Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: občas_rady_šmírující 2

Příspěvek od Ilem »

občas_porady_šmírující píše: Takže jedna z mnoha dalších kacířských myšlenek:
Odstraňme většinu výše vyjmenovaných problémů tím, že nahradíme původní klasický mechanický píst pístem třebas vodním. Z té samé vody, ve které bude zároveň umístěn elektrolyzér. Nejlépe někde uprostřed prohnuté trubice ve tvaru spodní poloviny kruhu. Plechovou membránou této trubice uzavřené konce potom budou rovnou sloužit jakožto protichůdné spalovací komory. Ještě to celé monstrum zavěsit za původní střed kruhu (na kejvačku) a proti membránám dát dva pevné body (a pohnout zeměkoulí). Zapoměl jsem snad ještě na něco ??? Jo, asi nějaká malá expanzka by taky možná nezaškodila.
Můžeš to hodit na papír - třeba i od ruky. Nezní to úplně špatně, ale nevím, jak chceš přenést ven sílu motoru, aniž by nějaká část byla "mazána" vodou.
Nechceš se přihlásit? Nerad se bavím s anonymama, ale zdá se, že ty to máš v hlavě srovnaný. (ani se pak nebude moct nikdo vydávat za tebe)

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

šmírující

Příspěvek od 1220 »

Konečně Nový člověk a s dobrýmí nápady. Inspirovalo mně to asi takto:
pístem by mohl být tzv. plunžr, který je umístěný pod vodou, výbuchy nad vodou.
Nebo membrána dole, na ní magnet ,pružina pod ní,výbuchy kmitá takže generátor el energie. K tomu nad vodou rozvod jako u model. motorků s membránou. Nemá se na tom co opotřebovávat.
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: šmírující

Příspěvek od Ilem »

Karel m píše:Konečně Nový člověk a s dobrýmí nápady. Inspirovalo mně to asi takto:
pístem by mohl být tzv. plunžr, který je umístěný pod vodou, výbuchy nad vodou.
Nebo membrána dole, na ní magnet ,pružina pod ní,výbuchy kmitá takže generátor el energie. K tomu nad vodou rozvod jako u model. motorků s membránou. Nemá se na tom co opotřebovávat.
K.
Karle, jako hračka ano, ale účinnost to mít valnou nebude.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

membránový

Příspěvek od 1220 »

No nevím, kdyby to vypadalo navíc jako jačejka nejačejka, ale z čistého niklu/asymetrický kuželový vyvíječ/ . :?: :?:
Jako vždycky:Kdo to nezkusí nebude nic vědět. A tak to má být. :!: :|
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: membránový

Příspěvek od Ilem »

Karel m píše:No nevím, kdyby to vypadalo navíc jako jačejka nejačejka, ale z čistého niklu/asymetrický kuželový vyvíječ/ . :?: :?:
Jako vždycky:Kdo to nezkusí nebude nic vědět. A tak to má být. :!: :|
K.
Ten plunžr se mi zdá přece jen reálnější. Těsnění grafitem, a mohlo by to fungovat.
Pro inspiraci: http://mve.energetika.cz/jineturbiny/pl ... rpadlo.htm

"Dum spiro spero"
Ciceron
občas_řádící_šmírák

Re: občas_rady_šmírující 2

Příspěvek od občas_řádící_šmírák »

Ilem píše:
občas_porady_šmírující píše: Takže jedna z mnoha dalších kacířských myšlenek: Odstraňme většinu výše vyjmenovaných problémů tím, .......
Můžeš to hodit na papír - třeba i od ruky. Nezní to úplně špatně, ale nevím, jak chceš přenést ven sílu motoru, aniž by nějaká část byla "mazána" vodou.
Zdravím Tě Ile i Karle m(e),

Ne, zatím to sem dávat nechci, i když to mám nakreslené (již nějakou dobu). Viděl bych to lépe tak, aby všichni ti, které tato myšlenka oslovila, zkusili raději něco nakreslit sami a dali to ostatním k posouzení (nejlépe do vlákna "Motor s vodním pístem"). Potom se můžeme v těchto různých a odlišných návrzích všichni společně pohrabat, vybrat ty nejlepší myšlenky a skloubit je do možného funkčního řešení (a možná to i zrealizovat). Bude to tím pádem i pojistkou, že nezapadne žádný z dobrých nápadů.

Jinak thx za vyslovené komplimenty. Přihlašovat se ale zatím nebudu, možná až časem (to bychom si, třebas s Lubou, nemohli pohrávati s mým dynamNICKem ;) . A z jiných, se za mne vydávajících anonymů, pražádné obavy nemám, protože dokud se oni nenaučí alespoň základy školní češtiny, tak rozdíl bude vždy zjevný a evidentní. :lol: :lol: :lol:

S pozdravem "Ať žije kolektivní duch" zatím ahoj.

Denně_myšlenky_třídící

Re: denně_řádící

Příspěvek od Denně_myšlenky_třídící »

Novák píše:1) A vývoj něčeho nového,neznámého by byl ten největší úlet.
2) Tohle fórum čtou převážně ti,co chtějí ušetřit a ne investoři.
Re 1) Zrovna tuhle větu bych od Tebe nečekal. Jez víc hrušky, obsahují látky podporující optimismus. A vykašli na depky.

Re 2) Aby ses nedivil. Nicméně, zkusím vyjádřit Tvůj (i svůj) postoj k VE: "Pro mě osobně není vodík řešením soukromé finanční nebo energetické krize, ale baví mě to a chtěl bych tento svět posunout zase o kousek dál".

Nebo se snad pletu ?? ;)

Velmi_jemně_třídící

Re: jemně_myšlenky_třídit!

Příspěvek od Velmi_jemně_třídící »

Novák píše:Uhlí,ropa,uran i vodík jsou palivem historie. Proč konstruovat minulost a ztrácet čas? Já osobně mířím dál,než vidím. Vodík je pouze překlenovací energie a není nutné jeho zavedení do praxe ani garáží nadšenců.
Ano, říká se tomu alternativa. A dokud nebude nic jiného lepšího, tak tím vodík také na velmi dlouho zůstane. Většině lidí je navíc mnohem bližší klasické pojetí "mechanické výroby/přeměny energie". A hlavě nechtějí čekat do doby, kdy budou mít fousy skoro až na zem. Vždyť to znáš sám.

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

?

Příspěvek od PeTr1 »

Ahoj tak kdo z vas uz to aspon trochu rozbehl?Me se podarilo jen to ze to dela kuc kuc a dal nic asi mam nekde chybu nebo nevim.To kuc kuc je jen z vyvijecem neni tam ani kapka benzinu v karburatoru.

Šmírující_Smířující

Re: Velmi_jemné a vytříbené

Příspěvek od Šmírující_Smířující »

Novák píše:Je velmi málo lidí, kteří chtějí, umí, ví a dokáží to zrealizovat. Dokud tahle společnost bude z šašků dělat modly, je výhodnější se holit a držet krok. /Tam mělo být hubu/
Částečně souhlasím, protože se však ze zásady nikdy nepodřizuji době a už vůbec ne davovým šílenstvím (nebo podobným jiným psychózám), tak držet hubu nebo krok s ostatními nehodlám. Jsem (pokud možno) za každých okolností vždy jen a pouze svůj. A to i bez ohledu na to, jak se Ty zrovna teď stavíš k myšlence vodního pístu. ;)

Doufám jen, že žádná má (ani Tvá) slova nebyla pochopena jinak, než byla doopravdy myšlena.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Šmírující_Smířující píše:
Novák píše:Je velmi málo lidí, kteří chtějí, umí, ví a dokáží to zrealizovat. Dokud tahle společnost bude z šašků dělat modly, je výhodnější se holit a držet krok. /Tam mělo být hubu/
Částečně souhlasím, protože se však ze zásady nikdy nepodřizuji době a už vůbec ne davovým šílenstvím (nebo podobným jiným psychózám), tak držet hubu nebo krok s ostatními nehodlám. Jsem (pokud možno) za každých okolností vždy jen a pouze svůj. A to i bez ohledu na to, jak se Ty zrovna teď stavíš k myšlence vodního pístu. ;)

Doufám jen, že žádná má (ani Tvá) slova nebyla pochopena jinak, než byla doopravdy myšlena.
Šmíro, ty jseš i Velmi_vnímající. Likviduješ konflikty dřív, než můžou začít. Ale z Luboše strach neměj. Ten se jen tak vytočit nedá.

"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: ?

Příspěvek od belamachina »

PeTr1 píše:Ahoj tak kdo z vas uz to aspon trochu rozbehl?Me se podarilo jen to ze to dela kuc kuc a dal nic asi mam nekde chybu nebo nevim.To kuc kuc je jen z vyvijecem neni tam ani kapka benzinu v karburatoru.
skusal to niekto rozbehnut tak ako sa rozbiehaju auta s LPG? najprv benzin a potom LPG. Inak zda sa mi celkom prakticke pouzit zvlast riadiacu jednotku na vodik tak ako to urobili u LPG , kazde palivo ma tu svoju riadiacu jednotku.

Šmírující_Směřující

Příspěvek od Šmírující_Směřující »

Ilem píše:
Šmírující_Smířující píše:

Šmíro, ty jseš i Velmi_vnímající. Likviduješ konflikty dřív, než můžou začít. Ale z Luboše strach neměj. Ten se jen tak vytočit nedá.
Děkuji Ti Ile.
Krom toho, že jsem už jenom z principu jsem velmi opatrný při hraní si se sirkami poblíž jakéhokoliv stohu slámy, tak se vždy raději snažím uhasit vše doutnajícího mnohem dříve, než to následně samo od sebe přeroste v živelnou a nekontrolovatelnou událost (byť by to i potom na pohled docela hezky hořelo). O Lubově vnitřní pohodě jsem vnitřně zcela přesvědčen, přestože to zrovna poslední dobou ne vždy dává plně najevo (a já mu teď, za těch pár dní, toho klidu asi zrovna také moc nepřidal). :?

Doufám jen, že si tu na mne časem zvyknete, a především na ten fakt, že opravdu Šťourám_do_všeho, pokud mám co k danému tématu říci. Takový jsem totiž já (a už asi zřejmě nikdy jiný nebudu). Velmi nerad bych totiž díky svému raketovému nástupu dopadl jako mnozí někteří, které zde poznávám již jenom díky jimi dávno napsaných příspěvků.

Narodil se WhileShewrMen (což je takový docela záludný překladatelský oříšek), ale klidně mne dál oslovujte Šmíro, třeba do doby, než mi Luba zase vymyslí nějakou jinou novou přezdívku. Jsem v pohodě. ;)

PS: Kamarádi Švestku_Konzumující mi také občas přezdívají "Wasserfall", což je, když se na tím zamyslím, docela divné, tedy popravdě řečeno, já vskutku ani nevím, jak to celé ve skutečnosti vlastně vzniklo, protože "já totiž pješky chodím děsně nerad". 8)

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ?

Příspěvek od Ilem »

PeTr1 píše:Ahoj tak kdo z vas uz to aspon trochu rozbehl?Me se podarilo jen to ze to dela kuc kuc a dal nic asi mam nekde chybu nebo nevim.To kuc kuc je jen z vyvijecem neni tam ani kapka benzinu v karburatoru.
Používáš podtlak (probublávání)?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Šmírující_Směřující píše: Doufám jen, že si tu na mne časem zvyknete, a především na ten fakt, že opravdu Šťourám_do_všeho, pokud mám co k danému tématu říci. Takový jsem totiž já (a už asi zřejmě nikdy jiný nebudu). Velmi nerad bych totiž díky svému raketovému nástupu dopadl jako mnozí někteří, které zde poznávám již jenom díky jimi dávno napsaných příspěvků.
Šťouráš celkem sympaticky, tak si na tebe asi zvyknem. Tí, které poznáváš jen prostřednictvím jimi dávno napsaných příspěvků jsou ta lepší varianta. Jsou tu ještě tací, jejichž příspěvky zmizely v propadlišti dějin ;)
PS. taky mám tendenci se ke všemu vyjádřit. Až mě to někdy samotného s...

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“