Akord píše:Buky, Ilem to fakt vysvetlil, skús čítať všetko poriadne a viackrát. Prúd motora je úmerný jeho okamžitému(nie štítkovému) výkonu, nie je úmerný práci.
Spotreba a výkon auta rastie s 3.mocninou rýchlosti, hlavne v oblasti, kde prevažuje odpor vzduchu, teda okolo 100km/h a viac. Čiže ešte rýchlejšie, než s kvadrátom.
Akord ak tvrdíš že prúd motora je úmerný jeho okamžitému výkonu, nie je úmerný práci, tak ja tvrdím že to nie je pravda, lebo veľkosť okamžitého výkonu záleží práve na tom akú veľkú prácu koná. Pretože ak sa bavíme o 1,5KW tak tento jeho maximálny výkon (max. prúd)) záleží práve na tom akú veľkú prácu koná, to znamená že čím väčšia sila po dráhe tým väčšie ampére na motore a to znamená aj väčší výkon motora až po jeho maximum napr. 1,5KW.
A to isté platí aj pri pri tom aute, prečo rastie výkon motora od 100km/h, pretože koná väčšiu prácu. Preto som spomínal ten vakuový tunel. Ak by auto išlo bez odporu vzduchu, tak ten výkon motora pri rýchlosti napr. 150km/h by bol omnoho menší a následne aj spotreba. To znamená že koná menšiu prácu.
A teraz sa vás pýtam, platí to aj pri tom 1,5KW z rôznymi otáčkami a platí to aj pri tej orbe?
Pro: Spaceball, Gilliann.
Niekedy sa mi ťažko vysvetľuje o čo presne mi ide. Pokiaľ ide o ten orbit, neviem na čo presne narážate, ale podľa mňa ide hlavne o dosiahnutie orbitálnaj rýchlosti aby gravitácia napritiahla raketu späť na zem.
A teraz ja, prečo sa nevyjadrujete ku kyvadlovým hodinám do ktorých som uložil energiu , prácu, tu na zemi a ked ich dám do bezváhoveho stavu tak nepůjdou. Proč? kde se poděla energie.
Udělejte si v tom pořádek.
A ješte sem neskončil, ješte je tam jeden nesmysl (a možno i více

)