Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, atd.

Moderátor: aNONym

Odpovědět

Co myslíte, jak se vyřeší tato otázka?

Vláda konečně zasáhne a přitvrdí.
1
2%
Lidem dojde trpělivost a začnou to řešit sami.
38
76%
Jinak.
11
22%

Celkem hlasů: 50

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, at

Příspěvek od Aquarius1 »

poota píše: :ethink: Ono by se do toho dalo asi píchnout i tak trochu s druhé strany - založit nějakou občanskou iniciativu nebo něco podobného, co by mělo rovnou ve stanovách boj za prosazování spravedlnosti a dodržování zákonů rovnou měrou pro všechny bez rozdílu vyznání, majetku, národnosti či barvy pleti. A kromě toho boje, nebo jako jeho součást, i "veřejnou" kontrolu všech případů, řešených policií i soudy, s posuzováním jejich objektivnosti.

Ahoj.
To co popisuješ je již na papíru a tou je trestní řád a ústava tohoto státu.Bohužel tento trestní řád a ústava nefunguje a to pro to že nefunguje právě ta kontrola.U nás nejvyšší soud a pak ústavní soud.
Bohužel papír snese vše a ti co s tím mají co do činění jsou připosraní z veřejné reakce pseudohumanistů.Prostě k blití.
Omlouvám se za neslušné výrazivo.Jindra

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Máš pravdu, že Ústava a zákony jsou napsané a dá se podle nich i postupovat - jenže "rozličně". Ledacos se dá nechat usnout a nebo promlčet, něco se dá posoudit podle dolní a nebo horní hranice. O tom, že by nad tím někdo bděl, si nedělám žádné iluze. Rozsudkem je případ vyřešen a uzavřen a pokud se některá strana neodvolá, tak už po něm neštěkne ani pes. A navíc - každý případ se posuzuje samostatně.
To, co mám na mysli, je spíš statistická kontrola a srovnávání jednotlivých případů - jestli třeba nějakou náhodou není za stejný přečin nějaká skupina penalizována nápadně výhodněji a nebo posuzována "jinak". Jestli třeba za "bílou svini" je tatáž sazba jako za "černou svini".
Do těchhle věcí dost těžko může šťourat soukromník, proto by byla lepší nějaká organizace, pokud možno nějak registrovaná a s nějakou hlavičkou a razítkem.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Práva Romů neexistují, jsou jen práva občanská ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Tady je taky jeden námět pro "Iniciativu":
Cituji:
"Velká část malých dětí tohoto etnika jsou sirotci, ač jejich otcové žijí a jsou zdraví a někdy i velmi mladí. Další fígl, jak získat sirotčí důchody je v tom, že matky uvádějí za otce do rodných listů, vždy toho nejstaršího a nejvíce nemocného z komunity. Pak takový „hřebec“, který sotva chodí, je otcem desítek dětí. Po jeho úmrtí, se pro děti vyřídí sirotčí důchod a peníze mají až do dospělosti a za nic."

Při určování otcovství jsou ve hře celkem tři strany - matka, otec a "stát". O tom, koho určí jako otce, rozhoduje matka. Pak záleží na tom, jestli s tím bude určený otec souhlasit - když ne, provede se genetická zkouška, většinou nejdřív určením krevních skupin a teprve potom podle DNA. Výše zmíněný "hřebec nad hrobem" pochopitelně souhlasí.
Takže zbývá ještě třetí strana, která může mít zájem na tom, aby ji někdo jen tak neochcával, takže může požadovat prokázání udaného otcovství příslušnou zkouškou. Další věc, kterou může udělat, je určení výživného, které se bude dotyčnému z jeho dávek rovnou strhávat - má děti, ať platí. Matce by mohly alimenty chodit rovnou s jejími dávkami, a když by se jí vysvětlilo, že na ně má z pozice matky legální nárok, tak by možná plodnost těch "hřebců" přece jenom poklesla, když by bylo míň love na kořalku.

Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Von ten Velička píše ledacos:
http://radek-velicka.cz/?p=3872

Zdravím -poota

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Jasně.zákony této země jsou obaleny tak dobře že je stěží chápou samotní právníci a pak je možno vykládat vlastně jak kdo právě potřebuje.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Von ten Velička píše ledacos:
http://radek-velicka.cz/?p=3872
... tohle má i pokračování ... aneb jak se k pravdě stavěj cenzoři ... viz Cenzorská hysterie u cikánské statistiky v rukou lžiaktivistické lobby ... mmch, Patrik Banga, hlavní cenzor Idnesu je taky jeden z nich, takže se není moc čemu divit ... a vždy, když jsou na Idnes nějaké články na cikánské téma, tak si zúčastnění diskutující dělají už dopředu srandu z toho, kolik je to zase bude stát "dukátů" ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

František Matějka kontra Patrik Banga ...

Příspěvek od A(&F) »

citace: ... "Předně zcela odmítám princip zohledňování etnické příslušnosti při zaměstnávání lidí tak, jak to Patrik Banga ve svém návrhu řešení ve své podstatě uvádí. Nevidím jediný důvod, proč někoho zaměstnávat jen proto, že je Rom. Důvody Patrika, tedy že když „dáme“ Romům práci, budou mít méně času (nebo žádný) na páchání přestupků a trestných činů, považuji za zcela zcestné. Odmítám dávat někomu práci proto, aby nekradl. Bývaly doby, kdy si lidé se zloději poradili po svém a účinně. Dnes máme „lidská práva“ a lidé jsou frustrovaní z toho, jak stát zachází se zloději, přičemž mezi taková práva aby člověk snad pod tíhou dosavadní multikulturalistické politiky zařadil i „právo na krádež, vycházející z práva zvykového jako součást kulturní rozmanitosti“. Vytvořit, udržovat a uměle podporovat zaměstnávání příslušníků jednoho etnika, je přesná učebnicová ukázka rasismu" ... atd. ...
(zdroj ... http://eportal.parlamentnilisty.cz/Arti ... ticky.aspx )

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Asi nejsnazší řešení zaměstnanosti všech nepřizpůsobivých, tedy nejen cikánů, by bylo zavedení povinnosti pracovat, a to ve všech nápravných zařízeních :D

Zdravím - poota

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

... ale to je přece základ !!! ... i kdyby měli celej den šlapat do pedálů a vyrábět tak elektřinu pro osvětlení kriminálu ... a pokud by snad zvolnili (tzn. chtěli by se "fláknout"), automaticky by obdrželi "VN výboj", který by jim připomněl, co mají dělat ... :D ...

PeS: ... mohli by to klidně provozovat namísto konání cyklistických výletů do okolí (jako se to např. děje v Bělušickém kriminálu ... schováno pod termínem "sportovní aktivity" ... jj, těm se tam žije ... :| ...... mmch, asi by to také chtělo v těchto ústavech něco udělat s poměrem vězňů a zaměstnanců ... je totiž dosti na palici, když se o 577 vězňů "stará" 250 zaměstnanců ... (což je ale pořád lepší poměr než např. v Litoměřicích, kde to vychází na 358 : 224 !!! ... :bhead: )) ...

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

A(&F) píše:.. asi by to také chtělo v těchto ústavech něco udělat s poměrem vězňů a zaměstnanců ...
Na to je docela jednoduchý systém - vytvoří se hierarchie vězňů tak, aby se skládala z několika vrstev. Čím vyšší vrstva, tím víc výhod - a postup do vyšší vrstvy závisí jenom na tom, jak hnusně se kdo dokáže chovat k ostatním v dané vrstvě a jak se dokáže zavděčit několika málo dozorcům, kteří vlastně nemusejí dělat nic jiného, než rozhodovat o tom, kdo a kdy postoupí.
Jenomže proč by se rušila tak pohodlná pracovní místa, když je možné na ně chtít víc peněz a lepší vybavení? Je přece rozdíl mít pod sebou 250 a nebo 25 lidí.

Zdravím - poota

A(&F)
Zasloužilý člen

Věznice ...

Příspěvek od A(&F) »

... tak jsem se juknul, jak to vypadá u nás ... a venku ...

ČR = 2,19 vězňů na jednoho zaměstnance
USA = až 4,9 vězňů na jednoho zaměstnance (ale to již prý způsobuje problémy, ideální je 3,9) ...

... v tom případě nechápu, proč se podstatněji nepoužívá institut tzv. domácího vězení, přestože byl schválen již před třemi roky ... :ethink: ... u spousty nepodmíněných trestů by to mělo opodstatnění ... (a také namísto spousty podmíněných trestů, kteréžto se udělují i nenapravitelným jedincům, jelikož věznice jsou přecpané k prasknutí) ...

... nám všem by to ušetřilo nemalé peníze ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Skandál v Maďarsku: Novinář označil některé Romy za zvířata

Příspěvek od A(&F) »

... http://www.novinky.cz/zahranicni/289754 ... irata.html ...

citace: ... „Faktem je, že značná část Cikánů není schopna soužití s lidmi. Část Cikánů jsou zvířata a chová se jako zvířata,“ napsal novinář v deníku Magyar Hírlap.

Bayer tvrdí, že část Romů rozumí jen násilí. „Na internetu pózují se zbraněmi, na krku mají půlkilogramové zlaté řetězy a výraz ve tváři říká: kdykoliv tě sejmu, ty hloupý maďarský sedláku. Tolerance a vysvětlování zde nemají místo. Místo tolerance musí přijít odplata,“ napsal novinář.
...

... ale vždyť má pravdu ... :D :D :D ...

PeS: ... i když možná že ne tak úplně ... že se pan novinář zbytečně drží při zdi ... vždyť mnozí cikáni se chovají ještě hůře než zvěř ... :| ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Reinkarnace ...

Příspěvek od A(&F) »

Ironie.jpg
... jo, to je tak, když se cikán narodí s duší skinheada, tak co má potom chudák dělat, že ??? ... :evil: ... no comment ... :roll: ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

A(&F)
Zasloužilý člen

Vloupání v přímém přenosu ... video ...

Příspěvek od A(&F) »

... http://www.novinky.cz/krimi/290554-zlod ... dnesl.html ... a všimněte si jakou má značkovou obuv ... ;) ...

... "Ptá se mladá cikánka svý matky: "Mami a co budeme s Dežem dělat
o svatební noci???" Matka vysvětluje: "No to ti Dežo dá to nejcenější co má,
tam co ty chčiješ." Mladá cikánka se dlouze zamyslí a povídá:
"Tak to je ňáká blbost, protože Dežo by nigdy svoje Adidasky do dřezu nedal." ...
:D :D :D

Odpovědět

Zpět na „Tertium NON datur“