HCl
vytváří v žaludku kyselé pH (prostředí)
ničí choroboplodné zárodky
brání rozkladu některých vitamínů (B1, B2, C) - neznehodnocuje je
přeměňuje nerozpustné minerální látky na soli rozpustné ve vodě
umožňuje přeměnu neúčinného pepsinogenu na účinný pepsin
dezinfikuje - zabíjí viry a bakterie - má baktericidní účinky
usnadňuje trávení masa tím, že způsobuje bobtnání vaziva => rozpad svaloviny v žaludku na jednotlivá vlákna
zabraňuje kvašení tráveniny
umožňuje využívat Fe a vitamíny z potravy
alkohol zvyšuje tvorbu HCl
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Člověk během dne je schopen vyprodukovat 3 až 4 litry žaludečních šťáv. Kdo jí hodně živočišných bílkovin,tím logicky má vysokou spotřebu HCI.To nemluvím,že trávení trvá 4 až 5 hodin.To by neměl nic jíst,aby nedocházelo k zahnívání natrávené potravy.Aby tělo mohlo vyrábět HCI,tak potřebuje minerály,enzymy atd.Když je nemá dostatek v potravě tak čerpá z rezerv(kosti,tkáních atd.)Časem si zaděláme na zdravotní problém,když se přejídáme nevhodnou stravou.Náš imunitní systém se hroutí,protože nemá čas pracovat.Nejvíce se přetěžuje slinivka,která přestává pracovat i žlučník.Játra jsou přetěžovaná.Proto když dodáme HCI,tak začneme lépe trávit a odlehčíme jiným orgánům.Je otázkou jak dlouho?
Proto hladovka je tak účinná,protože žaludek nepracuje i jiné orgány a náš imunitní systém má čas na opravu.Logicky z toho plyne,když budu jíst lehkou stravu bude MMS velmi účinné.
Nejsem chemik,ale když aktivuji chloritan sodný s HCI nebo kyselinou citronovou tak dochází k neutralizaci a vzniká Chlordioxid.To znamená,že se ta HCI a kyselina citronová změní na jinou látku.Nebo se mýlím?
V tom případě nevím proč se obávat kyseliny citronové.Navíc nekoupíš potravinu,která ji neobsahuje.