Vlčice ho naprosto evidentně a prokazatelně nemá zapotřebí.A(&F) píše: netušil jsem, že jsi její mluvčí ...
Vlčice píše:Slávek je gentleman a Vlčice inspirativní
Vlčice ho naprosto evidentně a prokazatelně nemá zapotřebí.A(&F) píše: netušil jsem, že jsi její mluvčí ...
Vlčice píše:Slávek je gentleman a Vlčice inspirativní
... promiň, ale dokud se v této diskuzi neodtrhneš od tzv. "chemtrails", tak budu ... na toto téma opravdu nehodlám diskutovat ... viz PeS v příspěvku http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... Dk#p131487 ... ...Vlčice píše:Od globálního moderátora očekávám globální pohled na vznesený problém. Žádosti se nevyhovuje
Takže Tobě nejde o zasněžování pomocí jakéhokoliv přípravku, ale o zasněžování pomocí chemikálií, a ne organiky. To se mi docela líbí.A(&F) píše: ... ... tak tady máš také něco ke čtení ... http://www.nohosnow.cz/data/navod-k-pouziti.pdf ...
... a co je tedy potom tohle ?? ... ... vždyť o tom ten dokument přece hovoří ...... a proto jsem úvodním příspěvku extra vypíchl tu "obrazovou informaci" ...Slavek Krepelka píše:Takže Tobě nejde o zasněžování pomocí jakéhokoliv přípravku, ale o zasněžování pomocí chemikálií, a ne organiky. To se mi docela líbí.
Není mi ale jasné, proč jsi to neřekl hned, protože uvedené video se o tomto rozdílu nezmiňuje.
... ... sorry, Slávku, do tzv. "chemtrails" se fakt nenechám zatáhnout ...... ono je totiž sakra něco jiného "bezohledné zamořování živ. prostředí za účelem zisku" (tj. hormonální antikoncepce + umělé zasněžování, atd.) na rozdíl od fantaskních tezí "o úmyslném práškování zeměkoule pomocí specielně upravených letadel / popř. v běžné letecké dopravě používáním za tímto účelem upravených paliv" ( ) ...Slavek Krepelka píše:Tímto se však ocitáme u specificky chemického ovlivňování počasí rozprašováním chemikálií do ovzduší, což velice úzce souvisí právě s chemtrails. Jestli se to dělá když nemrzne (tady dole) z letadel a popřípadě raket, nebo když mrzne (i tady dole) ze sněhových kanonů na sjezdovkách, nemá přeci vliv na to, že jde o rozprašování chemie na jakýkoliv povrch planety za účelem změny ve srážkách, se všemi případnými zdravotními důsledky. Ta chemie, prakticky vždy s ne zcela odhadnutelnými dlouhodobými účinky, ale přeci jen dost často s prokázanými, nám povětšině skutečně dovede zatra škodit. I když vše souvisí se vším a tohle téma souvisí i s produkcí potravin a našim zdravím, nevím na FUPu o vhodnějším existujícím vlákně pro tuto linii dikuze, tedy chemické zasněžování sjezdovek, než právě vlákno "Chemtrails". Rozhodně obojí patří do naprosto stejné kategorie, na rozdíl od hormonů, které jsi do diskuze zatáhl podle mne nějak extra, což ji poněkud zbytečně odvádí od ústředního tématu někam jinam.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Však tě nikdo nenutí. Nicméně byť i nechtěně jsi se do této souvislosti zatáhl tématicky sám. No a co se týče přehánění ve vlákně chemtrails, není o nic fantastičtější než argumentace pomocí MSDS. Podívej se třeba na MSDS Vlčicí zmíněného octa, tedy kyseliny octové, nebo prakticky každé chemikálie, včetně kuchyňské soli. Specielně u té octové jsem se jako s octem setkal v komerční kuchyni v koncentraci 80%. Aj jsem si k tomu tenkrát čichnul a rozlítostnilo mne to k slzám. Tím nemíním tvrdit, že Tebou uvedená chemie na sjezdovkách atp. je stejně neškodná jako ocet, ale MSDS nejsou racionální argumentací, pokud neuvádí detailní informace o působení produktu po zředění.A(&F) píše:sorry, Slávku, do tzv. "chemtrails" se fakt nenechám zatáhnout ...
Spíše mi přijde, že máš problém rozlišit tématickou příslušnost věcné diskuze od svých emocionálně zatížených přesvědčení.A(&F) píše: ... původně jsem pro tento příspěvek zvažoval umístění do "Boxovárny" (jelikož Tvá citace místy docela slušně zavání demagogií ),
... ... ... (bylo by záhodno se podívat zpátky, kdo s těma emočema začal, ... ty jeden gentelmane ... ) ...Slavek Krepelka píše:Spíše mi přijde, že máš problém rozlišit tématickou příslušnost věcné diskuze od svých emocionálně zatížených přesvědčení.
Nikoliv ledová kyselina acetátová, ale 80% ocet, takže acetátová s octovou esencí, takže ocet pro velkokuchyně. http://www.at.all.biz/saba-speisessiges ... -80-g17768 Kupodivu je to v Rakousích ještě na trhu a "není to jen na saláty", tolik aspoň z té němčiny ještě umim. Stejně jak Ti to napsala Vlčice: "nauč se lépe číst Anri".A(&F) píše: ... mmch, "octová ledová" v komerční kuchyni ??? ... ...
... teď sem však dáváš odkaz na tří litrovej kanistr 5%-ního octa (honosícího se ve svém názvu číslicemi 78 - 80%), do kterýho jsou namíchaný nějaký "přírodní aromata" (tvořící zbylých 20 až 22% objemu) ... ANO nebo NE ??? ... (přelož si prosím laskavě tuto větu: "= viel: 3 l Speiseessig mit 5%") ... čemuž mj. odpovídá i udávaný obsah octa (tedy "wenig: 200 g Speiseessigessenz") ...Slavek Krepelka píše:Podívej se třeba na MSDS Vlčicí zmíněného octa, tedy kyseliny octové, nebo prakticky každé chemikálie, včetně kuchyňské soli. Specielně u té octové jsem se jako s octem setkal v komerční kuchyni v koncentraci 80%. Aj jsem si k tomu tenkrát čichnul a rozlítostnilo mne to k slzám.
... mmch, Slávku, dokážeš si představit, co by to udělalo s jazykem strávníka, pokud by se dostal do kontaktu s 80%-ní kys. octovou ??? ... ... mno, ono ani tomu salátu by to ne(u)dělalo dvakrát dobře ...... to by byl takzvaně "ocet zabiják" ... ...Slavek Krepelka píše: ale 80% ocet, takže acetátová s octovou esencí, takže ocet pro velkokuchyně
... mno ... na počátku jsem poskytl jasný odkaz (s přesně označenou pasáží), do kterého jste oba dva začali šít a přitom však argumentovat něčím úplně jiným (breberky, chemtrails, atd.) ... nicméně ty ale (přesně) "víš, o čem píšeš", kdežto já to mám "pouze vygůglované" ... tak to potom joóó ... ...Vlčice píše:Nemám to jako Ty vygůglované, a proto vím, o čem píšu.
... ... a proč to jsou "kašpaři" (proč je takto označuješ)??? ... ... protože dělají prospěšnou práci ?? ... protože se starají, aby dopady turistickýho ruchu na přírodu byly co nejmenší ??? ... ...Vlčice píše:Stejně jako kašpaři z KRNAP.
... ...Vlčice píše:Viděl jsi někdy bezpečnostní list nebezpečné nebo zvláště nebezpečné chemické látky? Asi ne.
.. coby bývalý výrobce několika mála komerčních chem. výrobků aj o tomto něco "málo" vím ... ...Vlčice píše:Stejné je to s evidencí.
... pls, buď tak laskava a najdi mi konkrétní případ, kde jsem "vytrhl tvou větu z kontextu", čímž jsem pozměnil její význam ... ...Vlčice píše:Jestli neumíš číst, nebo moje věty úmyslně vytrháváš z kontextu si rozhodni sám.