Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Znovu Iva Adamcová
Na předchozí přednášky navazují další:
Iva Adamcová přednáška Návrat k jednotě II 1 část
Iva Adamcová přednáška Návrat k jednotě II 2část
Iva Adamcová přednáška Návrat k jednotě II 1 část
Iva Adamcová přednáška Návrat k jednotě II 2část
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
etikoterapie, p. Cindler
Ahoj
na youtube je několikadílné vyprávění s p. Cindlerem
určitě vám příjde vhod.
ps: já zavřel oči, slyšel jeho hlas a okamžitě sem se rozpomenul, napojil na ten stav, když se on na mě napojoval a působil, buď osobně, nebo při telefonické komunikaci.....
na youtube je několikadílné vyprávění s p. Cindlerem
určitě vám příjde vhod.
ps: já zavřel oči, slyšel jeho hlas a okamžitě sem se rozpomenul, napojil na ten stav, když se on na mě napojoval a působil, buď osobně, nebo při telefonické komunikaci.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- hanka
- Zasloužilý člen
Mgr. Vladimír Červenák
Ahoj laiku,
díky, našel jsi lahůdku, která stojí za shlédnutí . Mám podobné pocity, jako Ty .
Na stejném youtube jsem našla i přednášky Mgr. Vladimíra Červenáka - díky jeho přednáškám jsem konečně pochopila i to, co mi nebylo úplně jasné... Kdo si je chce poslechnout, tady jsou odkazy, které jsem našla - snad se budou někomu hodit:
Mgr, Vladimír Červenák:
Krátka prednáška o Etikoterapii (27 min)
Mgr. Vladimír Červenák: Etikoterapia, rozpoznanie pravdy o sebe samom, http://www.advaita.sk (1.52 hod)
Etikoterapia - úvodná prednáška, Mgr. Vladimír Červenák, http://www.advaita.sk (1.28 hod.)
Srdečně zdravím - Hanka.
díky, našel jsi lahůdku, která stojí za shlédnutí . Mám podobné pocity, jako Ty .
Na stejném youtube jsem našla i přednášky Mgr. Vladimíra Červenáka - díky jeho přednáškám jsem konečně pochopila i to, co mi nebylo úplně jasné... Kdo si je chce poslechnout, tady jsou odkazy, které jsem našla - snad se budou někomu hodit:
Mgr, Vladimír Červenák:
Krátka prednáška o Etikoterapii (27 min)
Mgr. Vladimír Červenák: Etikoterapia, rozpoznanie pravdy o sebe samom, http://www.advaita.sk (1.52 hod)
Etikoterapia - úvodná prednáška, Mgr. Vladimír Červenák, http://www.advaita.sk (1.28 hod.)
Srdečně zdravím - Hanka.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Noční zajímavost
Jsem se holedbal, že budu jenom na bramborový šťávě, ale psychicky jsem to nezvládl a tak trochu jinak. Po zkušenostech s Bengstonovým cyklováním jsem někdy vždycky, když mi bylo sem tam dost ouvej, na noc zacykloval, přičemž jsem i usnul. Zatím to vždycky bylo po ránu poznat tedy k lepšímu. No a to Bengstonovo cyklování dalo jednu věc a to tu, že se mi dovede docela rozpálit pravá dlaň na požádání, dnes i bez cyklování a dovedu to nějak vyvolat a když si dám hodně záležet, dokážu to přehodit i na levou dlaň. Přepřevčírem jsem měl do usínání celkem mizernou náladu, anžto mě pár věcí poněkud otravovalo a jak jsem se převaloval, rozpálila se mně pravá dlaň sama od sebe, aniž jsem si o to řekl. To byl ten moment, kdy jsem se nechal zlomit a vyvolal jsem si pocit o kterém mluví jak Bengston, tak Norbekov, jakousi eufórii probíhající tělem, pocit příjemné síly, nebo energie, která se dá různě nahnat do kterékoliv části těla, tedy pokud si to člověk dost natrénuje. (Včera večer se mi to poprvé podařilo nahnat i do nohou, pravá celkem bez problému, až mně brnělo a pálilo chodidlo, levá byla dřina, ale do nějaké míry to nakonec taky šlo. Ale to předbíhám)
Tož jsem ten večer, či spíš noc do usínání řádil tím pocitem po těle a asi celkem dlouho, i když jak dlouho nevím, anžto jsem na hodiny nekoukal Nicméně, po ránu velice definitivní vylepšení a vyspinkaný do růžova. Takže poprvé za tu dobu jsem to dal i další večer po sobě a ráno tentýž výsledek. Inu, jářku, nekup takovou meducínu, když je zadarmiko, že jo. Tož včera večer zase, chvílema jsem měl pocit, že snad se vznesu a ráno opět príma a jak včera, tak se ještě více dnes přistihuju, že se nemusím do žádných Norbekových úsměvů nutit a úsměv mi tane na tváři jaksi sám od sebe zatím celý den bez mé vědomé pomoci. Dnes ráno jsem se s ním na tváři asi dokonce probudil, alespoň jsem si ho velmi rychle uvědomil. Taky jsem včera zjistil a dnes potvrdil, že chodím napřímený, aniž na to musím myslet, takže Norbekov poněkud naruby.
Skoro bych nabyl dojmu, že takováto cvičení do usínání nějak trvají člověku přes noc, že si forbes a vůbec tělo takovým čuněním naprogramuje spaní a ... vlastně i druhý den. Taky jsem včera večer udělal jakési pokusnictví, a to, že jsem ani nezkoušel cyklovat, ale vyvolal jsem si mentální cyklus, něco jako když bliká zářivka, ale spíš pocitem spojeným s vnímáním pulsujícího zvuku, než řekněme světelnou představou, někde odhadem kolem 3 až 4 Hertzů. To jsem si nechal mentálně blikat jako pozadí do příjemných představ budoucna Když nic jiného, člověk při tom krásně usne i když to může být fuška, to cyklování byla, se to naučit a někdy je fuška v tom při usínání setrvat, pokud si člověk připustí denní i dlouhodobější nepříjemnosti k tělu. Každopádně mi připadá, že si tím člověk eventuelně dokáže napravit přístup nejen ke spoustě vnějších vlivů, ale hlavně sám k sobě, ke svému tělu a ke svému bytí a definitivně to hodlám nyní již pravidelně na noc užívat (no jo, souběžně s bramborama) místo abych se nechal na noc trápit pitomostma jak je mým celkem mizerným zvykem. Kdo ví, kam to povede Slávek.
Tož jsem ten večer, či spíš noc do usínání řádil tím pocitem po těle a asi celkem dlouho, i když jak dlouho nevím, anžto jsem na hodiny nekoukal Nicméně, po ránu velice definitivní vylepšení a vyspinkaný do růžova. Takže poprvé za tu dobu jsem to dal i další večer po sobě a ráno tentýž výsledek. Inu, jářku, nekup takovou meducínu, když je zadarmiko, že jo. Tož včera večer zase, chvílema jsem měl pocit, že snad se vznesu a ráno opět príma a jak včera, tak se ještě více dnes přistihuju, že se nemusím do žádných Norbekových úsměvů nutit a úsměv mi tane na tváři jaksi sám od sebe zatím celý den bez mé vědomé pomoci. Dnes ráno jsem se s ním na tváři asi dokonce probudil, alespoň jsem si ho velmi rychle uvědomil. Taky jsem včera zjistil a dnes potvrdil, že chodím napřímený, aniž na to musím myslet, takže Norbekov poněkud naruby.
Skoro bych nabyl dojmu, že takováto cvičení do usínání nějak trvají člověku přes noc, že si forbes a vůbec tělo takovým čuněním naprogramuje spaní a ... vlastně i druhý den. Taky jsem včera večer udělal jakési pokusnictví, a to, že jsem ani nezkoušel cyklovat, ale vyvolal jsem si mentální cyklus, něco jako když bliká zářivka, ale spíš pocitem spojeným s vnímáním pulsujícího zvuku, než řekněme světelnou představou, někde odhadem kolem 3 až 4 Hertzů. To jsem si nechal mentálně blikat jako pozadí do příjemných představ budoucna Když nic jiného, člověk při tom krásně usne i když to může být fuška, to cyklování byla, se to naučit a někdy je fuška v tom při usínání setrvat, pokud si člověk připustí denní i dlouhodobější nepříjemnosti k tělu. Každopádně mi připadá, že si tím člověk eventuelně dokáže napravit přístup nejen ke spoustě vnějších vlivů, ale hlavně sám k sobě, ke svému tělu a ke svému bytí a definitivně to hodlám nyní již pravidelně na noc užívat (no jo, souběžně s bramborama) místo abych se nechal na noc trápit pitomostma jak je mým celkem mizerným zvykem. Kdo ví, kam to povede Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- hanka
- Zasloužilý člen
Re: Noční zajímavost
Ahoj Slávku,Slavek Krepelka píše:.... po ránu velice definitivní vylepšení a vyspinkaný do růžova. Takže poprvé za tu dobu jsem to dal i další večer po sobě a ráno tentýž výsledek. Inu, jářku, nekup takovou meducínu, když je zadarmiko, že jo. Tož včera večer zase, chvílema jsem měl pocit, že snad se vznesu a ráno opět príma a jak včera, tak se ještě více dnes přistihuju, že se nemusím do žádných Norbekových úsměvů nutit a úsměv mi tane na tváři jaksi sám od sebe zatím celý den bez mé vědomé pomoci. Dnes ráno jsem se s ním na tváři asi dokonce probudil, alespoň jsem si ho velmi rychle uvědomil. Taky jsem včera zjistil a dnes potvrdil, že chodím napřímený, aniž na to musím myslet, takže Norbekov poněkud naruby...
máš štěstí – myslím si, že to, co se Ti podařilo vyvolat, je čisté Uvědomění. Podařilo se ti spojit se se svým JÁ a odpojit ego - myšlení, které je překážkou tohoto propojení, protože v jednom kuse kontroluje a logicky vyhodnocuje , jestli je to či ono možné. Myslím si, že vyléčení na sebe nedá dlouho čekat, dosáhl jsi toho, že tělo se už bude léčit tak, jak potřebuješ (i bez bramborové šťávy ). Hlavně ať Ti do toho zase nezačne kecat ego takovými argumenty, jako že to není možné apod. Myslím si, že v tom budeš chtít pokračovat, ty příjemné prožitky a dobré pocity za to stojí – ale kdyby Ti naskakovaly myšlenky toho druhu, jako že „nemám čas“, „dneska ne-jsem unavený“ , „nechce se mi, zítra to doženu“ apod. , pomysli na to, že je třeba vytrvat aspoň těch 21 dnů za sebou, aby se to zafixovalo a ve cvičení vytrvej.
Jsem ráda s Tebou a držím Ti palečky .
Hanka.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No, manipulovat se svým egem za pomocí bramborové šťávy, tomu říkám úspěch, když "je to jen všechno od psychiky"hanka píše:Podařilo se ti spojit se se svým JÁ a odpojit ego...
Asi mi něco uniká...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Palo, ta šťáva s egem nemá nic společného, akorát, že jsem ji chtěl prověřit bez čehokoliv jiného a psychika to něco jiného je.Palo píše: No, manipulovat se svým egem za pomocí bramborové šťávy, tomu říkám úspěch, když "je to jen všechno od psychiky" Asi mi něco uniká...
Jinak Hanko dík, včera v noci, vlastně dneska, jsem šel hodně pozdě do hajan a chtěl jsem se na to skutečně vybodnout, ale jaksi mi to nedalo a nevybodl. Vzbudil jsem se s dost příšerným bolehlavem, jenže už dávno nevím, jak rozeznat nějaké reakce na jakékoliv metody léčení, tedy Herxky od příznaků nějakých nemocí. Symptomama to vychází dost na stejno. Na druhé straně, vše s na tváři a bez nucení se, i když ne vše se daří a přes ten bolehlav. Kafe bolehlav nejspíš za chvíli zalepí.
S laskavým pozdravem, Slávek.
- hanka
- Zasloužilý člen
Omlouvám se, chtěla jsem něco připsat a celý příspěvek jsem nechtíc smazala ... ...
Chtěla jsem Ti, Slávku, jenom říct, abys to nevzdával, jelikož je velice pravděpodobné, že se Ti budou dít věci, které Tě mohou od cvičení znechutit. Ten bolehlav mohl vzniknout tím, že jsi se možná do cvičení nutil.
Ať Ti ten vydrží dál.
Hanka.
Chtěla jsem Ti, Slávku, jenom říct, abys to nevzdával, jelikož je velice pravděpodobné, že se Ti budou dít věci, které Tě mohou od cvičení znechutit. Ten bolehlav mohl vzniknout tím, že jsi se možná do cvičení nutil.
Ať Ti ten vydrží dál.
Hanka.
- hanka
- Zasloužilý člen
Emoční technologie léčení.
Naše emoce způsobují doslova zázraky
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Emoční technologie léčení.
Beruško, tohle je dvoják. nejen to samý co tvrdí Bengston a další, což je "už to tak je", ale ještě konečně odstřelená ta nebetyčná pitomost jménem Michelson - Morely experiment.hanka píše:Naše emoce způsobují doslova zázraky
Moc a moc děkuju, Ahoj, Slávek.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si přečetl výcuc z knihy Malachova...
No a měl bych k tomu říct jeden svůj poznatek... Na světě jsou dva druhy lidí...
Jedni se nejsou schopni naučit nic nového, pořád povídají, jak si "my všichni musíme pomáhat", seděj u TV nebo jinýho krámu a furt si stěžujou, kde je co bolí a že s nima máme něco dělat, "vždyť jsme přece od toho". Tihle lidi se tak nuděj, že musí furt všechno komentovat, šílet, když se stane něco co nechtějí a samozřejmě MY tu jsme od toho, "abysme s tím něco udělali". Ale nejen s jejich zdravím, ale i s tím, co oni doma zničí - musí se to okamžitě opravit - a kdo to asi opraví nebo jinak zajistí, aby to fungovalo...
Je zajímavé, že u těchhle lidí platí problém, který se popisuje v tomto vlákně - a tedy - že si nemoci přivolávají, psychicky. Ostatním stačí požrat patáky a těch breber se zbaví (nebo nějakých zdravoních problémů). Jenže tihle druzí jedinci mají smůlu v tom, že tyhle první lidi, které nazývám (nebo vlastně se jim tak říká všeobecně) "vysavače energie" jsou součástí jejich domácnosti, jakožto nějaký rodinný příslušník, takže zdánlivě neřešitelná situace.
Všichni nemocní, vypadněte někam na samotku a budete mít klid. Zaslouží si to všichni, jak ti, co se o sebe postarají, tak i ti, co se o sebe nepostarají - takže opravdu všichni
Ale i "vysavače energií" doma pracují... perou, žehlí, uklízí, umývají nádobí, vytírají podlahy.... ale jaksi ty ostatní okolo sebe tak nasí®ají, že ikdyby udělali dvojnásobek téhle práce, tak jakoby nic neudělali - nelze jím být vděčný, protože to vždycky nějak pose®ou.
Měl bych mluvit za sebe, že ano... Ano, je to tak, sdílím byt s člověkem, kterej je takovej... Ale brzo to bude vyřešené, tedy - vyřeším to - změním působiště, do konce roku...
Ten člověk měl zdravotní potíže, které měl kvůli tomu, že tu nebyla osoba, která kvůli němu utekla - prostě psychika. Teď, když se dotyčný vrátil, tak je nemá... Zajímavé, že? Nebo by to bylo kvůli tomu, že začali všichni používat moji minerální solící směs (pozn. není to jen sodná a draselná sůl, je tam toho víc)? No o tom snad na jiném vláknu...
No a měl bych k tomu říct jeden svůj poznatek... Na světě jsou dva druhy lidí...
Jedni se nejsou schopni naučit nic nového, pořád povídají, jak si "my všichni musíme pomáhat", seděj u TV nebo jinýho krámu a furt si stěžujou, kde je co bolí a že s nima máme něco dělat, "vždyť jsme přece od toho". Tihle lidi se tak nuděj, že musí furt všechno komentovat, šílet, když se stane něco co nechtějí a samozřejmě MY tu jsme od toho, "abysme s tím něco udělali". Ale nejen s jejich zdravím, ale i s tím, co oni doma zničí - musí se to okamžitě opravit - a kdo to asi opraví nebo jinak zajistí, aby to fungovalo...
Je zajímavé, že u těchhle lidí platí problém, který se popisuje v tomto vlákně - a tedy - že si nemoci přivolávají, psychicky. Ostatním stačí požrat patáky a těch breber se zbaví (nebo nějakých zdravoních problémů). Jenže tihle druzí jedinci mají smůlu v tom, že tyhle první lidi, které nazývám (nebo vlastně se jim tak říká všeobecně) "vysavače energie" jsou součástí jejich domácnosti, jakožto nějaký rodinný příslušník, takže zdánlivě neřešitelná situace.
Všichni nemocní, vypadněte někam na samotku a budete mít klid. Zaslouží si to všichni, jak ti, co se o sebe postarají, tak i ti, co se o sebe nepostarají - takže opravdu všichni
Ale i "vysavače energií" doma pracují... perou, žehlí, uklízí, umývají nádobí, vytírají podlahy.... ale jaksi ty ostatní okolo sebe tak nasí®ají, že ikdyby udělali dvojnásobek téhle práce, tak jakoby nic neudělali - nelze jím být vděčný, protože to vždycky nějak pose®ou.
Měl bych mluvit za sebe, že ano... Ano, je to tak, sdílím byt s člověkem, kterej je takovej... Ale brzo to bude vyřešené, tedy - vyřeším to - změním působiště, do konce roku...
Ten člověk měl zdravotní potíže, které měl kvůli tomu, že tu nebyla osoba, která kvůli němu utekla - prostě psychika. Teď, když se dotyčný vrátil, tak je nemá... Zajímavé, že? Nebo by to bylo kvůli tomu, že začali všichni používat moji minerální solící směs (pozn. není to jen sodná a draselná sůl, je tam toho víc)? No o tom snad na jiném vláknu...
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.
Palo... tou solí to asi nebude.....
Tou psychikou si na to kápl přesněji.....
Tou psychikou si na to kápl přesněji.....
Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Ale brzo to bude vyřešené, tedy - vyřeším to - změním působiště, do konce roku... .. ...palo ty už se stěhuješ na samotu za tím Navarem??? a ví on už o tom???
Ale brzo to bude vyřešené, tedy - vyřeším to - změním působiště, do konce roku... .. ...palo ty už se stěhuješ na samotu za tím Navarem??? a ví on už o tom???
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
...palo ty už se stěhuješ na samotu za tím Navarem??? a ví on už o tom???
Né, za NAVARem né, ten by mě hnal
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Hoši, srandičky na to by Vás užilo. Jenomže jak píše palo bacha na to. Změna místa udělá v životě a psychice hodně. nemyslím že jako třeba jít ze salaše do paneláku, ale naopak. Dokonce jsem dospěl k názoru že život ve městě škodí.Palo píše:Mimo téma (offtopic)...palo ty už se stěhuješ na samotu za tím Navarem??? a ví on už o tom???
Proč např. stresovaní manageři jezdí za agroturistikou atd? Kterej králík bude zdravější ten co žije v kotci a nebo ten co může běhat po zahradě?
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- hanka
- Zasloužilý člen
Přeji Ti, aby to vystěhování pomohlo, ale obávám se, že problému neutečeš - poneseš si ho všude, kam půjdeš, protože ten problém máš v sobě. Potkáš jiné lidi, se stejným postojem k životu jako ti, které máš doma, dokonce to může být ještě horší, protože život Tě bude chtít přinutit abys to řešil a přítlačí na Tebe více.Palo píše:.... sdílím byt s člověkem, kterej je takovej... Ale brzo to bude vyřešené, tedy - vyřeším to - změním působiště, do konce roku... ...
Moje rada: Řeš to v sobě - změň svůj postoj k tomu typu lidí, kteří Ti jdou na nervy .. Jestli se Ti to podaří ještě dokud budeš doma, zjistíš, že se nikam stěhovat nemusíš.