Pokud to bere Akvarista tak jak sem to našel na zdravi-az (nejlepe kdyz Akvarista napise zda to vyrabel opravdu takto nebo jinak... ), tak by to mělo být :Slavek Krepelka píše: Nazdar Akvaristo,
Za prvé nevím, jak tu formuli Jarda má popsanou v jeho návodu, takže pokud bys alespoň dal odkaz, kde to popisuje, měl bych přesnou informaci. Takhle ji nemám. Dost by mne to zajímalo stejně. Já jsem si to poněkud upravil a může to být blbost. Pokud je to co máš namíchané přesně podle Dr. Guye, potom musím říct, že ji tak (jaksi) používám s tím, že v tom mám pár věcí navíc, takže zase moje zkušenost je s trochu něčím jiným, i když základní složky jsou stejné. Rozhodně mám daleko víc kyseliny a k tomu vápník, hořčík, jód, železo a pár neznámých. Beru to ke dnešku nějaké 4 týdny.
Co se týče mne, jedinnou rekcí na užívání, kterou mám, je perfektní trávení. Alespoň to skrzevá mne jde ve správném čase a formě. Taky se musím držet, abych se nepřežíral.....
Jarda Z.píše:
Zkušenosti mám a funguje to, ale pokud chcete jet podle těch formulí, tak se je nesnažte vylepšovat. Jedná se o dobře sestavené receptury a velice slušně prověřené časem....není nejmenší problém do těla dodat dostatek draslíku, což ostatně na zelené stravě ani není nedostatek možný. Jedna z formulí umožňuje sestavit pouze HCl, chlorid draselný a síran draselný, což se dá snadno sehnat...
...ostatní látky se dodávají kvůli určitým specifickým zdravotním komplikacím které většina lidí nemá...
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... guy#p10494
To už...Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích.
U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 %tní a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 %tního chloridu draselného, 16 dílů 10%tního síranu draselného, 1 díl 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení
cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví
rozumné brát hodinu před jídlem i po jídle.