Poslední dobou kvapem přibývá různých "odborníků", kteří varují před užíváním vitamínů, bylinek a alternativních přírodních metod.
Skoro jako by to bylo na povel....
Poslední dobou kvapem přibývá různých "odborníků", kteří varují před užíváním vitamínů, bylinek a alternativních přírodních metod.
No šak to taky rychlo stáhli, děkuju za uložení zde
Cukr jakej? Bílej rafinovanej s přidanými svinstvy typu protihrudkující....laik píše:... dnešní menší příhoda ze sirupem......přebírám se v obchodáku sirupama
cena je od 50 do 100kč litr a pročítám složení a spousty těch podivných věcí z kterých je to vyrobený a který ani nedovedu rozluštit.....a pak mě napadne spásnej nápad, koupím pomeranče cena 10kč kg, jablka 20kč kg ,(vlastní jablka už došli) cukr a kys.citronovou
doma vemu 1,5l vody tři pomeranče, tři jabka, 0,5kg cukru a během chvíle mám uvařenej sirupu za cenu asi 10kč litr a vím z čeho je složenej.....
a vo tom to je....
Podle mě bílej cukr = velký zlolaik píše:Bílej cukr = menší zlo
normálně sladím medem, ale med došel a třeba stévie je moc výrazná
Zkus javorový cukr a březový cukr varobený podomácku. Jinak myslím že dobrý je i cukr hroznový, ale to už je zase o tom tučném kontě.laik píše:Porovnávám bílej cukr a ty neznámé věci v kupovaných sirupech......
a cukr mě vyšel jako menší zlo než neznámé věci v sirupech.....
a ta záležitost ze sirupem byla jen taková spontanní akce kdy sem se v obchodáku rychle rozhodoval co koupit..... pointa není v tom cukru, ale v tom že se dají podomácku vyrábět alternativní produkty těm z obchodu a že ne vždy platí to že co si vyrábím doma je zákonitě dražší než produkt z obchodáku dovezenej třeba z polska..... což se netýká např. pěstování mrkve či rajčat a pod. kdy se nikdy doma nedostanu přepočtem nákladů na cenu mrkve z obchodu.....neřeším ted chuť či zdravotní aspekty kupované potraviny ale pouze cenu..... a na tu musíš někdy trochu hledět pokud máš doma hladové krky a né moc tučné konto v bance......
U E 330 se uvádí, že je rakovinotvorná, což je uvedeno jako mylné označení, vysvětlení jsem převzala z jednoho fora:Palo píše:Éčka - pro vyvěšení v domácnosti - v příloze.
Ano to je pravda, ale nijak zdraví neprospívá, spíše naopak. Já se jí vyhýbám a přestaly se mi dělat nová mateřská znaménka, což považuji za plus, jelikož mateřská znaménka nejsou nic jiného, než organizmem vyloučená, avšak dobře zajištěná (neškodná) rakovina. Z určitého hlediska se to dá považovat za jistou časovanou bombu. Bohužel znalosti některých odborníků moc daleko nesahají a jejich křik je někdy dost zbytečný, akorát ze sebe dělají pitomce.jani píše:Takovéto poplašné zprávy, jakože kyselina citronová je nejnebezpečnější a rakovinotvorná jsou holé nesmysly.