Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

PetrusCz píše:jojo, já se na kurzu automatické kresby učila, že máme 8. čakru = hvězda duše

7.čakra korunní, fialová barva. Nachází se na temenu hlavy, příjem pozitivní energie, reiki, kosmické vědomí, transformace; epifíza. V této čakře nemůžou být blokace, může být jen více nebo méně otevřená.

8.čakřa, (hvězda duše),barva magenta. Nachází se 15-30 cm nad hlavou. Z této čakry proudí informace do sedmé čakry, reiki, veškerá kosmická energie. Z této čakry přijmají informace kartářky, jasnovidci, léčitelé. Rovněž může být více či méně otevřená. Tato čakra se začne otevírat např. při zasvecení do Reiki a prací s vyššími energiemi.

tak si myslím, že tu autopatii děláme spíš z 8. čakry a ne ze 7. jak uvádí Čehovský...
Tak nějak to bude. My jsme tomu na semináři říkali "světlo duše", což je prakticky to samé. Proto asi Čehovský raději říká, že dělá preparát "z prány", aby se vyhnul různým výkladům o čakrách.

Okolo esoteriky je velké zmatení pojmů, mnoho termínů pro totožné věci a tak se stane, že si někdy nerozumíme, i když si vlastně rozumíme. :D

m.

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:? Hanko já nevím jestli je to apsták :pivko: na autopatii ale mě to přišlo spíš že to každý den spíš stoupalo jako kdybych v sobě roztáčel nějakou káču :jump: a pak tím točením jsem začal jakoby rezonovat :evil: samozřejmě že zevnitř :ethink: až mě přitom začal jakoby vynechávat mozek :spirit: tedy jestli nějakej ještě mám :epray: tak jsem dal na radu Petříka a vynechám dva dny a budu to dělat po těch třech dnech jak mě psal :ethink: musím říct že jsem včéra a dneska vynechal a docela jsem se zklidnil a jakoby trochu zastavil :eclap: ale stejně všem radím at tu autopatii vůbec nepodcenují a chovají se k ní jako k velkému pomocníkovy ale taky velice špatnému pánovi :enaughty: opravdu ale opravdu velice opatrně :lol: :bye:

jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Když parafrázuju nápis na Apollónově chrámu v Delfách, tak je to: Postupně, pravidelně a vytrvale, všeho s mírou, zlatá střední cesta a nespěchat příliš (pokud nejsem ohrožen na životě). Ale to neplatí jen v autopatii, zkuste se každý den v týdnu nechat namasírovat 4x denně, ať už je to masáž zad či reflexka, nebo pít ledvinový čaj ne 3x, ale 15 x denně. A nakonec jedno ze základních pravidel konstituční homeopatie je "čekej a pozoruj".

Co se týče autopatie z prány, já přesně cítím, zda ten kalíšek mám ve správném místě. U druhých to nemám zatím ověřeno. Ale v případě autopatické lahvičky ne, ta je asi moc velká. A jinak nelpěte na dogmatech, můžete si udělat autopatický preparát třeba ze čtvrté čakry. A pak jej můžete rozetřít klidně na čelo, na hruď, na dlaně, psovi na čumák, buďte rozumně tvůrčí. Teorie se často mění, ale praxe a zkušenosti jsou "strom zelený". Člověk, který striktně dodržuje zavedená pravidla, zpravidla na nic nového nepřijde.

PetrusCz
Nový člen
Dal: 14 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Příspěvek od PetrusCz »

Jiříku, kde kupuješ ty zkumavky?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše:Člověk, který striktně dodržuje zavedená pravidla, zpravidla na nic nového nepřijde.
To je pravda.
Ovšem díky různým postupům, které jsou určené na různé problémy, zavádíme do autopatie složitost a nutnost vědět, kdy na co který postup použít. Nic proti tomu, pokud se chce někdo na autopatii specializovat ať už kvůli sobě a nebo druhým.

Ovšem pokud má autopatie pomáhat co největšímu počtu lidí, tak musí být účinná, levná, jednoduše aplikovatelná a snadno vysvětlitelná. Prostě jeden jediný univerzální postup, který by si dokázala zapamatovat a nesplést pokud možno i ústřice. Právě tenhle postup by měl, případně i v několika snadno pochopitelných krocích, vyřešit všechny letité a chronické potíže, se kterými si doktoři "nevědí rady", i když je vlastně způsobují. Různé akutní potíže bych autopatií, alespoň v téhle "blbuvzdorné" variantě, vůbec neřešil - na ty se dají použít jiné metody, třeba MMS - z hlediska celkového zdraví jsou nepodstatné.

Právě proto tu propaguji přípravu preparátu v lékovce s kohoutkovou vodou a začít s potencí C40. Další potenci C80 nasadit buď za tři měsíce a nebo až se začnou zpátky objevovat psychické potíže. Třetí potenci C120 po šesti měsících (zatím neověřený odhad!) a nebo opět při návratu psychických potíží. No a v tomhle duchu pokračovat až do úplného vyzdravení.
Nepředpokládám, že je nějakou závažnou chybou nasadit vyšší potenci v době, kdy ještě pracuje předešlá nižší potence, ale mohu se mýlit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: .... Právě proto tu propaguji přípravu preparátu v lékovce s kohoutkovou vodou a začít s potencí C40. ....
Mám pocit, že tu alespoň 2 věci zásadně nehrají.

1) Pokud má někdo pocit, že lze potenci ředěním hnát do nekonečna, nutné se mýlí. Ono to někde musí vyvrcholit a pak začít zase padat dolů. Velice sprostě a hrubě řečeno, příliš silný signál informace je buňkám ohlušující a je ignorován, zatímco příliš slabý je neslyšitelný a tím opět ignorován.

2) Je nasnadě, že každá aplikace autopatie odpovídá momentálnímu stavu těla, které si samo stanoví diagnostiku a ihned reaguje produkcí spousty antitoxinů, které se však stávají toxiny v momentě, kdy nemají samy s čím dál reagovat, stejně jako deaktivací produkce nyní již zbytečných, předešlých antitoxinů. Je naprosto logické, že každá další aplikace reaguje na již pozměněný, momentální stav metabolického procesu v těle. Co jsem tak tady z těch vašich zkušeností vysledoval je to, že každá další dávka může jak zhoršit, tak i zmírnit symptomy reakce předešlé aplikace. Z toho vyplývá, že řeší nejen samotné příčiny patologie, ale i metabolické následky, z čehož zase vyplývá, že by se aplikace měla opakovat relativně dost často, aby nedocházelo k tomu, že se metabolika díky syndromu reaktivních závislostí, v podstatě kocovinám, vyhodí sama ze sedla, že tak řkouce ujede díky tomu, že není po relativně dlouhou dobu korigována další dávkou. Podobná závislost se ze zkušeností projevuje i u činjekcí.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:? Co jsem já vypozoroval tak čim menší potence tím drastičtější a taky asi častěji aplikovat :ethink: čím se potence zvyšuje tak je slabší ale zase déle vydrží a zabývá se staršími problémy :ethink: menší potence asi opravdu zabírá na současné věci jako jsou paraziti, rýma, chřipka a vše současné :ethink: teda aspon takhle to na mě působí :esilenced: a zrovna tak je to podle mě s vařenou a nebo studenou :ethink: vařená na současné problémy a studená na staré :ethink: berte to jenom jako moji domněnku :bye:

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

vokoun píše::? Co jsem já vypozoroval ...
+ :good: .. souhlasím s Tebou, vokoune. Moje dosavadní zkušenosti odpovídají Tvému pozorování. (..až na to, že i vysoká potence umí být pěkně silná ;))

:lol: Hanka

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Prostě jeden jediný univerzální postup, který by si dokázala zapamatovat a nesplést pokud možno i ústřice. Právě tenhle postup by měl, případně i v několika snadno pochopitelných krocích, vyřešit všechny letité a chronické potíže, se kterými si doktoři "nevědí rady", i když je vlastně způsobují.
Idea je to skvělá, ovšem kdyby existoval průměrný člověk v jedné univerzální situaci. A tak to bohudík není. Tebou navrhovaný postup je dobrý, jen čím je člověk mladší a v lepší kondici, tím může být počáteční potence vyšší. Dobrým vodítkem pro postoupení na vyšší potenci není ani kalendář, ale jak se člověk cítí po stránce nálady. Začnu-li se cítit hůř, podám znovu, nebo o trochu vyšší potenci. Ono to ale u někoho při velmi nízkých potencích trvá 3 měsíce, u jiného jen několik dnů. Opravdu jsme strašně rozdílní, co pro jednoho, nemusí platit pro všechny. Každý by si měl vypozorovat či vytestovat to své. Opravdu je jedna věc obecná teorie a druhá, když mám před sebou konkrétního člověka. Já (inspirován jinými), používám kyvadlo.
petrusCz píše:Jiříku, kde kupuješ ty zkumavky?
U nás v Brně v drogerii na Orlí ulici.

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:? Hanko já jsem se špatně vyjádřil :bhead: máš pravdu že větší potence je taky silná :lol: jinak by nemohla mávat z hodně starými neduhy :epray: já myslel jako že ty malé potence jsou agresivnější a rychlejší k současným problémům a ty silné jakoby časem gradují a postupně zesilují a proto se nemusí používat tak často a čeká se na odezní účinku :ethink: teda jenom můj postřeh a domněnka :bye:

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše:1) Pokud má někdo pocit, že lze potenci ředěním hnát do nekonečna, nutné se mýlí. Ono to někde musí vyvrcholit a pak začít zase padat dolů. Velice sprostě a hrubě řečeno, příliš silný signál informace je buňkám ohlušující a je ignorován, zatímco příliš slabý je neslyšitelný a tím opět ignorován.
Tak tady se neshodneme.
Potence neurčuje "sílu" informace, ale funguje jako "adresa", do které vrstvy jemnohmotného těla má být doručena.
Slavek Krepelka píše:2) Je nasnadě, že každá aplikace autopatie odpovídá momentálnímu stavu těla, které si samo stanoví diagnostiku a ihned reaguje produkcí spousty antitoxinů, ...
V tomhle problém není, je to spíš o tom, kolik má tělo energie k tomuto úklidu - Čehovský to definuje jako vitalitu organizmu.
Každý zdravotní problém má původ v nějaké vrstvě jemnohmotného těla. Pokud skutečně vysokou potencí zahájíme "úklid" v příliš vysoké vrstvě, tak se bude tou potencí řešit i velké množství problémů najednou. Tato potence bude mít velký záběr a ten může být i větší, než na kolik stačí organizmu síly, takže ty všechny problémy nedořeší. Je to asi tak, jako kdybychom měli uklízet luxem, a museli úklid skončit v okamžiku, kdy je jeho sáček plný. S menším luxem toho na jeden zápřah uklidíme míň a můžeme pokračovat až po jeho vysypání. Takže budeme uklízet třeba jenom po jednotlivých místnostech.
Když startujeme na nízké potenci, tak máme jistotu, že tělo nepřetížíme a vyčistí se problémy, které mají kořeny v nižších vrstvách.
Na další preparát použijeme potenci vyšší, takže se v této etapě budou čistit jenom problémy od této vyšší vrstvy až k vrstvě, ve které jsme začínali minule. Tělo opět není přetížené, takže čištění je opět správné.
Dejme tomu, že máme k dispozici pouze tolik vitality, aby stačila na ten druhý krok a nasadíme rovnou tu druhou potenci. Tělo začne s čištěním a dostane se až k vrstvě, ve které jsme v minulém příkladu začínali. Tam mu dojdou síly a dál se už nedostane, takže mu zůstanou nevyřešené všechny problémy, které měla řešit ta nižší potence.
Problémy řeší autopatie od nejmladších k nejstarším.
Má je tedy podle něčeho chronologicky seřazené a předpokládám, že to souvisí právě s těmi vrstvami. Chronické nemoci se s postupem času vyvíjejí z lehčích forem do stále závažnějších. To znamená, že napřed by se měly odstraňovat ty horší formy, třeba jako astma, a teprve potom ty lehčí, jako třeba průdušky nebo kašel.
V předchozím příkladu mám pocit, ale možná mylný, že jsme začali dávat do pořádku napřed ty lehčí formy a na doléčení těch chronických už nedošlo, že tam vznikají určité nedodělky, ke kterým bude následně mnohem těžší se nějak dostat.

Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše: Tebou navrhovaný postup je dobrý, jen čím je člověk mladší a v lepší kondici, tím může být počáteční potence vyšší.
Samozřejmě záleží hlavně na kondici/vitalitě dotyčného jedince. Právě proto doporučuji začínat na C40, což je potence, kterou by mělo zvládnout každé tělo, pokud není zrovna v "posledním tažení".
Je jasné, že většina lidí by bez potíží zvládla i vyšší potenci, ale proč?
Je snad nějaký rozumný důvod pro to, aby se dávala zrovna ta nejvyšší potence, jakou tělo zvládne?
Myslím si, že není. A taky že není žádná chyba, když se začne s potencí i výrazně nižší, než na kterou zrovna tělo "má".

A když už jsi zmínil ten věk - myslím, že by bylo dobré propracovat se až k nějak podloženému názoru, v jakém věku dítěte by se mu měl podat jak vysoce potencovaný preparát, aby u něj k většině těch civilizačních a chronických chorob vůbec nedošlo.

Zdravím - poota

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Je jasné, že většina lidí by bez potíží zvládla i vyšší potenci, ale proč?
Je snad nějaký rozumný důvod pro to, aby se dávala zrovna ta nejvyšší potence, jakou tělo zvládne?
Ale vždyť jsem psal, že každý je jiný a je třeba vše volit dle konkrétní situace a nejen podle schematu. A nejde ani o nejvyšší či nejnižší potenci, kterou tělo zvládne. Nejde ani o tělo. Jde o potenci (popřípadě potence), které jsou pro danou bytost optimální, čiliže mají největší efekt při nejmenších nepříjemnostech pro tu danou bytost. Není dobré redukovat bytost na tělo a mysl.
Máme tendenci dávat až přílišnou důležitost přesným potencím a intervalům opakování. Když se však podíváš, jak to jednotliví poradci dělají, zjistíš obrovské rozdíly. Není třeba už nic propracovávat, je třeba zapojit cit, intuici a sebedůvěru. Také jde o to, co chci. Chci se zbavit ekzému, nebo vyrůst z housenky v motýla?

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: myslím, že by bylo dobré propracovat se až k nějak podloženému názoru, v jakém věku dítěte by se mu měl podat jak vysoce potencovaný preparát, aby u něj k většině těch civilizačních a chronických chorob vůbec nedošlo.
Myslíš to dobře, autopatie jako prevence. Je to ale podobné, jako v té definici manželství, která říká, že manželství je instituce k řešení problémů, které by nenastaly, kdyby se ti dva nepotkali. A teď vážně - u každého dítěte to bude jinak, a pokud to rodiče s tím dítětem myslí vážně, pak je třeba dát dohromady především ty rodiče.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše: Ale vždyť jsem psal, že každý je jiný a je třeba vše volit dle konkrétní situace a nejen podle schematu.
...
Není třeba už nic propracovávat, je třeba zapojit cit, intuici a sebedůvěru.
Pořád si nerozumíme.
Jedna cesta je dovést autopatii až k dokonalosti a vyždímat z ní maximum, a to i za tu cenu, že se zapojí ta intuice a spousta vědomostí. Používání tímhle způsobem ovšem nebude ani jednoduché ani přístupné komukoli.
Druhá cesta je autopatii zjednodušit tak, aby fungovala kdykoli a komukoli bez potřeby čehokoli speciálního, ať už ve vybavení a nebo znalostech či dovednostech.

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“