Muzes napsat nejake detaily? Treba jak to bylo s mysaty?A(&F) píše:... před lety jsem to zkoušel ... dokonce i s malými myšaty ... ...... u těch kytek to sice nebylo vždy stoprocentní, ale
Dik, Pavel
Muzes napsat nejake detaily? Treba jak to bylo s mysaty?A(&F) píše:... před lety jsem to zkoušel ... dokonce i s malými myšaty ... ...... u těch kytek to sice nebylo vždy stoprocentní, ale
... neb v mikrovlnce totiž dochází k tomu, že tzv "nadmolekuly" vody (bez nichž by voda byla za normálních okolností plynem) jsou v místě vazeb (tedy "vodíkových můstků") roztrženy na jednotlivé molekuly vody vlivem "elektrického pulsu", kdy teplo pak vzniká jejich následným sražením a nikoliv třením, jak je uváděno ... díky těmto rázům ale bohožel dochází ke změnám, kdy poté tyto nadmolekuly vody již nejsou tvořeny pěti až šesti molekulami, ale dvěma až třema molekulama ...... srovnání do původního stavu trvá následně až několik dní ...Z technologického hlediska je ohřev na sporáku a v mikrovlnce identický, pomocí zdroje tepla se ohřívá potravina tak, že dodané teplo rozkmitá molekuly v potravině, které o sebe třou, tím vzniká teplo a potravina se ohřeje. Rozdíl je v tom, že externě dodané teplo na sporáku ohřívá potravinu zvenčí, přičemž hrozí zapečení povrchu a vznik karcinogenů, zatímco mikrovlnka ohřívá potravinu zevnitř pomoci rozkmitávani molekul vody, které o sebe třou a voda se mění v páru a potravinu ohřívá právě tato pára.
Nevím, kdes to vyštrachal, ale vypadá to na "jedna paní povídala", i když spíš bych to hodnotil jako "šíření poplašné zprávy", nejspíš nějakým nezodpovědným novinářem.rado3105 píše:.. chmel obsahuje lupulin co je toxicka latka sposobujca demenciu.
Pokud někdo není schopen přihodit odkazy na takové studie, jde skutečně jen o hlášení agentury JPP (Jedna Paní Povídala).rado3105 píše: ... Analyzovali sa urcite oblasti v Nemecku.
No. Na Moravě mají už pár století odpozorováno, že "Po pivu se spí, po kořale se blbne a po vínu se zpívá." To je lidová moudrost a proti té není dišputát. Osobně považuju empirické zkušenosti za nadřazené statistikám, ale možná, že jsou nějaké krajové, či etnické rozdíly Navíc jsem si taky odpozoroval, že nadměrně pijou (a užívaj) cokoliv jen rybízci a dementi. Nicméně hranice výrazu "nadměrně" je velice individuální, takže se statistikama to nepůjde a pan Alojz Rakús se může dle mne tím pádem se svejma výpotkama a 2.5 deci vína denně picnout. No a kdo mu věří, ať tam běží.článek píše: Pravidelní konzumenti piva trpia alkoholickou demenciou častejšie ako priaznivci vína a tvrdého alkoholu.