Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Paranoia / Exhibicionismus

Příspěvek od poota »

To Akord:
Mluvíme každý o něčem jiném - já o zkoumání různých možností, a Ty o obchodu s podvody. Pak je samozřejmě vyloučeno, abychom se na něčem rozumném domluvili.
Mel si tedy dál "tu svou".
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Paranoia / Exhibicionismus

Příspěvek od Akord »

poota píše:.....já o zkoumání různých možností, a Ty o obchodu s podvody. ......
.........Mel si tedy dál "tu svou"
Dekuju za možnost výberu, o čem jsem vlastne psal. Uvažoval jsem zda na tvou otázku vubec odpovídat, no a vypadá, že každá možnost byla špatná, opet jenom odbočení. Snad v mém predešlém textu najde každý, co potrebuje.
Pod zkoumáním možností já chápu to, co delat s anonymními aliasy a vyváženou etikou, ne hledání jakési skuliny v mých vetách.

Akord
Zasloužilý člen

fakt jen drobný rozdíl

Příspěvek od Akord »

Drobný rozdíl je, že já tady na verejném fóru nelžu verejnosti o tom, jak dobre funguje napríklad MEG, Perendev, Smot a další pseudovynálezy. Ani si na svou podporu nevytvárím fantomové pseudoanonymy.

Ani špatné doktory nejde donekonečna házet do pytle s tema, co neco umí.Je jiste pozoruhodné umet si pomoct bez doktora, já to zvyknu delat taky, nijak to však nesnižuje hodnotu doktora, co neco umí.

Pripomínám, že propagovat lidem nefunkční trafo a prohlašovat jej za MEG dodávající energii je šírení nepravdivé informace, zneužití duvery a v dusledku i další druhy poškozování lidí.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Vážení, hezky jste to tu zahnojili ...

Příspěvek od A(&F) »

... prosím, nepřidělávejte moderátorům zbytečnou práci !!! ...

... důrazně tímto žádám všechny ostatní (nejen "blbečky" ;) ), aby při psaní příspěvků přestali používat podpis "P." , na který má z historického pohledu nárok jedině registrovaný účastník diskuze Peter ... a rovněž žádám "anonymní :D slovenské P.", aby přestalo používat nick "Hmm...", jelikož tímto se zde prezentuje již Karban ...

... tato nová výše uvedená pravidla platí pro celé forum !!! ...

... A(&F) ...

PeS: ... pod některé "zabílené" příspěvky bych se s chutí podepsal ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Paranoia - Exhibicionismus

Příspěvek od NAVAR »

Pokud bychom apriorně přistupovali k tomu že už vše bylo vynalezeno, objeveno a že nic zlepšit nejde, tak bychom místo sedění na netu seděli na stromě s banánem v ruce.

Nikdy se nesněj snům někoho jiného. Lidé kteří nemají sny, nemají mnoho.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paranoia - Exhibicionismus

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:...tak bychom místo sedění na netu seděli na stromě s banánem v ruce.
No jenže některý vopice dobře vycvičili aby prudili i na infernetu :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ....není co řešit

Příspěvek od Palo »

Edites píše:Vážení pánové!
Vaše dilema je stále stejné na všech fórech. Najde se debil, který chce rozložit ideu fóra. Nechte ho být a tak se povznesete a budete sami lepší. (lépe řečeno, věnujete pozitivní energii něčemu jinému- prospěšnějšímu většině.) Nechte Akorda a Karbana, ať si melou svou a snažte se dokázat svojí pravdu hmatatelně. Jsem praktik, který množstvím pokusů hledá odpovědi. Tohle žvatlání je o ničem!!!!
No jo, jenže Akord, ten je ještě v pohodě, ten na hmatatelnou pravdu přistoupí, ale maestro Karban jaksi ne, v tom je ten rozdíl a důvod, proč tu takhle vaří voda (která furt neví, která svině do ní padne :lol:)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Akord
Zasloužilý člen

k veci

Příspěvek od Akord »

XY: Tohle není otázka na anonyma. Web snad rídí anonymové, že do toho tak mudruješ. Jde o vyjasnení pravidel, anonymové normální fórum ani nerídí, ani nevlastní, ani netvorí jeho základ. Já jsem položil vecnou otázku, zbytečne do toho plevelíš další originální pojmy, urážíš a odbočuješ od podstaty.

Jim68: S Karbanem jsem se seznámil na tomto fóru a získal jsem na neho ješte alternativní kontakt, vím to od neho.

Palo: Já nereším, zda se mi tady líbí, to si určite dokážeš predstavit. Ani neprotestuju proti Tvému pohledu na Karbana. Je však snad jasné(vše má své príčiny), že dlouhodobé zneužívání volné diskuse je časem vždy problémová až neudržitelná vec, a nic na tom nezmení, ani když odtud odejdu já nebo kdokoli jiný. Času mám stejne málo, vubec by mi neprekáželo, kdybych sem nepsal, komunikace s pochybnými nicky je na obtíž nejenom mne. Kdyby vše beželo aspoň rámcove slušne, není duvod nikým se rozčilovat.

Je snad namíste položit otázku, zda filtrace retezce karban z nicku neco vyreší, je to dosti divné rešení.

Edit: Cituji XY:
"Tito lidé zde nedělají žádnou výzkumnou práci, prostě se baví, relaxují a hledají nové postupy, tak je nech laskavě v této komunitě napokoji"
Na tom by nebylo nic divné a nedošlo by k žádnému konfliktu, pokud by tady nekterí lidé natvrdo nelhali ctené verejnosti o úspeších VE. Prece já také relaxuji, hledám nové postupy a občas nekomu pomužu dál, ale zpusobem, který již funguje, prípadne vyjádrím názor ke konkrétní veci pouze za sebe, nebudu tady mátožit lidi vecma, kterých pravdivost si dokáže overit již ničím nezatížený hravý školák, kterému se treba nepovedlo neco pochopit napoprvé.
Mnozí naopak skrýváte svou lenost a neschopnost, namísto toho, aby jste si veci overovali, a neco delali porádne, tak jen papouškujete a mýlíte lidi. Planá filosofie je bez konkrétních výsledku nanic.

Nekde je míra, kdy se ze zajímavých kouzel stává nechutná lež.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Rada

Příspěvek od martin11 »

XY píše:Víš co Akorde, chováš se jako arogantní Eurohujer, který si myslí, že mu tento Web patří, udělej si svůj a tam můžeš arogantně vše řídit k obrazu svému. Tito lidé zde nedělají žádnou výzkumnou práci, prostě se baví, relaxují a hledají nové postupy, tak je nech laskavě v této komunitě napokoji a běž poučovat své podřízené. On se ti má někdo zpovídat, to snad v té své aroganci nemyslíš vážně, pár dní tady byl klid a začala tady být pohodová atmosféra a teď už je to zase pomalu ve sračkách.
...hele XY....nevím kdo jsi...ale ať je Akord jakýkoli, tak z titulu svých znalostí mu nesaháme ...mimo několika jedinců...ani po kotníky.....jsme tu "jen" amaterští bastlíři...a např...já osobně bych nikdy bez rad Akorda...s tím co dělám nemohl realisticky začít....
...a pak mě zaráží jedna dost podstatná věc....proč tak zhurta...na Akorda....asi tě musel někdy nějak nasrat...a ty to neuneseš...tak se jako přiblblej anonym takhle chováš....ani jednou jsem zde nezaznamenal...v technických věcech v chování Akorda náznak arogance.... :idea: ....tak se milé XY...uklidni.....nazdar :evil: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: k veci

Příspěvek od A(&F) »

Akord píše:Na tom by nebylo nic divné a nedošlo by k žádnému konfliktu, pokud by tady nekterí lidé natvrdo nelhali ctené verejnosti o úspeších VE. Prece já také relaxuji, hledám nové postupy a občas nekomu pomužu dál, ale zpusobem, který již funguje, prípadne vyjádrím názor ke konkrétní veci pouze za sebe, nebudu tady mátožit lidi vecma, kterých pravdivost si dokáže overit již ničím nezatížený hravý školák, kterému se treba nepovedlo neco pochopit napoprvé.
Mnozí naopak skrýváte svou lenost a neschopnost, namísto toho, aby jste si veci overovali, a neco delali porádne, tak jen papouškujete a mýlíte lidi. Planá filosofie je bez konkrétních výsledku nanic.

... sorry Akorde, ale nedá mi to a musím reagovat: ... nerad bych zrovna tu označenou část tvého monologu komentoval směrem k tobě ... byť u tebe bych to nenazval leností a neschopností, ale pouze jistou formou zkostnatělosti ... a pokud nevíš, co tím konkrétně myslím, tak se mne potom na rovinu zeptej ... způsob ponechám na tobě ... A(&F)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: k veci

Příspěvek od Jim68 »

A(&F) píše:
Akord píše:Na tom by nebylo nic divné a nedošlo by k žádnému konfliktu, pokud by tady nekterí lidé natvrdo nelhali ctené verejnosti o úspeších VE. Prece já také relaxuji, hledám nové postupy a občas nekomu pomužu dál, ale zpusobem, který již funguje, prípadne vyjádrím názor ke konkrétní veci pouze za sebe, nebudu tady mátožit lidi vecma, kterých pravdivost si dokáže overit již ničím nezatížený hravý školák, kterému se treba nepovedlo neco pochopit napoprvé.

... sorry Akorde, ale nedá mi to a musím reagovat: ... nerad bych zrovna tu označenou část tvého monologu komentoval směrem k tobě ... byť u tebe bych to nenazval leností a neschopností, ale pouze jistou formou zkostnatělosti ... a pokud nevíš, co tím konkrétně myslím, tak se mne potom na rovinu zeptej ... způsob ponechám na tobě ... A(&F)
To jsem měl na mysli. Relax, pánové, jde o život? Ne , jde o kulový, a historie Vám dá za pravdu.... ;)

Jim68
Be happy!
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Baterie versus vodík

Příspěvek od StepanPepan »

Zaregistroval jsem tady nějaké debaty a blbnutí kolem vyvíječů vodíku, ale nějak nevím, proč by ho někdo chtěl vyvíjet???

Pokud elektrickou energii použiju na vývin vodíku nejlepší současnou technologií, a pak ho zase zpátky použiju na výrobu elektřiny, kolik procent při tomhle procesu ztratím?
Kolik procent ztratím při nabití a vybití olověného akumulátoru?

Kolik stojí systém schopný uskladnit třeba 100 kWh (myslím 100 kWh při zpětném generování elektřiny) založený na olověných akumulátorech a na vodíku?

Chápu, že uchování energie ve formě vodíku má smysl tam, kde záleží na hmotnosti, třeba v nějakých vozidlech, případně tam, kde je potřaba uskladňovat velmi velké objemy energie. Hodlají ti co blbnou s vyvíjením vodíku vyrábět vozidla na vodík??? Nebo postavit obří zásobník energie za několik miliard???
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne pát 02 dub 2010 12:35, celkem upraveno 2 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vodík

Příspěvek od Jim68 »

Ahoj, četl jsi špatně, kluci se snaží získat vodík pokud možno bez elektřiny, případně s minimem. Ten potom užijí k pohonu zařízení (generátoru nebo auta..). Takže to není o uskladnění vodíku, ale vody... ;) . Nicméně, čtu tu dva roky myslím všechno, a ještě se nikdo (kromě Mima, dej mu Pán věčnou slávu) neholedbal, že mu to chodí ziskově.... Ale to přece nikomu nemůže vadit, ne? :D

Jim68
Be happy!
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Vodík

Příspěvek od StepanPepan »

Jim68 píše:Ahoj, četl jsi špatně, kluci se snaží získat vodík pokud možno bez elektřiny, případně s minimem.
Já se musím přiznat, že jsem neměl sílu se vším tím prokousávat a snažit se z toho chaosu tady něco pochopit, ale jak chtějí získat vodík bez elektřiny? Ještě koukám, že voda se dá rozložit bez elektřiny při zahřátí na 800 C za použití katalyzátorů. Takže asi vyvíjejí nějaký takový systém? Jsou asi hodně bohatí... :)

Opravdu by mě zajímalo porovnání účinnosti uskladňování energie vyráběním vodíku a olověnými akumulátory.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vodík

Příspěvek od Jim68 »

To já nevím, jak to chtějí udělat. Ale vyrobit, uskladnit a zase převést na elektřinu vodík klasicky, to vypadá jako úplný nesmysl. Ekonomicky, elektricky i ekologicky. Takže v baterkách to vychází elektricky na cca 4x větší účinnost (když pomineme náklady na uskladnění a dopravu vodíku..). Ale jak říkám, vodíkář nejsem.

Jim68
Be happy!
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“