Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Dvell
Zasloužilý člen

Re: ukázka montáže

Příspěvek od Dvell »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ....v tom pístovém motoru , v mém případě pracuje 12 pístů....
Tedy kloubou dolu Martine, krásný kus strojařeké práce, je to opravdu pěkný, rád bych aby ti to běželo, bohužel nebude.(nepřišel se sem přít, jen říkám co si myslím)
Koukám že taháš podnikatele z krize tím že jim dáváš práci za kterou platíš to chválim :D
Už delší dobu to tu pozoruju, jen škoda žes ty finance nevložil do nějakého třeba spalovacího motoru s budoucností.
No nic mnoho zdaru a zábavy :)

S pozdravem

Dvell

P.S: nevsadí se někdo o to že to poběží proti mně jako skeptikovy? Třeba o jedno euro nebo tak? ;) :D

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
zdarec....ten motor stavím proto, abych zjistil proč..nepojede....napiš , proč si myslíš , že nepojede.....na toto tema mám již 4 kvalifikované odpovědi....3 jsou seriozní.../Akord, Gromit, Spaceball/ a 1 od hostinskýho K........ :evil:
...jinak ke strojařině to má hrozně daleko....jsem fotograf....a výtvarník....
...ale jak tady už někdo napsal...dělám to s láskou....budou pítka ptáčkům.......m11 :lol:

...jinak sázka o 1 euro.....vsaď víc....pak se budeme bavit....podle všech fyzikálních zákonů máš 99.99 % šanci vyhrát.... :idea:
...v 19 tým století také tvrdily, že "to nejde"....v tom motoru mám ještě něco....čeho si zatím nikdo nevšiml..... :idea: ...a neřeknu....zdraví martin11 :lol: ...p.s. :shock: Lonardo také maloval svoje nápady s "jistou " chybou....

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Martine, nechci ti kazit radost, ale vidím tam jednu strojařskou chybu. Ojnice na pístu není uchycena v těžišti pístu. Zbytečně si tím zvyšuješ tření. Nebo budou ještě další ojnice z druhé strany?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:
zdarec....ten motor stavím proto, abych zjistil proč..nepojede....napiš , proč si myslíš , že nepojede.....na toto tema mám již 4 kvalifikované odpovědi....3 jsou seriozní.../Akord, Gromit, Spaceball/ a 1 od hostinskýho K........ :evil:
...jinak ke strojařině to má hrozně daleko....jsem fotograf....a výtvarník....
...ale jak tady už někdo napsal...dělám to s láskou....budou pítka ptáčkům.......m11 :lol:

...jinak sázka o 1 euro.....vsaď víc....pak se budeme bavit....podle všech fyzikálních zákonů máš 99.99 % šanci vyhrát.... :idea:
...v 19 tým století také tvrdily, že "to nejde"....v tom motoru mám ještě něco....čeho si zatím nikdo nevšiml..... :idea: ...a neřeknu....zdraví martin11 :lol: ...p.s. :shock: Lonardo také maloval svoje nápady s "jistou " chybou....
Tak to jednou euro bylo schválně páč jsem student a nehodlám utrácet prachy někam kde je to zbytečné a vsázet se o nic je blbost zároven tu nechci na nikom rejžovat. Proč se dva nejbohatší briti vsadili o jednu libru?

Tak proč to nejde, dle mně to vyplívá už ze zákona zachování, at už energie nebo hmoty (je to ten samý zákon akorát v jiných jednotkách).
dále vidim tam problém v kovové konstrukci.. jo je to tak sice je to asi nerez nemagnetickej ale to je hliník taky a přesto se dá magnetem brzdit roztočenej hliníkovej kotouček.. bludný proudy. a v tomhle případě budou použity velmi silné magnety a masivní kovové prvky.. zráty jak hrom.. + tření..

Tím zázrakem co není vidět by mohl být motorek uvnitř v hřídeli napájený energií z venku ale věřím že to děláš čestně a nechceš klamat - nic podobného tam není..

Už jsem říkal že PM nelze postavit? Nevím třeba sem jen zabedněnej strojař ale já to tak prostě vidim. Všimli jste si že i ve sci-fi energii vždy z něčeho získavají? Ale nevyrábí.

Ale jak už jsem psal nepřišel jsem se hádat ani tu nehodlám rozjíždět to co před rokem když sem se tu objevil prvně. Jen mi v té době přišlo naprosto neuvěřitelný kolik lidí šlape po fyzikálních zákonech jako by nic neznamenaly.

S pozdravem

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...tak jo vo 1 euro... :idea:

...k těm zákonum...fyzikálním....jojojo...máš pravdu...ale.....neber všechno ve škole vážně....to se nikdy nikam nedostaneš...když se budeš řídit poučkama.....chce to tvůrčí myšlení.....viz kuchaři.....zavináče s marmeládou.....zkus to...výborná věc....
..k věci...
1. když se do magnetu narvala energie....tak ji podle zákonů...chci zpátky....viz problem ...přirovnání k pružině....
2. nebudu energii vyrábět.....jen přeměňovat...../no ...chtěl bych..../
3. motor je čistej...bez jakéhokoli dopingu....nebudu ze sebe dělat karkulku.../ když už jsem.. :oops: ./
5......sci-fi .....dotaz přímo na tebe...kde si myslíš, že se to sekne.....dneska ráno jsem o popsal dědovi Slavíkovi.....tak si to přečti...a řekni svuj názor.....necituj mi zákony....ty jsou od toho, aby se obcházely...a to všechny....!!!....vč.fyzikálních....
...čmelák také létá....i kydž teoreticky nemůže.... :idea: ...m11 :lol:

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:

...k těm zákonum...fyzikálním....jojojo...máš pravdu...ale.....neber všechno ve škole vážně....to se nikdy nikam nedostaneš...když se budeš řídit poučkama.....chce to tvůrčí myšlení.....viz kuchaři.....zavináče s marmeládou.....zkus to...výborná věc....
..k věci...
1. když se do magnetu narvala energie....tak ji podle zákonů...chci zpátky....viz problem ...přirovnání k pružině....
3. motor je čistej...bez jakéhokoli dopingu....nebudu ze sebe dělat karkulku.../ když už jsem.. :oops: ./
5......sci-fi .....dotaz přímo na tebe...kde si myslíš, že se to sekne.....dneska ráno jsem o popsal dědovi Slavíkovi.....tak si to přečti...a řekni svuj názor.....necituj mi zákony....ty jsou od toho, aby se obcházely...a to všechny....!!!....vč.fyzikálních....
2 A kterou jaký typ energie hodláš přeměnovat na mechanickou práci? to sem z toho jelen.

5 Kdo říká že se to musí nutně někde zaseknout? Já tedy ne, nechám točit setrvačník kde se zasekne? totéž může být tohle za předpokladu skutečně nízkého tření to bude prostě spomalovat až se to zastaví.. přičem ze začátku to spomalovat hlavně kvůli magnetickým ztrátám a ke konci už mín a převážně kvůli ztrátám třením. Jak už tu někdo psal průbeh sil může být různý a každá síla bude mít v čase (dráze) jinou závislost ale integrál z toho (plocha pod grafem) je stále stejná, za jednu otočku jednoduše žádná energie navíc nezbyde - ztráty..

S pozdravem

Dvell

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:

..k věci...
zákony by se obcházet neměly :enaughty: , ale na druhou stranu - ty co se týkají přírodních dějů zase slepou vírou taky nepotvrdíš - já bych se k té sázce o 1€ připojil - vsázím na to, že se to Martinovi bude točit, i když vím, že to nejde...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
ale na druhou stranu - ty co se týkají přírodních dějů zase slepou vírou taky nepotvrdíš -
Já odobně slepou víru nemám rád (snění ano) a proto se sázet nebudu ale dychtivě čekám a přeji si, aby mu to jelo. Vynálezce si projde trním a roštím, ale kdo to potom okopíruje a vylepší, slízne smetanu. A já mám smetanu rád. Třeba v houbové omáčce.

Prostě se těším na video s ukázkou, jak to šlape...

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

ach synku synku....

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Dvell píše: 2 A kterou jaký typ energie hodláš přeměnovat na mechanickou práci? to sem z toho jelen.

5 Kdo říká že se to musí nutně někde zaseknout? Já tedy ne, nechám točit setrvačník kde se zasekne? totéž může být tohle za předpokladu skutečně nízkého tření to bude prostě spomalovat až se to zastaví.. přičem ze začátku to spomalovat hlavně kvůli magnetickým ztrátám a ke konci už mín a převážně kvůli ztrátám třením. Jak už tu někdo psal průbeh sil může být různý a každá síla bude mít v čase (dráze) jinou závislost ale integrál z toho (plocha pod grafem) je stále stejná, za jednu otočku jednoduše žádná energie navíc nezbyde - ztráty..

S pozdravem

Dvell

drahý příteli....fyzikální zákony mě jsou tak vzdálené.....že ani nevím , že nějaké jsou....tak se mě neptej...než jsem začal, tak jsem nejdříve musel zjistit , jak se počítá obvod kruhu.... :idea: ....aby jsi si udělal o mě jasno. :idea: ...také proto mě SAO :lol: ...nazval Karkulkou červenou.. :oops: :oops: .

...a k tomu zpomalování jen toliko....jak to může spomalovat, když to sestavím...a.........bude rotor zabržděný...protože při montáži musí být zabržděný....no a až to bude v kupě...vytáhnu brzdu...a.....žádné postrkávání....rozjede.../nerozjede / se to samo....když se to nerozjede samo....viz popis činnosti jednotlivých pístů s systemu..../dneska ráno/.....tak udělali soudruzi z NDR někde chybu.....a nebudu to řešit.....předělám konstrukci.....a vím jak...a znova...takže žádné zpomalování.....Perendev se jim také"točí" sám..... :evil: ...ještě nějaké otázky.....zdravím Ggromita :bye: ....martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

hele, běžte se hádat jinam

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...tak...a kolega Dvell se nebude urážet a doučí se pravopis, jako já se doučuju fyzikální zákony....já mám jistou výhodu, že ty zákony mohu ignorovat...a také tak , v zájmu vědy , poznání a pokroku činím....
....z těchto zákonů respektuji jen gravitaci...ale to asi není zákon ale přírodní jev...???....a pak magnetismus, který se snažím donutit, aby se choval podle mých představ..../a třeba i v rámci zákonů/... mám svoje přesvědčení, jak asi vznikl vesmír...i když Sokrateus a spol zde naznačují něco jiného.....sice tomu nerozumím, ale doufám , že kolega POOTA to záhy pochopí a u Jeffa mi to vysvětlí../ při Svijanským pivu/
.../ si myslím , že vesmír....tedy material vesmíru = energie je zhmotnělý čas....a říkejte si co chcete....mě to je jedno... :oops: :oops: :oops: a gravitace je důsledek rozpínání vesmíru a ten se může dít jen v nějakém čase...a čas je jediné co může přibejvat...a protože hmotnost vesmíru není konečná, tak tato hmota vzniká z času......jen nevím, kde se ten čas vzal..../
...a jak to souvisí s magnetickým motorem....???...no třeba jo.....ale to je na dlouhé vysvětlování......
....tak ještě...kolega Dvell mi neodpověděl na otázku....kde se motor zastaví , když se sám bude roztáčet z nuly....nebo proč se sám neroztočí... popis toho co dělám i fotek tu už je už dost......hezký den ...zdraví martin11 :lol:

marx
Starší člen

MM

Příspěvek od marx »

Mimo téma (offtopic)
ja si myslim, ze kreativni mysleni cloveka je fenomenalni, clovek vymysli hodne zajimavych veci, a verim, ze MM muze byt sestrojen.
Reknete mi jediny duvod proc by se nemohl vymyslet funkcni MM ?

Dvell - ve sci-fi filmech vidime malokdy, ze engergii ziskavaji, nicmene ji neco vyrabi a z toho ziskavaji energii :) ze vseho se vse vyrabi ne ziskava.
99,99% fyzikalnich zakonu ma zcela jiste alternativne vysvetleni nebo alternativni zakon nebo zcela neco jineho - prece to nejle dokazat ani vyvratit.

Martinovi drzim palce aby se mu to podarilo, aby to opravdu fungovalo - uzitek z toho bude mit kazdy (alespon doufam).
Jen nevim jak MM muze pomoci treba v letani do vesmiru - muzete mi dat nejaky priklad jak bych ho mohl pripadne potom pouzit jako pohon do vesmirne mini lodi - abych mohl opustit zemskou atmosferu a pohybovat se vesmirem - staci kratsi vzdalenosti par desitek enbo stovek tisic KM. me to hlava nebere, jak by to mohlo fungovat :(

Čas odhalí pravdu.
Dvell
Zasloužilý člen

cosi

Příspěvek od Dvell »

Mimo téma (offtopic)
Jen jete k těm chybám, na pravopis sem nikdy moc nebyl a popravdě při tom co mně zajímá mi to ani nevadí a nehodlám po sobě kontrolovat každou shodu podmětu s přísudkem.

Martine: mýlíš se napsal jsem že se to nemusí někde nutně zaseknout, prostě vyndáš brzdu a nic se nestane, za předpokladu že bude vše v rovnováze, ty jsi mi zase pro změnu něřekl jakou energii chceš přeměňovat.

Marx: skoukni Stargate.. tam se dozvíš dost o ZÍSKÁVÁNÍ energie, ano je to sci-fi (ale to dle mého soudu MM taky) ale drží se dost blízko opravdové vědě, všimnio si že tam nikdy nevyrábí.. mají generátory a podobně ale vždy tam šoupnou kostku na naquadahu a v reaktoru dochází k uvolňování energie při rozpadu této látky. Je tam i pár dílů kdy speciálním zařízením sosaj energii z alternativních realit, ale vždy ji od někud převádní nikdy nevyrábí. (při jednom tom pokusu o převod energie z jiný dimenze vyhodí do vzduchu i jeden solární systém :D )

S pozdravem

Dvell

martin11
Zasloužilý člen

Re: cosi

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zabržděný to bude proto, že při montáži tam musím rvát magnety silou....jinak se to točí už při vkládání magnetů....prostě to ujíždí pod rukama....v rovnováze to rozhodně nebude....
...k otázce, jakou energii chci přeměňovat....odpověděl již dávno zveřejnil v rozboru Gromit :bye:
... magnetický motor..není motor....je to magnetická pumpa.....nebudu přeměńovat magnetismus na nic...budu magnetismus pumpovat ..a to pumpování se projeví...točením se něčeho...nejspíše rotoru....jinak ta "energie" se nedá definovat..co bude točit tím rotorem.../nebo nebude/..musíš si ji pojmenovat sám..... :idea:

....a prosím tě....nezatěžuj mě tady Startrekem...a sci- fi pohádkama... :shock: ..mám tento žánr velmi rád...ale když mě tady začneš krmit tím , že dávali do reaktoru "něco"....tak to tedy sorry..to není argument k MM...
..na vlastní oči jsem viděl...jak Luba Novák spaluje železo...docela frmol..Startrek, přechod do jiné dimenze v přímém přenosu...u Jeffa... :idea:
...přines sem "něco", nad čím se můžeme zamyslet....jak to udělat....dík všem tady a zdraví martin11 :lol:

Dvell
Zasloužilý člen

Re: cosi

Příspěvek od Dvell »

Mimo téma (offtopic)
Dobře já sem na začátku říkal že se nechci hádat.
Že věříš že něco jde je mi jedno, já věřím že to nejde.
Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat, upřímně mi to stačí když vim kolik energie potřebuješ na jeho získání.
Uvidíme až to dostavíš, já říkám že to nepůjde ty říkáš opak.
S tím sci-fi ste si začali sami.. nebo jsem si spíš na začátku spletl fórum, opravdu když sem prvně přišel tak jsem si nevšiml že se tady rozebírá VE.
Proč mám přinášet něco nad čím se můžeme zamyslet? Já sem přines tu myšlentku že Tvůj MM nejni funkční v tom smyslu slova jak je chápán zde. Stejne jako žádný z této sorty vynálezů.
Jinak je jen jediný způsob jak ověřit kdo znás má pravu:-) hmm jaký asi?

S pozdravem

Dvell

maxon
Nový člen

mm

Příspěvek od maxon »

Mimo téma (offtopic)
Nedokážu říci jestli magnetický motor bude fungovat, ale moc bych si přál, aby fungoval. Proto držím Martine palce. Dávej pozor s tím zveřejňováním. Myslím že skupina :evil: lidí by si jeho funkčnost vůbec nepřála. Ale na to jsi určitě pamatoval.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“