Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
nanopile
Stálý člen

Re: smith.S

Příspěvek od nanopile »

[quote="martin11 co chceš....mě může nasrat jen inteligent....
martin11 :lol:[/quote]
Musíš to aj dopovedať:" A z takými sa ja nestýkam" Inak zdravím Ťa a viacpiestový motor je asi ozaj Tvoj. Môj je dvojvalec boxer z obiehajúcou clonou. " Tak prisahám." Samozrejme ani jeden nefunguje. Všetkým krásne vianoce. :lol:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re:smith.S

Příspěvek od poota »

S překvapením zjišťuji, že nejen na anonymy je vhodné: :bad:
poota

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Pro Martina11 a spol.

Příspěvek od Akord »

Smith.S píše: Co jsem zde hledal jsem nenašel a to pomoc při stavbě svého motoru.
Neumíš hledat. Peníze se tady myslím nerozdávají a nepoložil jsi jedinou technickou otázku, ze které by už mohlo vyplynout, zda vubec víš, nač se ptáš.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

chiq píše:V tomto si dovolím s tebou nesúhlasiť. Napríklad magnetický tok má svoj ekvivalent vo vodnom toku.
Magnetický tok nemá ekvivalent vo vodnom toku, pretože je iba prejavom toku prúdu. Magnetické pole samo osebe neexistuje, je tiež iba prejavom toku prúdu, alebo pohybu elektrónov. Magnetickým poľom si iba zjednodušujeme názov pre cirkulujúce elektrické prúdy. Platí dosť dobre analógia elektrický prúd=vodný prúd, napätie=tlak, prúd=prietok. Aby bolo možné do toho zahrnúť magnetické pole, tak by sa malo napísať vodný vír=magnetické pole. Ešte zostáva určiť, ktorá veličina by to vo vodnom víre bola, povedzme ako strmosť, zmena smeru toku, rotačná energia(ako pri zotrvačníku), moment zotrvačnosti, alebo niečo medzi tým.

Jardo, promiň, pokud si to dobre nepamatuji, ale nemáš náhodou doma jednu zapomenutou stirlingovou krávičku? Jsou ale i jiné sorty. Jako kluci jsme si ríkali (nežebych to propagoval), že lepší vrabec v hrsti, než nahá ženská na streše.

jarda ovčák svitavy

pro akord.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Heršoft, ty máš paměť... mám zapomenutou kravičku... I jednu velikou krávu, o které bych se zmínil ve chlívku o stirlingu. Jako koníček by to šlo. Mám jich už tak moc. Jako výdělek by to muselo generovat tolik, aby mě to uživilo lépe, než li to, co dělám, a nebo uživilo obsluhu plus výdělek. Takže min 40kw el výkonu....... Já vím, ale musím se na to dívat pragmaticky. kdybych věděl, že o tom bude někdo přemýšlet se mnou, tak uděláme prototyp v 90 motoru. Je to bývalý kompresor a točil s ním 40kw motor....Jinak to maličké vemínko, to byl ověřovací pokus na rotační přehaněč. Někde musím najít fotky v tom svém přísném pořádku a řádu.... :oops: Člověk má neustále chuť ošidit ten osud.....V poslední době mám trochu času. Máš recht s tím vrabcem. Ale to bych nesměl být snílek.....

koumak
Stálý člen

dojenie

Příspěvek od koumak »

Pepe , tiez prosim , aspon nejaky tip na pohranie sa s kondikmy pri stromceku , pripadne link na studium kde tie cecky hladat...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jarda ovčák svitavy

No vida, martin něco dělá.To jej šlechtí. Ty budeš pouze zakomplexovaný lempl, který neumí nic jiného, než před vánoci zvracet zlobu. :bad:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

dík

Příspěvek od martin11 »

...nevím proč mě tady někdo dělá reklamu....ale více je na
WWW:BESTWEB.cz foto pithart
...je tam i moje fotka :lol: asi vypadám dost dobře ...27... :laugh:
a když bude mít Smith nebo NULA dotaz rád na cokoli odpovím....
...jo a čekám na odkaz, kde že jsem okopíroval ten magnetickej pístovej motor.....
...o jednom odkazu samozřejmě vím, ale kromě kruhové clony, ta se nakonec vyskytuje ve více nápadech a magnetickém toroidu...ten je zase jinde a hvězdicovém motoru...benzin...se takto to pospojovaná kombinace nikde nevyskytuje...

.....pro Smis....zkus spojit magnetický toroid, kruhovou Fe clonu, 18ti pístový hvězdicový motor a ještě něco....na to už přijdeš z mé fotky.a nákresu..a třeba budeš uspěšnej... s radostí ti budu tleskat až ti to pojede...zdraví tě s neodnimatelnou úctou k tvé povaze ...martin11 :lol: martin pithart

... věřím, že se " TO " povede ......
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Veškerá autorská práva k fotografiím a textům publikovaným na tomto serveru jsou výhradním majetkem příslušného autora Vojtěcha Růžičky. Kopírování nebo jakékoliv používání fotografií bez výslovného souhlasu autora je v rozporu s autorskými právy a je klasifikováno jako porušení zákonů platných v České republice i v mezinárodním právu. V případě zájmu o použití fotografie pište na email: info@bestweb.cz
© 2004 - 2008 BESTWEB

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

velmi správně

Příspěvek od martin11 »

...velmi správně...ty můj broučku....máš ještě nějaký dotaz....????
jestli není cokoli jasné napiš....buď na Vojta Růžička nebo mě pithart@atlas.cz ale upozorňuju, že to asi spadne do spamu.....od spamovej robotů to tam padá....a pak je ještě na scéně Jarda Ovčák...a ten umí odvázat své ovčácké psy....tak hezké Vánoce a už se vykašli na blbou náladu....až udělám motor, tak ti jeden dám ... zadarmo...kdo si hraje...nezlobí.....a mír všem zde kdož jsou dobré vůle.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Myslím si , že ak v ,,téjto dobe" nechceme pohrdať prítomnostou svojích blízkych , nie je najvhodnejší čas na ,,zatvaranie sa do seba". ,,Aj zajtra je ďeň". Páni Jarada ovčák Svitavy , Akord len tak zo srandy ma teraz napadlo , že ako ,,človek téjto doby" i ja by som mál mať rád ,,vrabeca v hrsti" , ktorí sa dokáže chováť ako sliepka čo znášať ,,zlaté vajcia". Prečo nie , veď v konečnóm dôsledku , len ťažko nájdete ženu , ktora by nebola ochotná z téj strechy s takouto ,,nosnicou" vo vaších rukách za vami zliezť aj strmhlav . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Hm to by mi zatím stačilo k tomu držáku stejně ho asi vyrobím znovu trošku bytelnější,ne že by nebyl bytelný ale sychr je sychr.Zatím jsem domotal ten zbytek cívek teda tři tu čtvrtou bych chtěl pokusně namotat co nejtenčím drátem v co největším počtem závitů,schválně co to udělá.Taky jsem popřemýšlel o tom střídavém a stejnosměrném proudu,při stejnoměrném se hřejou cívky, při střídavém cívky chladné a jádro se krásně hřeje.Jo a schválně skus tohle,jak pustíš do cívky stejnosměrný proud vem pokud máš několik válcových magnetů složených na sebe a přibliž je k cívce,i když je proud vyhlazený je v magnetech cítit slabá vibrace.Jo a asi to bude střídaví proud co se pouští do indukční cívky v jednom schematu je stabilizační dioda, na stejnosměrný by byla asi zbytečná.Teď jen ten VF generátor a zesilovač,doma mám jen krystaly 40MHz a 27MHz to je na nic,půjdu cestou LTC 1799,je jednoduchý a má tři rozsahy 1KHz-300KHz,10KHz-3MHz,a100KHz-30MHz a napájí se 5 až 9V.
Tady je moje dnešní práce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Jsi šikula. Mám obavy z jediné věci. Aby tam nebyla nějaká kritická hranice buzení. Myslím tím to, že když tam nacpeš třebas poloviční výkon cívek, tak se nestane vůbec nic. Nádhera by byla, kdyby se třebas něco málo stalo. Když se vnoříš do elementárního světa, tak tam panují samé mezní, kritické a podkritické hodnoty...... Bohužel, tohle bude třeba vyzkoušet. Podivných domněnek jsou kopce. mechanicky to namáhané nebude. možná by stačil plechový držák, jen nevím, zdali to bude muset něco přenášet. Myslím magnetický tok či el en. při mag toku špatné, při el en překlemovat odpovídajícími vodiči. Teplota bude stoupat a myslím si, že po dobu sycení bude mít tendenci přesáhnout kritickou hranici. ta budiž stanovena na hodnotu, při níž se poruší izolace na cívkách mezizávitovým skratem. Nevím, kolik vydrží běžné vinutí bez újmy. 100??? Bude nutné dochlazování. Přinejmenším větráček.při originálních 2200w nacpaných do železa se nějaké teplo určitě vyrobí. Možná bys měl měřit teplotu a při nastaveném poplachu vše odpojit, abys cívky nemotal až do omrzení. Počítal jsem s eventualitou použít vysokoteplotní izolaci, pokud by bylo třeba. Líbí se mi, jak se do toho opíráš...... ta energie, co do toho vrážíš je cítit až sem. j.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

No sám jsem zvědav,nejdříve to chci zkusit budit malejma proudama mám dvě pěkný veliký trafa 220x24x18V 400VA a 220x2x12V 300VA.Jen musím počkat až dojde tenVF modul a zkalibrovat stupnici.Taky nevím jak to zesílit těch 21MHz na těch 400W,v tom snad dá radu někdo odsud.V původním schematu s tranzistorem je nějaké trafo ale jaké a kolik bez popisků.Dneska jsem do toho pouštěl jen 12V z PC zdroje 350w.Prostě jsem musel i když to není k ničemu :D no to jsem celej já ;) Jo a ještě něco,pořád mám pocit že tam ani nepůjde o jak to člověk bude krmit,hlavní nejspíš bude ta frekvence.Ty výkony co tam jsou popsány jsou dělány na normální domácí spotřebu proto asi ten energickej nářez,no uvidíme máme času dost.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“