Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde... Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní.Více zde...
Mim píše:Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak...
Tohle snad ne.....
Ale ano! Ne "snad", ale určitě!
V tom spočívá podstata Teslova jiskřiště, o nemž hovořil ale nikdy ho nepatentoval. Říkal mu "speciální jiskřiště". Máme to odzkoušené, jinak bych to sem nedával. Zkoušels to?[/quote]
Neda mi to, ale mam dojem ze nas caka velke prekvapenie... . Som zvedavy, co to bude robit.
I když prostupuje veškerou hmotou, hustota éteru přesto kvůli stále většímu odporu elektrických sil mohutnějících směrem ke středu objektů (kosmických systémů, galaxií, slunečních soustav a nakonec i molekul a atomů) klesá.
Jsou tedy hmota a éter dvě různé entity ?
gewo: Bezpochyby. Hmota je "dítětem" éteru. Nebo spíš nechtěný odpad narušující harmonii "prostoru".
Vyvijal som male unipolarne a ine generatory a preto som sa dostal do sporu
s elektrotechnikmi a fyzikmi, ktori popieraju eter, lebo som narazil na okolnosti,
na ktore dava vysvetlenie iba akceptovanie eteru. Zakladny problem bol,
ci sa o samotne pole moze opriet reakcia sily napriklad vo vztahu F=q(vxB).
Fyzici tvrdia, ze ano, ale svetelny tlak je dynamicka zalezitost a vznika problem,
co s magnetostatickym polom.
Gewo ide az po gravitaciu, kam som sa s tym eterom dostal aj ja a uplne po svojich.
Suhlasim, mam ale trochu odlisny pohlad, uvital by som aj osobnu diskusiu, lebo tuto
nechcem vsetkych dopredu zatazovat pokusom o utrasenie nazorov.
(Gewo, ak pocujes, ozvi sa na adresu cez www v mojom profile).
Ale trochu od veci k tomu sloganu o energii:
Energeticka kriza sice v buducnosti nemusi existovat, ale vaznejsi problem
je v tom, ze uz teraz dodavame z elektrarni, dopravy a priemyslu do atmosfery
taku tepelnu energiu, ze tvori polovicu z biologickej unosnosti atmosfery.
Toto je globalne oteplenie, nie iba plyny, o ktorych je vzdy rec.
Inak ten vodik, kondenzatory a magnety - neviem, nikdy som nenarazil na
anomaliu, ktora by mala podobnu logiku.
Koukám na to a nestačím se divit. Mít deset těchto bazmeků, tak mám 3kW a můžu vytápět dílnu. V létě, když se netopí, by to utáhlo s přehledem rovinnou brusku i s odsáváním.
CHocholoušek by měl radost.
Gewo, připadá mi, že v Testatice je spousta součástek, které slouží jen k matení nepřítele. Je to tak?
Ale v čem se tvoří ta elektromagnetická dutina, do které se hrne okolní energie? V tom rotačním generátoru?
Předpokládám, že dvojice bifilárních kapacitních transformátorů slouži k transformaci pulsů o vysokém napětí a malém proudu na větší proud a menší napětí.
Je mi divné že v té miniverzi Testatiky nikde nevidím ten elektret mezi póly magnetu. Nebo se pletu?
Lze Testatiku postavit doma v dílně, nebo jsou tam nějaké součástky/materiály které nelze vyrobit?
Gewo, připadá mi, že v Testatice je spousta součástek, které slouží jen k matení nepřítele. Je to tak?
Ale v čem se tvoří ta elektromagnetická dutina, do které se hrne okolní energie? V tom rotačním generátoru?
Předpokládám, že dvojice bifilárních kapacitních transformátorů slouži k transformaci pulsů o vysokém napětí a malém proudu na větší proud a menší napětí.
Je mi divné že v té miniverzi Testatiky nikde nevidím ten elektret mezi póly magnetu. Nebo se pletu?
Lze Testatiku postavit doma v dílně, nebo jsou tam nějaké součástky/materiály které nelze vyrobit?
Vylez z anonymity a možná najdeš odpověďi...
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A co když je to tak, že o fundamentální fyzice ještě nevíme úplně všechno? Vem si třeba tu dvojitost světla; někdy se chová jako vlnění, jindy zase jako proud hmotných částic.
Co když existuje ještě třetí složka pole?
Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.
omikron píše:[
Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.
Plazma.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
omikron píše:[Známe magnetické pole a elektrické pole. Ty vykazují určitou"příbuznost". Možná existuje ještě třetí, dosud neprozkoumaná složka, která vykazuje určitou interakci se zbývajícími dvěma složkami.
Plazma.
... ... ano, opravdu je to velmi úžasný "stav" hmoty/energie ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
Jen mi vrtají hlavou ty dva válce po stranách. Jsou prakticky ve všech experimentálních strojích. Co je v nich, jsou to Teslovy kapacitní transformátory?
Naopak magnety s vinutím z Lindenského experimentu v mini-provedeních nejsou. Co tedy myslel Baumann tím "Když pochopíte jak to funguje, pochopíte podstatu Testatiky."
Ve všech strojích je rotační generátor a transformátory. To ostatní je jen u některých strojů a patrně je tedy jen na parádu, nebo na zlepšení účinoati.
Slíbil jsem, že tady do toho nebudu kecat,ale tohle snad nikomu nebude vadit.
Pokud chcete vědět více o st.elektřině,začněte hledat lidi z praxe.Takový
starý děda údržbář,který celý život opravoval "hrábě" na statiku v papírnách
vám toho možná řekne víc než internet.