Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Důvod

Příspěvek od Palo »

Iv píše:...další zajímavý aspekt je ten,že když někdo něco potvrdí kladně,tak se to rychle přejde a honem se skočí na negativní aspekty...
To neřeš, protože:

1. není to (nebo nemusí být) názor všech, jen jednotlivce
2. český národ je národ závistivců (viz ti sousedi, co jsou děsně zvědaví co kdo kde má a co pořídil) a tyto tendence jsou v podstatě normální
3. vždycky tu může být nějaký narušitel od ropáků, brzdič
4. pochvalu si každý nechá v sobě, ač když se to provalí, tak se vnitřně stydí, že to nehodil do placu a mrzí ho, že se to podělalo byť i kvůli tomu, že nepochválil - mě se to už taky zde stalo... - prostě pochvala by byla, ale... :)
5. už jsem to zapomněl :)

Takže já bych si z toho velkou hlavu nedělal...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Fodbalisťi

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Ilem <- Zdravím Ťa. Moja pozmámka sa netíkala posledného príspevku , ale celeho tochto vlákna všeobecne . PROBLEMOM JE JEDNODUCHŠIE (a aj lacnejšie) PREDCHADZAŤ AKO ICH POTOM RIEŠIŤ !!! Ale to súvisí s poznaňím a to je o niečom uplne inom. PePo PS: Tim ,,lacnejšie" som mal na mysli duševné zdravie i keď v konečnom dôsledku sa to aj financijí tíka.
Rozumím Ti. Tvůj postoj je výsledkem životních zkušeností. Jistě jsi taky nebyl vždy tak moudrý. A právě těm horkým hlavám slouží tohle vlákno a má tu své místo.
Moje babička vždycky říkala: "Co z vlaštovčích úst jednou vylétne, ani párem volů nedostaneš zpátky". A to je pravda.
Každý by si to měl zapsat za uši a každý večer opakovat před usnutím. Předešlo by se mnoha konfliktům.

Ještě jsem měl potřebu se k tomu vyjádřit. Tak se všem omlouvám, protože jsem nesdělil nic nového.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Ilem

Příspěvek od lajos »

Máš svatou pravdu(neboli tvá babička), málem by to mělo být moje vlákno, s tím vylétnutím z úst jsem snad většinou nepřesáhl 50%, nemáš se určitě za co omlouvat.
Naše zdravé jádro, se domnívám že se srovná se situací, která je momentálně rozkolísaná ale snad ne krizová?!

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Ilem

Příspěvek od belamachina »

lajos píše:Máš svatou pravdu(neboli tvá babička), málem by to mělo být moje vlákno, s tím vylétnutím z úst jsem snad většinou nepřesáhl 50%, nemáš se určitě za co omlouvat.
Naše zdravé jádro, se domnívám že se srovná se situací, která je momentálně rozkolísaná ale snad ne krizová?!
mne starka vravievala ,ze Mudremu nerad a mocnemu nedvihaj! keby sa Iv tohto drzal tak je v klidu ako dhalajlama :-)))

Peter
Zasloužilý člen

Být či nebýt?

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:54, celkem upraveno 1 x.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Být či nebýt?

Příspěvek od Iv »

Peter píše:Abych uzavřel tento nešťastný spor s Iv. Když chci aby mne někdo následoval, musím mu dát šanci si vybrat. V tomhle případě je to o ceně vstupu a zisku z výstupu. Když výstup mínus vstup je v plusových hodnotách, tak není o čem se bavit. Taky není důvod to tajit.
Pokud je výstup mínus vstup v mínusových hodnotách, tak žádat od jiných aby mne následovali je zavádějící. Pak je to o něčem jiném.
Tohle to je celá podstata sporu.
Ale já nechci,aby mně někdo následoval,je to svobodná vůle každého živého tvora,on sám si vybere,dle jeho svědomí a vědomí.A zastávat se Mima budu do té doby,dokud se on sám nevyjádří k problému,ctím osobnost a její skryté důvody,do té doby platí nevinna!
:enaughty: :enaughty: :epray:
Naposledy upravil(a) Iv dne pon 05 lis 2007 0:09, celkem upraveno 2 x.

tbest
Zasloužilý člen

habana, sano aj.

Příspěvek od tbest »

Pokračování z: Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=660 >>>
Ilem píše:
PeTr1 píše:Jen mam takovej pocit ze nam tady vseci ti co nato jezdi teda aspon to tvrdi pekne lzou.Me to taky nejede a nebavi me to.Tak co kdy nas presvedcite MIME A petere610 ze vam to jede?A nejaky psani ze to funguje a fotky co jste dali sou k nicemu.To umim taky.A vykecat se ze sme hlupaci a ze sme neco udelali spatne a ze jen nadavame tak to neberu!!!!!Tak co bude vymluva nebo uz nam sakra predvedete ze to jede?????!!!!!!!!!!
Vidím to takhle.: Když objevíš zlatý důl, nebudeš tam přece nikoho vodit, abys mu ho mohl ukázat. Zvlášť když zatím není možné koupit pozemek, na kterém leží. Ale tvoje ješitnost je silnější, tak se aspoň pochlubíš, žes ten zlatý důl objevil. A tohle je víc, než zlatý důl. To mi nikdo nevymluví.
Na prstech jedné ruky bych spočítal (a mohl bych klidně pracovat na pile), kolik lidí tady se chce nezjištně podělit o své poznatky. Ti ostatní se jenom vezou a jakmile se jim to povede, zmizí, jak pára nad hrncem.
Pánové, nevím, asi nečtu pozorně, nebo mi něco uniká. Ilem, pokud jsem pochopil, psal obecně a svým příspěvkem se snažil vyjádřit jak to asi cítí
ti, co uspěli. Nevidím tedy důvod strefovat se do každého, kdo se byť jen náznakem zastane druhé strany a jde proti zdánlivé většině.
sano píše: ...Ba dokonca sú aj takí ako Ilem, ktorí tento princíp hamižnosti povýšili na cnosť. Viď jeho povídání o zlatom dole.
východisko je len v tom,že sa jasne určia pravidlá ako overovať výsledky tých, ktorí budú tvrdiť , že niečo majú. Iste určite niektorí odpadnú, ale nebude ich škoda. Aspońpodľa ich doterajšieho prínosu pre fórum...
sano

:good: Souhlasím :D Budou se povinně předkládat výsledky měření a to
v předem stanovených časových úsecích, řekněme např. pětiletkách a úspěšné práce bude autor muset dobrovolně odevzdat odpovědné komisi, která následně odborně posoudí co s tím... Pokud tak autor dobrovolně neučiní, tak se vystavuje možným sankcím a zneuznání své osoby...
Jen tak dál, jsme na správné cestě. Pořádek musí být a tak je to správné.
:roll:

hapalainen
Starší člen

Příspěvek od hapalainen »

Pořádek musí být a tak je to správné.
Kázeň je to hlavní a tak to ma byt. (Npr. Mazurek Černí baroni)

Hlavní je vyhrát zápas
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre best

Příspěvek od sano »

V každej vedeckej skupine je bežné overovanie publikovaných výsledkov.
O tom by sme mali diskutovať. Ak poznáš niečo lepšie ako utvrdzovať vzájomnú dôveru a dať iným šancu nadviazať na dosiahnuté výsledky tak sem s tým.
tu ide o rozvoj spolupráce. Tá nám chýba.

sano

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

Jen tak dál,jste opravdu na "správné" cestě.Uděláte z toho jen "Klub diskutérů",kteří budou jen polemizovat,to nic přeci nestojí a záruka?Tu nemáte dnes v ničem,nebo víte s jistotou,že se zítra vzbudíte do tohoto světa?Já tedy ne!. Už mám dnes i strach něco sem dávat, rozhodl jsem se,jak jsem se rozhodl a vím proč.Společnost odmítá základní pravidla morálky,jen dávej a mi ti pak ještě nadáme jak nebude po našem a nakonec se může stát,že ten tvůrce,toho zavřou(v lepším případě) a ostatní si na to pojedou,taková je dnešní společnost.
A nenadávejte mně,jen se trochu zamyslete,někteří zde mají i dobré postřehy........ale bohužel,je jich moc málo.
Iv.
P.S.Jinak jsem 2 a 3.11.07 o půlnoci otevřel na 15min své Téma a odkryl jsem tam na čem dělám,ale vy se babřete v negativních emocích,stáhlo si to cca 13 lidí,ale většinou jak jsem si všim,hosté.Odkaz,že tam něco budu dávat byl celý večer,jen pár koumáků to využilo.Jinak,pokud vím,tak repliku,nebo to co chcete kopírovat , ověřovat a veřejně pak ventilovat i dílčí celky,tak potom musíte mít souhlas autora.
Belamachina jak čtu dole,zase evidentně nic nepochopil(vstupy,výstupy i s grafy tam jsou)jen se uchýlil zase .......Asi je to tu opravdu ztráta času.....
Naposledy upravil(a) Iv dne ned 04 lis 2007 17:06, celkem upraveno 1 x.

belamachina
Zasloužilý člen

Re: Být či nebýt?

Příspěvek od belamachina »

Peter píše:Abych uzavřel tento nešťastný spor s Iv. Když chci aby mne někdo následoval, musím mu dát šanci si vybrat. V tomhle případě je to o ceně vstupu a zisku z výstupu. Když výstup mínus vstup je v plusových hodnotách, tak není o čem se bavit. Taky není důvod to tajit.
Pokud je výstup mínus vstup v mínusových hodnotách, tak žádat od jiných aby mne následovali je zavádějící. Pak je to o něčem jiném.
Tohle to je celá podstata sporu.
napadlo ma slovo bludicka a k nemu som nasiel tento vyklad niektore pasaze sa celkom triafaju do toho co sa tu deje :-))))
http://interkom.scifi.cz/2002/20020165.htm

Peter
Zasloužilý člen

Pro Ivana

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 23:00, celkem upraveno 1 x.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre Ivanaahoj Ivan,

Příspěvek od sano »

Ahoj Ivan,
ak si si nevšimol celé fórum je nervózne z toho, že ho Mim podrobil testu dôverčivosti.
Ozvali sa ľudia, ktorým vadilo že Mim evidentne nevie viesť kolektív tvorivých ľudí. Otázka nie je či Mim zostrojil svoje zariadenie, možno ho má. Ale svojim arogantným vystupovaním jednak časom odradil všetkých, jednak keďže sa nik nedopracoval ku výsledkom, podľa jeho návodov, tak oprávnene vznikla rada pochybností ako to s ním je.
Prepáč, ale do toho si vstúpil aj ty, a začal si obraňovať Mima. Ale v tejto chvíli neexistue autorita, ktorá by presvedčila ľudí, ktorí replikoval jeho zariadenie, že mim toto zariadenie vlastní vo funkčnej podobe. Bol by som rád, keby ho mal, ale nedal si ani tú námahu, aby sa slušne ozval a ľľuďom vysvetlil svoe stanovisko.

V tejto nervóznej atmosfére si spochybňovaný aj ty. Tvoj prístup ku tomuto fóru je rozporuplný. Na jednej strane si povedal že budeš viesť ľudí k vývoju originánelho zariadenia produkujúceho vodík. Od vedúceho takéhoto tímu sa čaká,že ostatných oboznámi s problémom, a potom rozdelí úlohy medzi členov tímu, ktorí následne bude viesť.
nehnevaj sa. Stále som ťa zastával. Ale túto úlohu si nezvládol. Dokonca tu uverejńuješ schémy, ktoré sú schválne pozmenené, majú tebou vyrobené chyby. Možno tým sleduješ, to, aby sa ľudia, o ktorých si myslíš že ich vedieš aktívne zapájali do práce. Prepáč, ale nedôvera voči ľuďom, ktorých vedieš, je ten najhorší spôsob, ako stmeliť kolektív.

Na jednej strane uverejńuješ niečo ale to nevedie ku očakávaným výsledkom.. Takto sa ľudia nevedú.a ešte sa sťažuješ, že sú ľudia k tebe zlí. Naopak dôverovali ti, ale či ti dôverujú aj teraz neviem. PLitom nejde u teba či si repliky postavil, nik nepochybuje, že máš podľa západnch vzorov postavené fungujúce zariadenia. Len neviem načo lákaš ľudí stále na ´dalšie a ´dalšie poodhalenia. čo tím sleduješ?
Osobne sa z teba neviem vyznať. Napísal som ti, aby si tvoje nápady predal. Ked sa cítiš celý život neuznaný a využívaný, tak by si mohol dostať nejakú satisfakciu. Ale takto? Iba znižuješ svoju úroveň v očiach ľudí, ktorí si ťa doteraz vážia. Aj ja k ním patrím.
Ale kedže tvoje aktivity, aspoń v súčasnej forme škodia fóru, tak by si sa mal poradiť s ľuďmi ktorým dôveruješ, a ktorí nesúhlasia s každým tvojim slovom, ako ďalej. Citové výlevy, ktorými nás v poslednej dobe častuješ ozaj nie sú dôstojné a hodné človeka tvojej úrovne. A aj úrovne tohto fóra.
maj sa,

sano

tbest
Zasloužilý člen

Re: Pre best

Příspěvek od tbest »

sano píše:V každej vedeckej skupine je bežné overovanie publikovaných výsledkov.
O tom by sme mali diskutovať. Ak poznáš niečo lepšie ako utvrdzovať vzájomnú dôveru a dať iným šancu nadviazať na dosiahnuté výsledky tak sem s tým.
tu ide o rozvoj spolupráce. Tá nám chýba.

sano
Je třeba si uvědomit, že nejsme vědecká skupina. Každá organizovaná skupina je vázána nějakými směrnicemi. Tady jsme všichni dobrovolně a měli bychom se řídit hlavně vzájemnou tolerancí a slušností. Toho hnusného je všude kolem až dost a netřeba to zanášet sem. Na overunity.com se setkávají lidé z celého světa a nevšiml jsem si ani tam, že by ověřovali dosažené výsledky. Také tam nikdo nepochyboval, že třeba H. Paul Sprain má overunity motor. Nějak si v této malé krásné zemičce neuvědomujeme, že i nápad, nebo pracovní postup může někdo vlastnit a má mít právo jej zpeněžit.
Jo a má přezdívka není best, ale tbest. Vychází ze zkratky mého jména a příjmení. To jen pro pořádek.
Tomáš B. :)

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Loučení

Příspěvek od Iv »

Loučení pod tlakem

Takže to pěkně na ukončení shrnu!

1)Moje úloha byla splněna!!! Mnoho lidí jsem seznámil s problematikou vodíku v amatérských podmínkách a to úplně od začátku.Aspoň v dílčím Seriálu,protože téma je o hodně širší.

2)Vždy jsem se snažil v dobré víře a nezištné informovat o těch nejpodstatnějších zkušenostech.

3)Některým lidem jsem pomohl se dostat aspoň k tomu nejjednoduššímu Zaperu a zdarma.A těm přeji,aby jejich motlitby byly vyslyšeny i pro své nejbližší.

4)Ti,co si moji poslední práci stáhli,byli ve správný čas na pravém místě a asi to měli mít.Byl to jejich osud.Pojištěné to však mám,tak naivní nejsem!

5)S tím,jestli jsem jak Sano píše něco nezvládl,tak to bych laskavě nechal na mém úsudku-jedná se o moji práci a tu dovedu posoudit jen sám,jestli to mělo pro některé přínos,nebo ne.Můj názor je,žepro hodně lidí ano.

6)Pak se píše,že se cítím celý život zneuznaný-toť velký omyl synu,já o satisfakci tohoto Světa nestojím,zpovídám se jen svému Svědomí a později i tomu Vyššímu- a v tom mám jasno!

7)Dále jsem dával vždy velký důraz na citovou stránku mezi lidmi,možná to pak vyznělo,že jak se tady Sano vyjádřil:že si stěžuji,že jsou ke mně lidé zlí.Mně je jedno jestli jsou zlí nebo hodní,to je věc jejich duše,jen jsem dával důraz na cit,asi v tomto byla chyba.

8)Dál Sano napsal:Ale kedže tvoje aktivity, aspoń v súčasnej forme škodia fóru,.......Citové výlevy, ktorými nás v poslednej dobe častuješ ozaj nie sú dôstojné a hodné človeka tvojej úrovne.......

9)Dost pěkný názor vystihl TBEST.

10)Takže vážení a milí,abych už Vás tady neotravoval a neškodil ,jak se píše: Končím v tomto foru a je mně to líto.

Jo a zapomeňte na nějakou uraženou ješitnost,jak někteří asi budou reagovat, TO NEBERU!!!!!A NEŘEŠIM!!!!
No a nakonec bych chtěl poděkovat těm lidem,kteří mně pochopili a zůstali přátelé až do této chvíle,ale jmenovat je nebudu,aby se náhodou také nestali terčem na střelnici-DĚKUJI MOC!!!Ať Vás Vesmír chrání! 1 4 5 5

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“