Palo píše:
Jsi fakt prdlá
Je fakt, že u obojího záleží na množství, kdy to začne být nebezpečné. U kyseliny citronové stačí málo a takového množství, které Ti chuťově nepřipadne divné. U obyčejné soli - abys si dala takové množství, které Ti způsobí zdravotní problémy, tak bys se toho musela naládovat, že Ti bude spíš špatně a spíš všecko vybl@j@š.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak aby bylo jasné nejsem žena a určitě ne prdlá.Přes dvacet let dělám alternativní medicínu.Studuji vliv potravin na naše zdraví a pracuji se siderickým kyvadlem atd.
Chloritan sodný + HCL jako vedlejší produkt je kuchyňská sůl.
Chloritan sodný + kyselina citronová jako vedlejší produkt je citran sodný.To znamená že tam není kyselina citronová.Pominu,že vznikla fáma o její přehnané škodlivosti(rakovina)i když netvrdím že je úplně neškodná.
E331 - Citronany sodné (Citráty sodné)
Tato látka upravuje kyselost některých potravin jako jsou zavařeniny, cukrovinky apod. Dále je využívána při výrobě nealkonápojů, margarínů, masných výrobku a využívá se jako tavící soli v sýrech. Látka je považována za bezpečnou. Je též využívána jako močopudný prostředek, bez nežádoucích účinků. V ČR je používání citronanů sodných povoleno v nezbytném množství a to i v dětské výživě,
analytické činidlo, např. maskování některých kovů, emulgátor, regulátor kyselosti, výroba kosmetiky, farmaceutické výroby, potravinářský průmysl,
Citrát sodný působí antikoagulačně prostřednictvím chelace ionizovaného kalcia citrátovým iontem v krvi a tkáních, čímž je preventivně zamezena aktivace prokoagulačních faktorů dependentních na kalciu. Již několik let se citrát sodný úspěšně používá jako antikoagulační faktor u kontinuálních metod náhrady funkce ledvin.
Kuchyňská sůl:
Je obecně známo, že příjem soli potravou úzce souvisí s rizikem vysokého krevního tlaku (arteriální hypertenze). Příjem soli tak ohrožuje zdraví poškozováním srdce a cév a zvyšuje rizika srdečních i mozkových příhod.
Snížení konzumace soli o 5 gramů by na celém světe mohlo zabránit až 1 miliónu úmrtí na mozkové mrtvice a téměř 3 miliónům úmrtí na akutní srdeční příhody. Toto jsou jen střízlivé odhady, autoři uvádějí, že tato čísla by mohla být ve skutečnosti i podstatně vyšší.
ZPRAVIDLA VĚCI VYMYŠLENÉ JSOU PŮVABNÉ, HOLÁ PRAVDA NUDA. JOHN