Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
brouk
Nový člen

první zkušenosti s výrobou koloidu

Příspěvek od brouk »

přikládám odkaz na první zkušenosti s výrobou koloidního stříbra - popsaný realizovaný postup, nákres zbastelného funkčního obvodu pro elektrolýzu a fotky....to vše na 58-Jak-mi-telem-zacalo-kolovat-stribro ( http://www.svepomoci.info/redaction/art ... ribro.aspx )

voja

aqua pro injectione

Příspěvek od voja »

Poraďte ako zohnať aqua pro injectione, keď v lekárňach čo som obišiel (Košice) ju predávajú len na lekársky predpis.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Najjednoduchšie - obvoďák nech ti predpíše aqua pro injectione trebárs na umývanie odreného kolena :D A veď z Košíc do Šarišských Michalian nemáš tak ďaleko... relatívne...

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: aqua pro injectione

Příspěvek od NAVAR »

voja píše:Poraďte ako zohnať aqua pro injectione, keď v lekárňach čo som obišiel (Košice) ju predávajú len na lekársky predpis.
Mám přímo k disopozici redeonizační kolonu která se používá v lékárnách na výrobu agua injectione. S novým filtrem dělá 0,05uS. Takže pokud by jsi měl opravdový zájem mohu Ti poslat vody kolik budeš chtít a to gratis. Akorát poštovné by jsi musel uhradit. Kolik se platí za kilogram poštovné to nevím ale klidně zjistím.
Přeji pěkný den a hodně úspěšných pokusů s koloidním stříbrem.

brouk
Nový člen

Příspěvek od brouk »

já ji kupuji běžně v naší maloměstské lékárničce. dokonce si ji objednávám a mám výběr ze třech výrobců. kupuji "Aqua pro iniectione" od výrobce Ardeapharma, je to sklenice tvaru infuze o obsahu 0,5 l a stojí 29,- Kč. plechové víčko se dá krásně stáhnout za pomocí šroubováku a kleští a gumový uzávěr zůstane neporušený. lahev pak používám, když produkt rozesílám příbuzenstvu.

petison
Nový člen

Příspěvek od petison »

Také kupuji Aqua pro injectione" od výrobce Ardeapharma u nás v lékárně za 25 kč.Nechápu,že na slovensku je na předpis.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

broukator píše:já ji kupuji běžně v naší maloměstské lékárničce. dokonce si ji objednávám a mám výběr ze třech výrobců. kupuji "Aqua pro iniectione" od výrobce Ardeapharma, je to sklenice tvaru infuze o obsahu 0,5 l a stojí 29,- Kč. plechové víčko se dá krásně stáhnout za pomocí šroubováku a kleští a gumový uzávěr zůstane neporušený. lahev pak používám, když produkt rozesílám příbuzenstvu.
Ja využívam fľašky na "bartrový" obchod so susedom cez ulicu - má domácu paliareň, a tak vymieňam v pollitrovkách obsah - koloid za tekuté ovocie :D 1:1 :D :D

Vinc 1

koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc 1 »

Pro všechny experty
mám dotaz. Včera jsem dělal KS, nejdříve 500 ml ( neměl jsem větší nádobku) na 20 uS. To jsem pak doplnil toutéž vodou 500ml. Vznikl 1litr KS o 9,6 uS. Dnes ráno jsem našel nádobu velikosti 1l a chtěl jsem to trochu \"zesílit\" tak jsem to dodělával (na světle) asi 2,5 hod. Vzniklo mě KS o 13,5 uS ale... Celé množství má nádech trochu do \"modra\", asi tak jako udělá 1 kapka inkoustu ve velkém množství vody. Jinak je to transparentní. Prostě lehký namodralý nádech. Tyndallův efekt je tak silný, že páskuje nejen laser, ale i kužel baterky. Moje domněnka je: že to ovlivnilo denní světlo , možná šlo na to chvilku i sluníčko (takže něco jako Argyrie), nebo to bylo to míchání s vodou ( ale po smíchání až do rána to bylo absolutně bez nádechu). Nebo v té poslední nádobě zůstalo něco, co to působilo. Na chuť je to hořké o mnoho více než to mé normální 20 uS KS a laser páskuje i za denního světla tak silně, že se na to dá skoro \"sáhnout\".

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Souhlas Vinci, taky se mi to stalo, jak jsem si hrál s kalibrací svého generátoru, tak jsem vytvořil cca. 200ml KS o vodivosti kolem 15uS čiré barvy, pak jsem to dolil vodou kolem 0,3uS na 400ml a stříbro získalo do druhého dne takový nafialovělej nádech. Přitom mělo kolem 8uS a Tyndall byl taky fest zřetelnej na takovou nízkou vodivost roztoku. Ale bylo to celou dobu odkryté a na světle v kádince z čirého skla, ale mimo dosah slunečního svitu a důkladně jsem předtím tu kádinku vyčištil pouze vodou. Takže zřejmě došlo k nějaké reakci oné čisté vody s koloidem za přispění denního světla, jak sám uvádíš. Každopádně asi po týdnu byl ten nádech ještě zřetelnější, pak jsem to vylil.

BTW. Pokud záměrně přemrštím u svého generátoru proud o cca. 3-4mA, má to taky tendenci vytvářet KS lehce šedofialové barvy a žádnou žlutou nebo nahnědlou barvu, jak tady někteří uvádějí. Používám elektrody o ryzosti 99,99 a vodu Aqua Purificata. Pokud dodržím přesný proud je KS krásně čiré i při koncentraci kolem 26ppm i po měsíci skladování, starší vzorek o takové vyšší koncentraci zatím nemám.

Vinc 1

koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc 1 »

Jo, tak to bude ono. Zatím jsem to nevylil, ale na použití, zvláště vnitřní ani náhodou. Jinak dnes jsem dostal ze safiny 2 pásky 2x10x120 mm. Měly by být 99,9, ale žádný certifikát a ani nikde tato ryzost není uvedena. Objednal jsem to, co měli a nabídli. Jinak na zakázku mě nabídli ryzost 99,99 za 66150,0 Kč/kg, takže ty elektrody by stáli 6,6 x více, takže ca 3500 Kč. Musel jsem se spokojit s tím 99,9.

Craft
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Vinc:
Safina standardně certifikát nedává, pokud si o něj sám nepožádáš a vyhotovuje jej zdarma, ale pouze u zakázkové výroby, tj. Ag 99,99, které nedělají na sklad. U ryzosti Ag 99,9 nedává certifikát vůbec, pouze máš na dokladu s dodaným Ag uvedenou patřičnou normu, ve které je to údajně uvedeno, ale to jsem nezkoumal, aspoň takhle mi to bylo pracovnicí Safiny sděleno, když jsem si objednával první elektrody ryzosti 99,9.
Ty tvoje elektrody už je celkem kus kvalitního stříbra, tak ta cena už bude o dost vyšší. Já ty své v ryzosti 99,99 pořídil za polovinu. Ale někdo tady nabízel "údajně" dosti kvalitní 1mm Ag pásky za rozumnou cenu.

HARAKIRI
Nový člen

Příspěvek od HARAKIRI »

Zdravím všechny!
Podělím se s Váma o nějaké zkušenosti s koloidem.
Trochu reaguji na forum:
http://zdravi.craftcom.net/forum/index. ... 1&topic=24

Mám IONIC-PULSER Standard SD už měsíc, tak jsem měl dost času zjistit o co jde. Měřil jsem parametry při výrobě a mám pár poznatků. Škoda, že nemám kde vložit soubory a obrázky (nebo to neumím), protože mám pár tabulek a grafů. Tak zatím ve zkratce... IONIC-PULSER :
Velikost elektrod: prům. 2,7 mm délka 82 mm z toho ponořená 62 mm což je 5,3163 cm2 po odečtení neponořeného průřezu. Pro I=0,155 mA na cm2 by měl být proud I=0,824 mA. Teď to hlavní! V návodu mají opačně značený režim "A" a "B" (to je info pro člena VINC I)
Režim "A" ten podle provozní tabulky dává stříbrné ionty lineárně cca 1 mg za 3 min (odkazuji se na návod IONICU) a režim "B" je nelineární.
V režimu "A" po klasickém náběhu proudu podle vodivosti vstupní vody (cca 5 min) se IONIC snaží udržet proud na I=5 mA !!! V režimu "B" má stejný náběh ale nic ho nestabilizuje (bez míchání mi po 12 min narostl na 12 mA !!!). Při doporučeném proudovém toku 0,824 mA je to mnohonásobně překročené. Přesto se mi podařilo za občasného promíchání vyrobit skoro transparentní koloid. Na elektrodách je bez zátěže U=50V po 15min=30V, po 25min=20V atd. mám vše v excelu. Teď pracuji na stabilizaci napětí na elektrodách U=0,8 mA jednoduchým udělátkem zabudovaným přímo do krabičky IONICU. Mimochodem už mám takto vyrobený koloid 10 dní a je naprosto průzračný a laser je pořádně viditelný i za denního světla! Podle mých propočtů Faradayova zákona elektrolýzy bych měl mít po 60 min (3600 sec) výroby 3,219 mg vyloučeného stříbra z elektrody do vody. Vyráběl jsem to ve 3 dl.
To je ve 0,3 litrech vody asi 10,73 ppm Ag iontů (1/0,3)*3,219=10,73

Je to určeno vzorcem: m=AIt
hmotnost(Kg)=A(mol/Kg)*proud(A)*čas(sec)
A=molární hmotnost Ag (0,10787) děleno Faradayova konstanta (96500)
A=0,000 001 117 824
m=0,000 001 117 824*0,0008*3600=0,000 003 219 333 Kg=3,219 mg
Snad jsem všem trochu osvětlil podstatu elektrolýzy. Je to samozřejmě přibližně, protože elektrody jsou depolarizované, ale 10ppm za 1 hod je dostatečně přesné. Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte!

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Ten proud narůstá vlivem zvětšení plochy stříbra a to tím že se tam snaží růst dendrity. To je taková stromečková struktura, nejlepší je provést depolarizaci.
Použít zdroj proudu bude asi optimální řešení. Možná by jako jednoduché omezení proudu šla použít i telefonní žárovka coby variátor akorát běžné jsou na moc velké proudy (20mA).
Přeji pěkný den.

HARAKIRI
Nový člen

Pro NAVAR

Příspěvek od HARAKIRI »

Přeji hezký den
Proud jsem už vyřešil návodem z netu http://www.upramene.cz/forum/files/schema_114.jpg
R1=270 ohmů, R2=trimr 1,5k (pro 0,8mA je odpor nastaven asi na 1125 ohmů). Šlo to pěkně zabudovat do krabičky IONICU tak teď je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) HARAKIRI dne stř 14 kvě 2008 7:39, celkem upraveno 1 x.

Craft
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Schéma s LM334

Příspěvek od Craft »

Myslím, že max. jednoduchý a přitom poměrně variabilní nastavení hodnoty výstupního proudu je právě použití zapojení s LM334, jak to vyřešil u Ionic pulser i pisatel harakiri, ale trochu mi tam stále chyběla ona variabilita v podobě jednoduchšího nastavení hodnoty konstantního výstupního proudu.
Tak jsem mrknul do datasheetu a zkonzultoval to i s kamarádem a výsledkem je toto dosti jednoduché a nastavitelné schéma pro výrobu KS, vše potřebné jsem již napsal do schématu. Schéma pro svou jednoduchost neobsahuje žádnou reverzaci polarity (lze jej opatřit aspoň mechanickým přepínačem polarity elektrod), ani nějakou nesmyslnou automatiku pro ukončení výrobního procesu po dosažení potřebné koncentrace. Prostě v základu 2 součástky za pár kč a hotový adaptér ss napětí lze zakoupit v GME nebo GES.

Obrázek

BTW. Někdo tady navrhnul i obvod TL431 a zapojení dle datasheetu figure 28, ale to je proudová pojistka, omezující výstupní napětí zdroje při přetížení, vhodnější schéma je spíše figure 29.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“