Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Finanční krize 2008 až ....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...práce...
zdravím čtoucí....a musím se také přidat....
..nedavno jsem četl....celosvětový přehled zaměstnání, které během několika roku zcela vymizí....nepamatuju si všechny...ale je mezi nimi fotograf a zpracování fotografie.../ což se mě naštěstí netýká páč půjdu do důchodu.../ pak je tam např ...švec - opravy obuvy...opravy hodinek...tedy hodináři...ale i taková profese jako pokladní supermarketu....prostě projedete košíkem, pípne to, srčíte někam kartu, tím zaplatíte, otevře se závora ...a další....
...jak píše Jarda....děti jsou k obrazu doby....mám něco podobnýho....protože už jsou velký a poženěný...tak se s níma raději nevidím....
...jedinej , kdo je z rodiny solidní je zeťák.../ no ještě se nevzali, ale vnuka máme.../...ten je uměleckej kovář....opravdu šikovnej....
...ale kolik lidí si žádá kovářskou práci....jakoukoli, natož uměleckou....sice se snažíme "něco" malého rozjet, ale spotřební společnost si žádá jen plasty z Číny, nebo superlacinou litinu, nebo různé nářadí / např krbové....nevkusné.../....zase z Číny.Je šikovnej i u motorů....ale situace je i u motorů jiná než před pár lety....Žigula má jen přičmoudlej....a jiný auto v garáži bez diagnostiky neopravíš.....
....do čeho v součastnosti investovat....
...pokud bydlíte v paneláku...tak opravdu nevím.....myslím , že jedině RUM / Rozumně Uložená Měna../...pokud nás potkalo štěstí ve vlastní domečku, tak i sebemenší zahrádka a kůlnička dává jistou naději...na cokoli....takže investovat do drobného vybavení.../ ne z Číny../...
má to sice háček....nářadí samo nic nevyrobí, motyka neokope...
...je to ale myslím stále lepší, mít doma 2 sady šroubováků, než zlatej prstýnek... ...páč ten šroubovák bude jakémkoli případě užitečnější než cokoli blejskavýho....o investicích .../velkejch / ani nepřemýšlím....páč je nemám...a mít nebudu...
...myslím , že je dobré mít drobnou zásobu léčiv...nepodléhající zkáze....např. Kalcium, živočišné uhlí....a ..!!!...MMS...t.j kilo chloritanu a 5 kg kys.citron....malá investice a trocha jistoty je alespoň tady....a mít drobný zdroj energie.....alespoň 1 kw výkonu.....jak , to si každý musí poradit.....ne proto, abych čučel na video, ale proto abych si mohl vyvrtat dírku do železa a použít svářečku.....to budou, v případě jakékoli pohromy nezaplatitelné devizy....
...už se to tady probíralo...několikrát....a mám pocit, jak vás tady znám....neřešte zlato, nemovitosti, a podobný zheralosti ....
...tohle forum by mělo sloužit praktickým věcem....např jak z tuny biomasy../ trávy, listí , štěpků.../ vykrakovat....50 litrů uhlíkatého paliva...
/ nafty.../....všem čtoucím krásný zbytek léta....prej má být konec srpna chladnější......zdraví martin11
..nedavno jsem četl....celosvětový přehled zaměstnání, které během několika roku zcela vymizí....nepamatuju si všechny...ale je mezi nimi fotograf a zpracování fotografie.../ což se mě naštěstí netýká páč půjdu do důchodu.../ pak je tam např ...švec - opravy obuvy...opravy hodinek...tedy hodináři...ale i taková profese jako pokladní supermarketu....prostě projedete košíkem, pípne to, srčíte někam kartu, tím zaplatíte, otevře se závora ...a další....
...jak píše Jarda....děti jsou k obrazu doby....mám něco podobnýho....protože už jsou velký a poženěný...tak se s níma raději nevidím....
...jedinej , kdo je z rodiny solidní je zeťák.../ no ještě se nevzali, ale vnuka máme.../...ten je uměleckej kovář....opravdu šikovnej....
...ale kolik lidí si žádá kovářskou práci....jakoukoli, natož uměleckou....sice se snažíme "něco" malého rozjet, ale spotřební společnost si žádá jen plasty z Číny, nebo superlacinou litinu, nebo různé nářadí / např krbové....nevkusné.../....zase z Číny.Je šikovnej i u motorů....ale situace je i u motorů jiná než před pár lety....Žigula má jen přičmoudlej....a jiný auto v garáži bez diagnostiky neopravíš.....
....do čeho v součastnosti investovat....
...pokud bydlíte v paneláku...tak opravdu nevím.....myslím , že jedině RUM / Rozumně Uložená Měna../...pokud nás potkalo štěstí ve vlastní domečku, tak i sebemenší zahrádka a kůlnička dává jistou naději...na cokoli....takže investovat do drobného vybavení.../ ne z Číny../...
má to sice háček....nářadí samo nic nevyrobí, motyka neokope...
...je to ale myslím stále lepší, mít doma 2 sady šroubováků, než zlatej prstýnek... ...páč ten šroubovák bude jakémkoli případě užitečnější než cokoli blejskavýho....o investicích .../velkejch / ani nepřemýšlím....páč je nemám...a mít nebudu...
...myslím , že je dobré mít drobnou zásobu léčiv...nepodléhající zkáze....např. Kalcium, živočišné uhlí....a ..!!!...MMS...t.j kilo chloritanu a 5 kg kys.citron....malá investice a trocha jistoty je alespoň tady....a mít drobný zdroj energie.....alespoň 1 kw výkonu.....jak , to si každý musí poradit.....ne proto, abych čučel na video, ale proto abych si mohl vyvrtat dírku do železa a použít svářečku.....to budou, v případě jakékoli pohromy nezaplatitelné devizy....
...už se to tady probíralo...několikrát....a mám pocit, jak vás tady znám....neřešte zlato, nemovitosti, a podobný zheralosti ....
...tohle forum by mělo sloužit praktickým věcem....např jak z tuny biomasy../ trávy, listí , štěpků.../ vykrakovat....50 litrů uhlíkatého paliva...
/ nafty.../....všem čtoucím krásný zbytek léta....prej má být konec srpna chladnější......zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
...práce...
...i ten internet blbne....2x stejné....tak se mějte hezky m11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: no jasně...
Musím se zastat jak sytých tak i hladových, byť nejlepší je střídmost Být malinko hladový je dle mne optimum.jarda ovčák píše:Na rány osudu je tady stát a kámoši... Jináč s ilemem souhlasím...sytý hladovému nevěří.
Chceš peníze??? Zařídíme svářečák a hajdy do němec svařovat od 12 euro na hodinku. Strop 25....
nevoní??? Tak hybaj řidičák a jezdit se zbožím či kamionem. 35 čistýho. Nevoní? Tak řidičák na traktor a vysekávat pankejty... nevoní??Tak šup na rychlokurz a do fabriky v itálii... nevoní?? Tak holt na taxislužbu... Taky se nechce?? Tož spánembohem
Jasně že to není o inteligenci či vzdělání.... Nevěřili by jste, jací idioti jsou za vodou.....
Nejsem žádnej boháč, enem nemám důvod naříkat....Vlastně mám, joj já bych skučel a bědoval, až by se hory zelenaly, ale nikdo nic za mne neudělá....co jsem si vymyslel, to dělám. A vím taky, že málokdo je ochoten přímo nést osobní zodpovědnost za svůj vlastní osud.
Jasně že postižené vyjimky jsou neoddiskutovatelné, na to je kurevsky dobře placenej stát.....
Myslel jsem si, až děcka vyrostou, tak pomůžou... fuck off....synek vypadá jak ozzy osborne, druhej jako rastafarian odkudsi z filipín a dcéra jako bárbína s půlmetrovejma nehtama......na občasnou pomoc si najímám cizí... joj, já bych naříkal, až bych se podělal....
Kdyby mi někdo dal například svařovat ten samý vehement 12h denně tak by mne to bavilo jednu směnu, nebo než bych to dotáhnul k dokonalosti a neudělal k tomu pár zlepšováků, ne každý je an to stavěnej, stejně jako podnikat.
Sytí idioti co jsou za vodou je kategorie pro mne out, stejně jako hladoví nemakačenkové z vlastní vůle.
Znám i pár noblesních sytých kteří dokonce nejsou držgrešle, stejně jako i pár hladových, kteří by se rozdělili o poslední co mají.
S jedním pravidlem jsem smířený Ti co nemakají se mají lépe. Proč ten kdo lítá s papírama má většinou více než dělník. Ten co tzv. manageruje s úspěšností 50% což je klaždý manager se má taky lépe, ti co se špatně učili a měli dvojky z chování mi dnes kynou z bouráků když funím na kole, samozřejmě k oboustrannému pobavení, je to jak když se poprvé setkají dva rozdílné živočišné druhy
Ti co hnípou ve klidu a nic netvoří jsou na tom taktéž relativně dobře, mají spostu času, nepotřebují žádné nářadí a materiál. Jejich finanční potenciál pak roste druhou mocninou neb spadají do kategorie manager, papírový čert či podržtužka.
Sám mám dost, výplata mi vydrží až týden, někdy dva a na zbytek na ten si vždycky vydělám a ještě něco našetřím. Ale jak psal Ilem, onemocním-li, tím pádem budu bez práce udržím se rok až dva a pak konečná. Jenomže nikdy není knec dokud není úplný konec
PS: Pro bráchu kvíz co je správně.......
1- Ozzy, ratafarian a barbína Ti budou vydělávat na důchod a zajistí Ti podporu ve stáří.
2- Ozzy, ratafarian a barbína Ti nebudou vydělávat na důchod a nezajistí Ti podporu ve stáří.
3- Ozzy, ratafarian a barbína Ti nebudou vydělávat na důchod, nezajistí Ti podporu ve stáří a budou očekávat že je zajistíš Ty.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ano...
Klíšťová encefalitida mi byla diagnostikována na Salvii. Když přišlo MMS, tak to zřejmě v mém případě bylo na poslední chvíli. Tehdy jsem ji zřejmě oslabil a pak úplně zlikvidoval velmi brzy díky PMS1. To jen pro zajímavost. Málokdo si uvědomuje, že kdyby civilizace nefungovala na hamyžnosti, tak by MUDrci tuto chorobu bez problémů zvládali. Je to prostě jen zku®vená civilizace plná hladovců bez zábran. Už jsem dávno pochopil, že co si neudělám, to nemám. A doporučuji všem se tímto řídit, hlavně si ověřit i všeobecně známé tvrzení, často dojdu k zajímavým nesrovnalostem.Ilem píše:...mám kamaráda, kterému jedno klíště nakažené encefalitidou úplně zničilo život...
Navíc kdo se dívá na svět přes prsty a vidí hamyžnost všech, zejména politiků a korporací s nimi spojené, tak dokáže pochopit, co je potřeba ve svém životě změnit. K dispozici je slunce, voda, vzduch, pozemky, neobvyklé fyzikální jevy... Není těžké toho využít a už dávno byly známé informace o využití. Je jen otázkou každého, jak s tím naloží. Jak jsem pochopil, tak jsou zajímavé jevy Seebeckovy a Casimirovy. Jen se do toho pustit a zkoumat... Základem je přečíst si o tom, pochopit principy a zkoumat. Dělat kopie údajně funkčních zařízení je nesmysl... Na tyto zařízení je nutné se dívat pouze informativně a využít pouze části, co určitě fungovat budou...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
... mlýny melou...
....jsem zvědavej....a ne že bych si to přál, aby byla opravdu krize....moooc by mě zajímalo, co by ti nagelovaný manažeři manažerovali, za co by zbohatlíci jezdili v autech....kdyby ...jen tak prostě nebylo....myslím , že by rádi...za hrst rejže tihle blbečkové dneška makali...
...myslím , že na každého dojde....
...něco ze života....
...spíše relax...
přijde starší paní ke mě do foto ani nepozdraví a hned spustí.....Vás znám....koukám na ní mihotavě si na ni vzpomínám, nevím kam rychle zařadit.....než jsem se nadechnul k dotazu, co že si přeje...dáma praví....Já jsem před lety dělala hlavní kontrolorku v Podniku služeb....pamatujete si na mě..../ pozn. 1985.../...v tu chvíli se mi rozsvítilo....mě tenkrát 35 týhle rachejtli tenkrát 40...soudružka až na půdu....a buzerovala v oboru foto...a vůbec tomu nerozuměla....ale měla činnost....
...tak tahle páka si vzpomněla , že něco potřebuje....
...né že bych byl pomstychtivej....ale je vám jasný, že si člověk vzpomene....
...tuhle epizodu píšu proto, že každý každého může jednou potřebovat....jsem zvědavej na ty nagelovaný manažery za 30 let.....budou vozit špony v čínský fabrice.....martin11
...myslím , že na každého dojde....
...něco ze života....
...spíše relax...
přijde starší paní ke mě do foto ani nepozdraví a hned spustí.....Vás znám....koukám na ní mihotavě si na ni vzpomínám, nevím kam rychle zařadit.....než jsem se nadechnul k dotazu, co že si přeje...dáma praví....Já jsem před lety dělala hlavní kontrolorku v Podniku služeb....pamatujete si na mě..../ pozn. 1985.../...v tu chvíli se mi rozsvítilo....mě tenkrát 35 týhle rachejtli tenkrát 40...soudružka až na půdu....a buzerovala v oboru foto...a vůbec tomu nerozuměla....ale měla činnost....
...tak tahle páka si vzpomněla , že něco potřebuje....
...né že bych byl pomstychtivej....ale je vám jasný, že si člověk vzpomene....
...tuhle epizodu píšu proto, že každý každého může jednou potřebovat....jsem zvědavej na ty nagelovaný manažery za 30 let.....budou vozit špony v čínský fabrice.....martin11
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Manažeři a spol
No, já tedy jsem manažer....a musím se nás zastat... . Když jsem začal řídit svou firmu, asi tak před dvaceti lety, tak jsem se pohyboval po takové sinusoidě výkon/vyčerpání/malér/běžný provoz. Abych to eliminoval, začal jsem studovat (!!) ve třiceti a za svoje ekonomii a management. Od té doby jsme každý rok zdvojnásobili obrat, zaměstnal jsem celou vesnici a měl jsem tolik zakázek, že jsem jich musel dvě třetiny odmítnout. Ve společnosti byl už ředitel, jen jsem dohlížel na obchod, bylo tam 30 lidí na trvalák a že měli super platy!! a sto lidí na živnost..... Teď už to nedělám (nějaký zdravotní problém) a tak jsem na relax nastoupil jako marketing manager do jednoho koncernu. Měl jsem tam kolegy managery, kteří byli za A)ze školy a nebo za B)z praxe.
Typ A se bez autority potácel od zdi ke zdi, neskutečně rychle převlékal kabáty, všeobecně neuměl pracovat s lidmi, jeho útvar v chaosu... a nakonec byl vyhozen a nahrazen opět typem A (generál byl totiž taky typ A),
Typ B s absolutní autoritou vládl svému oddělení a odevzdával skvělé výsledky, tudíž o něm nikdo nevěděl, naopak, vyšším výkonem v rámci koncernu způsoboval problémy ostatním a byl také vyhozen
Za rok a půl, co jsem tam byl, se na 7mi postech vystřídalo 19 (!!) lidí. Pro fabriku peklo. Teprve pak nový majitel vyrazil na hodinu generálního...a byl klid.
Oddechl jsem si , když jsem tam skončil (ano, jsem typ B), ale se svými podřízenými mám i po třech letech skvělé vztahy.
Tím chci říci: management je o pozici a ryba smrdí od hlavy. Sebeschopnější manager nepovýší - leda ve filmu. V těch organizacích jsou karty rozdány majitelem a ten dosadí hlavu. A tak dále. Schopní lidé podle mě pracují ve svých firmách - protože si mohou vytvořit svoji strukturu a v té se zařadit.
Chudinky třetí a čtvrté třídy (vyjímky prominou) se učí managerem být za pochodu, v cizích firmách a za cizí prachy. Je to zoufalé. A pokud jsou dobří, musí z té firmy odejít - přerostou ji. Takže tam vezmou zase A...
Sleduji i ty vyhozené kolegy - Ačka si vždy přestupem pohorší...Bčka to postupně dotahují na nejvyšší posty, protože teď v krizi je úmrtnost Ačkařů velmi vysoká...
Takže život managera , to je odpovědnost a nejistota. A taky strašná konkurence. Nemám ambice si to zopakovat. To raději znova vlastní fabriku....
Typ A se bez autority potácel od zdi ke zdi, neskutečně rychle převlékal kabáty, všeobecně neuměl pracovat s lidmi, jeho útvar v chaosu... a nakonec byl vyhozen a nahrazen opět typem A (generál byl totiž taky typ A),
Typ B s absolutní autoritou vládl svému oddělení a odevzdával skvělé výsledky, tudíž o něm nikdo nevěděl, naopak, vyšším výkonem v rámci koncernu způsoboval problémy ostatním a byl také vyhozen
Za rok a půl, co jsem tam byl, se na 7mi postech vystřídalo 19 (!!) lidí. Pro fabriku peklo. Teprve pak nový majitel vyrazil na hodinu generálního...a byl klid.
Oddechl jsem si , když jsem tam skončil (ano, jsem typ B), ale se svými podřízenými mám i po třech letech skvělé vztahy.
Tím chci říci: management je o pozici a ryba smrdí od hlavy. Sebeschopnější manager nepovýší - leda ve filmu. V těch organizacích jsou karty rozdány majitelem a ten dosadí hlavu. A tak dále. Schopní lidé podle mě pracují ve svých firmách - protože si mohou vytvořit svoji strukturu a v té se zařadit.
Chudinky třetí a čtvrté třídy (vyjímky prominou) se učí managerem být za pochodu, v cizích firmách a za cizí prachy. Je to zoufalé. A pokud jsou dobří, musí z té firmy odejít - přerostou ji. Takže tam vezmou zase A...
Sleduji i ty vyhozené kolegy - Ačka si vždy přestupem pohorší...Bčka to postupně dotahují na nejvyšší posty, protože teď v krizi je úmrtnost Ačkařů velmi vysoká...
Takže život managera , to je odpovědnost a nejistota. A taky strašná konkurence. Nemám ambice si to zopakovat. To raději znova vlastní fabriku....
Jim68
Be happy!
Be happy!
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
R.U.M
Zdravím
Nejlíp bych vyděl jako spoření ,kupovat postupně třeba slivovicu.....alkohol nestárne a cena neustále roste a chlastat lidi budou i v sebehorší krizi ,to se radši omezí na jídle......to vidím kolem sebe.....kuřák nepřestane kupovat startky i když cena neustále roste....radši jí levnější potraviny a kupuje levnější oblečen apod.
O tom že každý má možnost být manažér není pochyb ,já taky spoustu let sám živnostničil ve stavebnictví a měl občas i víc lidí na pomoc ,při větší zakázce.......A to su vyučenej jen "obyčejnej zedník" a doma mě říkali ,"že ze mě stejně nic nebude jen ten zedník... "
.....ale ted dočasně "odpočívám" a nechávám ,ať se za mě stara někdo jinej ,konkrétně kamoš co má stavební firmu......
je to hodně pohodlnější ,ale naopak to zase znamená trošku míň peněz ,a trošku víc fyzické práce......
Na druhé straně ne každej má podnikatelskýho ducha....
Ne každej má manželku co ho pustí někam daleko pracovat .....
A ne každej je uplně fyzicky zdravej.......a tady by měl zasáhnout systém a vymyslet to třeba tak že člověku na vozíčku umožní práci v kanceláří nebo v nějaké pásové výrobě a chodícímu člověku nabídne třeba práci poštáka.....v tom vidím spravedlnost a solidaritu.....je hodně lidí co by chtělo pracovat ,ale systém mu háže klacky pod nohy a radši ho uschová do nějakýho ustavu a pak radši zvedne daně ,třeba tomu zdravímu člověku co se povaluje v kanceláři a moh jít radši dělat poštáka a uvolnit jedno pracovní místo ,a ještě by ušetřil na daních.....
kurňa já se vždycky tak rozčílím ,když na něco takovýho myslím.....
Nejlíp bych vyděl jako spoření ,kupovat postupně třeba slivovicu.....alkohol nestárne a cena neustále roste a chlastat lidi budou i v sebehorší krizi ,to se radši omezí na jídle......to vidím kolem sebe.....kuřák nepřestane kupovat startky i když cena neustále roste....radši jí levnější potraviny a kupuje levnější oblečen apod.
O tom že každý má možnost být manažér není pochyb ,já taky spoustu let sám živnostničil ve stavebnictví a měl občas i víc lidí na pomoc ,při větší zakázce.......A to su vyučenej jen "obyčejnej zedník" a doma mě říkali ,"že ze mě stejně nic nebude jen ten zedník... "
.....ale ted dočasně "odpočívám" a nechávám ,ať se za mě stara někdo jinej ,konkrétně kamoš co má stavební firmu......
je to hodně pohodlnější ,ale naopak to zase znamená trošku míň peněz ,a trošku víc fyzické práce......
Na druhé straně ne každej má podnikatelskýho ducha....
Ne každej má manželku co ho pustí někam daleko pracovat .....
A ne každej je uplně fyzicky zdravej.......a tady by měl zasáhnout systém a vymyslet to třeba tak že člověku na vozíčku umožní práci v kanceláří nebo v nějaké pásové výrobě a chodícímu člověku nabídne třeba práci poštáka.....v tom vidím spravedlnost a solidaritu.....je hodně lidí co by chtělo pracovat ,ale systém mu háže klacky pod nohy a radši ho uschová do nějakýho ustavu a pak radši zvedne daně ,třeba tomu zdravímu člověku co se povaluje v kanceláři a moh jít radši dělat poštáka a uvolnit jedno pracovní místo ,a ještě by ušetřil na daních.....
kurňa já se vždycky tak rozčílím ,když na něco takovýho myslím.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
Re: Manažeři a spol
Raději používám slovo vedoucí. Ono slovo manager se dříve tak nepoužívalo. Jinak souhlasím, zpětně to analyzuji dle svých zkušeností a máš pravdu.Jim68 píše:No, já tedy jsem manažer....a musím se nás zastat... . Když jsem začal řídit svou firmu, asi tak před dvaceti lety, tak jsem se pohyboval po takové sinusoidě výkon/vyčerpání/malér/běžný provoz. Abych to eliminoval, začal jsem studovat (!!) ve třiceti a za svoje ekonomii a management. Od té doby jsme každý rok zdvojnásobili obrat, zaměstnal jsem celou vesnici a měl jsem tolik zakázek, že jsem jich musel dvě třetiny odmítnout. Ve společnosti byl už ředitel, jen jsem dohlížel na obchod, bylo tam 30 lidí na trvalák a že měli super platy!! a sto lidí na živnost..... Teď už to nedělám (nějaký zdravotní problém) a tak jsem na relax nastoupil jako marketing manager do jednoho koncernu. Měl jsem tam kolegy managery, kteří byli za A)ze školy a nebo za B)z praxe.
Taky jsem si to vyzkoušel na pozici vedoucího, jenomže to bylo o lidech a nad sebou jsem měl lidi dobré, dokonce skvělé a nad nimi ty Áčkaře.
Mít nad sebou Áčkaře je děs a spolupracovat s Áčkařem je taky děs.
Periodou /vyčerpání/malér/běžný provoz, jsem si prošel taktéž a pak jsem si řekl že se na všechno můžu vykašlat. Šedá myš bez ambicí….. mám klid.
Teď si představ že po sametové šaškárně část soc. podniku vyrazila odnož kapitalistického podniku. Všichni áčkaři se jak krysy u potápějící lodi přesunuli na „novou loď“ a zaujali pozice u kormidla.
Pod sebe najali pracanty béčkaře kteří je drželi, takže vzniklo něco jako kapitalisticko socialistický bordel s áčkaři. Samozřejmě fluktuace lidí typu B byla velká, lidi typu A zůstávají dodnes.
Po x letech co jsem zjistil že krom nabořeného zdraví a poplácávání po rameni to bylo k ničemu a vypadnul jsem. Byla to moje chyba že jsem tam zůstal dlouho protože jsem byl mladý ambiciózní pitomec co si myslel že „managerům s osmitřídkou“ natrhne řiť. Dnes už jsem slevil, nemám ambice, nepotřebuji uznání a ani horentní honoráře, stačí mi jen když mne áčkaři nebudou štvát.
Čím výš se lidi typu A dostanou tím je to horší, schopný člověk si umí poradit na jakémkoliv postu.
Kdysi jsem narazil na knihu Zmrdi Vohnouti a My, tak jenom pro pobavení úryvek.
Honza pracoval jako konstruktér v týmu, kde právě docházelo k masivní instalaci zmrdů a přechodu z druhého do třetího stádia zmrdifikace. Říkali jsme, třetí stádium je terminální. Honzovým šéfem byl takzvaný psychozmrd, tedy zmrd, který při "řízení" uplatňuje psychologické metody. Honza musel čas od času vyplňovat dotazníky, jak by chtěl umřít nebo na co si myslí, že umře. Kromě všech negativ, která práce se zmrdy přináší, k tomu přistupovala ještě značná morbidita, donašečství a vzhledem k třetímu stupni neveselé perspektivy. Honza správně usoudil, že tam nemá co pohledávat a podal výpověď.
Zmrdi ze začátku jako by nic. Opájeli se radostí, že je zase další nezmrd pryč a v tomto zmrdifikačním rauši jim ani nedošlo, že na ně nebude mít kdo dělat.
Jednoho dne mi zvoní telefon. Honza. Právě se balil. Povídá, přijď se na něco k nám podívat - to jsi ještě neviděl. A taky že ne. Byl jsem svědkem toho, jak se zmrdům v hlavách rozsvítilo. Stáli kolem velkých tabulí označovaných pin-wall a pomocí různých schémat se pokoušeli vyřešit následující problém : jak přerozdělit Honzovy úkoly tak, aby dál nemusel nikdo z nich nic dělat. Nahoře na tabuli stálo slovo KRIZE! Byl jsem rád, že to zmrdům došlo, ale moje radost neměla mít dlouhého trvání.
Jak to dopadlo?
Zmrdi přenesli Honzovy úkoly na zbývající nezmrdy. Zmrdi dovedli obrátit nálož odpálenou kamikazem proti nezmrdům. Jak říkám, jsou to hrozný parchanti.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: R.U.M
To je těžký, představ si, že by si ten člověk v kanclu radši připlatil na daních, aby nemusel dělat pošťáka...laik píše:...klacky pod nohy a radši ho uschová do nějakýho ustavu a pak radši zvedne daně ,třeba tomu zdravímu člověku co se povaluje v kanceláři a moh jít radši dělat poštáka a uvolnit jedno pracovní místo ,a ještě by ušetřil na daních...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Milé děti a neznalí, ale naivní socialističtí jedinci, dnes si povíme něco o socanském daňovém systému a daňových úlevách. Nebojte se toho názvu, vysvětlíme si to tak, že tomu bude každý rozumět.
Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1 000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval.
Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1 000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100 % úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22 %. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %. Každý z těch šesti na tom bude lépe než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo.
Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. „Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?“, křičel šestý pán, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: „A tenhleten dostane hned 100!“ „To je pravda!“, křičel pátý pán, „Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!“. „Opravdu!“, přidal se sedmý, „takže jemu stovku a mně jen dvacku?!“. Rozkřičeli se i první čtyři pánové: „A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!“ A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.
Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.
A takhle, milé děti, funguje dnešní český daňový systém. Pokud dojde k daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací. Hádanka jako prémie: Proč mají spolu ČSSD a KSČM nejvíc hlasů? Odpověď: Protože jejich voliči reprezentují především pány č.1-4.
Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1 000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval.
Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1 000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100 % úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22 %. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %. Každý z těch šesti na tom bude lépe než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo.
Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. „Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?“, křičel šestý pán, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: „A tenhleten dostane hned 100!“ „To je pravda!“, křičel pátý pán, „Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!“. „Opravdu!“, přidal se sedmý, „takže jemu stovku a mně jen dvacku?!“. Rozkřičeli se i první čtyři pánové: „A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!“ A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.
Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.
A takhle, milé děti, funguje dnešní český daňový systém. Pokud dojde k daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací. Hádanka jako prémie: Proč mají spolu ČSSD a KSČM nejvíc hlasů? Odpověď: Protože jejich voliči reprezentují především pány č.1-4.
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
mno
Ahoj. Jenomže ten pán 10 zřejmě chcípne hlady,když ho nebudou živit pánové 1-4 a okrádat pánové5-9,kteří chcípnou také. Pouze v případě velkého průseru se jakž takž uživit mají naději lidé,kteří alespoň něco dokáží udělat rukama. Ahoj
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
MNO
No jasně že jo, scípnou všichi, páč to jináč skončit nemůže.... Není to můj názor, pouze jsem to obšlehnul a pověsil. Lidé zbytečně žehrají na podnikatele, přitom je jejich jediným nepřítelem stát.Ten jim vše sebere....
Jináč souhlasím, že v případě průseru pouze práce rukama dokáže něco změnit.
Sám jsem jak burlaci na volze....
Přitom dle schématu o sousedovic koze jsem kulak, co má víc půdy, než potřebuje. Česká závist je mezinárodní ostuda.......Ostatně nenažranost taky.
Jináč souhlasím, že v případě průseru pouze práce rukama dokáže něco změnit.
Sám jsem jak burlaci na volze....
Přitom dle schématu o sousedovic koze jsem kulak, co má víc půdy, než potřebuje. Česká závist je mezinárodní ostuda.......Ostatně nenažranost taky.
-
- Zasloužilý člen
Gerald Celente
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Gerald Celente
výbornéNAVAR píše:http://www.finmag.cz/clanek/21899/
cit.:
A co teorie, že bohatí jsou bohatí, protože tvrdě pracují, protože riskují, protože inovují?
Ne. Harvard-Princeton-Yale, kulky-bomby-banky, v tom to je. Je to o bratrstvech, co se rodí už na těch univerzitách. Dívejte, kde se vydělává nejvíce peněz? Ve finančnictví. Co reálného ale finančníci vyrábí? Co montují? Co staví? Co užitečného vynalézají? Čím obohacují společnost?
...prikladám v .doc (na stiahnutie)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: Gerald Celente
Ano, nejvíc se vydělává ve finančnictví, to je taky jedna z hlavních příčin nynějšího stavu. Další problém vidím v technologickém pokroku, který místo aby byl ku prospěchu většiny, slouží jen úzké hrstce vyvolených. Ono je jednoduché vypráskat z fabriky 800lidí a instalovat plně automatizovanou linku, která nemarodí, nemusí se za ní odvádět sociálka, zdravotní a daně. Udělá to samé jako ti lidé. Za dva až tři roky se zaplatí a pak rýžuje majiteli do kapsy. Jenže, ti propuštění si ty výrobky už zřejmě nekoupí a stroje ze sousedních továren taky nepůjdou mezi sebou nakupovat, že. Takže pán fabrikant krachne, stroje rozprodá do Indie, fabriku zbourá a pozemky rozprodá na parcely. Banka dostane svoje, továrník taky nepůjde hned na pracák, jen ti lidé to odse.ou a stát nemá ani daně od zaměstnanců, ani daň z obratu zkrachovalé automatické linky. Celé to zkončí pěkným průšvihem a pokud se bude pokračovat po současné linii, tak nevidím východisko z těchto výkalů. Celý svět je zadlužený, viz: http://spravy.pravda.sk/dlhy-statov-sve ... nomika_p01 Na zvědavci jsem v jedné diskuzi zahlédl dobrý příspěvek: ..."skoda ze sa ovciam nikot nenamaha vysvetlit, ako je mozne ze zadlzeni su vsetci az po usi, ked technologicky napredujeme a topime sa v prebytkoch vyroby"... celý příspěvek zde: http://www.zvedavec.org/nazory_4054.htm#ptr230656chiq píše:... Dívejte, kde se vydělává nejvíce peněz? Ve finančnictví. Co reálného ale finančníci vyrábí? Co montují? Co staví? Co užitečného vynalézají? Čím obohacují společnost?...
A já jen dodávám- je snad ještě horší, že se na to nikdo neptá...
Nebo to nikoho nezajímá.
Tom