Druhej takovej. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=134365#p134365A(&F) píše: .... se mi zdá, že se Ti dohromady pomíchaly různé systémy, ...
S laskavým pozdravem, Slávek.
Druhej takovej. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=134365#p134365A(&F) píše: .... se mi zdá, že se Ti dohromady pomíchaly různé systémy, ...
Když už teda ty střelné systémy, tak tenhle zrovna zas tak špatný není. Vono se totiž dá to nacpávání rozložit do podstatně delšího času, takže celková kinetická energie může být naládovaná mnohem menší silou, tedy celkem snadno realizovatelným výkonem, což se dá přirovnat třeba k heverové kuši. Vlastní výstřel probíhá sice obdobnou silou, ale v mnohem kratším čase takže s několikanásobným výkonem.A(&F) píše: MaCor + jemu podobné "nacpávací systémy" (kde se výstupní síla = vstupní síla minus ztráty, viz výše), kinetickou energii fakt zvýšit nedokážou ... ... zkrátka, co do nich vložíš (/naláduješ), to z nich získáš (samozřejmě mínus ty zmíněný ztráty) ...
... samozřejmě (ono vpodstatě to ani jinak není možné), ale stejně to neodstraní malou výslednou účinnost ...... a vyřešit ji zvětšením magnetického systému ?? ...... no to by asi také nešlo ..... zkus si (Pooto, ne Slávku ) např. na lodi s takovýmto magnetickým kanónem představit manipulaci s čímkoliv kovovým, kdy ta loď by ze stejného důvodu "nesměla" vplout do přístavu mezi ostatní lodě ... ... dost možná by byl i problém s ní zatočit, neb by se pak chovala jako vohromnej kompas (** viz níže), takže by vlastně ani nepotřebovala kormidlo, zatáčelo by se pouhým otáčením kanónu ... ...... a zdraví obsluhy ?? .. té by dlouhodobý pobyt v silném mag. poli také zřejmě nesvědčil ...poota píše:to nacpávání se dá rozložit do podstatně delšího času
Jsem včera shlédl první díl toho pana LaPointa. Velice zajímavé a nandal mi brouka do hlavy, i když jeho "teorie" je dle mne poněkud přehnaná co se týče vševysvětlujícího principu. Nicméně, na něco kápl ohledně plasmy a intergalaktických magnetických polí a určitě i nějaké formy elektrických proudů. Taky neuvádí ve své skvělé grafice kompletní strukturu pole miskových toroidů. Vynechal vnitřní část pole v misce, která se pak poněkud ukazuje na 2mm kuličkách. I jeho barevné označení misek je nepřesné a zavádějící, protože samozřejmě opět mají obě sever a jih. Nejde o jakési monopóly. Skutečné galaktické pole se však v tom případě nutně formuje do tvaru hodinového skla přesýpaček, nikoliv dvou viditelných, hmotných misek a to platí i pro vzájemné pole misek. Otázkou je, jaké jsou vztahy mezi rotující plasmnou a částicemi, elektrickými proudy, gravitací, napětími, magnetickým polem atd.poota píše: ... Když už teda ty střelné systémy, ...
No dobře, radši jsem si tvůj problematický návrh nepředstavoval. Zato jsem si představil, jak by takové problémy zmizely vražením sytému do železného, válcového futrálu a tím pádem odizolování vnějšího magnetického pole misek od okolí.A(&F) píše: ... např. na lodi s takovýmto magnetickým kanónem představit
Já si to představovat nechciA(&F) píše:.... zkus si (Pooto, ne Slávku ) např. na lodi s takovýmto magnetickým kanónem představit manipulaci s čímkoliv kovovým, ...
Shlédl jsem druhý díl a došlo mi, jaksi samo a mimoděk a mimo lajnu presentace, že saturace těch kuliček není ani náhodou kritická. O to symetrické podělení se o magnetické pole mezi kuličkama stačí neochota materiálu každé kuličky se překrystalizovat (zdoménovat) víc, než nutně musí, díky působení strukturálně důležitých mezikrystalických valenčních vazeb, které jsou donucovány se geometricky i energeticky přetvářet pod vlivem vnějšího pole.poota píše:Sláva, konečně to zaujalo i někoho jiného ...
Nechme se překvapit Adamem.A(&F) píše:... tak to zkus ještě jednou a pořádně !!! ...
To jseš asi zralý na zásadní překvapení. Budu mluvit o naprosto měkkém železe, tedy železe, které nelze dost dobře zmagnetizovat nastálo.adam.benda píše: Bohužel program neumí přímo železo ... Nelze však předpokládat, že kolem pouzdra nebude pole vůbec žádné. ...
Tady pozor... Vždycky bude záležet na úhlu pohledu, který k tomu zaujmeš, ale je nutno říci, že každé feromegnetikum vystavené magnetickému poli vytváří své vlastní pole. Železo je samozřejmě pro mag. pole skvěle propustné, ale když se na to budeš chtít podívat do hloubky, to pole se rádo přes železo uzavírá až důsledkem výsledného magnetického pole, tedy důsledkem sloučení magnetického pole pocházejícího od magnetů a magnetického pole pocházejícího od zmagnetovaného železa. Až výsledkem toho pak dostaneme obrázek z počítače nebo z pilin, který jednoznačně evokuje dojem, že železo je úžasně "magneticky vodivé". Ale v hloubce věcí ta vodivost nestačí. Jde o provázání těch dvou jednotlivých polí.Slavek Krepelka píše:... Měkké železo si v magnetickém poli netvoří své vlastní siločáry a tudíž ani své vlastní pole. Pouze koncentruje existující vnější pole a používá ho a vyvazuje se do něj. ...