Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Solanin a Brambory

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

smajlicekk píše:Slávku to jsou vyborne zpravy, ....
:D Dnes jsem koukl na bradavici na ruce a na bouli na noze. Boule na noze se jeví stejně malá jako včera, těžko říct přesně, ale je o odstín tmavší než normální pokožka. Bradavice byla oproti včerejšku (růžová) dost začernalá, obvod malinko menší a střed vystouplejší a vyloženě černý s jaksi zrnitým povrchem. Tož jsem to pořádně vzal mýdlem, jestli jsem se náhodou o něco nějak neotřel, i když bych neměl tuchu, o co. Začernalost celé bradavice a vyložená černota ze středu zmizela, zatímco střed bradavice se ukázal jako kráter a bradavice je tvarově vyhraněnější. To černé odpadlo. Očividně dochází k jejímu odumírání. Tím, že jde bramborová štáva vnitřně trávením je na snadě, že jde nejenom o pvrchové odstranění prakticky houby, ale také o ničení jejího podhoubí. Mluvíme o plísni, možná spojenou s virózou. To záleží na tom, kdo bradavice odborně zkoumal a na co se zaměřil. To mi dost připomíná Bengstona a myši s rakovinou, kde popisuje podobný jev s černáním myších rakovinnýchi nádorů v průběhu léčení rukama.

Taky už zase "nemám žádný játra" :jump: a o žlučníku téměř nevím. Podbřišek kolem močáku trochu svrbí, ale pocit bolesti už pár dní žádný. Tmavne mi moč, nohy otravujou tak nějak průměrně a leze mi nahoru libido. Oči opět trošinku otravujou, ale málo a mám pocit, že se mi lepší čuch a sluch, i když včera večer jsem měl asi hodinu přiucpané sinusy bez zjevné příčiny.

Tímto mám prasečí radost a jdu strouhat. S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Slavek Krepelka píše: Dnes jsem koukl na bradavici na ruce a na bouli na noze .....
:oops: Ke své neutuchající hanbě se musím doznat, že teprve při dnešním strouhání mi došlo, že jsem zapoměl uvést jistou technickou změnu počínaje včerejškem. Včera to byly jenom dvě deci z bílých, ale hrknul jsem do nich před požitím jen tak z flašky cca neceléhpo malého panáka olivového oleje a zamíchal to rychle vidličkou, ať se ten solanin atd pěkně v oleji rozpustí a tím se dostane lépe do krevního a dále. :epray: Doufám, že tento čin bude všemi považován za potenciální oběť na oltář amatérské vědy a nikoliv za úmyslný pokus o sebevraždu otravou solaninem z brambor. Že se nekonala nejenom sebevražda, ale ani sebemenší z následků, kterými vyhrožuje kde kdo na netu stejně jako moudré farma knihy, zopakoval jsem nyní totéž, i když s 2.5 dcl syrové bramborové šťávy z nových bílých komerčních brambor, abych se ujistil, že nešlo nějakou podivnou shodou okolností o omyl a že jsem neuniknul v nejlepším případě potupné okupaci kadibudky duševně rozerván dilematem, který konec své jsoucnosti vrazit do "pramene" dříve, nemluvě o finální možnosti mé jisté smrti.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Nso ci
Starší člen
Příspěvky: 105
Registrován: čtv 15 črc 2010 19:06
Dal: 268 poděkování
Dostal: 36 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Nso ci »

Slavek Krepelka píše:Že se nekonala nejenom sebevražda, ale ani sebemenší z následků, kterými vyhrožuje kde kdo na netu stejně jako moudré farma knihy, zopakoval jsem nyní totéž, i když s 2.5 dcl syrové bramborové šťávy z nových bílých komerčních brambor, abych se ujistil, že nešlo nějakou podivnou shodou okolností o omyl a že jsem neuniknul v nejlepším případě potupné okupaci kadibudky duševně rozerván dilematem, který konec své jsoucnosti vrazit do "pramene" dříve, nemluvě o finální možnosti mé jisté smrti.
Tomu vravím prejav bez konkurencie... :eclap: :good: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :bye:


„Chcem byť silný nie preto, aby som bol väčší než môj brat, ale aby som porazil svojho najväčšieho nepriateľa – seba.“ Indiánske príslovie.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Pro sichr jsem vrazil do těla dalších 2.5dcl s olivovým taky dnes večer, takže dens celkově půl litru s olejem. :bye: :zzz: Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kalyp
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: úte 11 led 2011 16:32
Bydliště: Sev.Slovensko
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od kalyp »

Ahojte,neviem ako to napisat aby to nevyznelo pre zemiakovy dzus nejak negativne no mozno sa mylim! Zhruba vyse tyzdna som pil so zenou 2x denne cca 2 dcl dzusu, az do minulej stredy a odvtedy mam stav medzi chorobou a zdravim.Pokusa sa o mna teplota no mierne zvysena,malatnost ,ospalost,mierna citlivost svalov a nechutenstvo,este studeny pot ,skratka stavy ako pri malarii. Pisem malarii nakolko som bol zhruba pred desiatimi rokmi v juznej afrike a odtial so si nieco doniesol,priznaky popisovane vyssie som mal vtedy 2x silnejsie a trvali zhruba 2 mes.a po uzivani vseliakych cajov a prir.lieciv sa to samovolne nejak stratilo. Moja aj zenina dedukcia nakolko ma nieco podobne no miernejsie: krce,malatnost,nejaky zapal,po rozanalizovani co sme v osudny den jedli,pili,sme usudili ze zostava jedine ten bram. dzus! Strasne rad by som sa mylil, no mozno zasiahol nejaku cistu napr. v peceni a mohol vypudit respektive svojou cistiacou silov nejak uvolnit tuto malariu?! Skusal som MMS,VMS,dnes som nasadil mega C liecbu a zihlavovy caj na cistenie krvi kedze sa mi na nohach a po tele zacali objavovat cervene podkozne vyrazky. Este ma napada jedna moznost,kedze mame na madaroch chalupu a sme tu tento rok cele leto,aj ked nebolo tento rok vela komarov no predsa je obdobie teda doba kedy utocia kazdy den! Aj tu moze byt pricina!!! K uzivaniu sa okamzite vratim akonahle sa moj stav stabilizuje.Prepacte mi no nevedel som kde to umiestnit a najprihodnejsie po mojej dedukcii bolo sem!Budem informovat co zabralo!!!Ahoj!


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

kalyp píše:Ahojte,neviem ako to napisat aby to nevyznelo pre zemiakovy dzus nejak negativne no mozno sa mylim!
Osobně mohu říct, že jsem taky trochu jak na "horské dráze". Teď momentálně už dva dny pokašlávám a mám trochu zanesené sinusy, ačkoliv pro to není jedinný "racionální" důvod. Nikdo kolem mne neprská ani náhodou a o prochlazení nemůže být řeč. Právě takové události mi říkají, že ta šťáva něco dělá, pomalu, ale dělá a to směrem, o který stojím. W.F. Koch tohle popisuje velice detailně a Bengston se o tom zmiňuje. Oba na tenhle jev poukazují a považují ho za příznak průběhu léčby. Koch to měl dokonce připíchnuté i na měsíční cykly u velice těžkých rakovinářů. Byl fakt děsně dobrý, co se týče sledování snad všech možných souvislostí.

Zde je třeba si také všimnout, že vyzdravení se není otázkou jednoho, či dvou týdnů. Tělo potřebuje čas se regenerovat stejně tak jako potřebuje čas postupně odstraňovat co je v těle špatně. Nedělá to vše najednou. Oba, Koch i Bengston popisují to, že nejdříve odcházejí nejnovější problémy a že se během kůry postupně vrací příznaky skoro všech závažnějšch neduhů, kterými jsme kdy v životě trpěli (snad kromě zlomenin :laugh: ). V kostce se dá říct, že naše historie nemocí se oddělává pozpátku i s mírnými příznaky. To, co Kalype popisuješ, bych tedy považoval spíše za velice dobrou indikaci, že ta šťáva z brambor funguje, než za indikaci jejích negativních vlivů. Konec konců, jedinný negativní vliv brambor na náš organismus o kterém vím, je případná otrava silným předávkováním glykoalkaloidy, především solaninem a chaconinem, ale rozhodně ne vyvolávání různých nemocí jako je malárie a černej kašel. Proto bych také považoval přerušování užívání bramborové šťávy za velice nerozumný počin. Čím jsme starší, tím víc máme nastřádáno a tím dýl to vezme se všeho postupně zbavit. Kdo teda chce "léčit" bolehlav rychle (a třeba taky ob den a třeba taky dvakrát denně), má možnost se cpát algenou. Kdo si ho chce vyléčit úplně, bude na to muset jinak ale vezme to hold dýl a nepůjde jen o bolehlav.

Jinak převčírem jsem dal dohromady ráno a večer 6dcl s olejem. Včera to nějak společensky nevyšlo a jenom tedy ráno 3.5dcl s olejem. Jdu strouhat.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kalyp
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: úte 11 led 2011 16:32
Bydliště: Sev.Slovensko
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od kalyp »

to je aj moj nazor, netvrdil som ze uzivanie dzusu vyvola malariu skratka iba nasla stary problem a zrejme ho zacala riesit,presne to som chcel povedat!!! Ahoj Slavku!


kalyp
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: úte 11 led 2011 16:32
Bydliště: Sev.Slovensko
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od kalyp »

este jedna vec,neda sa mi v tom momentalne pokracovat lebo by som to v sebe asi neudrzal mam zaludok na vode prakticky ani nejem, no akonahle to trocha polavi coz bude asi zajtra znova zacnem!Moj momentalny stav sa vdaka megadavkam Ccka po tyzdni zacal lepsit!


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

kalyp píše:to je aj moj nazor, netvrdil som ze uzivanie dzusu vyvola malariu skratka iba nasla stary problem
:) Já taky Kalype netvrdil, žes něco takového tvrdil. To je fajn. Dalo mi to ale příležitost si v hlavě srovnat, jak se na to nejspíš koukat. Jinak dnes ráno něco přes 3.5 dcl s olivovým olejem a dnes večer skoro 4.5dcl s olejem, takže dohromady dnes zatím rekordních 8dcl za den.

Jinak z těsta které zbyde a které jsem ještě před několika dny vyhazoval teď vždy udělám placku, ještě do těsta přileju škrob který sleju ze šťávy a placku osolím jak je, bez vajec a čehokoliv a osmažím na pánvi na mírném "ohni" do zlatova. Pak se o ni se ženou poperem, ale většinou vyhraju větší kus a zatím mi ta skoro výlučně bramborová dieta docela sedí.

Takže, 8dcl syrové šťávy z bílých nových brambor na dvě denní dávky, byť i dopovaných olejem, který prý velice navýší stravitelnost solaninu a glykoalkaloidů, vůbec nejeví známky, že by mne mělo nějak otrávit. Taky už po vypití podstatně míň škrábe v krku a nedělá se mi ani trochu blujno. Škrábání v krku posledních dvou dnů je pryč. Dál se samozřejmě uvidí.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Gaia
Zasloužilý člen
Příspěvky: 220
Registrován: pát 28 říj 2011 7:21
Bydliště: Praha
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Gaia »

Ahojte,
Slavek má zřejmě pravdu Kalype. To o malárii potvrzuje p Hrabák
http://homeopatie.ivories.cz/tisk.php?c ... 222&tisk=1

Po malárii mohou zůstat postižená játra a je asi dobré je dočistit. Takže je docela možné, že dočišťujete s mamkou zbytky - pokud vás znovu nějaký komár nerafnul.
Sama se s ní také potýkám a nechce se dát....... .
Ale moc mi zachutnala ta káva s citronama. Je to tedy dost drahé kafčo, ale cítím se po ní opravdu lépe a chutná.
To se nakrájí čtyři citrony i s kůrou, 10 min vaří a ta voda se sleje k silné oslazené kávě.
:zzz:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Brambory a Saponins

Příspěvek od Slavek Krepelka »

:D Jak je dobrý si všímat? Co dávám do bramborový šťávy olej, všiml jsem si, že plastiková odměrka, ve které množství měřím a ve které olej přimíchávám a i z něj směs piju, po vypláchnutí nemá žádné zbytky oleje na stěnách a znáte jak jsou tyhle plastikový věci na mastnotu chytlavý. Tož jsem zalovil v makovičce a vypadlo mi slovo saponins, tedy saponiny, které jsou obsaženy skoro ve všech rostlinách a mimo jiné se starají o pěnivost a mycí schopnosti a je z toho slova odvozeno i slovo saponáty. Například rajčetem si člověk krásně umeje pěkně zahnojený ruce, které mýdlo a sposta prášků nebere. To jsem se naučil tady, heč. Tož jsem teď nagooglil ty saponins a ... instantní bingo! Hned jsem zjistil, že saponiny jsou širokým pojmem pro glykoalkaloidy a ...

Tohle vám přeložím, stojí to za to.
http://www.bellybytes.com/nourish/saponins.html
..................
Saponiny jsou sloučeniny které se přirozeně nacházejí v mnoha rostlinách a které snižují cholesterol. Nalezneme je především ve vojtěšce, sojových luscích, kuřecím hrachu a v yucce. Také je nalezneme v česneku, fenugreeku?, ženšenu, červeném jeteli a guaraně?. Saponiny zasahují do absorbce cholesterolu a navazují se na něj při průchodu trávícím ústrojím. Saponiny které se nacházejí v obilninách jako je oves a v mnoha zeleninách od luštěnin přes brambory, špenát, rajčata až po vojtěškové klíčky jsou již dlouho známé tím, že vykazují silnou biologickou aktivitu. Mnoho těchto sloučenin slouží rostlinám jako přirozená atibiotika a vědci se dnes dívají jak by saponiny mohly pomoci lidem v boji proti plísňovým nemocem, mikrobům a virům, jak by mohly posílit účinnost některých vakcín a odrovnat některé nádorové buňky, specielně u rakoviny plic a u rakovin krve.

Saponiny také dokážou snižovat hladinu cholesterolu a tím omezovat srdeční choroby. Jejich přirozený sklon k obraně proti mikrobům se možná projeví zvláště použitelný při léčení špatně kontrolovatelných plísňových a kvasinkových infekcí. Jednou z nejvzrušivějších vyhlídek pro saponiny je jejich schopnost potlačovat, nebo zabíjet rakovinné buňky. Dokonce je možné, že při procesu léčení to dokážou aniž by zabíjely normální buňky, jako to dělá chemoterapie. Rakovinné buňky mají v buněčných obalech více cholesterolových složek než normální buňky. Saponiny umí navazovat cholesterol a tím pádem zasahovat do růstu a dělení buňek. Zatímco drogy mají postranní účinky a některé velmi vážné, saponiny jsou bezpečné.

Toto (vytahuje se se svým produktem) je skutečná rostlinná směs a technicky nepatří do kategorie vitamínů, ale naděje vkládaná do tohoto produktu je vysoká a stojí za to o něm vědět. Právě na ně probíhají zde v Americe studie. Evropské studie poukazují na pozoruhodné snížení cholesterolů, které ucpávají cévy a zárověň na zvyšování hladiny dobrých cholesterolů HDL. Saponiny jsou považovány za neškodlivé v malých dávkách a jsou i součástí perlivých nápojů. Dva z nejznámějších zdrojů saponinových doplňků jsou vojtěška a yucca.
..................

Takže jsem udělal chybu s tím olejem, domnívaje se, že omaštěním bramborové šťávy si pomůžu. Olej se na ni naprosto očividně naváže, tedy na solanin a chaconin a kdo ví co ještě a mohl jsem to lejt do kanálu. Byl to ode mne pěkně blbej nápad založenej na ortodoxní informaci, že glykoalkaloidy, specielně solanin, kteréžto patří do rodiny saponinů, se lépe vstřebou pokud je přítomen tuk. (Hajzli, buďto úplně blbí, nebo úplně mazaný)

Jinak snad každého nakopne:
- uvedený seznam bejlí, ve kterém jsou saponiny vysoce zastoupeny
- seznam nemocí prý vyléčených v Japonsku bramborovou šťávou
- na kolik se dá důvěřovat ofiko zdrojům, pokud člověk nemá přístup k detailní informaci, která je držena pod profesionální pokličkou. Oni smotaj pravdu se lží a pak se v tom motejmež.

Jinak, že už mi ty brambory přestaly jaksi účinkovat :bhead: než jsem se teď domákl to s těmi tuky (protože u saponinů nejde zdaleka jen o cholesterol, jak dokazuje má plastiková odměrka s olivovým olejem, jak podotýkají ortodoxové a jak vím z minulosti kdo ví odkud) přišlo mi na um ortodoxní číslo 500% rozdíl v obsahu solaninu mezi novými bramborami a starými, spolu s Pootovým špitnutím, že Páter Ferda doporučoval brambory z konce zimy a Japonský odkaz Tomikawy? který naprosto vehementně poukazuje na očištění brambor od klíčků (a odrhnutí od plísní, o kterých se sice nezmiňuje, ale to drhnutí kartáčem je výmluvné), takže také odkazuje na brambory z konce zimy.

Tímto začínám vlastně znova s čistou bramborovou šťávou, bez oleje, byť i z nových brambor. To abych toho teď v létě pil aspoň litr denně :shock: To už si říká o odšťavovač :roll: ale uvidím. :D

S laskavým pozdravem, Slávek.

P.S. :D Ty placky jsou fakt príma. Dnes ráno jsem ji vyhrál celou :jump: protože žena už nebyla doma. Jdu zas strouhat.









-


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kalyp
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: úte 11 led 2011 16:32
Bydliště: Sev.Slovensko
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od kalyp »

to Gaia: dakujem za odkaz presne podobne priznaky aj ked som u Dr.nebol som mal pred 10r.a teraz to bolo akoby v malom meritku znova,takze asi stary problem no ale uz som spet,pomocou mega ccka,dnes mi je uz celkom dobre zozral som denne asi 15 az 17 g. Zajtra pokracujem s dzusom dufam ze sa to neobjavi znova! Ahoj.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Brambory a Saponins

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Slavek Krepelka píše:.......... Saponiny jsou sloučeniny které se přirozeně nacházejí v mnoha rostlinách a které snižují cholesterol. ... Evropské studie poukazují na pozoruhodné snížení cholesterolů, které ucpávají cévy a zárověň na zvyšování hladiny dobrých cholesterolů HDL.
Ještě k tomuhle. Vidím to Fšecko jaksi ještě trochu jinak. Když si to dám dohromady s tím, co nás učila paní Johanka Budwigová o cholesterolu v cévách, kdy tvrdila, že tím cholesterolem tělo zaplácává porositu stěn vzniklou požíváním blbých tuků (rostlinných s několika málo vyjímkami) a co se v tom cholesterolu pak děje díky bakteriálním nákazám živícím se na cholesterolu na stěnách cév s tím, co jsem právě chytil o saponinech které tuky "rozpoštějí" i ve vodě, narážím na zásadní problém interpretací různého pokusnictví v doktořině.

- Chemicky zjištěný saponin, třeba solanin v krvi, či tkáni, vůbec neznamená, že je ten saponin nějak aktivní, protože než byl ve zkumavce chemicky separovaný od tuků, obaloval ve tkáni určité množství nějakého tuku a víc ho určité a všeobecně nedostatečné množství už obalit asi nemohlo a tím pádem byl neškodný. Chová se to jak prací prášek, nebo mejdlo.
- Že se s tuky saponiny líp vstřebávaj je naprosto pravděpodobné, to se takto chemicky zjistit dá, ale opět se tím stává saponin neúčinným. Ono je totiž taky ještě otázkou, kdy mluvíme o obalování tuku saponinem a kdy o obalování saponinu tukem. Jsou to ale každopádně už jen více méně neúčinné pomeje. prot se před šťávováním a pitím šťávy nemá jíst a především ne tučné a stejně tak po jejím pozřením a má být co nejčerstvější, a já osel :bhead: že prý s olejem. :evil:
- Že je solanin nerozpustný ve vodě? To by mně zajímalo, kterej blbec s tímhle přišel. Naopak saponiny jsou tak zvané surfactanty, což přeloženo do češtiny znamená, že mají vlastnisti saponátů a mýdla, a to rozpouštět tuky do emulsí s vodou. Zvyšujípovrchové napětí vody a tím zvyšují i smáčivost. Pokud si naleju Jar do vody, je z toho snad koloid? Možná se solanin nerozpustí poté, co byl vytažen z prostředí bramborové šťávy, usušen, vyreaghován (černání bramborové šťávy okysličením) a v podstatě vyreagován a tím změněn.
- Že saponiny odstraňují hustý LDL cholesterlol a podporují obnovení řídkého HDL cholesterolu, který je nám prospěšný? Doprčic už jednou, však paní Budwigová jasně říká, že ten hustý je směs cholesterolu, bakterí, bakteriálních výkalů, mrtvých bakterií a virusů a jedním slovem cholesterolový sajrajt, který nemá s cholesterolem samotným, nebo spíš se škálou panenských cholesterolů, jak si je tvoří tělo, už moc společného. Bodej by ten hustej cholesterol nebyl hustej a bodej by saponiny nepodporovaly nárůst zdravého, nového cholesterolu. Tělo není blbý a když začíná být něčeho nedostatek snaží se ho nahradit.
- Že řídký HDL rozpoští hustý LDL choresterol? Aby boha ne. Smíchám-li hustej olej, třeba i smíchanej s kde jakým sajrajtem s olejem novým a řídkým, samozřejmě že se to naředí. Na to nepotřebuju Sorbónu. Otázkou je, kolik toho cholesterolu je celkově v těle třeba a kolik je ho v těle moc. Pokud se podívám co s tím zasajratěným dělá tělo: Vrazí ho do jater a játra ho vrazí nějak upravený do žluči a ven s tím. Je dost logické, že čím jde do jater hustší, což znamená v čím větších shlucích, tím s ním játra mají větší potíže ho nějak rozbít. Saponiny to samozřejmě dokážou rozbít už i předem, zatímco se jejich vlastní schopnost vázat tuky vynuluje a tím i jejich jedovatost pro buňky jater. Proč tedy asi ten bramborový solanin dělá dobře na játra?
- Že saponiny odstraňují cholesterolové obaly buňek? Sláva. Ono prý totiž tělo tím cholesterolem taky obaluje patogeny, které se mu nedaří momentálně zničit, aby je izolovalo. Skutečně? Nebo spíš ty mrchy, co se na cholestrolu živí, si dovedou cholesterol přitáhnout a obalit se s ním jako skladištěm a jaký div, že se pak k tomu nemůže tělesná imunita včetně bílých dostat. Ona se totiž spousta z bakterií a plísní na cholesterolu živí, stejně jako se na něm živí mláďata třeba krávy, ale samozřejmě i jiných savců, kteří ho dostávají v mateřském mléce. Jenže saponiny, tedy minimálně solanin a chaconin ještě taky zamotaj s vnitřní buněčnou výměnou minerálů díky tomu, že dokážou narušit i mitichondriální obal a samozřejmě, to dokážou být při přílišné dávce smrtelně jedovaté, ale v malém to dokáže asi vykynožit vše, co už nějaké problémy s tou výměnou má, tedy nemocné buňky a patogeny, které jsou podstatně citlivější už tím, že zatímco tělo si dovede z embryotických buněk a asi z bílých krvinek (Robert Becker, W.F.Koch) nadělat nové tkáně a tudíž to pokynožené je lehce a vlastně prospěšně nahraditelné zcela novými buňkami, u jednobuněčných bakterií to nahraditelné určitě není a u plísní asi stěží, zatímco u virů jim tělo bere živnou rozmnožovací půdu pod rukama, protože viry jak známo předělají mitochondrii k obrazu svému, čímž změní i tu látkovou výměnu zdravé nuňky. Stejně tak rakovinné buňky jsou na rakovinné výměněn zvane Krebs Cyklusm jak nám to pěkně vysvětlil Otto Warburg už skoro před sto lety a tudíž také na jiné látkové výměně než buňky zdravé. Co se týče parasitů, možná je člověk těma saponinama taky do nějaké míry vyléčí, ale vrátím-li se k mandelince jakožto prakticky jedinému druhu hmyzu, nemluvě o plžích atd kteří se brambory taky nedotknou, který se dokáže na zdravé bramborové nati a listí živit a prosperovat, zatímco vše ostatní se brambporám vyhýbá, je tam nutně ještě nejaká funkce, která mi uniká a která způsobuje, že prakticky žádný hmyz, ať už dospělý, nebo larva, se brambory nedotkne, protože v ní něco nesnese. No a larvy jsou i stádium červů. Spousta toho, čemu říkáme červi jsou ve skutečnosti larvy a to i u člověčích parazitů. Možná že hmyz všeobecně má nějakou část metabolismu, která solanin a glykoalkaloidy (také zvané glykosidy) naprosto nesnese, na rozdíl od řekněme savců, kteří mají očividně nějakou toleranci, ale výsledná je, že jsem v životě neviděl červavou bramboru a mluvíme-li o parasitech lidských, červi vládnou. Pokud se podívám na antihelmtika jako je praziquantel, napadají u parasitů metabolický proces, který se u lidí nevyskytuje, takže mimo saponinové charakteristiky o něco podbného.

Pokud to shrnu, saponiny, chovající se jako "Jar" vymýjvají z těla mastnej sajrajt všeho druhu a to i z vnitřních buněčných tkání a to očividně velice účinně. A ne že se někdo vrhne na pití Jaru, i když :devil: ví???

Absolutně nechápu, jak by to bylo možné, že tohle by nikomu z té armády která se v tom už snad století ňoupe, nedošlo. Asi tedy spíš došlo, nejsou všichni hloupí, ale někomu se to nehodí (doslovně) do krámu a oblbuje jak koňskej handlíř.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Brambory a Saponins

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ještě mi to nedalo a podíval jsem se na obsah tuků v bramboře. http://www.gov.mb.ca/agriculture/crops/ ... 04s02.html
Méně než jedno procento. Rozhodně daleko míň, než aby ze všech saponiů v bramboře nadělaly pomeje. To k té rozpustnosti glykoalakaloidů, tedy členů rodiny saponinů ve vodě. V čem jako by ty saponiny a glykoalkaloidy v bramboře byly rozpuštěné?
Další věc je složení solaninu jak nám ho předstírá věda a to se týče všech reaktivních sloučenin a hlavně se to týká farmácie.

Oni něco chemicky vytáhnou z nějakého bejlí, čímž to něco vyndají z nějakého bejlí a proženou to škálou chemických reakcí čímž se u složitějších sloučenin mění jednak chemické a roztokové vztahy a jednak se mění chemická kompozice samotných látek jak okysličováním, tak kde jakou jinou reakcí potřebnou k izolování toho něčeho. To, co je nakonec izolováno, už nemusí a nejspíše velmi často není sloučenina, která se vyskytuje přirozeně v tom kterém bejlí. Pak nám daj vzoreček do chytrých knih a tvrdí, že ty vzorečky představujou to, co se v bejlí vyskytuje. Někdy snad ano, ale naprosto povětšinou těžko. Například u toho solaninu to bude dost jinak.

Navíc bychom si taky ještě mohli povídat o vnitřních energetických stavech a hlavně souvislostí dotyčných sloučenin, které se chemickými procesy také mění. Tím se ta :evil: věda už vůbec neobtěžuje. Přinejlepším si počítá si svý přiblblý, vymyšlený elektrony a vůbec nebere na zřetel, že elektron je matická berlička a že vědecké tvrzení, že elektronvolt je nejmenší možnou jednotkou elektrického náboje, bylo ke dnešku už snad před dvaceti lety vyvráceno empiricky přímým měřením.

Kam tím mířím? Přesně do černého. Všechny výtažky a syntetické potravinové doplňky, stejně jako farma léky viz například aspirin, obsahují něco jiného, než co jsou skutečné přírodní čerstvé látky. To neznamená, že nemohou být v některých případech i účinnější, už třeba i koncentrací, pokud si něco z toho původního zachovaly, ale osobně bych si vsadil spíš na přirozené látky, které nejsou vytrženy ze svého pozadí dříve, než se k nim dostane naše tělo. Potom děj se vůle boží, anžto pak už reagují ve své přirozené podobě, navíc celým svým synergetickým spektrem s tím, co je v našich tělech a ne s tím, co kterej dobrodruh nacpe do zkumavky, než to smíchá s křídou, želatinou, škrobem a podobnými velice léčivými dobrotami.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od milnem »

Gaia píše:Ahojte,

... moc mi zachutnala ta káva s citronama. Je to tedy dost drahé kafčo, ale cítím se po ní opravdu lépe a chutná.
To se nakrájí čtyři citrony i s kůrou, 10 min vaří a ta voda se sleje k silné oslazené kávě.
:zzz:
Gaio,prosím,odkud máš ten recept na kávu?Díky za to i za ostatní odkazy.M.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“