Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Že by to vzalo tohle?

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:Mluví mi z duše.
milda píše:....Teď mě docela překvapil, třeba tím, že se vyslovil proti sankcím. To mi k němu nesedí.
Já to vidím jinak ;) - Úsvit jako jediný nelavíruje a ze svého programu neustupuje. I mě překvapil tím, že se vyslovil proti sankcím - ale příjemně :good: .. to k němu (k jeho názorům - viz odkaz výše) naopak sedí .. :)

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Že by to vzalo tohle?

Příspěvek od milda »

hanka píše:Já to vidím jinak ;) - Úsvit jako jediný nelavíruje a ze svého programu neustupuje. I mě překvapil tím, že se vyslovil proti sankcím - ale příjemně :good:
Jj, máš tu správnou víru v ty správný politiky. Já jsem málem uvěřil Zemanovi jeho evropský přístup k Ukrajině, a než se mi to povedlo úplně, on otočil o 180 st. :? :bhead: :pivko:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Asi teď naštvu více lidí, nejenom Tebe, ale musí to jít ze mne ven… Poslední dobou stále víc nerozumím tomu, jak je to možné, že lidé, kteří mají stejný nebo aspoň podobný názor na mnohé životní záležitosti, v převážné většině věcí si rozumějící, kteří mají podobný názor na vztahy mezi lidmi, na morálku a jsou ochotni pomáhat jiným, donedávna bych přísahala i na to, že se díky vzájemné shodě mají i rádi (aspoň u mne to platí) - se dovedou tak silně lišit svým pohledem na politiku a lidi, kteří ji vedou..
Připadá mi, jako kdyby vám váš vůdce vložil do rukou nějaký jiný metr …. Nerozumím tomu, jak je možné, že přátelský člověk, který v běžných životních podmínkách svým chováním prokazuje sociální cítění s jinými lidmi (jinak by přece nechtěl pomáhat jiným), se nechá tak silně ovlivnit svým vůdcem, že se z něj díky tomu jinému metru stane člověk válkychtivý, nenávidějící jiné lidi - lidi jiného národa, kteří za nic nemohou, bezcitný k jejich bolesti - zkrátka někdo úplně jiný!
Vůdce řekl SANKCE na ten národ! a jeho lidé začnou zaslepeně volat po sankcích také a přitom zapomínají na to, že ty SANKCE neznamenají nedostatek pro Putina, ale znamenají nedostatek pro milióny nevinných lidí, kterých jediných se ty slavné SANKCE dotknou - jak na jedné, tak na druhé straně! A každý, kdo má hlavu na krku a používá ji, je ve vašich očích špatný!!! Uznáváte jenom stejné zaslepence, jako jste vy - hlavu s rozumem vám dávno sebral knížepán a jemu podobní … o srdci ani nemluvím….
Evropský přístup k Ukrajině je špatný, kdyby sis nenechal vzít svůj rozum, viděl bys to taky.
Nenávidíš Rusy kvůli tomu, co před spoustou let provedli vůdci bývalého Sovětského svazu – vždyť je to už dávno všechno jinak! Ti lidé, kteří to mají na svědomí tam dávno nejsou. S tímto přístupem bysme museli nenávidět většinu světa, protože kdysi dáááávno v historii nám něco provedli. Ani my nejsme stejní jako kdysi - z Československa se staly dva státy - Česko a Slovensko. Ti, kteří bývalé Československo řídili jsou dávno v háji, náš stát si rozdělili mocichtiví jednotlivci (víme dobře, kteří to byli, že?) , ani se nezeptali lidí žijících v této zemi jestli to tak chtějí … a manipulují s námi od té doby pořád!!! Rozpoutávají v lidech nenávist jedněch proti druhým – pravici proti levici , bohaté proti chudým, štvou děti proti starým lidem … čím více jsou lidi rozeštvaní, tím lépe pro ně.. …
Není Ti z toho ouzko okolo srdce? Mně je ….
Hanka.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milda
Zasloužilý člen

Re: Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem

Příspěvek od milda »

Ahoj Hanko,
dobře žes to napsala. Možná si aspoň vysvětlíme pár věcí. Především je velký omyl mě spojovat s nějakým "vůdcem."
Swartzemberga jsem volil při volbě prezidenta jako menší zlo. Mým kandidátem podle mého gusta by byl Sokol, nebo
Švejnar. A to už při volbě předešlé, kterou vyhrál nakonec Klaus. A jsem přesvědčen, že by v Čechách bylo lépe a slušněji,
kdyby prezidentem byl některý z těch dvou.
Slovo "vúdce" nemám vúbec rád a spojuju si ho nejspíš s "Velkým Ádou" a teď "Velkým Vladimírem",
který úspěšně přebírá jeho metody. Vím, že to nechceš vidět, ale s tím já nic nenadělám.
hanka píše: Nenávidíš Rusy kvůli tomu, co před spoustou let provedli vůdci bývalého Sovětského svazu – vždyť je to už dávno všechno jinak!
No právě, že není. Ono je to totiž úplně to samý. Prostě Rus chce území druhého státu a tam poroučet. teď jako tenkrát.Toť vše.

Sankce:
Jestli se o to aspoň trochu zajímáš, měla bys vědět, že sankce byly vyhlášeny tak, aby co nejmíň zasáhly obyčejné lidi, ale naopak "věrchušku" kolem Putina. Potom banky a podniky oligarchů, blízkých Putinovi.
Sankce jsou jedinou metodou, jak může civilizovaný svět zatlačit na Putina, aby přestal válčit na Ukrajině.

Podle mého názoru se normální lidé v názoru na ukrajinské dění můžou lišit v zásadě podle úhlu pohledu.

1)
vžiju se do situace lidí na východě, kteří už mají všeho dost (i bývalého zkorumpovaného režimu) a chtějí změnu
a protože jsou zpracovávání už několik let ruskou televizí - jinou tam na východě nemají, přiklánějí se k Rusku.
I tak ale většina z nich chce nezávislost na Kievu, ale připojení k Rusku nikoli

2)
vžiju se do situace lidí v Kievě a zbytku Ukrajiny, kterým chce Rus sebrat kus země. Už jim sebral Krym - vojensky.
A dále dobývá vojensky další území Ukrajiny. Rus potřebuje dojít na Krym suchou nohou a to znamená odříznout Ukrajinu od moře! (podívej se na mapu) to se ukrajinské vládě nemůže líbit.

3)
že znám mnohaletý plán Putina - kterým se on vůbec netají - na obnovu SSSR. A pak si dokážu dát dohromady dění za několik posledních let - invazi v Gruzii, tlak na Moldavii, ale především dlouhotrvající tlak na Ukrajinu. Tu si připravuje už léta jako pavouk svoji oběť. Už před cca deseti to vrcholilo otrávením Juščenka, který nakonec přežil, ale s následky a pak se stal prezidentem.

No a tyhle tři základní úhly pohledu je podle mě třeba v zít v úvahu a potom teprve udělat závěr.

zdravím, milda

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Napsala jsem toho více, než na co reaguješ, a hlavně jsem psala o něčem jiném.. Přesto Ti odpovím.
„Vůdcem“ jsem obrazně nazvala toho, kdo stojí za tím, že se z přátelských lidí stávají válkychtivá individua - jedno, jestli je to kníže nebo jiný rozeštvávač lidí.
K ostatnímu se nechci vyjadřovat, protože Tvoje závěry vycházejí ze zdrojů, jejichž záměrem je s lidmi manipulovat a které neuznávám. Promiň, ale pořád nám předkládáš to, co nám do zblbnutí denně předžvýkávají naše média, abychom věděli, co si máme myslet. A aby probůh někdo nezačal myslet vlastním mozkem! Kdo má přesto tu drzost myslet sám, a je to dokonce člověk, který svým postavením může ovlivňovat jiné lidi, tak ho jednoduše pošpiní, očerní, pomluví, překroutí jeho slova i činy a udělají z něho totálního blbce (jak se o to snaží u prezidenta Zemana). I když jejich manipulujících „informací“ má člověk plné zuby, přece jenom je může při dobré vůli pochopit – JSOU ZA TO PLACENI, vydělávají si tím na živobytí. Kdo jim za to platí? Kdo za vší tou propagandou stojí? Kníže to není, i kdyby to moc chtěl, jeho mozkovna na to nemá .. tudíž také někoho poslouchá. Koho ? Toho, kdo má z toho prospěch .. a tak bychom se mohli ptát dál a dál, až se původce najde.
Ale tímto směrem jsem se nevydala, když jsem psala svůj předcházející příspěvek. Zamýšlela jsem se nad něčím úplně jiným a zdá se, že nemáš potuchy o čem ;) .. zamýšlela jsem se nad těmi z nás, obyčejnými lidmi, kteří si pochybnými informátory nechávají vymývat mozek. Bohužel, je to pozůstatek bývalého režimu, kdy lidé měli k dispozici jenom jeden úhel pohledu – ten z TV zpráv a z cenzurovaných novin. Tak v tom naučeně pokračují dál a bez uvažování přijímají a následně papouškují všechno, co nám média (v zájmu svého živitele) předkládají .. proč si namáhat mozek, když to dostaneme už předžvýkané na talíři, jen to spolknout. Ne každý se chce podívat na to sousto i z jiných stran a až potom si udělat svůj vlastní závěr.
Ale nechme toho, evidentně se neshodneme, tak proč se dohadovat.. nezbývá mi, než se přidat k těm, co tady už někde psali: je to marný, je to marný, je to marný ...

Ahoj, hanka.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

hanka píše:... pozůstatek bývalého režimu, kdy lidé měli k dispozici jenom jeden úhel pohledu – ten z TV zpráv a z cenzurovaných novin.
Bylo to sice blbé, ale mělo to jednu nezanedbatelnou výhodu - byl to vždycky jenom jeden "správný" a oficiální názor a nebylo vůbec nutné o něm nějak přemýšlet a stačilo být v duchu "proti němu" a člověk nemohl udělat chybu.
Dneska je v médiích taková paleta navzájem protichůdných názorů, že by z logiky vyplývalo, že některý z nich musí být snad i správný a pravdivý, ovšem soukromě si myslím, že právě tady logika selhává a "špatné" jsou snad všechny!?
Ochoten jsem připustit snad jenom to, že možná každý nějak jinak. ;)

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

;) neříkám že dříve bylo vše špatné a dnes vše dobré ale stát před krmelcem a čekat až mě někdo nasype se mě nechce :enaughty: mám svoji hlavu a snažím se nějak protlačit životem :ethink: a kdyby zdraví sloužilo mě a mé rodině tak jsem docela spokojen ;) musíme si uvědomit že lidé jsou vrcholoví predátoři téhle planety a moc se rozmnožily a proto jsem rád že žiji se svou rodinou na nejklidnějším místě na zemi a nerad bych se dožil zase nějakého převratu a nebo nedej bože války :bhead:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

vokoun píše: ... a nerad bych se dožil zase nějakého převratu a nebo nedej bože války ...
Mno, když ministr financí prohlásí, že kdyby ministr Kalousek myslel, muselo by mu být jasné, že potravinová soběstačnost (republiky) jde proti zájmům Agrofertu a že to je nesmysl, protože podpora zemědělství by byla podporou konkurence Agrofertu, možná se ještě dočkáš a když ne Ty, tak Tví potomci, ještě tvrdšího otroctví, než ve kterém žiješ.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:? no já mám větší strach z otroctví z východu :| s tím bohužel nemůžu nic dělat :| a z otroctví nějakých společností a nebo koncernů asi taky nic nezmůžu ale jakž tak se s tím dá žít :? s tím že nás někdo bude řídit a nebo ovládat taky budeme muset počítat ale proboha at to nejsou rusáci, šikmáči a nebo ručníkáři :bhead:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

vokoun píše:.... nerad bych se dožil zase nějakého převratu a nebo nedej bože války :bhead:
Jsi zvláštní, vokoune :ethink: - nechceš válku, a přitom tleskáš těm, kteří dělají všechno pro to, aby ji vyvolali .. :? .. (tím samozřejmě nemyslím mildu :D !) ...Proč myslíš, že upozorňuji na jejich manipulací? Protože já také chci, aby jsme žili v míru.

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

hanka píše: - nechceš válku, a přitom tleskáš těm, kteří dělají všechno pro to, aby ji vyvolali .. :? .. ..
...... Protože já také chci, aby jsme žili v míru.
Problém Hanko je v tom, že fandíš těm, kteří už teď válčí, nedodržujou dohody a zabírají cizí území..... :roll:

minsc
Starší člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Příspěvek od minsc »

Internet se zřejmě velmi dobře prosadil jako nástroj PR, je tak snadný názorově rozdělit společnost. Nechají nás hádat se mezi sebou, aby mezitím mohli zdrhnout se všema těma prachama :)
Uhlovodíkový kartel má svoje pobočky jak na východě tak na západě, a tahaj nás společně za nos v tom, že už víc než osmdesát let dochází ropa. Že je přitom abiotická teorie vzniku ropy mnohem víc podložená než stařičká Lomonosova teorie, o tom nikdo z nich nemluví...

Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

milda píše: Problém Hanko je v tom, že fandíš těm, kteří už teď válčí, nedodržujou dohody a zabírají cizí území..... :roll:
Každá akce vyvolává reakci. Kdyby se USA a EU nevměšovaly do vnitřních záležitostí Ukrajiny, Ukrajinci by si svoje problémy vyřešili sami a nedošlo by k občanské válce a lidé, strachující se o své životy by nežádali o pomoc Rusko, které toho samozřejmě využilo.. Všechno začalo podobně, jako jinde ve světě, kde USA strčily svůj :eliar: . Začíná to vždycky stejně: rozdmýchávání nepokojů, štvaní lidí proti sobě, posléze jsou nastrčeni placení provokatéři, kteří v příhodnou chvíli spustí první výstřel…A ZAČNE TO HOŘET - násilí vyvolává násilí, lidé si vyřizují účty, zabíjejí se, potom přijde válka – napřed občanská….. tím to ale nemá skončit, mají zájem na válce světové (ovšemže tak, aby se všechno odehrálo mimo území USA), oni tady budou „jenom“ dodávat zbraně (musí je přece udat, když je vyrábějí – přece je nebudou vyrábět na sklad, ne?) a udržovat oheň …….
U nás na tom pracují také – rozdmýchávání nepokojů, štvaní lidí proti sobě, Ti kteří vědí oč jde odkloňují prachy do bezpečí (potom se tam "odkloní" osobně)... - v této fázi se nacházíme v současné době. Až nás rozeštvou více, přijdou na řadu provokatéři - ani by mě nepřekvapilo, kdyby už mezi námi byli….. hádej, co přijde na řadu potom???!.. :bhead: .
Kéž se mýlím .....
Hanka.

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Všechno, co jsi teď napsala, bych mohl zfleku podepsat.
Jen bych upřesnil - tam, kde píšeš USA bych doplnil " +Rusko" a v té druhé větě by to bylo:
Rusko....dlouho nic, pak EU a potom USA. :D

stepan_002.jpg
PS: při serfování po internetu jsem našel tuto starou satirku. Myslím, že se sem zrovna hodí. :laugh: :smoke:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:) Hanko o čem by jsme si psaly kdyby jsme žily v S. Korei :ethink: asi o ničem :enaughty: protože tam by jsme si mysleli že jsme nejlepší, nejsilnější a samozřejmě nejchytřejší :hip: a všude je bída :evil: internet je něco co nás děsně uráží a nejlepší obrana je útok :bhead: a od tebe bych se nedozvěděl supr věcí co mě může pomoci v mích zdravotních problémech :good: Hani v politice si asi ne padneme do oka ale jinak s tebou co se týče zdraví souhlasím a jsem rád že sem dáváš svoje postřehy :eclap:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“