To jako že máš být zticha.jvj56 píše: Co to je pst?? neznám
Někdo taky říká "drž hubu", "kuš", "ruhe" nebo třeba "šadab".
Tak teď už to znáš - a v životě se Ti to může docela hodit
Zdravím - poota
To jako že máš být zticha.jvj56 píše: Co to je pst?? neznám
Pomůcka pro ředění na libovolnou koncentraci zde: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=300Lenkazdravka píše:Prosím poradíte mi jak začít užívat tu kyselinku? Mám /z práce-ale pst/ 35% chlorovodíkovou /solnou/, naředit bych to snad zvládla nějak, ale co s ní dál?
Ahoj Lenkozdr..., ty jsi sehnala HCl 35% chemickou v lékárně?Lenkazdravka píše: a jeden díl 35% ACIDUM HYDROCHLORIKUM /z lékárny/. Teď dám do decky vody 1-2 kapky a 2-3 x denně požiju? Je to tak dobře?
Na první pohled je to dobře.Lenkazdravka píše:Moc děkuji za radu. Tak mám namícháno. MMS se nebojím, mám grepový džus z Lídlu /budu ředit kys. citrónovou/, ale u té solné kyseliny se ještě jednou ujistím: Dala jsem 9 dílů destilky a jeden díl 35% ACIDUM HYDROCHLORIKUM /z lékárny/. Teď dám do decky vody 1-2 kapky a 2-3 x denně požiju? Je to tak dobře?
Naředěná je v destilce a to je velkej rozdíl oproti normální vodě (obsahuje látky co s kyselinou reagují). Leda, že bys to pila v destilce.Lenkazdravka píše:Stejně nechápu, proč se ta kyselina musí ředit, když jí pak stejně kápnu do vody a vlastně jí naředím znovu a víc. Kdybych kápla neředěnou třeba do 2l láhve, tak mám snad taky pití na týden ne?
Nazdar Lenko,Lenkazdravka píše:Stejně nechápu, proč se ta kyselina musí ředit, když jí pak stejně kápnu do vody a vlastně jí naředím znovu a víc. Kdybych kápla neředěnou třeba do 2l láhve, tak mám snad taky pití na týden ne?
Nazdar Petře,poota píše: U HCl to vypadá takto - nejvyšší dosažitelná koncentrace má chemicky 35%, což je lékárensky 100%.
S ředěním to sice putna je, ale zkus si s vostrou 35% (100% lékárenská pardon lékařská) zatřepat a pak si pořádně čuchni. Tahle koncentrace není žádná sranda. Proto se to ředí často na 3,5% (10% lék.). Já to ředím na 10% (nějakých 28,5 lék.). Zasloužil bych po držce, že to nabízím stále poměrně nebezpečný... Tuhle mi trocha 10% chem. jednou vytekla na gumový koberec a pěkně to bublalo...Slavek Krepelka píše:S tím ředěním je to v podstatě skutečně putna. Jde daleko víc o to, aby to jeden nepopletl.