Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
možná jo.....
třeba bychom se od těch baktérií mohli něco přiučit.....tuším kanarev také studuje fotosyntézu.....
Některé striktně anaerobní baktérie (mají zkrácený Krebsův cyklus) dokážou vyrábět vodík z vody a uhlíkatých sloučenin.....a nepotřebují k tomu žádnou energii.
V přírodě je spousta jevů, které by stály za replikaci......Taková buňka baktérie je fascinující záležitost, dokonalý elektrolyzér pracující s mV, mambrány, které dokonale oddělují molekuly různých velikostí........třeba by se člověk mohl něčemu přiučit......
Některé striktně anaerobní baktérie (mají zkrácený Krebsův cyklus) dokážou vyrábět vodík z vody a uhlíkatých sloučenin.....a nepotřebují k tomu žádnou energii.
V přírodě je spousta jevů, které by stály za replikaci......Taková buňka baktérie je fascinující záležitost, dokonalý elektrolyzér pracující s mV, mambrány, které dokonale oddělují molekuly různých velikostí........třeba by se člověk mohl něčemu přiučit......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
v sekci (Jak na to)petr marek píše:dobrý den, včera jsem objevil tuto diskusi a při tom jsem popíjel. pak jsem vyštrachal něco o teslovi, hodně info, ale nevím kde. prosím vás, nevíte, kde je zde pojednání o teslovi? já mám okno. děkuji za pochopení. p.s. jsem veliký fanda a hned jak mne přestane bolet hlava, tak se zaregistruju.
Soutěž...
Sekci VODÍK sleduji jen okrajově.
Jo, zdravím všechny s nóvym gódom.....
Ještě, než jsem se stal registrovaným, pročital jsem U PRAMENE a mám v hlavě, že jsem četl cosi o zvěřejnění a porovnání výsledků. Taková nějaká prezentace, mám bazmek, za 500 W jsem rozložil 3/4 litru vody za 18 minut. Heč, to já mám bazmek, kde 1 litr vody rozdrobím za 15 minut jen se 450 W.
Myslím, že nějaký takový pokus na začátku byl navrhován. Chci se zeptat. Došlo k němu ? Nebo je to neveřejné ?
Opravdu se nechci nijak ukájet. Ale fakt by mě to zajímalo, čeho lze prozatím v amatérských podmínkách dosáhnout. O vodíku do budoucna neuvažuji pro motor, ale spíš jako o tepelném zdroji s vysokou intenzitou.
A světe div se i účinnost 80% je v tomto pohledu krásná.
Toliko k pohnutkám, tak co, prezentovali jste si navzájem své bazmeky ?
JiMi
Jo, zdravím všechny s nóvym gódom.....
Ještě, než jsem se stal registrovaným, pročital jsem U PRAMENE a mám v hlavě, že jsem četl cosi o zvěřejnění a porovnání výsledků. Taková nějaká prezentace, mám bazmek, za 500 W jsem rozložil 3/4 litru vody za 18 minut. Heč, to já mám bazmek, kde 1 litr vody rozdrobím za 15 minut jen se 450 W.
Myslím, že nějaký takový pokus na začátku byl navrhován. Chci se zeptat. Došlo k němu ? Nebo je to neveřejné ?
Opravdu se nechci nijak ukájet. Ale fakt by mě to zajímalo, čeho lze prozatím v amatérských podmínkách dosáhnout. O vodíku do budoucna neuvažuji pro motor, ale spíš jako o tepelném zdroji s vysokou intenzitou.
A světe div se i účinnost 80% je v tomto pohledu krásná.
Toliko k pohnutkám, tak co, prezentovali jste si navzájem své bazmeky ?
JiMi
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
soutěž
Pokud bych měl jen nerezový bazmek na rozklad, rád to předhodím.
Tam kde je ale dvojice kovů a přenos další chemií,tam nebudou podmínky
snadno srovnatelné, co takhle přes poměrnou efektivní hodnotu, na které
bychom se museli dohodnout.
K.
K.
Re: soutěž
To jsme si nerozuměli, já nic nechci organizovat, jen si vzpomínám, že se podobná komparace, možná už je tomu rok dozadu, plánovala. A celkem je mi jedno, jaké má kdo podmínky. Jen bych rád věděl nějaký ten výsledek, ať je jakýkoliv.Karel m píše:Pokud bych měl jen nerezový bazmek na rozklad, rád to předhodím.
K.
Moje představa je taková, vyvíječ čístý objem 5 l, plocha elektrod 2 m2, destilka +NAOH (5%), 30 minut, 800W, 3,5 dl.
Pokud k tomu doplní někdo frekvenci, střídu, cokoliv jinýho, třešnička na dortu.
Kanarev se prsí COP skoro 10 a prezentuje pouze nízkovýkonové pulzy. Nic proti, osobně toho pána neznám, ale kdyby to byla pravda.... ty jo asi začnu věřit i na VOODOO.
Takže tak, když bude nějaký prezentovatelný výsledek, můžeme si spočítat COP (alespoň nahrubo) a třeba nás to chytne. Co na tom, když bude COP 0,8 , kolik máme technologií za který platíme s COP 0,2.
Tož tak. Jen doufám, že to tu nebude samý Kanarev a vysoká hradba mlčení.
JiMi
Ještě...
shodou okolností jsme ve vláknu Replika Mimova vyvíječe.
Co jsem tak pochytil z četby U PRAMENE, tak myslím že uvádí, že vodíkem honí auto a jeden motor jako kogeneračku.
Takže vidíte jakej to na vás všechny tady mělo vliv. Jenom to, že prezentoval nějaký výsledek. Diskutujete, někteří staví, hádáte se, urážíte se, posíláte se všelikam, a předpokládám, že to většina z vás neviděla v chodu.
Nemyslím si, že by jedině závist tady měla prim. Já si to fakt myslím, že když se nějaký závěr odprezentuje, má to kaskádní efekt. A nemusí to být zrovna COP > 1.
Dopracujme se k COP = 1 a různí "nevodíkáři" vám urthají ruce. (myslím obrazně, u nás se to tak říká). Ať je to dostatečně jednoduché, replikovatelné a můžem čekat na soudnej den.
Dneska už končím. To mám z toho, že mám vedle klovky sklenku muškátu.
HAPPY nový rok.
JiMi
Co jsem tak pochytil z četby U PRAMENE, tak myslím že uvádí, že vodíkem honí auto a jeden motor jako kogeneračku.
Takže vidíte jakej to na vás všechny tady mělo vliv. Jenom to, že prezentoval nějaký výsledek. Diskutujete, někteří staví, hádáte se, urážíte se, posíláte se všelikam, a předpokládám, že to většina z vás neviděla v chodu.
Nemyslím si, že by jedině závist tady měla prim. Já si to fakt myslím, že když se nějaký závěr odprezentuje, má to kaskádní efekt. A nemusí to být zrovna COP > 1.
Dopracujme se k COP = 1 a různí "nevodíkáři" vám urthají ruce. (myslím obrazně, u nás se to tak říká). Ať je to dostatečně jednoduché, replikovatelné a můžem čekat na soudnej den.
Dneska už končím. To mám z toho, že mám vedle klovky sklenku muškátu.
HAPPY nový rok.
JiMi
- Mim
- Zasloužilý člen
Nový rok
Všem přeji hoooodně štěstí a hlavně zdraví do Nového roku....
Úspěch není nic složitého, jen stačí myslet........
Mim
Úspěch není nic složitého, jen stačí myslet........
Mim
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš tohle?:sklerotik píše:Dobrý den, já zde někde viděl návod na vodík v anglIčtině i s fotkami a výpočty,bylo to včera a dnes již netuším, kde hledat. Měl jsem si to stáhnout hned, ale měl jsem výpadek netu. Byl to opravdu velký návod z posledních tří dnů.Pokud někdo víte, napište kde hledat. Děkuji mnohokrát.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... sc&start=0
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Ano, hurá a děkuji. Sleduji diskusi již delší čas a dnes se zkusím zaregistrovat. Snad to zvládnu.Jen mám maličko nepořádek v představě o tom vodíkovém fenoménu. Chodí se tady kolem toho a já ani nevím, koho se zeptat, zdali má nějaké vlastní zkušenosti a jaké. Nechci loudit nějaké návody, těch bych měl docela zajímavou sbírku, jen abych nemočil proti větru.Materiál mám na hromádce tak uvidíme. Pokud vy to bylo nějaké tajemství, tak mne klidně pošlete do křoví.
- Mim
- Zasloužilý člen
...
Vidím, že jste všeobecně nic nepochopili. Mrzí mě to, ale zároveň utvrzuje v přesvědčení, že nic neí a nikdy nebude zadarmo. Je třeba myslet....
O to jde.....
O to jde.....
Však ono to půjde!!!
Re: ...
Všeobecně jsme pochopili, že prostě jsi nás všechny ty, kteří jsme stavěli repliku, nechal ve štychu.Mim píše:Vidím, že jste všeobecně nic nepochopili. Mrzí mě to, ale zároveň utvrzuje v přesvědčení, že nic neí a nikdy nebude zadarmo. Je třeba myslet....
O to jde.....
Máš na hlavě materiál za minimálně 30x 4 tisíce.
Neni ti to blbý?
Asi ne.
A teda čumim, že si se voklepal a hodláš tady úřadovat dál. Holt to sou ty nátury...
A co nám nyní předhodíš?
Mám pocit, že hodně lidí ti nebude už věnovat pozornost.
Včetně mne.
Howgh