točítku muže být jednoduché...../ viz víčko od plechovky.../...
....myslím , že žádné magnetické točítko není funkční....to já si jen tak hraju......dalo by se to nazvat..."Navzdory básník zpívá" :idea: ...martin11 :lol:

p.s abys nebyl smutnej, že něco tajim, tak to namaluju ...a pošlu...ale bude to od ruky..."jen tak" :shock:

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“