Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mechanický Ohřívač Kapaliny
Moderátor: rival
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Oponentní otázka
Asi máš pravdu.Ten motor nekmitá ani nemůže pokud tam nebyl olej tak se to točilo jak ďas ale jak jsem naplnil tak nic je moc slabej.Špatně jsem si přečetl(štítek byl poškozen) ty waty,nebylo to 300w ale bylo tam značeno parametry kondenzátoru.Budu muset sehnat jiný motor.Zatím nic nového.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
re op ot
Nic nemusíš shánět udělej pokusy s řidším olejem , vodou glicerinem , anebo máš li ochranné pomůcky s lihem , nebo lihovým roztokem vody.
Jěště mi napadlo snížit / trochu/tlak v plechovkách . Dá se to udělat bez vývěvy tím způsobem , že plechovku opatřenou uzávěrem naplníš částečně vodou a zahřeješ. Pára vyplní objem a vytlačí vzduch , takže po uzavření ventilu , až se teplota vrátí na původní tam bude vacuum, to by se ale zbortila plechovka, takže nechat krátkou chvíli unikat páru a hned odstavit a zavřít. Asi by to chtělo mechanický vakuometr, nebo upravit nějaký co byl na malý tlak ,přetažením pera .
K.
Jěště mi napadlo snížit / trochu/tlak v plechovkách . Dá se to udělat bez vývěvy tím způsobem , že plechovku opatřenou uzávěrem naplníš částečně vodou a zahřeješ. Pára vyplní objem a vytlačí vzduch , takže po uzavření ventilu , až se teplota vrátí na původní tam bude vacuum, to by se ale zbortila plechovka, takže nechat krátkou chvíli unikat páru a hned odstavit a zavřít. Asi by to chtělo mechanický vakuometr, nebo upravit nějaký co byl na malý tlak ,přetažením pera .
K.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Měření
Zase jako obvykle mi to nedalo a tak jsem na to přidělal vrtačku.Začínal jsem s vodou 15 stupňů a měřil po 5 minutách .Teplota šla dost rychle nahoru ale po nějakých 20 minutách se ohřev dost zpomalil.Dávám pár fotek a jedno krátké video,je to dělané mobilem kameru nevlastním tak omluvte kvalitu.Abych to dokončil,měřil jsem to na 5 litrech vody a voda došla do varu za 70 minut takže efektivita nic moc ,si vemte že 1litr vody ohřeje konvice s příkonem 2000w za necelé 2 minuty a to vaří.Taky bych případné stavitele chtěl upozornit na to že mezera má být asi skutečně ty 3mm,pokud je menší jako v mém případě 1,5mm tak to má strašnej nápor na motor.Ten předchozí plecháč měl 2,5mm a bylo to v pohodě a výkon srovnatelný.
Takže navštívím kovošrot a budu shánět další trubky odpovídajících rozměrů.Jo ještě k oleji,řídký olej jako v předchozím případu moc nehřeje,hustý (motorový)olej hřeje pěkně a je lepří ho tam dát více než udává návod asi jednu polovinu ,pokud je tam ta jedna pětina oběmu tak to hřeje málo ,bacha na to je to tak horký že se to nedá vůbec držet ani v rukavicích a ještě jeden postřeh do tlaku to nejde nijak razantně takže v tomhle směru je to v pohodě.Zítra teda dneska budu rozebírat a udělám tam ty otvory(důlky)do vnitřního válce a pak se uvidí jak to bude makat.Vím že to není nijak profesionální ale jsem jen bastlíř tak to berte jak to je.Dík
Takže navštívím kovošrot a budu shánět další trubky odpovídajících rozměrů.Jo ještě k oleji,řídký olej jako v předchozím případu moc nehřeje,hustý (motorový)olej hřeje pěkně a je lepří ho tam dát více než udává návod asi jednu polovinu ,pokud je tam ta jedna pětina oběmu tak to hřeje málo ,bacha na to je to tak horký že se to nedá vůbec držet ani v rukavicích a ještě jeden postřeh do tlaku to nejde nijak razantně takže v tomhle směru je to v pohodě.Zítra teda dneska budu rozebírat a udělám tam ty otvory(důlky)do vnitřního válce a pak se uvidí jak to bude makat.Vím že to není nijak profesionální ale jsem jen bastlíř tak to berte jak to je.Dík
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
AHOJ
JA SOM TIEZ EXPERIMENTOVAL S MECHANICKYM OHREVOM , POZRI FOTO
ALE NIJAKU LEPSIU UCINNOST OHREVU SOM NEDOSIAHOL.
MOJ STROJ POHANAL 2000 W MOTOR Z ROZBRUSOVACKY A VYVIJAC TEPLA
BOL ZHOTOVENY Z ANTIKOROVEJ RURY A VNUTRI ROTOVAL HLINIKOVY
VALEC . AKTIVNA MEDZERA MEDZI STENAMI 1 MM CEZ KTORU PRETEKALA A ZAROVEN SA VODA OHRIEVALA.
OTACKY SOM DOSIAHOL AZ 18000 OT MIN PRI ODBERE 3000 W
MOTO BOL DOST PRETAZENY ALE 20 MINUT PRACE VYDRZAL .
TIEZ SOM SPOZOROVAL JAV ZE TEPLOTA VODY RYCHLO RASTLA DO
80 C ALE DALSIE STUPANIE TEPLOTY ISLO POMALY .
PRI DOSIAHNUTI TEPLOTY 100 C NASTAL PROBLEM ZE TLAK PARY
ZACAL TLACIT VODU SPAT DO PRIVODNEHO POTRUBIA A OHRIEVAC
SIEL CHVILAMI NAPRAZDNO.
MYSLIM ZE VO VNUTRI OHRIVACA VZNIKAL KAVITACNY JAV LEBO VZDY
PO JEHO ROZOBRATI SOM NA POVRCHU ROTACNEHO VALCA NASIEL
MALE HRCKY CIERNEHO VELMI TVRDEHO MATERIALU KTORE BOLI
DOSLOVA NAVARENE MA POVRCHU VALCA.
VALEC . AKTIVNA MEDZERA MEDZI STENAMI 1 MM CEZ KTORU PRETEKALA A ZAROVEN SA VODA OHRIEVALA.
SIEL CHVILAMI NAPRAZDNO.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Tedy já koukám,je vidět že jsi do toho dal spoustu času a práce,je to moc hezký Ten vnitřní válec by měl být z tvrdého kovu protože ve vodě je spousta volných částeček které nejsou okem vidět ale jsou tam to bude asi ten efekt černých hrbolků chtělo by to nějaký filtr částic.Pokud používáš průtokový ohřev je dobré na vstup dát zpětnou klapku jako u bojleru aby ta pára nešla zpátky.Ale že jsi dosáhl 100 stupňů je skvělí to by přeci stačilo bohatě k vytápění,v topení tolik tepla netřeba.Taky mne napadlo že jak píšeš že to běželo naprázdno je třeba regulovat průtok vody aby na vstupu bylo o něco méně než na výstupu ale jak vstup přesáhne nějakou hranici a vody je nedostatek dojde k jevu jako u čerpadla ,čerpadlo jede naprázdno.Tomu se dá předejít jen dostatečným tlakem na vstupu a asi budou potřeba regulační ventily spřažené tak aby souběžně regulovali nastavený tlak,vstup výstup.J KADORA píše:AHOJ
SIEL CHVILAMI NAPRAZDNO.
Taky ta mezera musí být asi větší,při malé šířce dostává motor strašně zabrat.Tedy řeknu ti že se až za ten svůj bazmek začínám stydět.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Opravdový stroj
Jeden z mála a zde Má ale zdá se pevnou mezeru a pro válcové těleso platí, že stejnou obv. rychlost. Až to budu někdy zkoušet, jestli se na to dostanu, tak to bude kuželové, proměnná rychlost , snažil bych se napodobit toho američana někde je tady patent mluví tam o kavitaci a vodním kladivu. Při takhle vysokých otáčkách by už mohly vzniknout elektostatické jevy, chtělo by podumat o tom jak v tom něco naměřit.
Design na vyspělé úrovni mně moc potěšil.
K.
Design na vyspělé úrovni mně moc potěšil.
K.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Úprava válce
I když jsem se na chvilku odmlčel pokračuji,tady je ukázka jak to zatím vypadá.Teď půjdu do vody místo oleje takže úpravy projdou i na víkách kavitačky.Ten krásný a výkonný motor (vyzkoušeno) mám od jednoho moc hodného človíčka zde z fora,tímto mu ještě jednou děkuji ;)Ještě poznámka,ta struktura povrchu válce vznikla při předchozím točení s olejovou náplní předtím byl válec dokonale hladký.
Dnes jsem skládal dohromady,jen místo úprav vík jsem raději upravil venkovní válec.
Dnes jsem skládal dohromady,jen místo úprav vík jsem raději upravil venkovní válec.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Pomaloučku dopředu
Včera jsem dal pár foteček z montáže a dnes jsem vyráběl hardyspojku ,ještě držáky motoru a mohu to spustit.Snad to bude fungovat jsem sám zvědav.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Poslední foto před spuštěním
Tak jsem to dnes dodělal a vyzkoušel jak se to vrtí.Naprázdno to jede jako blázen tak uvidím.Jelikož je ze mne slaměný vdovec a starost o drobotinu je přednější(zajímavé jak to ty ženský všechno dokážou stihnout) budu pokračovat až zítra.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Tak jsem toči a nic nevytočil :)
Dnes jsem skoušel ohřívač a bohužel Jak tam pustím vodu motor nestíhá,jako v předchozím případě. Takže jediná možnost je vykašlat se na stejnosměrné motory a dát tam jak zde bylo dříve řečeno motor třeba z automatické pračky,mám na mysli z novějšího typu jsou vysokootáčkové a silné,nehledě k tomu že většina těchto motorů má i regulaci otáček a to v elektronické podobě.Tak mi nezbude než navštívit kamaráda ve sběrném dvoře a vymontovat co se dá Holt si dám na chvilku pauzu nebo zkusím ten magnetický ohřev či zkusím ten pokus s magnetickými branami.Je spousta věcí k bádání a to je na tom strašně príma.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: Tak jsem toči a nic nevytočil :)
Ahoj, kolik tam dáváš vody? Třeba by to fungovalo s minimálním množstvím a dalo by se to umístit do další nádoby jejíž obsah by to ohřívalo svým pláštěm.Aquarius1 píše:Dnes jsem skoušel ohřívač a bohužel Jak tam pustím vodu motor nestíhá,jako v předchozím případě. Takže jediná možnost je vykašlat se na stejnosměrné motory a dát tam jak zde bylo dříve řečeno motor třeba z automatické pračky,mám na mysli z novějšího typu jsou vysokootáčkové a silné,nehledě k tomu že většina těchto motorů má i regulaci otáček a to v elektronické podobě.Tak mi nezbude než navštívit kamaráda ve sběrném dvoře a vymontovat co se dá Holt si dám na chvilku pauzu nebo zkusím ten magnetický ohřev či zkusím ten pokus s magnetickými branami.Je spousta věcí k bádání a to je na tom strašně príma.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Točení
No napíchnul jsem to vodovod jako průtokáč ,Na vstupu to má ventil pro regulaci vody.Teď už to mám ale předělaný jinak a se silným motorem tak se uvidí .Až bude chuť zkusím a dám na forum
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Re: ohřev
Anonymous píše:Zdravím rád bych se zeptal jestli už někdo zkonstruoval tenta patent dle popsaného originálu nějak jsem na fóru nenašel žádnou informaci Děkuji
Tady máš něco na skouknutí,už dříve to sem dal la