Stránka 22 z 33
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Napsal: pát 21 lis 2014 17:56
od laik
Zdravím, má-li někdo navíc trochu kotvičníku na čajík a pojede na sraz, tak já bych si něco vzal, ještě sem to nekoštoval, vyměním za konop. masti, nebo tinktury, nebo peníze....
Dík
Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Napsal: úte 16 pro 2014 18:58
od cimirek
Tak mě napadlo, když kotviční tak šikovně napravuje krevní tlak, jestli by nedovedl býti nápomocen i lidem se zeleným zákalem a napravit tlak očích. Nemá někdo zkušenost či povědomí?
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Napsal: úte 16 pro 2014 19:42
od milda
cimirek píše:.... když kotviční tak šikovně napravuje krevní tlak, jestli by nedovedl býti nápomocen i lidem se zeleným zákalem ....
Ono to bude pacient od pacienta různé. Zelený zákal je důsledkem špatné výživy oka a ochabnutí očních nervů.
Tzn., že by mírně a postupně měly pomáhat všechny očistné kůry a řada vitamínů B a další na nervy a pochopitelně i bylinky
mají směsi na podporu nervů.
Kotvičník je dobrá univerzální bylina. Užívám ji, pěstoval jsem ji dva roky, ale s mým tlakem to ani nehnulo.
Takže jak, kdo. Příčiny jsou různé a způsoby vyléčení taky.
Typoval bych kotvičník jo, ale ještě spoustu jiného k tomu. Někde tady na foru bylo psáno, že taky pomáhá MMS.
Ale bude to chtít určitě víc metod dohromady.
Ať se daří

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Napsal: čtv 18 pro 2014 21:40
od laik
Cmirku, na šedý zákal prej pomáhá dobře konopí, ale nevím, ještě jsem neměl žádnou zkušenost to na někom vyzkoušet......
Teď popíjím ten kotvičník co jsem dostal na srazu od sheriho (dík moc) tak uvidím co to se mnou udělá :-) ale jelikož se cejtím celkem v pořádku, (kromě teda bolavých kolem z klečení v práci), tak nemůžu říct zatím žádné výsledky....
Re: Bolotov
Napsal: stř 11 bře 2015 16:17
od A(&F)
Přetaženo z http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=135650#p135650 SDK
kutil píše:ALE !
Základem je dát si do pořádku zažívací systém.
...

... a když k tomu ještě přidáš pravidelný užívání kotvičníku, který krom jiného pomůže i s trávením a vylučováním, tak není co řešit !!! ...

...
(sice je po něm člověk mnohem otevřenější, takže mu pak nedělá problém nazývat věci "pravým jménem" ...

)
...

... Anri ...
Re: Bolotov
Napsal: stř 11 bře 2015 18:58
od kutil
A(&F) píše: ... a když k tomu ještě přidáš pravidelný užívání kotvičníku, který krom jiného pomůže i s trávením a vylučováním, tak není co řešit !!! ...

...

... Anri ...
Anri ahojky, rád tě vidím na skle
Ty víš že uzený sem se už naučil a díky tomuto fóru se učím i uzdravovat ...
Na kotvičníku pracuju

Od kámoše sem získal 80% líh a skleničku naloženýho kotvičníku. Tinktura i s kotvičníkem se upravuje jako čaj a je to OK
Letos mám v plánu věnovat se bylinkám a kromě zákvasu je uložení bylinek v lihu tím dalším bezpečným a hlavně dlouhodobým řešením na dlouhé zimní večery .....
Furt si čtu v tom bolotovovi a jediné problém je vyřešení denního cyklu rodiny (s ohledem na ostatní) aby se to skloubilo dohromady a nic se nedělalo násilím. Není nic horšího než když musíš myslet že ráno beru to a to, pak musím hlídat kvas, a nesmím brát to a to a při jiném zase můžu atd... To se stáváš otrokem svého času a to už není to pravý ořechový
Ideální je brát život tak jak běží a protože su flegmatik, tak to docela de-jupííí.
(alespoň kámoši to o mně říkají, ale mě je to jedno

)
Díky že ses ozval, ať se daří a někdy zase ahóój
H.v.
Re: Bolotov
Napsal: stř 11 bře 2015 19:14
od Bobina
Re: Bolotov
Napsal: stř 11 bře 2015 20:07
od A(&F)
kutil píše:Anri ahojky, rád tě vidím na skle
Ty víš že uzený sem se už naučil a díky tomuto fóru se učím i uzdravovat ...
Na kotvičníku pracuju

Od kámoše sem získal 80% líh a skleničku naloženýho kotvičníku. Tinktura i s kotvičníkem se upravuje jako čaj a je to OK
... ahoj Honzi ...

...
... no estli ten kotvičník byl v hnědý lahvičce se dřevnou lžičkou, to celý zabalený v tlustý vrstvě buničiny, tak předpokládám, jsi ho získal z úúúúplně poslední roubenky na konci jedný děěěsně dlouhé vesnice ...

... tak zrovna minulej téden jsem tam pobyl několik úžasných dnů, kdy Bohuš těsně před mým příjezdem doudil domácí šunku, česnekovou slaninku a paprikášovej špek, takže jsme si plnili břuch, popíjejíc k tomu pampeliškáč, bezinkáč, ořechovku, samozřejmě i pivko, cpali se domácím sejrem, pštrosím guláškem, atd. ...... takže nám bylo dobře nejen na duši ale aj po těle ...

...
... ten jeho kotvičník nakládanej do lihu má jednu úžasnou vlastnost ... anžto po uvaření vydrží klidně i dva dny, aniž by se začal kazit ...
... taky jsem Tě rád viděl ... maj se fajne a přeji Ti pevného zdraví ...

... Anri ...
Re: Bolotov
Napsal: stř 11 bře 2015 20:11
od A(&F)
... nech béét ...

...

...
Re: Bolotov
Napsal: čtv 12 bře 2015 13:12
od kutil
A(&F) píše:... no estli ten kotvičník byl v hnědý lahvičce se dřevnou lžičkou, to celý zabalený v tlustý vrstvě buničiny, tak předpokládám, jsi ho získal z úúúúplně poslední roubenky v jedný děěěsně dlouhý vesnici....
Tož ten kotvičník byl v hnědý lahvičce se dřevnou lžičkou, to celý zabalený v tlustý vrstvě buničiny a bylo to ouplně tam
Ten svět je sakra maléé.....
Ale když sem si nahodil adres do google, tak je tam vyfocené ze všech stran a můžeš se na domeček kókat ze které strany chceš - grrrr
Teda kecám, enem z cesty ze které to fotili, ale aj tak

, maj nás pěkně vomašlený
Až tam zase budeš mít cestu tak písni posim, posim. Možná bych se taky na chvilku urval .....
Díky móóc a měj se
H.v.
Re: Bolotov
Napsal: čtv 12 bře 2015 18:40
od kutil
Ahoj cholká
alespoň vidíš co bychom pro vás všechno neudělali

- taková oběť.
Odbočili jsme trochu od Bolotova, ale tou očistou těla jeho fermenty se dostáváme na ouplně stejnou úroveň. Akorát že ten kotvičník je rychleji k dispozici a nemusíš hlídat kvašení.
Vydržať a bude líp
H.
Re: Bolotov
Napsal: čtv 12 bře 2015 18:51
od Bobina
oběť

já vás moraváky odjakživa miluju

Re: Bolotov
Napsal: pát 13 bře 2015 10:54
od sisa
Do pytle, že bych zkusila i ten kotvičník?

Všude naň slyším jenom chválu.
Re: Bolotov
Napsal: pát 13 bře 2015 11:29
od Bobina

Siso zkus,já tedy radši ne

Re: Bolotov
Napsal: pát 13 bře 2015 13:31
od sisa
No mně zaujalo, že kutil napsal, že kotvičník je při čištění rychleji k dispozici a nemusí se hlídat kvašení na rozdíl od fermentů :-)