Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
- sano
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 942
- Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
- Dostal: 18 poděkování
Paľova žáha
mám vyskúšané nasledovné recepty na rýchle odstránenie pálenia žáhy. Neliečia príčinu, ktorou je často prekyselenie organizmu.
Zjesť kašičku z nastrúhaných zemiakov, jedna lyžica niekoľkokrát denne.
Alebo zjesť niekoľko semienok sladkých mandlí, dobre rozžuť,
alebo zjesť niekoľko lyžíc sladkej smotany.
Najčastejšou príčinou bude prekyselenie organizmu. Príčinami prekyselenia sú: chemické látky neprirodzené pre organizmus, veľa mäsitých pokrmov, soľ, chemicky upravované mlieko,múčnaté jedlá.
Prekyselenie odstraňuje každá potravina, ktorá po strávení zanecháva zásadité metabolity. Takými sú napr. organicky pestovaná zelenina, šťava z čerstvého citróna / hoci je kyslá, dobre lieči žalúdočné vredy/. Na internete je toho veľa. Stačí sa pozrieť do vegánskych, vegetariánskych stránok, stránok o organicky pestovaných rastlinách,...
sano, hľadajúci
Zjesť kašičku z nastrúhaných zemiakov, jedna lyžica niekoľkokrát denne.
Alebo zjesť niekoľko semienok sladkých mandlí, dobre rozžuť,
alebo zjesť niekoľko lyžíc sladkej smotany.
Najčastejšou príčinou bude prekyselenie organizmu. Príčinami prekyselenia sú: chemické látky neprirodzené pre organizmus, veľa mäsitých pokrmov, soľ, chemicky upravované mlieko,múčnaté jedlá.
Prekyselenie odstraňuje každá potravina, ktorá po strávení zanecháva zásadité metabolity. Takými sú napr. organicky pestovaná zelenina, šťava z čerstvého citróna / hoci je kyslá, dobre lieči žalúdočné vredy/. Na internete je toho veľa. Stačí sa pozrieť do vegánskych, vegetariánskych stránok, stránok o organicky pestovaných rastlinách,...
sano, hľadajúci
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
potraviny...
...doporučujem pozrieť odkazy súvisiace s mewnom dr. Fesenko, napr. http://www.noe.sk/ jeho pohľad na telesné zdravie odpovie na mnohé otázky.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paľova žáha
Díky všem, zejména Šaňovi. Ještě bych se zeptal - ta kašička z brambor, to je syrová, či jsou ty brambory uvařené?
Jen tedy jsem měl v úmyslu toto vlákno směřovat spíše o stravě takové, která nezpůsobuje pálení žáhy, než jak pálení žáhy odstranit, ale nevadí, i to se hodí
Osobně jsem žáhy řešil malým množství mléka, nyní jsem nahradil jedlou sodou, rozpuštěnou ve vodě. Mléko jsme totiž neměli pořád a soda je k dispozici stále.
Solení omezím
K té smetaně - domácí bude určitě fungovat, ovšem kupovaná je našvindlovaná, co se dá - rostlinné přísady atd., takže u té smetany - tedy kupované nemohu souhlasit.
Taktéž jsem chtěl říct, že poslední dobou jsem pil pouze šťávy (které jsou prý bez konzervantů) s běžnou brněnskou vodou z kohoutku a pálení žáhy mě nepřestávalo obtěžovat.
Při čtení knihy o Viktorovi Schaubergerovi jsem zjistil, že dle jeho názoru je zdrojem kyselosti především špatné zacházení s vodou - přehrady, odstředivé turbíny, ohřívání vody nad její přirozenou teplotu (4 stupně Celsia) a hromada dalších. Dokonce Schauberger postavil mašinu na znovuobnovení "léčivé" vody z vody z kohoutku, kterou léčil i rakovinu... Tedy podle Schaubergera správná voda nese zásaditý charakter, přičemž stojatá, ohřívaná je zdrojem nákazy, tedy především kyselosti a tedy rakoviny (lidské i lesní).
Jen tedy jsem měl v úmyslu toto vlákno směřovat spíše o stravě takové, která nezpůsobuje pálení žáhy, než jak pálení žáhy odstranit, ale nevadí, i to se hodí
Osobně jsem žáhy řešil malým množství mléka, nyní jsem nahradil jedlou sodou, rozpuštěnou ve vodě. Mléko jsme totiž neměli pořád a soda je k dispozici stále.
Solení omezím
K té smetaně - domácí bude určitě fungovat, ovšem kupovaná je našvindlovaná, co se dá - rostlinné přísady atd., takže u té smetany - tedy kupované nemohu souhlasit.
Taktéž jsem chtěl říct, že poslední dobou jsem pil pouze šťávy (které jsou prý bez konzervantů) s běžnou brněnskou vodou z kohoutku a pálení žáhy mě nepřestávalo obtěžovat.
Při čtení knihy o Viktorovi Schaubergerovi jsem zjistil, že dle jeho názoru je zdrojem kyselosti především špatné zacházení s vodou - přehrady, odstředivé turbíny, ohřívání vody nad její přirozenou teplotu (4 stupně Celsia) a hromada dalších. Dokonce Schauberger postavil mašinu na znovuobnovení "léčivé" vody z vody z kohoutku, kterou léčil i rakovinu... Tedy podle Schaubergera správná voda nese zásaditý charakter, přičemž stojatá, ohřívaná je zdrojem nákazy, tedy především kyselosti a tedy rakoviny (lidské i lesní).
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- sano
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 942
- Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
- Dostal: 18 poděkování
źaha
Kašička má byť zo surových zemiakov.
Akonáhle na niektoré potraviny začneš reagovať pálením žáhy, tak ide o prekyselenie celého organizmu.
V ostatnom sa zariaď podľa svojho úsudku.
sano, hľadajúci
Akonáhle na niektoré potraviny začneš reagovať pálením žáhy, tak ide o prekyselenie celého organizmu.
V ostatnom sa zariaď podľa svojho úsudku.
sano, hľadajúci
-
- Starší člen
- Příspěvky: 157
- Registrován: čtv 22 úno 2007 19:32
- Bydliště: hradec králové
- Dostal: 5 poděkování
pálení žáhy
Ahoj. Zdravím všechny. Naše babička radila lidem na pálení žáhy si dát na lžičku ovesných vloček a dobře je rozkousat. Sám jsem to nikdy nezkusil,protože na to netrpím,ale brácha mi říkal ,že jemu to pomáhá a pár lidí taky s tím má dobré zkušenosti. Ale asi bude lepší se vyhnout tomu,co to způsobuje.Ahoj a ať nepálí.
- laik
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 858
- Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
- Bydliště: Brno
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Brněnská voda a pod...
Ahoj Palo...já piju Brněnskou vodu z menší přestávkou už 34 let...a vubec žádný problémy ....spíš naopak po pití limonád a ruzných jiných kupovaných sodovek a minerálek mě pálí žáha....tak nejraděj piju jen samotnou vodu z kohoutku a mam klid...ale je pravda že letos několik měsícu byla voda dooost
cítit chlorem....teda alespon u nás v Bosonohách....
(No jinak .právě sem dočetl knihu M.Emota a ted čtu V.Schaubergera a ta voda.....ta by si taky zasloužila pozornost......... už se mě klubou v hlavě nápady na nějaký domácí "úpravny" vody....ale to už patří jinam.......
cítit chlorem....teda alespon u nás v Bosonohách....
(No jinak .právě sem dočetl knihu M.Emota a ted čtu V.Schaubergera a ta voda.....ta by si taky zasloužila pozornost......... už se mě klubou v hlavě nápady na nějaký domácí "úpravny" vody....ale to už patří jinam.......
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Cukr
Díky za tip
Málem bych zapomněl na to nejdůležitější Klasický cukr nahradit třtinovým (je asi 5x dražší, ale chutná líp a nezatěžuje tolik organizmus) nebo v nejlepším případě javorovým sirupem (origo z bio kšeftu, nikoliv z obchodu, ikdyž píšou, že je to ORIGINAL) J
Cukr je nejlepší dle mého názoru však co nejvíce omezit.
Stačí mrknout:
http://www.google.cz/search?q=cukr+b%C3 ... =firefox-a
V jiném vláknu jsem zase četl, že není vhodné kombinovat obilí s cukry (jestli si to správně pamatuju), takže zapomeňte na buchty, lívance, palačinky, ale zejména koblihy (a samozřejmě další)
Málem bych zapomněl na to nejdůležitější Klasický cukr nahradit třtinovým (je asi 5x dražší, ale chutná líp a nezatěžuje tolik organizmus) nebo v nejlepším případě javorovým sirupem (origo z bio kšeftu, nikoliv z obchodu, ikdyž píšou, že je to ORIGINAL) J
Cukr je nejlepší dle mého názoru však co nejvíce omezit.
Stačí mrknout:
http://www.google.cz/search?q=cukr+b%C3 ... =firefox-a
V jiném vláknu jsem zase četl, že není vhodné kombinovat obilí s cukry (jestli si to správně pamatuju), takže zapomeňte na buchty, lívance, palačinky, ale zejména koblihy (a samozřejmě další)
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brněnská voda a pod...
No jasný, když cukr, tak bílý, když něco jinýho, tak umělá sladidla, když limonáda nebo dokonce už i minerálka, tak sorban draselný, nemluvě o umělejch barvivech, které taky někdy jsou prakticky jedovatý... Prostě nic, co by bylo ku prospěchu člověku...laik píše:...kupovaných sodovek a minerálek mě pálí žáha...
K tomu sorbanu - povídá se, že údajně není známo, že by škodil. Tak se cpe všude možně. No a když někdo má rakovinu, tak se nikdo nezajímá, kolik dotyčný do sebe dostal takovejchhle látek! Podle mě to vůbec nesledujou, protože je toho už v potravinách prostě tolik, že to přece musí do sebe ládovat každej...
Nejlepší je, když napíšou velkejma na etiketě, že něco umělého neobsahuje, přičemž je tam zase hromada jinejch sajrajtů...
Byl bych pro, aby stejně jako na cigaretách je varování, tak i na potravinách bylo minimálně stejným písmem na obale napsány všechny chemikálie, které to obsahuje. Řekl bych, že minimálně polovině výrobků by museli kvůli tomu zvětšovat obal asi tak 3x
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Bardioc
- Starší člen
- Příspěvky: 134
- Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 74 poděkování
Sladidlo?
Aspartam - sladký vrah. Jedná se v podstatě o nervový jed, když je ale pro výrobce tak báječně levný! A účinný pro trávení lidí!
Na toto téma měl velmi dobré články gewo.
Na toto téma měl velmi dobré články gewo.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1764
- Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
- Bydliště: Severní Morava
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chuťovky
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1322
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1241
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1244
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1254
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1266
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1241
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1244
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1254
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1266
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Bardioc
- Starší člen
- Příspěvky: 134
- Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 74 poděkování
Re: sladidla
Ale jo, existuje. Docela úspěšně přehlížená Stevia. Nic jiného už nepoužívám. Např. zde http://www.vitamina.cz/0,18,Stevie-slad ... t&answer=ajarda ovčák svitavy píše:Chudáci diabetici..... Ti to myslím odskáčou nejvíce. Kdo ví, jestli existuje nějaké neškodné sladidlo.......
Asi tak
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: pálení žáhy
Taktéž prý sníst hrušku pomáhá.morse59 píše:Ahoj. Zdravím všechny. Naše babička radila lidem na pálení žáhy si dát na lžičku ovesných vloček a dobře je rozkousat. Sám jsem to nikdy nezkusil,protože na to netrpím,ale brácha mi říkal ,že jemu to pomáhá a pár lidí taky s tím má dobré zkušenosti. Ale asi bude lepší se vyhnout tomu,co to způsobuje.Ahoj a ať nepálí.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: źaha
Ještě by kašička z brambor a nebo vylisovaná šťáva z nakrouhaných brambor měla pomáhat při problémech se žlučníkem.sano píše:Kašička má byť zo surových zemiakov.
Akonáhle na niektoré potraviny začneš reagovať pálením žáhy, tak ide o prekyselenie celého organizmu.
V ostatnom sa zariaď podľa svojho úsudku.
sano, hľadajúci
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: sladidla
Jaroušku,jarda ovčák svitavy píše:Chudáci diabetici..... Ti to myslím odskáčou nejvíce. Kdo ví, jestli existuje nějaké neškodné sladidlo.......
Stevia alias sladká tráva. Ochutnal jsem a je to super. Po nasušení je prý ještě sladší.
Jinak krakonošovo zahradnictví dá dají se tam objednat sazeničky.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.