Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Re: příští rok v Kadlíně

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Knihovna

Příspěvek od Gabča »

Klásek píše:Gábiko, jsou taky knihovny, kde ty knihy, některé takyknihovnice z nepochopitelných důvodů řadí zprava doleva. Potom by těch listů bylo mezi 1. listem 1. dílu a posledním listem 10. dílu 1000 včetně . A mezi oběma těmito omezujícími listy jen 998. Jó život tropí hlouposti. :lol:
Já to vím, a nemysli, že jsem se nekroutila přitom, když jsem to psala. Jenomže v okamžiku, když sebemíň upozorním na to, že ty knížky jdou z nějaký strany do druhý, nebo že text jde směrem dolů, tak Vám to blikne a i ten zbytek snáz. Takhle se dá předpokladat, že 90 % lidí vč. mě dává do knihovny knížky v pořadí 1,2,3,.... směrem vpravo, textem dolů. Každá úloha svým zadáním napovídá své řešení. Zatímco v reálu ... :ewhistle: nic.

Já jsem to neuhodla, až když jsem si přečetla řešení, tak mi to došlo. Bylo to v jednom časáku, a u toho jedno strašný číslo IQ, které člověk má, když to uhodne :good: , ale nepovím, pak by s Tebou nebylo k vydržení :D :D :D

(To slovo včetně tam opravdu bylo plánovaný, chybělo tam úplně zbytečně)

Gabča
Zasloužilý člen

Re: Dík

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:Až teď mi došlo, že když kniha stojí tak, aby hřbet byl čitelný při naklonění hlavy do leva, což je obvyklé a používá se to i při značení drátů v rozvaděčích, je první list vpravo. Ale v mé knihovně bys s tím neuspěla, protože tam tu knihu klidně dám obráceně. :P
No, nebo i tak :D , ale to popsat do zadání, protože to by pak došlo ihned. Ale aspoň Ti to pak došlo, jsou i tací, kteří nerozmotají proč 800 (+-2). :good:

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Knihovna

Příspěvek od A(&F) »

[22:40] ... již opraveno, .. opraveno, .. opraveno ... plesk !!! ... plác !!! ... již opraveno - drobná chyba CPU ... :D :D :D
Gabča píše:V knihovně je uspořádáno za sebou od prvního do posledního deset dílů rozsáhlého slovníku, každá kniha má sto listů. Kolik je celkem listů, od prvního listu prvního dílu do posledního listu posledního desátého dílu?
Nejsou tam žádné předsádky (neočíslované listy), desky a obaly se taky nepočítají. :ethink:
Klásek píše:Zadání je opravdu, patrně schválně, nepřesné, protože neuvádí způsob počítání listů. Pokud by bylo zadání od 1. listu do posledního listu VČETNĚ, pak by jich bylo 802. Takhle si každý může vybrat způsob počítání. :(
"dobrýýý večeéérrr" ... :D :D

... rozhodně nesouhlasím ani s jedním se zde presentovaným výsledkem :lol: ... nejblíže z počítajících byl Elektro ... blahopřeji Ti ... :good:

... výsledek 800 nebo 802 rozhodně není true ... dle zadání totiž knihy stojí za sebou a nikoliv vedle sebe !!!!! ...

... takže, ... budeme-li tedy brát nejkratší spojnici mezi nejbližší hranou 1 stránky u 1 knihy a nejbližší hranou té poslední (nebo-li sté stránky) u svazku nr.10, tak se potom jednoznačně dostáváme k číslu 98 stran ... račte si to přepočítat ... :D :D :D ... 1 stranu u druhé knížky + poslední stranu u předposlední knížky musíme vynechat, jelikož ty spojnice již mine !!! ... /// ... a možná by byla dokonce i vzájemně plošná varianta (vyznačená zelenou barvou), ale ta by byla už hoódně ujetá ... 8) ... nu, příjemné počítání přeji ... nebo sem mám raději hodit algoritmus ?? :)

... byť uznávám, že takhle hluboké knihovny asi má doma málokdo (jelikož jsou děsně, ale děsně moc nepraktický při hledání :evil: :evil: :evil: ), ... nicméně zadání je zadání ... :angel: ...

... tu, du, du, dummm ... ;) ... A(&F)

---------------

PeS: ... profesionální deformace mi velí zamotat do toho knihy ve vazbách V2 / popř. šité snášené vazby, ale to už by byla zbytečná komplikace ... všimli jste si, že se knihy vyrábějí s počtem stran, které odpovídají násobkům čtyř ?? ... :ewhistle: :esilenced:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 03 srp 2009 21:49, celkem upraveno 4 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Klásek, (ten z Lucerny)

Re knihovna

Příspěvek od Klásek, (ten z Lucerny) »

A(a F) tady předvádí jak lze každé zadání parádně zvojtit... V knihovně bývá zvykem řadit knihy za sebou, t.j. hřbety do místnosti. Jsou tak skladnější.( A vojáci taky takhle chodí: Za sebou) Naopak, budu-li si chtít prohlížet jejich titulní listy,(přebaly), tak je pro lepší přehlednost, rozložím na stole,vedle sebe.

Že jsem taky takovej šťoura, tak mi napadlo k tomu zadání pro vypínače ještě jedno elegantní (dovolené) řešení. V zadání se praví: Můžete si s vypínači dělat co chcete... Tak já bych třeba odstranil z vypínačů horní kryty. (U velkoplošných přepínačů to jde velmi snadno, i bez šroubováku). A postupně je zapínal. Ten který hodí při sepnutí mezi kontakty malou jiskřičku, je funkční. Ano je to možná nefér, odkrytovat vypínače, ale Gábino zadání to dovoluje. :lol:

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Re knihovna

Příspěvek od A(&F) »

Klásek, (ten z Lucerny) píše:A(a F) tady předvádí jak lze každé zadání parádně zvojtit... V knihovně bývá zvykem řadit knihy za sebou, t.j. hřbety do místnosti. Jsou tak skladnější.( A vojáci taky takhle chodí: Za sebou) Naopak, budu-li si chtít prohlížet jejich titulní listy,(přebaly), tak je pro lepší přehlednost, rozložím na stole,vedle sebe.
... to víš, ... to je škola života ... to tam u nás, ve fabrice, tam ti dělal jeden u lisu ... a ten mne takto vycvičil ... furt totiž někomu do něčeho kecal ... a říkalo se mu "učitel", protože měl i slušný hudební nadání ... :ewhistle: ... :D :D :D ... ;) ... :esilenced:
Klásek, (ten z Lucerny) píše:Že jsem taky takovej šťoura, tak mi napadlo k tomu zadání pro vypínače ještě jedno elegantní (dovolené) řešení. V zadání se praví: Můžete si s vypínači dělat co chcete... Tak já bych třeba odstranil z vypínačů horní kryty. (U velkoplošných přepínačů to jde velmi snadno, i bez šroubováku). A postupně je zapínal. Ten který hodí při sepnutí mezi kontakty malou jiskřičku, je funkční. Ano je to možná nefér, odkrytovat vypínače, ale Gábino zadání to dovoluje. :lol
... jo jo ... pořád se něco děje ... :lol: :lol: :lol:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

knížky

Příspěvek od Akord »

K výčtu možností snad ješte komínek s první nahore (pokud jsem to nekde neprehlédl), ten se muže i vrtet.

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Re: A(&F) :D :D :D :good:

Re: Klásek (ten z lucerny) :good: za to, žes vysvětlil svůj šílenej nick :D

Akorde, dej ještě nějakou hádanku, jako byla tamta, já už nevim, aspoň se tady konečně usmíříte(me).

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příklad

Příspěvek od NAVAR »

Trochu se Vám do toho přimotám, jestli mohu. :)

Jak je vysoký stožár, když lano visící z jeho vrcholu je o jeden metr delší, než je ten stožár a když se to lano dá koncem na zem, tak je 5 metrů od paty stožáru?

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Příklad

Příspěvek od Ilem »

NAVAR píše:Trochu se Vám do toho přimotám, jestli mohu. :)

Jak je vysoký stožár, když lano visící z jeho vrcholu je o jeden metr delší, než je ten stožár a když se to lano dá koncem na zem, tak je 5 metrů od paty stožáru?
12m

"Dum spiro spero"
Ciceron
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Ilem píše:

12m
Šikula.... správně.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

NAVAR píše:
Ilem píše:

12m
Šikula.... správně.
Vždyť je to jen Pythagorova věta.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Když už teda matematické hádanky

Příspěvek od Ilem »

Nedávno mi přišel tento mejl:
V autobuse se veze 7 děvčat.
Každé děvče má 7 ruksaků.
V každém ruksaku je 7 velkých koček.
Každá kočka má s sebou 7 malých kočiček.
Kolik je v autobuse nohou?

Podle mě měli v řešení chybu, tak se snažte.

PS Pro A(&F) Nohy od sedadel nepočítej, jen živé.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Ještě jedna fyzikální

Příspěvek od Ilem »

Na misce vah je uzavřená sklenice a v ní sedí moucha. Jak se změní údaj na stupnici vah, když moucha vzlétne? (větší hmotnost, stejná hmotnost, menší hmotnost)

"Dum spiro spero"
Ciceron
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Když už teda matematické hádanky

Příspěvek od Elektro »

Ilem píše:Nedávno mi přišel tento mejl:
V autobuse se veze 7 děvčat.
Každé děvče má 7 ruksaků.
V každém ruksaku je 7 velkých koček.
Každá kočka má s sebou 7 malých kočiček.
Kolik je v autobuse nohou?

Podle mě měli v řešení chybu, tak se snažte.

PS Pro A(&F) Nohy od sedadel nepočítej, jen živé.
Zdravím Ilem.
V autobuse sú len nohy dievčat=14 a 2 nohy šoféra. Ostatné sú v ruksakoch.
Prajem príjemný deň.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Ještě jedna fyzikální

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Na misce vah je uzavřená sklenice a v ní sedí moucha. Jak se změní údaj na stupnici vah, když moucha vzlétne? (větší hmotnost, stejná hmotnost, menší hmotnost)
... 6 noh ... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ... :P ... a nezmění se ...

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“