ORP měřáky jsou dost drahé, takový základní, orientační prodávají na http://www.tme.eu/cz/details/re300/meri ... ni/extech/# Bez měřáku to není onoakvarista píše:Škoda že nemám měřák na ORP
Jeff
ORP měřáky jsou dost drahé, takový základní, orientační prodávají na http://www.tme.eu/cz/details/re300/meri ... ni/extech/# Bez měřáku to není onoakvarista píše:Škoda že nemám měřák na ORP
ORP měřím tím co dal nahoře odkaz Jef. Hořčíková tyč na vzduchu oxiduje ,v tom ruském návodu je i návod pro její čištění od oxidu,když vznikne silný oxid brání dalšímu rozpouštění ,jde ten oxid odstranit otřením ubrouskem nebo hadříkem, čistící prostředek se získá tak, že se do skleničky nalije jeden díl potravinářského octa a dva díly vody ,namočí se do toho hadřík a tím se hořčíková tyčka očistí získá trochu tmavší barvu, kysličník hořčíku má barvu zářivě bílou,pokud je jeho tloušťka silná brání dalšímu rozpouštění prostě proto že vznikající vodík v této vrstvě brání přístupu vody k povrchu.Do octa ani do čistícího roztoku neponořovat reaguje docela rychle za unikání vodíku a zbytečně by ubývala tyč.Ani nepoužívat vodu teplou.Očištěná tyč se opláchne pod tekoucí vodou a ihned vhodí do nádoby a tato se uzavře.Doporučuje se PET z toho důvodu že vodík přes jeji stěnu difunduje ven a nehrozí roztržení jako by hrozilo při použití láhve skleněné,skleněná láhev by musela být vybavena přetlakovým ventilem.Pokud bych ju sehnal dosažené nasycení vodíkem by bylo vyšší.Při vhození očištěné hořčíkové tyčky je vidět vystupující jemné bublinky vodíku a tyčka pomalu získává stříbrnou barvu,čistím to tak jednou za tři dny.Zhruba tak po 10litrech vyrobené vody.Po vyčištění je roztok třeba protřepání hotov do pěti minut,v chladničce do 30minut.akvarista píše: jestli v tom ten vodík nebo hořčík
Ne, octem to trošku spíš zdrsní a ztmavne ,stočil sem to na soustruhu nemohl sem najít doma vhodnou flašku které by to prolezlo hrdlem ,po první to musím omýt tím zředěným octem stejně, aspoň se to odmastí a a zdrsní, tudíž se zvětší plocha. Teď už je to drsný ,děvčata doma zjistily, že když se tou vodou obkládá čumáček mizí vrásky a pytle pod očima, čistí to a zjemňuje pleť , prý pleť je jak dětská prdýlkaakvarista píše:naleštil tím octem
Ono je to s tou osteoporózou asi ze dvou stran. připadá mi, že vniká možná i překyslením organismu, ale jenom připadá, podle chemie by mohlo, nic jsem na to zatím nehledal a náhodou jsem na to taky nenarazil. Na straně druhé, vodík by měl zastavit alkalickou, která se nám tady objevila. Vyléčit ji nevyléčí, ale zastaví a vyléčit by se měla sama. Na to bude třeba námaha kostí, takže cvičení přiměřené stavu a dodávání především vápníku, hořčíku a fosforu. Dnes si dám pokusnictví na chemický vyvíječ, protože elektrolytycký, byť i dost jednoduchý, je jak jsem zjistil pro velice netechnické typy nad jejich sílu a hlavně odvahu. Nějak mi přes víkend docvaklo, jak to udělat naprosto primitivní, z naprosto běžných materiálů a bezpečný. Chci si to ale samozřejmě ošmatat v praxi, než to pustím do světa.dancaa píše:Koukala jsem na Slávkovu reakci na osteoporózu ....
Slávku ahojky,Slavek Krepelka píše:....Dnes si dám pokusnictví na chemický vyvíječ, protože elektrolytycký, byť i dost jednoduchý, je jak jsem zjistil pro velice netechnické typy nad jejich sílu a hlavně odvahu. Nějak mi přes víkend docvaklo, jak to udělat naprosto primitivní, z naprosto běžných materiálů a bezpečný. Chci si to ale samozřejmě ošmatat v praxi, než to pustím do světa.
S laskavým pozdravem, Slávek.
... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=2797#p2797 ... ...jeff píše:s hliníkem jsem to ještě nezkoušel, ......