Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Prostor
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Hotel Insomnia 19.06.2010
Ku..va ty patentový poplatky za vesmír byly dost dobrý. Jsem to chtěl nějak urychlit a zkrátit a pak tam běžely dva pořady současně, teda zvukově, je dost pozdě a ty piva mě už vzmáhají, snad to rozluští někdo jiný?
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Re: Už mi koně vyvádějí…
Omluvte mě pánové.ale vaří se mně mozek. Nejstem sto se v těchto vedrech adeqvátně soustředit natolik abych cokoliv nového sdělil. Ale vydržte. S podzimem se budu snažit vysvětlit základní podstatu mezi i tmavou a zářivou složkou prostoru.Schneider píše:P. Kacha snad má nevědomost mě omluví za mé nevhoné chování na Vašem vláknu. Asi by z mé strny stejně k něčemu podobnému došlo. I když se stalo jde o vyjimečnost, která se opět jen tak nestane. Takže omluva.
Už delší dobu čekám na Vaše pokračování o fraktálové struktuře vakua a Všehomíra. Uvítal bych Váš příspěvek už proto, aby se na tomto vlákně obnovila diskuse a obrazně řečeno i opět žil.
JSCH-PD
Dlouhodobé přemýšlení o podstatě mě vede k hypotetické představě o černém,námi nevnímatelném souputniku našeho Slunce. Přemýšlím o tom natolik dlouho,že výše naznačené nelze jako hypotézu zcela odmítnout.
- hapalainen
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
Souputník
To že má Slunce souputníka se ví už dlouho.o černém,námi nevnímatelném souputniku našeho Slunce.
Hlavní je vyhrát zápas
-
- Stálý člen
Re: Souputník
Co to znamená? Ví se, čím jest to podloženo- experimentálně nebo je to každému zdravému rozumu zcela zřejmé. Mně taková možnost - tj. existence objektu vyzařující tmavou hmotu- vyplynula čistě teoreticky jako nejsnadnější, nepracná,pohodlná možnost vysvětlení pozorovaných jevů. Asi to tak jednuché nebude ,neboť to implikuje zbytečnou složitost. Ledaže by, tato nepřímá komplikovaná složitost vedla velice rychle k jednoduchosti chápání struktury prostoru. Možné to je ,a tak o tom i uvažuji.Připouštím vše, má mysl je trvale otevřená.
-
- Stálý člen
Re: re:Prostor
Reaguji a jsem si toho vědom relativně pozdě.Odpovím přímočaře- čas v jeho dnešních představách nejsem schopen kontinuálně vnímat. Mám za to,že tato fyzikální kategorie,pojem sám o sobě neexistuje. V čem by ,v jakém pro nás reálném , objektu by byl uložen. Fyzikální nosiče " času" jsou pouze obrazem jistého námi vnímatelného cyklického jevu,nikoliv indikátorem možná existujícího Newtonovského absolutního času.STR tuto možnost - tj. existenci absolutního času zavrhuje,ale pouze matematicky,nepřesvědčivě. Každý pohyb v prostoru je prostorem vnímán a projevuje se jeho mikroskopickou,námi nevnímatelnou lokální změnou jeho stavu. STR s tímto faktem nepracuje,ignoruje ho, a proto tvrdí,že vzájemný pohyb těles je závislý pouze na jeho pozorovatelných charakteristikách. Zavádí,pro mě zcela podvodně a karieristicky své základní postuláty, zejména konstatní rychlost EM vzruchu-světla. Kdyby to byla pravda,jak jsem již někde napsal, byli bychom slepí a nevědomí.anonymní píše:Akord:děkuji Vám za odpověď-tohle ,bylo myšleno směrem ke Kacha..
Nechci tu v žádném případě rozebírat vývody Kanta nebo Macha či Berkeleyho,Huserla či Heidegera a Patočky..Tito lidé/ někteří z nich renomovaní profesoři matematiky/ jsou důkazem,že pojmové myšlení,logika a schopnost abstrakce na rozlousktnutí nadhozených otázek bohužel nestačí.V případě zážitku pak nastupuje pouze potvrzovací postup-ano, tak to je.
Kacha pracuje s přímou zkušeností prostoru.Tyto zkušenosti bývají paradoxně často věrohodnější než běžně "za nezpochybnitelné považované"smyslové vjemy.
Aby bylo možno pochopit vývody Kacha,je třeba, aby nám pokud možno
naznačil, čím je přímý zážitek prostoru pro něj,jaký má vztah ke kategorii čas.
Popsat jakkoli vlastní zažívání, pokud se neshoduje se zažíváním většiny
nebývá nijak jednoduché,a ne pouze z důvodu nedostatku vhodných pojmů.Pojmy se vyvinuly pro ty kategorie, které jsou v zážitkovém
spektru většiny.Tyto zážitky,bohužel, posouvají také mimo běžné kategorie vlastní sebeprožívání subjektu..
Prosím Kacha,není to v žádném případě myšleno konfrontačně,nechytám za slovo,jde mi o náznak úhlu, ze kterého
právě vnímáte tyto kategorie.
Ke druhé části:
Přečtěte si prosím moje následující příspěvky. Já osobně mám zatím více otázek než odpovědí. Možná by stálo za to je explicitně sdělit. Bylo by z nich možná zřejmé do jaké hloubky pátrání o podstatě prostoru jsem se již dostal. " Možná" také může znamenat,že nebudete vědět proč si tyto otázky kladu.
Neodpustím si v souvislosti s výše uvedeným,že zbožňovatelé a pohrobci STR a OTR jsou moderní inkvizicí,která dusí vše co jest tvůrčí duch schopen vytvořit.
Dovoluji si volně citovat z WM magazinu: "Povinná školní docházka je přímou cestou k zotročení lidstva. " - Lev Nikolajevič Tolstoj
- hapalainen
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
zbožňovatelé a pohrobci STR a OTR jsou moderní inkvizicí
Ano, s tím nelze nesouhlasit. Je to bohužel pravda. A bude hůř.
Hlavní je vyhrát zápas
-
- Stálý člen
Lájoši,ser na patenty. Intuitivně cítím,že jsme navzájem podobná krevní skupina. Nevylož si to nesprávně- nejsem přihřátý. Ten beers? Pak filozofování o čemkoliv ? OK?lajos píše: Ku..va ty patentový poplatky za vesmír byly dost dobrý. Jsem to chtěl nějak urychlit a zkrátit a pak tam běžely dva pořady současně, teda zvukově, je dost pozdě a ty piva mě už vzmáhají, snad to rozluští někdo jiný?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Na patenty zas tolik neseru, nebo jsem jich přečetl už dost a není špatné o nich vědět. Občas vypadá že již všechno bylo patentováno. Krevní skupina? možná, já mám AB ředěné pivem, jasně. Pak ještě občas nasrat málem kohokoliv. To jsem já. Ještě že ten net existuje
-
- Stálý člen
Jak je patrno z obsahu výše uvedeného linku, ďábel einsteinovského kreténismu nabývá pomalu a jistě na síle.Autoři tohoto, zcela jistě svěžího dílka , tomuto fenoménu,vzájmu svých zisků,napomohli,a jenom bučí jako stádo, zcela podlehnuvší, tomuto teoretickému paskvilu.Uvěřitelně neuvěřitelné oblbování kohokoliv kdo se neřídí vlastním názorem.Tento pořad,zřejmě nechtěně, zesměšňuje svým obsahem a násilně působícími hereckými projevy, sám sebe natolik,že pouze značně dementní kretén- větec, by tomu přikládal větší pravdivost než je obsah výroku,že existovala kdysi panna,která porodila. Pokud tomu tak někdy bylo.a já to vzájmu vědecké objektivity zcela nevylučuji,pak bych všem věřícím doporučil,aby vzali v úvahu možnost,že onou
panenkou Márií je STR a otcem post mortem autor OTR, v mezích ,zvláště časoprostorových.
panenkou Márií je STR a otcem post mortem autor OTR, v mezích ,zvláště časoprostorových.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nazdar Kacho,kacha píše: já to vzájmu vědecké objektivity zcela nevylučuji,pak bych všem věřícím doporučil,aby vzali v úvahu možnost,že onou panenkou Márií je STR a otcem post mortem autor OTR, v mezích ,zvláště časoprostorových.
Jo, souhlas. Pak, když se ještě došt'ouráš, že za předmanželské slehnutí bylo ukamenování a že to kontrolovali před svatbou rabíni a čirou shodou okolností byl zodpovědným rabínem Mařenčin strýček ......... Takže stále je to v rodině, tyhle zázraky.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
-
- Stálý člen
Slávku,spřízněná duše,díky za souzvučnost. Protože je léto a já jsem vášnivým lovcem lesních plodů - hřibů.které v těchto zeměpisných souřadnicích rostou čím dál sporadičtěji a s čím dál větší nejistotou, uvažuji o tom co s tím budu v nejbližším desetiletí dělat. Už mě nebaví nečinně přihlížet při vědomí toho,že rostou, vždy někde rostou - jinde rostou. Problémem jest pouze jediné,být tam kde rostou rychle a pohodlně." Není nic jednoduššího",než zkonstruovat plavidlo schopné být kdykoliv a kdekoliv ve správný čas na správném místě a to zcela zadarmo - energeticky . To jest pro mě značně silnou motivací. Poznání struktury prostoru tyto představy umožní realizovat.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nazdar Kacho.
Spřízněná i na těch hřibech I když pokud jde o houby, nepohrdám ničím, po pravdě řečeno, syrovinka je u mne č.1. a č.2 je křemenáč. Jednoduchost sice vidím v porozumění struktury, ale dostat se k praktické aplikaci vidím stále poněkud mlhovně. Vida do minulosti je vše tak jasné, nicméně pohled do budoucna pasírován jest přes šedý zákal nejistot. I na výsost inteligentní a nadaný J. W. Keely eventuálně selhal v osobním využití porozumění a schopnostech manipulace těchto sil pomocí technologie zesilující jeho osobní talent.
Asi se nikdy nestane, že jeden člověk bude schopen během svého pozemského života pochopit jeho princip fyzický i mentální, do detailu nezbytnému k praktickému využití, nejen jím samotným, nemluvě o pochopení a aplikaci všemi. Asi to není pro všechny míněno. Tedy v čase a prostoru tohoto danného rozmezí. Pokud tomu všemu správně rozumím, a to je velice povýšená naděje: "Stejně jako zraje duše člověka, zraje i duše toho, co snad můžeme nazvat Bohem, jehož jsme obrazem, snad?"
Jak to vidím já, tápeme ve šlépějiích boha svého a snažíme se řešit jeho problémy, či spíše jsme součástí jeho řešení.
Je na nás přispět a je na nás, abychom bud'to připropadli, nebo se povznesli, a s námi připovznesli i svého boha, celek kterému ne až tak sloužíme, ale který spolu tvoříme.
Ahoj, Slávek.
Spřízněná i na těch hřibech I když pokud jde o houby, nepohrdám ničím, po pravdě řečeno, syrovinka je u mne č.1. a č.2 je křemenáč. Jednoduchost sice vidím v porozumění struktury, ale dostat se k praktické aplikaci vidím stále poněkud mlhovně. Vida do minulosti je vše tak jasné, nicméně pohled do budoucna pasírován jest přes šedý zákal nejistot. I na výsost inteligentní a nadaný J. W. Keely eventuálně selhal v osobním využití porozumění a schopnostech manipulace těchto sil pomocí technologie zesilující jeho osobní talent.
Asi se nikdy nestane, že jeden člověk bude schopen během svého pozemského života pochopit jeho princip fyzický i mentální, do detailu nezbytnému k praktickému využití, nejen jím samotným, nemluvě o pochopení a aplikaci všemi. Asi to není pro všechny míněno. Tedy v čase a prostoru tohoto danného rozmezí. Pokud tomu všemu správně rozumím, a to je velice povýšená naděje: "Stejně jako zraje duše člověka, zraje i duše toho, co snad můžeme nazvat Bohem, jehož jsme obrazem, snad?"
Jak to vidím já, tápeme ve šlépějiích boha svého a snažíme se řešit jeho problémy, či spíše jsme součástí jeho řešení.
Je na nás přispět a je na nás, abychom bud'to připropadli, nebo se povznesli, a s námi připovznesli i svého boha, celek kterému ne až tak sloužíme, ale který spolu tvoříme.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Nový prístup ku magnetickému motoru
...a je tam i pístová verse....!!!!..... martin11
... věřím, že se " TO " povede ......