Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%

Celkem hlasů: 89

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše: netušil jsem, že jsi její mluvčí ...
:D Vlčice ho naprosto evidentně a prokazatelně nemá zapotřebí.
Vlčice píše:Slávek je gentleman :ethink: a Vlčice inspirativní :baby:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Vlčice píše:Od globálního moderátora očekávám globální pohled na vznesený problém. Žádosti se nevyhovuje ;)
... promiň, ale dokud se v této diskuzi neodtrhneš od tzv. "chemtrails", tak budu :esilenced: ... na toto téma opravdu nehodlám diskutovat ... viz PeS v příspěvku http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... Dk#p131487 ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

A(&F) píše: ... ... tak tady máš také něco ke čtení ... http://www.nohosnow.cz/data/navod-k-pouziti.pdf ...
Takže Tobě nejde o zasněžování pomocí jakéhokoliv přípravku, ale o zasněžování pomocí chemikálií, a ne organiky. To se mi docela líbí.

Není mi ale jasné, proč jsi to neřekl hned, protože uvedené video se o tomto rozdílu nezmiňuje. Tímto se však ocitáme u specificky chemického ovlivňování počasí rozprašováním chemikálií do ovzduší, což velice úzce souvisí právě s chemtrails. Jestli se to dělá když nemrzne (tady dole) z letadel a popřípadě raket, nebo když mrzne (i tady dole) ze sněhových kanonů na sjezdovkách, nemá přeci vliv na to, že jde o rozprašování chemie na jakýkoliv povrch planety za účelem změny ve srážkách, se všemi případnými zdravotními důsledky. Ta chemie, prakticky vždy s ne zcela odhadnutelnými dlouhodobými účinky, ale přeci jen dost často s prokázanými, nám povětšině skutečně dovede zatra škodit. I když vše souvisí se vším a tohle téma souvisí i s produkcí potravin a našim zdravím, nevím na FUPu o vhodnějším existujícím vlákně pro tuto linii dikuze, tedy chemické zasněžování sjezdovek, než právě vlákno "Chemtrails". Rozhodně obojí patří do naprosto stejné kategorie, na rozdíl od hormonů, které jsi do diskuze zatáhl podle mne nějak extra, což ji poněkud zbytečně odvádí od ústředního tématu někam jinam.

S laskavým pozdravem, Slávek.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:Takže Tobě nejde o zasněžování pomocí jakéhokoliv přípravku, ale o zasněžování pomocí chemikálií, a ne organiky. To se mi docela líbí.

Není mi ale jasné, proč jsi to neřekl hned, protože uvedené video se o tomto rozdílu nezmiňuje.
... a co je tedy potom tohle ?? ... :D ... vždyť o tom ten dokument přece hovoří ...... a proto jsem úvodním příspěvku extra vypíchl tu "obrazovou informaci" ...
umělé zasněžování ....jpg
... jedinej, kdo tu v souvislosti s umělým zasněžováním prosazoval, že tato additiva jsou "neškodná / organického původu", jste byli vy dva ...... já (na základě prvotního tvrzení Vlčice) se pouze dožadoval "potvrzení ekologické organičnosti" + "prokázání jejich neškodlivosti" ...... nic víc ... ;) ...

------------
PeS: ... bezpečnostní list (nebo-li MSDS, ve kterém se na rozdíl od ostatních dokumentů "pravda nesmí přiohýbat") tohoto přípravku je zde ... http://www.nohosnow.cz/data/msds.pdf ... a ona základní látka (z kategorie Xn / Xi / N) v tomto prostředku je opravdu zcela stejná jako ta např. tvořící základ "běžně používaných zemědělských smáčedel" (o to je to větší průser) nebo coby insekticidu ...... na polích se ale časem smeje deštěm do půdy, popř. vstřebá do rostlin (rovnou anebo z tý půdy :evil: ), takže ji lidé neabsorbují "tolik na přímo", jako se tomu děje v případě "užívání si na uměle zasněžených svazích" ... :angel: ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Umělé zasněžování - aditiva ...

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:Tímto se však ocitáme u specificky chemického ovlivňování počasí rozprašováním chemikálií do ovzduší, což velice úzce souvisí právě s chemtrails. Jestli se to dělá když nemrzne (tady dole) z letadel a popřípadě raket, nebo když mrzne (i tady dole) ze sněhových kanonů na sjezdovkách, nemá přeci vliv na to, že jde o rozprašování chemie na jakýkoliv povrch planety za účelem změny ve srážkách, se všemi případnými zdravotními důsledky. Ta chemie, prakticky vždy s ne zcela odhadnutelnými dlouhodobými účinky, ale přeci jen dost často s prokázanými, nám povětšině skutečně dovede zatra škodit. I když vše souvisí se vším a tohle téma souvisí i s produkcí potravin a našim zdravím, nevím na FUPu o vhodnějším existujícím vlákně pro tuto linii dikuze, tedy chemické zasněžování sjezdovek, než právě vlákno "Chemtrails". Rozhodně obojí patří do naprosto stejné kategorie, na rozdíl od hormonů, které jsi do diskuze zatáhl podle mne nějak extra, což ji poněkud zbytečně odvádí od ústředního tématu někam jinam.

... :bad: ... sorry, Slávku, do tzv. "chemtrails" se fakt nenechám zatáhnout ...... ono je totiž sakra něco jiného "bezohledné zamořování živ. prostředí za účelem zisku" (tj. hormonální antikoncepce + umělé zasněžování, atd.) :arrow: na rozdíl od fantaskních tezí "o úmyslném práškování zeměkoule pomocí specielně upravených letadel / popř. v běžné letecké dopravě používáním za tímto účelem upravených paliv" ( :roll: ) ...

... vidíš ten rozdíl ?? ... ;) ...

-------------
PeS: ... původně jsem pro tento příspěvek zvažoval umístění do "Boxovárny" (jelikož Tvá citace místy docela slušně zavání demagogií :? ), ale klidně si tento (jediný) přendej do "Slavíkova" ... avšak potom už beze mě ... :zzz: ...

Vlčice
Zasloužilý člen
Dal: 436 poděkování
Dostal: 281 poděkování

Příspěvek od Vlčice »

Tam, kde lyžuji, se jako aditivum, kolem kterého se lépe sráží vodní mlha tvořená tryskami vodních děl od počátku skutečně používají organické breberky. Je to středisko, kde areál intenzivně spolupracuje s vodohospodářem a na dobré pitné vodě a vyváženém přírodním prostředí jim záleží úplně stejně jako na zisku z lanovek a vleků a na spokojenosti lyžařů.
Problém vidím v tom, že breberky fungují kolem -8 stupňů a smáčedlo při mrazu trochu menším.
Smáčedlo se v zemědělství nepoužívá jako hnojivo, ani jako fungicid, ale jako detergent pro odstranění voskového filmu listů před aplikací, aby výše uvedené prostředky na listech lépe ulpěly a nestekly všechny do půdy.
Například koncentrát pro výrobu ovocného džusu je tak agresivní, že jeho bezpečnostní list musí vypadat podobně, jako u smáčedla a ostatních koncentrátů, které jsou v ředěné formě naprosto neškodné. Třeba ocet.
Podle zákona o chemických látkách 359/2002 je každá firma povinna jejich spotřebu a způsob aplikace hlásit oblastně příslušnému referátu životního prostředí. Tam je možné se dozvědět, kolik které chemické látky a ve kterých lokalitách bylo do přírodního prostředí aplikováno.
Frajeři z KRNAPu mohli svoje tvrzení podložit konkrétními čísly, ale to by nesměli být líní. Co také čekat od úředníků?
O megatunách koncentrované chemie denně plošně rozprašované letadly na všechno, co žije se, bohužel, žádná průhledná evidence nevede a veškeré studie o dopadech na půdu, vodu, faunu, floru a lidské zdraví jsou tajeny.
Orgány státní správy jsou donuceny tato fakta ignorovat.
Bylo by zajímavé zjistit rozdíl mezi sněhem z nebe plným chemie z letadel a čerstvým sněhem vyrobeným pomoci aditiv.
V případě možnosti objektivního porovnání můžeme v diskusi opět pokračovat.

Zdraví Vlčice

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

A(&F) píše:sorry, Slávku, do tzv. "chemtrails" se fakt nenechám zatáhnout ...
Však tě nikdo nenutí. Nicméně byť i nechtěně jsi se do této souvislosti zatáhl tématicky sám. No a co se týče přehánění ve vlákně chemtrails, není o nic fantastičtější než argumentace pomocí MSDS. Podívej se třeba na MSDS Vlčicí zmíněného octa, tedy kyseliny octové, nebo prakticky každé chemikálie, včetně kuchyňské soli. Specielně u té octové jsem se jako s octem setkal v komerční kuchyni v koncentraci 80%. Aj jsem si k tomu tenkrát čichnul a rozlítostnilo mne to k slzám. Tím nemíním tvrdit, že Tebou uvedená chemie na sjezdovkách atp. je stejně neškodná jako ocet, ale MSDS nejsou racionální argumentací, pokud neuvádí detailní informace o působení produktu po zředění.
A(&F) píše: ... původně jsem pro tento příspěvek zvažoval umístění do "Boxovárny" (jelikož Tvá citace místy docela slušně zavání demagogií :? ),
Spíše mi přijde, že máš problém rozlišit tématickou příslušnost věcné diskuze od svých emocionálně zatížených přesvědčení.

jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi ... -kose.html
Jen aby ty plesnivé kousky nezačali obchodníci prodávat s příplatkem :-(

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/v-j ... aginy.html
no, k tomu není co ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:Spíše mi přijde, že máš problém rozlišit tématickou příslušnost věcné diskuze od svých emocionálně zatížených přesvědčení.
... :D :D ... :ewhistle: ... (bylo by záhodno se podívat zpátky, kdo s těma emočema začal, ... ty jeden gentelmane ... :) ) ...

... mmch, "octová ledová" v komerční kuchyni ??? ... :eclap: ...

... :bye: ...

---------
To Vlčice: ... pls, nemám pocit, že bych byl tím, kdo tu psal, že se dotyčné smáčedlo užívá jako hnojivo ... ;) ...

... mmch, není (ti) hloupé se na jednu stranu odvolávat na "povinnost hlásit státním orgánům množství chemie", nicméně vzápětí, o pár vět dále, tu pak ale hovoříš o "(údajném) utajování téhož", čímž si v podstatě odporuješ ??? ... :evil: ...

(... jo, také moc nechápu, proč mi tu pořád dokola argumentuješ "breberkoidním additivem", ačkoliv já zde pouze poskytl odkaz na "používání čistokrevné chemie" ... :dknow: ... fakt nevim ... :ethink: ....... a co se potom týče tzv. "chemtrails", kdy přestože jsem tě hned v samém počátku slušně požádal, abys tu s nimi "neoperovala", což ale (evidentně úmyslně) děláš stále, tak to je na "hlubší rozbor", popř. na "vyšetření" ... :P )

Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Asi by nebylo od věci lépe číst, milý Anri...
Na výrobu umělého sněhu se odnepaměti používají breberky a v poslední době také onen Tebou zmiňovaný Drift.
Nemám to jako Ty vygůglované, a proto vím, o čem píšu. Poskytl jsi odkaz, ale ne důkaz. Stejně jako kašpaři z KRNAP.
¨Viděl jsi někdy bezpečnostní list nebezpečné nebo zvláště nebezpečné chemické látky? Asi ne. Tak proto tady strašiš s koncentrátem Drift.
Stejné je to s evidencí. Jestli neumíš číst, nebo moje věty úmyslně vytrháváš z kontextu si rozhodni sám.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

A(&F) píše: ... mmch, "octová ledová" v komerční kuchyni ??? ... :eclap: ...
Nikoliv ledová kyselina acetátová, ale 80% ocet, takže acetátová s octovou esencí, takže ocet pro velkokuchyně. http://www.at.all.biz/saba-speisessiges ... -80-g17768 Kupodivu je to v Rakousích ještě na trhu a "není to jen na saláty", tolik aspoň z té němčiny ještě umim. Stejně jak Ti to napsala Vlčice: "nauč se lépe číst Anri".

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

... ááá .... náš "молодой химик" ... :mrgreen: ...

... sice už lehce odbočujeme od tématu, ale nedá mi, abych nezareagoval ...... takže shrňme fakta ....... hore výše jsi se Slávku holedbal, že ses v dajaké kuchyni setkal s kyselinou octovou ve vysoké koncentraci ... ANO nebo NE ?? ... :| ...
Slavek Krepelka píše:Podívej se třeba na MSDS Vlčicí zmíněného octa, tedy kyseliny octové, nebo prakticky každé chemikálie, včetně kuchyňské soli. Specielně u té octové jsem se jako s octem setkal v komerční kuchyni v koncentraci 80%. Aj jsem si k tomu tenkrát čichnul a rozlítostnilo mne to k slzám.
... teď sem však dáváš odkaz na tří litrovej kanistr 5%-ního octa (honosícího se ve svém názvu číslicemi 78 - 80%), do kterýho jsou namíchaný nějaký "přírodní aromata" (tvořící zbylých 20 až 22% objemu) ... ANO nebo NE ??? ... (přelož si prosím laskavě tuto větu: "= viel: 3 l Speiseessig mit 5%") ... čemuž mj. odpovídá i udávaný obsah octa (tedy "wenig: 200 g Speiseessigessenz") ...

... mmch: ... tebou užívaný název "kyselina acetátová" :ethink: to je nějaký anglo-americký archaismus ??? ... jelikož "kys. acetátová" jaxi neexistuje (a pokud jsi přesvědčen, že ano, tak prosím o vzorec) ... :ewhistle: ... (anebo sis to jednoduše odvodil od latinského názvu: "Acidum Aceticum", popř. z eng. "Acetic acid" ?? ;) ) ...... neb celý svět totiž používá označení "kyselina ethanová", popř. starší (/lidové) označení "kyselina octová", kdy mimo chemické názvosloví (např. v průmyslu) je přípustno aj "kyselina etanová" ... v potravinářství je pak též platné označení "ocet" pro max. 10%-ní naředěninu (kdy jsou tam ještě drobné EU nuace označení dle původu: přírodní/chemické) nebo též "octová esence" pro kyselinu octovou, naředěnou vodou na výslednou koncentraci 50 až 80% ...

... taáákže, ... ;) ... je-li dle tebe "kyselina acetátová" zcela to stejné jako "octovka" (= pouze jiné označení pro "kyselinu octovou"), tak potom nějak moc nechápu, proč by se do tejto ještě měla přimíchávat "octová esence" ... :dknow: ... to fakt nechápu ... ;) ...
Slavek Krepelka píše: ale 80% ocet, takže acetátová s octovou esencí, takže ocet pro velkokuchyně
... mmch, Slávku, dokážeš si představit, co by to udělalo s jazykem strávníka, pokud by se dostal do kontaktu s 80%-ní kys. octovou ??? ... :P :shock: ... mno, ono ani tomu salátu by to ne(u)dělalo dvakrát dobře ...... to by byl takzvaně "ocet zabiják" ... :D :D :D ...

... ale pokud je to všechno "jinak" a Tys nám chtěl pouze sdělit, "že sis čichnul k úplně obyčejnýmu octu a ten Tě rozlítostnil k slzám", tak potom se co nejsrdečněji omlouvám a beru zpět ... :eclap: ...

----------
PeS: ... taky Ti dám jednu radu: ... kdyžtak si zvopákni "čtení v němčině" (a popř. i chem. názvosloví) ... ;) ...

... jo, a omlouvám se za tu "ledovku v kuchyni" ...... neb správně to mělo býti napsáno: "mmch, téměř octová ledová v komerční kuchyni ???" ...... jen jsem chtěl, aby Tě to praštilo do očí ... (raději to upřesňuji, aby "snad" nedošlo k dalším "nejasnostem") ... :pivko: ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Vlčice píše:Nemám to jako Ty vygůglované, a proto vím, o čem píšu.
... mno ... na počátku jsem poskytl jasný odkaz (s přesně označenou pasáží), do kterého jste oba dva začali šít a přitom však argumentovat něčím úplně jiným (breberky, chemtrails, atd.) ... nicméně ty ale (přesně) "víš, o čem píšeš", kdežto já to mám "pouze vygůglované" ... tak to potom joóó ... :) ...
Vlčice píše:Stejně jako kašpaři z KRNAP.
... :ethink: ... a proč to jsou "kašpaři" (proč je takto označuješ)??? ... :| ... protože dělají prospěšnou práci ?? ... protože se starají, aby dopady turistickýho ruchu na přírodu byly co nejmenší ??? ... :? ...
Vlčice píše:Viděl jsi někdy bezpečnostní list nebezpečné nebo zvláště nebezpečné chemické látky? Asi ne.
... :laugh: :laugh: :laugh: ...
Vlčice píše:Stejné je to s evidencí.
.. coby bývalý výrobce několika mála komerčních chem. výrobků aj o tomto něco "málo" vím ... 8) ...
Vlčice píše:Jestli neumíš číst, nebo moje věty úmyslně vytrháváš z kontextu si rozhodni sám.
... pls, buď tak laskava a najdi mi konkrétní případ, kde jsem "vytrhl tvou větu z kontextu", čímž jsem pozměnil její význam ... :P ...

... :bye: ... Anri ... (přikláním se k tomu "vyšetření" ... ;) ) ...

Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Mimo téma (offtopic)
Anri, nesliboval jsi mi dnes odpoledne náhodou nějakou úžasnou diskusi na zajímavější téma, než je zasněžování? :oops:

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
... slíbil ... ale ještě není po "desáté" ... ;) ...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“