Gabča píše:
Re: Klásek (ten z lucerny)
za to, žes vysvětlil svůj šílenej nick
Gábinko, díky za (doufám,že) vřelé ruky podání, ale hned Tě musím „sprdnout“. Já jsem ňákej Klásek z Lucerny a ne ten z lucerny; to bych se taky moh‘ jmenovat třeba knot.
Vidím, že se tu rozmohl hádankářský mor, tak bych si taky, když dovolíte, krapet 'smočil':
V dobách mých juvenálií jsem vám takhle vyhrál ve VTM jednu knihu. (Už nevím byla-li to Jak sme kazili vocel, nebo Anna průserářka). No, prostě tenkrát v dobách mých malin nezralých a ještě dávnějších jsem vyluštil tuto hádanku:
Jeden člověk (např. Honza) se rozhodl, že bude navštěvovat své dva kamarády. A to dost podivným způsobem: Vždy, když přijde náhodně na autobusovou zastávku, pojede za tim kamarádem, v jehož směru přijede první autobus. Autobusy k Petrovi i k Mirkovi jezdi ve stejných intervalech - např. 20 minut. (Na vzdálenosti obou kamarádů od zastávky vůbec nezáleží, ale bydlí v opačných směrech od Honzovy zastávky; to je snad jasné).
Po roce Honza zjisti, že Petra navštěvoval mnohem častěji než Mirka. (Dejme tomu, že 3x častěji) Otázka zni - jak je to možne?
Hádanka má i přesné matematické řešení. Tak se snažte, „kmeti“!
Poznámka: neberte v úvahu četné zdržovací překážky v městské dopravě a časové ztráty nastupováním a vystupováním cestujících.
Kdo na to přijde první, může jít v neděli zadarmo do kostela!