Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Testatika - diskuze

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".

Moderátor: Merlin

Odpovědět
GRS
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: testatika

Příspěvek od GRS »

gewo píše:
Mim píše:Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak... :idea: :shock: :o :!:

Tohle snad ne..... :roll:
Ale ano! Ne "snad", ale určitě!
V tom spočívá podstata Teslova jiskřiště, o nemž hovořil ale nikdy ho nepatentoval. Říkal mu "speciální jiskřiště". Máme to odzkoušené, jinak bych to sem nedával. Zkoušels to?[/quote]

Neda mi to, ale mam dojem ze nas caka velke prekvapenie... :). Som zvedavy, co to bude robit.

kacha
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Éter

Příspěvek od kacha »

gewo napsal:

I když prostupuje veškerou hmotou, hustota éteru přesto kvůli stále většímu odporu elektrických sil mohutnějících směrem ke středu objektů (kosmických systémů, galaxií, slunečních soustav a nakonec i molekul a atomů) klesá.

Jsou tedy hmota a éter dvě různé entity ?

gewo: Bezpochyby. Hmota je "dítětem" éteru. Nebo spíš nechtěný odpad narušující harmonii "prostoru".

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Eter jo, ale v tom ostatnim je mnoho otazek

Příspěvek od Akord »

Vyvijal som male unipolarne a ine generatory a preto som sa dostal do sporu
s elektrotechnikmi a fyzikmi, ktori popieraju eter, lebo som narazil na okolnosti,
na ktore dava vysvetlenie iba akceptovanie eteru. Zakladny problem bol,
ci sa o samotne pole moze opriet reakcia sily napriklad vo vztahu F=q(vxB).
Fyzici tvrdia, ze ano, ale svetelny tlak je dynamicka zalezitost a vznika problem,
co s magnetostatickym polom.
Gewo ide az po gravitaciu, kam som sa s tym eterom dostal aj ja a uplne po svojich.
Suhlasim, mam ale trochu odlisny pohlad, uvital by som aj osobnu diskusiu, lebo tuto
nechcem vsetkych dopredu zatazovat pokusom o utrasenie nazorov.
(Gewo, ak pocujes, ozvi sa na adresu cez www v mojom profile).

Ale trochu od veci k tomu sloganu o energii:
Energeticka kriza sice v buducnosti nemusi existovat, ale vaznejsi problem
je v tom, ze uz teraz dodavame z elektrarni, dopravy a priemyslu do atmosfery
taku tepelnu energiu, ze tvori polovicu z biologickej unosnosti atmosfery.
Toto je globalne oteplenie, nie iba plyny, o ktorych je vzdy rec.

Inak ten vodik, kondenzatory a magnety - neviem, nikdy som nenarazil na
anomaliu, ktora by mala podobnu logiku.

Karel IV
Starší člen
Dostal: 1 poděkování

Je to úžasné

Příspěvek od Karel IV »

Koukám na to a nestačím se divit. Mít deset těchto bazmeků, tak mám 3kW a můžu vytápět dílnu. V létě, když se netopí, by to utáhlo s přehledem rovinnou brusku i s odsáváním.
CHocholoušek by měl radost.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ohne Bier geht´s nicht
Návštěvník

testatika

Příspěvek od Návštěvník »

je tu někdo?

Gewo, připadá mi, že v Testatice je spousta součástek, které slouží jen k matení nepřítele. Je to tak?

Ale v čem se tvoří ta elektromagnetická dutina, do které se hrne okolní energie? V tom rotačním generátoru?

Předpokládám, že dvojice bifilárních kapacitních transformátorů slouži k transformaci pulsů o vysokém napětí a malém proudu na větší proud a menší napětí.

Je mi divné že v té miniverzi Testatiky nikde nevidím ten elektret mezi póly magnetu. Nebo se pletu?

Lze Testatiku postavit doma v dílně, nebo jsou tam nějaké součástky/materiály které nelze vyrobit?

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Anonymous píše:je tu někdo?

Gewo, připadá mi, že v Testatice je spousta součástek, které slouží jen k matení nepřítele. Je to tak?

Ale v čem se tvoří ta elektromagnetická dutina, do které se hrne okolní energie? V tom rotačním generátoru?

Předpokládám, že dvojice bifilárních kapacitních transformátorů slouži k transformaci pulsů o vysokém napětí a malém proudu na větší proud a menší napětí.

Je mi divné že v té miniverzi Testatiky nikde nevidím ten elektret mezi póly magnetu. Nebo se pletu?

Lze Testatiku postavit doma v dílně, nebo jsou tam nějaké součástky/materiály které nelze vyrobit?
Vylez z anonymity a možná najdeš odpověďi...

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
omikron
Stálý člen

Příspěvek od omikron »

gewo píše: Vylez z anonymity a možná najdeš odpověďi...
Promiň

omikron
Stálý člen

Re: Je to úžasné

Příspěvek od omikron »

Karel IV píše: CHocholoušek by měl radost.
A co když je to tak, že o fundamentální fyzice ještě nevíme úplně všechno? Vem si třeba tu dvojitost světla; někdy se chová jako vlnění, jindy zase jako proud hmotných částic.

Co když existuje ještě třetí složka pole?
Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

omikron píše:[
Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.
Plazma.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

gewo píše:
omikron píše:[Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.
Plazma.
... ;) ... ano, opravdu je to velmi úžasný "stav" hmoty/energie ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
omikron
Stálý člen

Příspěvek od omikron »

Jen mi vrtají hlavou ty dva válce po stranách. Jsou prakticky ve všech experimentálních strojích. Co je v nich, jsou to Teslovy kapacitní transformátory?

Naopak magnety s vinutím z Lindenského experimentu v mini-provedeních nejsou. Co tedy myslel Baumann tím "Když pochopíte jak to funguje, pochopíte podstatu Testatiky."

omikron
Stálý člen

Příspěvek od omikron »

Ve všech strojích je rotační generátor a transformátory. To ostatní je jen u některých strojů a patrně je tedy jen na parádu, nebo na zlepšení účinoati.

omikron
Stálý člen

Už mi svítá

Příspěvek od omikron »

To, co chtěl autor říci Lindenským experimentem, nejsou ty magnety omotané cívkou. Je to ukryto na zadní straně kotouče

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Statická elektřina

Příspěvek od Novák »

Slíbil jsem, že tady do toho nebudu kecat,ale tohle snad nikomu nebude vadit.

Pokud chcete vědět více o st.elektřině,začněte hledat lidi z praxe.Takový
starý děda údržbář,který celý život opravoval "hrábě" na statiku v papírnách
vám toho možná řekne víc než internet.

omikron
Stálý člen

Jak

Příspěvek od omikron »

Jak se tak dlouhá cívka může vejít do tak krátkého pouzdra??
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Seriál Testatika + Diskuze“