Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

A je to jen Vaše...

Pravidla, aktuální info a finanční příspěvky na chod fóra
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: majetek fóra? to je co a koho?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše:To, co tady zavádíš je jenom omezení logiky a jako vedlejší efekt hrátky se slovy.
Nazdar Akorde.

Osobně zde nezavádím nic. Vše co se týče finálního moderování fóra je v rukou Rivala. Osobně jsem požádal o moderování svých vláken a obratem mi byla svěřena spoluzodpovědnost za celé fórum. Dostalo se mi víc, než o co jsem si koledoval. To, aby bylo jasno. Důvodem k tomu, že byl vzat mezi celkové moderátory Poota a já byl ten, že Anri to s Rivalem absolutně nestíhali, že je potřeba fórum vyčistit od hromad prázdných vzkazů vymazaných autory, tématicky sjednotit vlákna a na prvním místě se postarat o to, aby uživatelské příspěvky vyhovovaly základním pravidlům hry jak si je Rival zcela po právu určil. To, že ty pravidla zde několik málo uživatelů, mezi které Ty patříš, doteďka dobrovolně nedodržovalo a nebyly dostatečně požadované, je přesně důvod, proč jsem já požádal o moderování svých vláken. Specielně Neoanthropus a Ty jste toho byli příčinou. Že to přerostlo na celé fórum je podle mne jenom v pořádku. Poděkuj si sám.

Nyní, jako moderátor, máš přístup do sekce moderátorů a další diskuze ohledně moderátorství budeš muset vést tam.
S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Aldebaran

Vlákno vyčištěno a prozatím doplněno pertinentními příspěvky z vláken:
- Týdení Ban pro Karbana
- majetek fóra? To je co a koho?
8.3.2012 SDK

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: jedeme zkoušet

Příspěvek od huhu »

Slavek Krepelka píše:Ty nevíš nic lepšího, než nám do té rozdělné práce ještě vytvářet další offtopiky které musíme zase řešit. Pokud s tím nepřestaneš, budeme si muset ta rozdělaná vlákna momentálně zamykat.
Výborný nápad. A pokud to vlákno označíš nálepkou :" na vlákně se pracuje " , tak i debil jako já pochopí, že to neni " vybrané vlákno SDK " , ale Slávkovo pracovní vlákno, které si neumí uložit v editoru a až hotové prsknout do fóra.

Diskuze je úžasná v tom, že při ní dochází k výměně názorů. To, že s nějakým názorem nesouhlasím, neznamená, že je chybný a zaslouží být smazán, nebo přesunut. Pořád může být inspirativní.

Moderací se z diskuze stává magazín - názor jednoho, nebo dvou jedinců.

Příkladem budiž " mojehobby" , kde jsem měl stejný nick jako tady.
Porovnejte stav v roce 2006 a dnes. Po manipulaci a moderaci se z navštěvované diskuze, kde si lidi radili stala plkárna hrstky státních zaměstnanců co se nudí u kompu.

Ale každý je svůj strojvůdce a zkušenost je nepřenosná.

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: jedeme zkoušet

Příspěvek od poota »

huhu píše:A pokud to vlákno označíš nálepkou :" na vlákně se pracuje " , tak i debil jako já pochopí, že to neni " vybrané vlákno SDK " , ale Slávkovo pracovní vlákno, které si neumí uložit v editoru a až hotové prsknout do fóra.
Mám úplně stejný problém jako Slávek - ani já si nedokážu "uložit vlákno do editoru". Ono je totiž celé fórum uložené ve formě databázových záznamů, takže se skládá z jednotlivých polí, která jsou indexována. Některá pole obsahují text a ten se dá měnit. Ostatní pole obsahují třeba čas, číslo tématu, číslo uživatele a další údaje, podle kterých systém vlastně "skládá" vzhled toho, co se na "skle" má objevit, a to na základě konkrétního požadavku uživatele. To jsou věci, které do editoru uložit prostě nejdou.
huhu píše:Diskuze je úžasná v tom, že při ní dochází k výměně názorů. To, že s nějakým názorem nesouhlasím, neznamená, že je chybný a zaslouží být smazán, nebo přesunut. Pořád může být inspirativní.

Moderací se z diskuze stává magazín - názor jednoho, nebo dvou jedinců.
Souhlasím s Tebou, že moderováním se dá celá diskuze snadno posunout, a to celkem libovolným směrem. Ujišťuji Tě, že jsme si toho vědomi a právě tomu "posouvání" se snažíme ze všech sil vyhnout. Rozhodně nemažeme a nepřesouváme žádné nesouhlasné názory, pokud obsahují aspoň minimální náznak toho, proč nesouhlasí. Když někdo napíše: "Je to blbost, protože ..." tak to tam určitě necháme. Když někdo napíše: "Je to blbost. " a víc nic, tak to považujeme pro diskuzi za nepřínosné a klidně to přesuneme do vlákna, které je vyhrazené pro oponování dotyčnému tématu. Tam totiž soustřeďujeme příspěvky, které oponují nepodloženě, protože je považujeme za nepřínosné pro diskuzi.
Možná jsi již uznamenal, že ve vláknech necháváme i četné offtopicy, tedy pokud do vlákna nějak nebo něčím patří - koho zajímá pouze téma, může je přeskakovat, aby ho zbytečně nezdržovaly.
Osobně mě dost mrzí, že se Ti naše práce či její výsledky nelíbí. Přičítám to tomu, že s tím máš z minula nějaké nepříjemné zkušenosti a nebo Ti prostě vadí jakékoli změny, třeba jen proto, že nenajdeš všechno "na svém místě". Také je možné, že bys to dělal jinak než my - nebo si to jenom myslíš, protože sis to nemohl vyzkoušet.
A pokud máš snad dojem, že trávíme dlouhé hodiny svého volného času jenom tím, abychom fórum "kazili", tak Tě ujišťuji, že se hluboce mýlíš.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyřízené Stížnosti

Příspěvek od huhu »

Tak ještě jednou a už opravdu naposledy
Oba děláte nevděčnou a těžkou práci. Nemáte zapotřebí ji ospravedlňovat.
To, že se někdo o něco snaží ovšem neznamená, že to dělá dobře a že docílí kýženého výsledku. ( viz martin11 a jeho pístový motor ) ( že neumíte skriptovat v php taky nevadí )

Nejde o moji frustraci z minula, ale o frustraci z upramene. Začlo to tím, že mi Slávek roztrhal vlákno o kuličce v kleci, když nesouhlasil s magnetem. Později, po smontování na jiném místě a revizi svého pohledu už s ním souhlasil. Že vlákno přesune jinam nevadí, ale roztrhat kontunuitu vadí, pak už se názory jiných lidí nedozvíme.
Zažil jsem i transformace diskuzních fór, které byly prospěšné. Roztrhání témat ale mezi ně nepatří.

Takže mi nejde o to jebat vás za to co děláte, nebo pindat, že bych to zmáknul líp. Mám upramene rád a logicky upozorňuju na to, co se mi zdá jako nepřínosné. V případě, že nevím, nebo souhlasím, tak klasicky mlčím abych neplevelil .... :) Ovšem jak s mými názory naložíte je už zase jen a jen na vašem uvážení.

No a šok na závěr : Sám jsem měl do nedávna takový názor, že výkřiky do tmy jsou k ničemu, nepřínosné a zavazí. Oči mi otevřel kdosi ve vlákně " neoš " ( kdo to byl už nenajdu, bo je to mrsklé do animálností ) . Ale ten diskutér tam napsal, že teprve neoantropus ho přiměl k tomu, aby se zamyslel. Tož, doufal jsem ve větší inteligenci lidstva, ale jak vidno, i toto někomu pomůže.

--------------------------------------------------------------------

edit: použil jsem svouji prudkou inteligenci a našel to. Sprostosti neoantropuse donutily k zamyšlení NAVARa a hanku . ( animálnosti strana 38 ( 6.4.2012 9:15 - v jiném čase už to může být jinde ) )

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

huhu píše: .... No a šok na závěr : Sám jsem měl do nedávna takový názor, že výkřiky do tmy jsou k ničemu, nepřínosné a zavazí. Oči mi otevřel kdosi ve vlákně " neoš " ( kdo to byl už nenajdu, bo je to mrsklé do animálností ) . Ale ten diskutér tam napsal, že teprve neoantropus ho přiměl k tomu, aby se zamyslel. Tož, doufal jsem ve větší inteligenci lidstva, ale jak vidno, i toto někomu pomůže.

edit: použil jsem svouji prudkou inteligenci a našel to. Sprostosti neoantropuse donutily k zamyšlení NAVARa a hanku . ( animálnosti strana 38 ( 6.4.2012 9:15 - v jiném čase už to může být jinde ) )
Normálně mezi chlapy nechodím, jenom občas někam zvědavě nakouknu... Jsem ráda, že jsem nakoukla zrovinka teď a tady ... a vidím, že se hovoří o mně :shock:
:D takhle vytrhnutý z kontextu a umístěný někde jinde v souvislosti s něčím jiným zní každý příspěvek uhozeně, a nelze jinak, než se upřímně zasmát výsledku montáže :) :D :laugh: ... fakt jsem se pobavila - díky :D

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

huhu píše:Ovšem jak s mými názory naložíte je už zase jen a jen na vašem uvážení.
Tvoje názory se shodují s mými - takže bych se mohl klidně "poplácávat po rameni".
Ale nemůžu, protože je tu prezentuješ v důsledku své nespokojenosti, takže někde je chyba.
Pokud u Tebe, třeba proto, že jsi se nechal vytočit jenom nějakým naším přešlapem, pak je to Tvůj problém a mohl bych se jenom omluvit a hodit to za hlavu s poukázáním na rčení: "Když se kácí les, tak lítají třísky.", které mimochodem s oblibou používali komunisti vždycky, když se ukázalo že popravili nevinného.
Pokud je chyba u nás, pak bych měl jistou šanci ji nějak napravit, kdyby se mi ovšem podařilo zjistit, v čem spočívá.
Jestliže je to v rozdílném hodnocení "přínosnosti" nebo "důležitosti" daného příspěvku, tak s tím asi nepůjde dělat vůbec nic - tohle prostě zůstává opravdu jenom na úvaze a zhodnocení toho, kdo úpravy provádí. V krajním případě tam prostě může nechat úplně všechno, aby náhodou něco nepokazil, ale potom vlastně nedělá vůbec nic a čte se s tím naprosto zbytečně.
Takže určitá šance je v nalezení chyby ve filozofii přístupu k těmto úpravám.
Pokusím se ji tady trochu zrekapitulovat, možná to bude přínosné nejen pro mě.
Fórum se "konzumuje" zhruba čtyřmi způsoby.
1. Denně s pročítáním všech nových příspěvků - úpravy nejsou potřebné, protože si "selekci" provádí každý sám už při čtení.
2. Občas, s pročítáním nových příspěvků ve vláknech, která mě zajímají - úpravy jsou vhodné, ale nejsou nijak nutné, stejně nečtu všechno.
3. Hledání konkrétní věci přes vyhledávač - úpravy jsou velice vhodné, aby nebylo nutné proskákávat větší množství vláken, kde je to jenom odbočení od tématu
4. Příchozí, který pročítá jednotlivá témata, která ho zajímají - úpravy jsou nutné, protože zbytečné i několikanásobné a opakující se citace zdržují, stejně tak odbočování od tématu, promazané příspěvky a různé osobní komunikace.
Takže se dá říct, že úpravy se dělají pro poslední dva způsoby "konzumace", které mohou snadno z náhodného návštěvníka udělat registrovaného člena, tedy pokud ho "bordel" ve vláknech rovnou neznechutí.
Vlákna jsou několika druhů:
- monotématická - např. konkrétní konstrukce vyvíječe určitého autora
- polytématická - např. vyvíječe vodíku rozličných konstrukcí
- rámcově tématická - např. státní správa, nepřizpůsobiví, Boxovárna
- netématická - co v novinách, na Netu, relax
Ve všech mažeme příspěvky, které autor smazal. Mažeme citace příspěvku, jestliže se odpovídá těsně pod ním. Dlouhé citace krátíme, jestliže se odpovídá jenom na jejich část, případně necháváme jenom její začátek. U vícenásobných citací necháváme jenom poslední z nich, pokud to dává smysl. Osobní vzkazy typu "Děkuji" necháváme, typ "Máš SZ" mažeme.
V mono- a polytématických měníme nesouvisející příspěvky na offtopicy, s nimiž se nakládá následovně - pokud vyloženě nevadí svým obsahem, tak je necháváme. Urážky a osobní napadání přesouváme do Septiků. Jakkoli zajímavé nebo na jiná témata přesouváme do Offtopicáren, Třídíren nebo Hrabáren k pozdějšímu přeřazení do vhodnějších vláken.
Problém zatím máme s příspěvky, které jsou třeba na dvě či tři témata, protože kopírovat je nelze. Zřejmě to budeme v budoucnu řešit nejspíš pomocí odkazu a nebo citace.
Značné množství zbytečně nebo omylem založených vláken jsme již zařadili tam, kam patřily. Některá vlákna přesouváme do vhodnějších podsekcí.

Takže tohle je v kostce náš přístup k čištění, třeba má ještě někde nějaké rezervy.

Zdravím - poota

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Zdarec všichni,
jedna taková rebelská úvaha ohledně moderování:
Proč je prales mnohem životaschpnější než les? Protože ho nikdo nekultivuje, roste tam plevel, sem tam něco hnije, občas se někdo pobije nebo sežere atd., ale všechno se vším prorůstá, vzájemně se podporuje a má svůj význam, i když ne na první pohled zřejmý.
Přimlouval bych se zde na fóru za to, nevodit diskutující za ručičku, ale mnohem více spoléhat na funkci vyhledávače, který si z fulltextu vyzobne potřebnou informaci, ať už bude v jakémkoliv vlákně. Já jsem se dostal na tohle fórum přes Google, protože mě přes jednoduché pojmy opakovaně házel na témata, co mě zajímala. A o tom je přece celý Internet - o magnetizmu se dozvím ze stránek univerzit, free energy, fóra u pramene, adambenda.net... odkudkoliv. A Internet taky nikdo netřídí do témat (související odkazy jsou uvedeny jen podle relevantnosti na základě statistiky, ne nějaké archivářské práce). Tak proč nenechat jen pár základních směrů (fyzika, chemie, mechanika, volná energie, zdraví, politika...) a zbytek nepřenechat živelnému vývoji?
Toť moje otázka do pranice (klidně se o tom může hlasovat)
Zdar a sílu všem :)
Magneto

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Magneto píše: Tak proč nenechat jen pár základních směrů (fyzika, chemie, mechanika, volná energie, zdraví, politika...) a zbytek nepřenechat živelnému vývoji?
Toť moje otázka do pranice (klidně se o tom může hlasovat)
Takhle to tu bylo až donedávna a většina lidí si stěžovala na to, že je tu "neskutečný bordel" ve většině vláken.
Takže se smiř s tím, že Tvůj návrh se zamítá jako naprostá pitomost - a jako další pitomost že se zamítá i Tvůj návrh o té první pitomosti hlasovat.
Jestli Ti víc vyhovuje smetiště, máš jich určitě na Netu k dispozici dostatek - a vyhledávače Ti to dokážou všechno potřebné najít i tady a po našem úklidu.

Zdravím - poota

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:Nazdar Huhu, Hanko a Magneto.
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 10#p100310
SDK
To je omyl, Slávku. Náhodou jsem nakoukla do tohoto vlákna zrovna ve chvíli, kdy mě Huhu používal jako jednu ze zbraní proti práci moderátorů … ohradila jsem se proti jeho pokusu o moje zesměšnění, toť vše.
Viz ještě jednou, tentokrát zvýrazněné:
huhu píše:…. No a šok na závěr : Sám jsem měl do nedávna takový názor, že výkřiky do tmy jsou k ničemu, nepřínosné a zavazí. Oči mi otevřel kdosi ve vlákně „ neoš „ ( kdo to byl už nenajdu, bo je to mrsklé do animálností ) . Ale ten diskutér tam napsal, že teprve neoantropus ho přiměl k tomu, aby se zamyslel. Tož, doufal jsem ve větší inteligenci lidstva, ale jak vidno, i toto někomu pomůže.

edit: použil jsem svouji prudkou inteligenci a našel to. Sprostosti neoantropuse donutily k zamyšlení NAVARa a hanku . ( animálnosti strana 38 ( 6.4.2012 9:15 – v jiném čase už to může být jinde ) )
… Huhu zmanipuloval staré příspěvky, které se týkaly dotazu o vyloučení neoantropuse ještě v době, kdy neoantropus neměl spory s moderátory a jeho příspěvky vykazovaly snahu o zapojení se do plodné diskuse k tématům, které jsem tehdy sledovala. Jeho příspěvky měly hlavu a patu, a skutečně v mnohém stály za zamyšlení o jejich obsahu, proto jsem se tehdy přidala k názoru NAVARa, který to vyjádřil.
Huhu na sebe svými pokusy o zesměšňování prozrazuje, jak těžce nese, když někdo není zajedno s ním – pamatuje si to dlouho jako urážku, kterou musí (i když mnohem později) se svým manipulujícím komentářem vrátit. Je horší než neoantropus, protože je navíc mstivý…. Ve svém předcházejícím příspěvku jsem se tomu zasmála, protože jsem dobře rozpoznala jeho snahu o manipulaci a dávala jsem mu svým příspěvkem najevo, že vím, oč mu jde … No, naskočil si místo něho někdo jiný a on si teď radostně mne ruce…

Pokud jde o můj pohled na moderování fóra - jsem ráda, že to tady s pootou hlídáte a čistíte, protože můj názor na čistotu vláken se nezměnil, stejně, jako se nezměnil můj pohled na lidi. Jediné, co mi snad může někdo vyčítat, je to, že odmítám v sobě nosit zlobu na lidi, kteří mi ublížili a dávám jim nové šance ukázat i jejich dobré stránky, protože si myslím, že lidé nejsou zlí, jenom si urážením jiných lížou svoje vlastní rány. Myslí si, že jim to pomůže vyrůst v očích jiných - bohužel, neuvědomují si, že aby se jim to podařilo, musí vyrůst napřed v očích vlastních :( ...
Hanka.
Naposledy upravil(a) hanka dne ned 08 dub 2012 21:36, celkem upraveno 2 x.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Mimo téma (offtopic)
hanka píše:jsem nakoukla do tohoto vlákna zrovna ve chvíli, kdy mě Huhu používal jako jednu ze zbraní proti práci moderátorů … ohradila jsem se proti jeho pokusu o moje zesměšnění, toť vše.
Já tu nebojuju. Naopak, napsal jsem jinými slovy toto :
dnes vidím, jak jsem se mýlil, když jsem zatracoval neoantropusovo štěkání. Pochopil jsem, že to, co mě přišlo jako zbytečné a překážející může být pro druhé přínosem. A protože každý máme jiný metr, je těžké rozeznat co je třeba odstranit a co ne.

hanka
Zasloužilý člen

Návrhy řešení sporů.

Příspěvek od hanka »

V té době, kdy jsem psala svůj názor na neoantropuse, neoantropus ještě neštěkal. Huhu, měl bys dávat pozor na to, jak o lidech píšeš. Kdybys nezesměšňoval inteligenci těch, kdo mají jiný názor než Ty, nemusela jsem se na oplátku zamýšlet nad inteligencí Tvojí .....
A to mě přivádí k návrhu řešení otázky o tom, které příspěvky odstraňovat a které nechat:

1) Kdyby se jiné názory dávaly k tématu příspěvku a ne k osobě přispívatele, nemusely by se odstraňovat, protože půjde skutečně o diskusi a ne o ring volný. Proto navrhuji bez pardonu odstraňovat ty příspěvky, které napadají o s o b u jiného přispívatele.

2) Ve sporech dochází často také k tomu, že oponující osoba si mele neustále svou a nedovolí dalšímu rozvoji diskuse. V tomto případě navrhuji, aby o tom, jestli se mají tyhle otravné příspěvky přesunout jinam, rozhodovali zakladatelé příslušných vláken - oni mají svoji představu o tom, co založením vlákna sledovali a myslím si, že by bylo spravedlivé nechat na nich, co tam mít nechtějí.

Jestli tento můj příspěvek píšu do nesprávného vlákna, omlouvám se, ale fakt nevím, kde ho dát, jenom pokračuji tam, kde se o tématu už píše. Nebudu se zlobit, když bude přesunut tam, kam patří. Taky jsem se ještě nenaučila označovat příspěvky mimo téma, nevím, jak se to dělá - pardon.

Poměrně jednoduše - označíš celý příspěvek (Ctrl+a) nebo jeho část a klikneš v hořejším řádku na tu oranžovou "bublinu" - je to ta, na které když necháš chvíli myší kurzor, tak se Ti objeví nápověda "Vloženie textu Mimo tému" - poo.

neoanthropus
Starší člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od neoanthropus »

Mimo téma (offtopic)
huhu píše:ten diskutér tam napsal, že teprve neoantropus ho přiměl k tomu, aby se zamyslel. Tož, doufal jsem ve větší inteligenci lidstva, ale jak vidno, i toto někomu pomůže.

edit: použil jsem svouji prudkou inteligenci a našel to. Sprostosti neoantropuse donutily k zamyšlení
Huhu prisamvačku mne Ty veriť nemusíš no prírode by si aspoň trošku veriť mal. Ona to totiš tak chce a permanentne zariaduje aby ludia s prudkou inteligenciou čo s radostou sebe vlastnou i za nás (za pozorovatelov) rozmýšlaju nemaly nárok hoc i vo svojich laborovaniach posuvať sa v poznaní výrazne ďalej - napredovať. Náhody neexistuju a i preto nie je náhoda že nám čo si vystačíme len s pozorovaním naše veci a je jedno či ide o technologie v oblasti "novej vedy" alebo zdravia nám doposial bez večích problemov slúžia k spokojnosti našej i naších blizkych. Všetko je to len tak ako to aj má byť - príroda to tak už dávno pred nami a za nás rozhodla... . N

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: A je to jen Vaše...

Příspěvek od Magneto »

Zdravím všechny,

to, co píše Hanka, zní velmi rozumně a 100 % to podporuji.

Zdar a sílu všem :)

Magneto

Odpovědět

Zpět na „Úvodní informace“