Ano, naprosto souhlasím. Většinou stačí jíst vhodné potraviny a jíst je správným způsobem. Ještě lepší je nejíst, a půst řeší spolehlivě skoro jakýkoliv problém, jde jen o délku.neoanthropus píše:Riešenie tohto problému nie je až také komplikovane ako sa na prvý pohlad zdá. Jediný vážnejši problém ktorý by som v tom videl je zhlýhane v dosť tvrdej disciplíne ktorú si to vyžaduje. Celé je to len o strave, konkrétne o tom čo jeme, ako to jeme ale hlavne čo s čím jeme. Všetko sa to začína naším prvím pohladom alebo ovoňaným konzumovanej potraviny alebo nápoja, pričom reakcia nášho nosa na pachy (nie len človeku čo nevoní nedáva do úst nech je to akokolvek pekné) má vyšiu prioritu. Tento reflex nie je samoučelný, jeho zmyslom je ochrana organizmu pred zjedením toxínov ktoré vznikaju pri rozklade potravýn alebo nápojov vždy so sprievodným pachom viď npr. pokazené mäso ktoré ďaleko skôr začne páchnuť ako sa začne "farbýt". Ďalešie na rade sú ústa. Túto časť začnem tým starým taoistický: "Nech pokrm Vám je nápojom a nápoj pokrmom". Do zrozumitelnej slovenčini by sa to dalo preložiť: "Jedlo požuj tak aby si ho pil a nápoj pi tak ako keby si ho jedol". N
Na druhou stranu, když už má někdo větší problém, jako třeba rakovinu, tak bych do té HCl a dalších podpůrných prostředků šel, ale jedině zároveň se správným jídlem a po vyřešení problému s tím zase skončil. Pít HCl jako pravidelný pitný režim do konce života, protože jinak by mě pálila žáha, no to nevypadá moc jako léčba, to je stejné jako být závislý třeba na tom inzulinu, hormonech nebo jiných farmaceutických prášcích.
Moje, zatím malá, zkušenost: Včera jsem zkoušel HCl jen tak ze zvědavosti co to udělá, protože žádné problémy díky půstům a minimalizaci jídla nemám. Dal jsem jenom 2 kapky 10% kyseliny do 150 ml vody a zapil jsem to ještě čistou vodou, protože mi to připadalo i tak hrozně kyselé. Po druhé takové dávce mě začala trochu pálit žáha, vyřešilo to až jídlo, pití čisté vody nepomáhalo.