Jsme v tématu ultrazvukové mlhy, neřešíme tu elektromobily.Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?
Osobně dávám elektromobilům přednost.
Jsme v tématu ultrazvukové mlhy, neřešíme tu elektromobily.Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?
Tak si na tu mlhu jezdi, je to tak jednoduchý - spoustu chytráků už to dělá dávno, že jo...Palo píše:Jsme v tématu ultrazvukové mlhy, neřešíme tu elektromobily..Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?
Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?
Palo píše:Osobně dávám elektromobilům přednost.
Jo, takovou odpověď jsem mohl čekat... Je to přece Karban...Karban píše:Tak si na tu mlhu jezdi...
Ano, ta odpověď je totiž přesně podle tvýho vzoru - viz zde:Palo píše:Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?Palo píše:Osobně dávám elektromobilům přednost.Jo, takovou odpověď jsem mohl čekat... Je to přece Karban...Karban píše:Tak si na tu mlhu jezdi...
Odpověď:Palo píše: ...Podle mě ten, že si bude každý vodík vyrábět doma a to nikdo přece nechce...
Odpovědí řečeno, že vodík si doma nikdo vyrábět nebude - to už asi bude výhodnější tu elektřinu, nutnou k jeho výrobě, použít rovnou k pohonu, tj. asi elektromobil, že..?Karban píše:Doma si budeš vyrábět vodík pro pohon auta?
----
To ti nedochází, že je jednodušší rovnou jezdit na elektřinu z akumulátorů, než ji vkládat se ztrátami do výroby vodíku, ten jímat, tlakovat do lahví a hnát jím tepelný motor s vyššími ztrátami, než má elektromotor?
?
====================================Palo píše:Jsme v tématu ultrazvukové mlhy, neřešíme tu elektromobily.
Osobně dávám elektromobilům přednost.
No, nějak to pak moc ale nekoresponduje s tím, co jsi napsal:Karban píše:Těžko jsem mohl napsal "..že vodu rozkládá ultrazvukem..".Takový lhář zase nejsem....aNONym píše:Pokud se nemýlím, tak jsi napsal, že vodu rozkládá ultrazvukem. A tím je řečeno vše. Pokud je však na tomto zazízení něco specifického, tak by se potom dalo spíše předpokládat, že se o tom rozhovoříš ty sám!!! Non.
(viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9277#39277 )Karban - čt 30 duben 2009 12:20 - Předmět: Re:měření - píše:Pleteš si pojmy. RAG vyrábí mlhu pomocí ultrazvuku.
Tak já ti nevím. NonKarban píše:Kdo lže druhým, lže si i sám sobě.
aNONym píše:Diskuze vedené na forech mají jednu velikanááánskou výhodu: "Jde v nich vždy dohledat, kdo co řekl a co ne".
No, nějak to pak moc ale nekoresponduje s tím, co jsi napsal:Karban píše:Těžko jsem mohl napsal "..že vodu rozkládá ultrazvukem..".Takový lhář zase nejsem....aNONym píše:Pokud se nemýlím, tak jsi napsal, že vodu rozkládá ultrazvukem. A tím je řečeno vše. Pokud je však na tomto zazízení něco specifického, tak by se potom dalo spíše předpokládat, že se o tom rozhovoříš ty sám!!! Non.(viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9277#39277 )Karban - čt 30 duben 2009 12:20 - Předmět: Re:měření - píše:Pleteš si pojmy. RAG vyrábí mlhu pomocí ultrazvuku.
A vyrovnej se s tím jak chceš.
.
Mám jisté podezření, že jaksi někdo udělal chybu...Akord píše:Z jedného kilowattu elektriny mám dva nebo víc tepla, bez výparníku coby náročného komponentu typického pro tepelné čerpadlo. To je nejaké naivní, ne? ...jinak vznikne jasne perpetum.
No to je zatracená pravda, ty fóra maj tuhle výhodu.aNONym píše:Diskuze vedené na forech mají jednu velikanááánskou výhodu: "Jde v nich vždy dohledat, kdo co řekl a co ne".
No, nějak to pak moc ale nekoresponduje s tím, co jsi napsal:Karban píše:Těžko jsem mohl napsal "..že vodu rozkládá ultrazvukem..".Takový lhář zase nejsem....aNONym píše:Pokud se nemýlím, tak jsi napsal, že vodu rozkládá ultrazvukem. A tím je řečeno vše. Pokud je však na tomto zazízení něco specifického, tak by se potom dalo spíše předpokládat, že se o tom rozhovoříš ty sám!!! Non.(viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9277#39277 )Karban - čt 30 duben 2009 12:20 - Předmět: Re:měření - píše:Pleteš si pojmy. RAG vyrábí mlhu pomocí ultrazvuku.
.
Já chápu. Nezlob se, ale Tvuj Watt máš zavedený zcela jinak, než ho zavedla soustava SI. Teplo nejde udávat nikdy ve Wattech. Teplo je energie, nebo práce, ale není výkon. Výkon je naopak práce za jednotku času. Samotný Watt s časem spojovat nejde, proto ani výrok -10 Wattu za hodinu- nemá technickou nebo fyzikální interpretaci. Nic takové, jako 10 Wattu za hodinu neexistuje, nejde o slovíčkarení, protože tech 10W na čase nezávisí, je to vždy okamžitý výkon. Pokud necháš bežet výkon 10W počas 1 hodiny, získáš už ne výkon, ale energii, nebo práci 10Wh. Tedy 10W počas jedné hodiny. Protože se jedná o energii, nebo práci, tak je odpovídající jednotka Joule, a tech 10Wh bude 10W*3600s, tedy 36000 Joule. Nebo 0.01kWh.Palo píše:Dám několik Wattů do odporového drátu a získám teplo. Investovaných Wattů bude třeba 10 za hodinu. O výkonu drátu řeknu, že má tepelný výkon 10 Wattů a že jsem tedy udělal tepla za deset Wattů.
... protože prostě tabulkový převod energií na teplo je zavádějící.
Chci říct... že kupř. odporový drát požere 100 W a tepelný výkon bude třeba 10... Tepelné čerpadlo požere 100 W, tepelný výkon 50 W, vodní kavitační buben požere 100 W, dá tepla 95 W...Chápete, co tím chci říct?
Dobrá. Přestože se tu celou dobu bavíme o rozkladu vody na mlhu pomocí ultrazvuku, tak se ti teď zde před nastoupeným kolektivem omlouvám. Myslel jsem, že z toho, co jsem napsal, je dostatečně jasné o čem je vlastně řeč. NonKarban píše:No to je zatracená pravda, ty fóra maj tuhle výhodu.aNONym píše:Diskuze vedené na forech mají jednu velikanááánskou výhodu: "Jde v nich vždy dohledat, kdo co řekl a co ne".
No, nějak to pak moc ale nekoresponduje s tím, co jsi napsal:Karban píše: Těžko jsem mohl napsal "..že vodu rozkládá ultrazvukem..".Takový lhář zase nejsem....(viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9277#39277 )Karban - čt 30 duben 2009 12:20 - Předmět: Re:měření - píše:Pleteš si pojmy. RAG vyrábí mlhu pomocí ultrazvuku.
.
Takže se pozná, co kdo řekl, a kdo je mimo a kdo nikoliv.
Ukaž mi tedy, co nesouhlasí - třeba kde já píšu, že "...(RAG) ...vodu rozkládá ultrazvukem..."
Opravdu nikde.
RAG skutečně vodu rozložit neumí.
To umí třeba elektrolyzační přístroj, kde pomocí stejnosměrného proudu vodu rozloží na vodík a kyslík.
RAG dokáže vytvořit mlhu, ale nikoli rozkladem vody, nýbrž rezonancí spalin rozptyluje molekuly vody do plynného prostředí.
Nene, ultrazvuk vodu nerozkládá, pouze ji rozptyluje do vzduchu.aNONym píše:Dobrá. Přestože se tu celou dobu bavíme o rozkladu vody na mlhu pomocí ultrazvuku, tak se ti teď zde před nastoupeným kolektivem omlouvám. Myslel jsem, že z toho, co jsem napsal, je dostatečně jasné o čem je vlastně řeč. Non
OK. Mohl bys doporučit nějaký odkaz (nejlépe netový) na podklady ke konstrukci a bližšímu principu přístroje RAG-II??? Dík.
.
Účinnost zařízení nikdy vyšší než 100%, resp. je vždy nižší.Palo píše:Dobrá nechme toho, jsem vůl a úplný debil Jak si můžu myslet, že je možné dosáhnout jakéhokoliv zařízení lepší účinnosti než u odporového drátu... Dobrá, tak je tam trochu lepší účinnost, tak těch 120 %... Je to lepší?
A co účinnost oproti očekávanému - nepředpokládanému??Karban píše:Účinnost zařízení nikdy vyšší než 100%, resp. je vždy nižší.