Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: tož to mě poser .....

Příspěvek od milda »

Poslední dobou kvapem přibývá různých "odborníků", kteří varují před užíváním vitamínů, bylinek a alternativních přírodních metod. :evil: :roll:
Skoro jako by to bylo na povel.... :ethink:


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: tož to mě poser .....

Příspěvek od jani »

No šak to taky rychlo stáhli, děkuju za uložení zde :eclap:
Tak prej:
Některé nejčastější a zcela nevhodné typy detoxikačních diet

Pití ovocných šťáv
Plánujete vydržet týdenní dietu jen s pitím čerstvě vymačkaných ovocných či zeleninových šťáv? Pak pro vás máme jednu radu - rozhodně to nedělejte. Odšťavňovač při výrobě šťávy odstraní veškeré látky, které by mohly být vašemu organismu nějak přínosné (jadérka nebo slupku). Vy tak skončíte s jediným, sladkou obarvenou vodou ve sklenici bez jakýchkoli vláknin.

Syrová dieta
Základem je konzumace pouze syrového ovoce či zeleniny. Ne vše syrové je ale zároveň nejvhodnější. Například z takového vařeného rajčete získáte větší množství antioxidantů než z rajčete syrového.

Tak o tom odstranění odštavovačem veškerých látek.... to mě opravdu pobavilo, jen mi je líto těch lidí, kteří tomu budou slepě věřit :eliar:
Dnes byl u mě pán, bere varfarin, téměř vysadil zeleninu a jí velké množství jablek :bhead:, má prý povolený dva lístky salátu na den :esilenced:

A kam se podějí enzymy z vařeného rajčete, to už neřeší ... jejda, to jsou takový neznalecký kydy, až z toho mám slzy v očích, podle těch kydů už bych musela být dávno pod kytkama, přitom mi právě tato strava zachránila život :epray:
A dnes jsem četla Malachova - detoxikace - už po několikáté, znovu mě zaujala jeho otázka, kolik tažných zvířat jsou masožravci? Ani jedno, všechno, všechno jsou to bíložravci od přírody a přece mají toliko síly a energie a přece uživí svá velká těla :hip:
Bůh prý stvořil člověka, stejně tak stvořil zvíře, zvíře je pro planetu přínosem, řídí se stále ještě přírodními zákonitostmi, člověk planetu devastuje, ničí, žene k zániku, když člověk bestiálně zabije zvíře pro své požitkářství, je to vpořádku, když zvíře usmrtí člověka, je to pohroma ( žralok a podobně ... )No jo, už jdu do extrémů, ale svět je čindál horší a za vším stojí " jen člověk "


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Bylinkové povídání

Příspěvek od laik »

... dnešní menší příhoda ze sirupem......přebírám se v obchodáku sirupama
cena je od 50 do 100kč litr a pročítám složení a spousty těch podivných věcí z kterých je to vyrobený a který ani nedovedu rozluštit.....a pak mě napadne spásnej nápad, koupím pomeranče cena 10kč kg, jablka 20kč kg ,(vlastní jablka už došli) cukr a kys.citronovou
doma vemu 1,5l vody tři pomeranče, tři jabka, 0,5kg cukru a během chvíle mám uvařenej sirupu za cenu asi 10kč litr a vím z čeho je složenej.....
a vo tom to je....


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od jani »

laik píše:... dnešní menší příhoda ze sirupem......přebírám se v obchodáku sirupama
cena je od 50 do 100kč litr a pročítám složení a spousty těch podivných věcí z kterých je to vyrobený a který ani nedovedu rozluštit.....a pak mě napadne spásnej nápad, koupím pomeranče cena 10kč kg, jablka 20kč kg ,(vlastní jablka už došli) cukr a kys.citronovou
doma vemu 1,5l vody tři pomeranče, tři jabka, 0,5kg cukru a během chvíle mám uvařenej sirupu za cenu asi 10kč litr a vím z čeho je složenej.....
a vo tom to je....
Cukr jakej? Bílej rafinovanej s přidanými svinstvy typu protihrudkující....

http://morticie.blog.cz/0712/bily-cukr-proc-radeji-ne


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od laik »

Bílej cukr = menší zlo
normálně sladím medem, ale med došel a třeba stévie je moc výrazná


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Bylinkové povídání

Příspěvek od jani »

laik píše:Bílej cukr = menší zlo
normálně sladím medem, ale med došel a třeba stévie je moc výrazná
Podle mě bílej cukr = velký zlo :lol:
No a co zkusit sladíka - jo, stevie, nebo xylitol, sehnat med není přece těžký, já mám své dva osobní medaře se zaručenou kvalitou :hip:


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od laik »

Porovnávám bílej cukr a ty neznámé věci v kupovaných sirupech......
a cukr mě vyšel jako menší zlo než neznámé věci v sirupech.....
a ta záležitost ze sirupem byla jen taková spontanní akce kdy sem se v obchodáku rychle rozhodoval co koupit..... pointa není v tom cukru, ale v tom že se dají podomácku vyrábět alternativní produkty těm z obchodu a že ne vždy platí to že co si vyrábím doma je zákonitě dražší než produkt z obchodáku dovezenej třeba z polska..... což se netýká např. pěstování mrkve či rajčat a pod. kdy se nikdy doma nedostanu přepočtem nákladů na cenu mrkve z obchodu.....neřeším ted chuť či zdravotní aspekty kupované potraviny ale pouze cenu..... a na tu musíš někdy trochu hledět pokud máš doma hladové krky a né moc tučné konto v bance......


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od NAVAR »

laik píše:Porovnávám bílej cukr a ty neznámé věci v kupovaných sirupech......
a cukr mě vyšel jako menší zlo než neznámé věci v sirupech.....
a ta záležitost ze sirupem byla jen taková spontanní akce kdy sem se v obchodáku rychle rozhodoval co koupit..... pointa není v tom cukru, ale v tom že se dají podomácku vyrábět alternativní produkty těm z obchodu a že ne vždy platí to že co si vyrábím doma je zákonitě dražší než produkt z obchodáku dovezenej třeba z polska..... což se netýká např. pěstování mrkve či rajčat a pod. kdy se nikdy doma nedostanu přepočtem nákladů na cenu mrkve z obchodu.....neřeším ted chuť či zdravotní aspekty kupované potraviny ale pouze cenu..... a na tu musíš někdy trochu hledět pokud máš doma hladové krky a né moc tučné konto v bance......
Zkus javorový cukr a březový cukr varobený podomácku. Jinak myslím že dobrý je i cukr hroznový, ale to už je zase o tom tučném kontě.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od milnem »

Pro hroznový cukr bych se nerozhodla.Je to čistá glukóza a vstřebává se mnohem rychleji než sacharóza u normálního cukru.Sacharóza je na glukózu v těle štěpena a tudíž vstřebávání je pomalejší a méně zatěžující.


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bylinkové povídání.

Příspěvek od laik »

Dnes sem zas zaimprovizoval a dělal jablečno mandarinkovej sirup....
A tedy aby se neřeklo tak jsem část cukru asi 1\3 nahradil odvarem ze stévie.....
maličko je to už poznat že je tam něco jiného než jen cukr.....
Navare ten březovej sirup zkusím potom nějak vydolovat, když tak se stavím pro radu jak na to :-)
a dík všem za rady


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Cukry, cukry ... a zase cukry ...... je fruktóza jed ???

Příspěvek od A(&F) »

... po shlédnutí tohoto hodně zajímavého dílu PORTu, nazvaného "Fruktóza - a jed ???", by už konečně mělo být všem jasno ... http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 241900013/ ... ;) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Éčka

Příspěvek od Palo »

Éčka - pro vyvěšení v domácnosti - v příloze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Éčka

Příspěvek od jani »

Palo píše:Éčka - pro vyvěšení v domácnosti - v příloze.
U E 330 se uvádí, že je rakovinotvorná, což je uvedeno jako mylné označení, vysvětlení jsem převzala z jednoho fora:
Takovéto poplašné zprávy, jakože kyselina citronová je nejnebezpečnější a rakovinotvorná jsou holé nesmysly. Dočetl jsem se, že se zřejmě jednalo o chybný spojení při překladu něměckého slova krebs (což má znamenat rakovina). Kyselina citronová se totiž účastní významného metabolického cyklu, kterému se říká citrátový cyklus, cyklus kyseliny citronové nebo taé Krebsův cyklus, podle objevitele tohoto metabolického procesu, při němž dochází k odbourávání bíkovin, tuků i sacharidů.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Éčka

Příspěvek od Palo »

jani píše:Takovéto poplašné zprávy, jakože kyselina citronová je nejnebezpečnější a rakovinotvorná jsou holé nesmysly.
Ano to je pravda, ale nijak zdraví neprospívá, spíše naopak. Já se jí vyhýbám a přestaly se mi dělat nová mateřská znaménka, což považuji za plus, jelikož mateřská znaménka nejsou nic jiného, než organizmem vyloučená, avšak dobře zajištěná (neškodná) rakovina. Z určitého hlediska se to dá považovat za jistou časovanou bombu. Bohužel znalosti některých odborníků moc daleko nesahají a jejich křik je někdy dost zbytečný, akorát ze sebe dělají pitomce.

Takže to sice s rakovinou souvisí, ale vážnost je svým způsobem relativní.

V každém případě kyselina citronová nijak zdraví neprospívá a existuje hromada jiných kyselin, které zdraví prospívají. Náhradu kyseliny citronovou za jakoukoliv jinou - ale hlavně levnější, a pro zdraví prospěšnější hodnotím za obrovský plus.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Fruktóza podruhé ...

Příspěvek od A(&F) »

... http://www.novinky.cz/zena/zdravi/26778 ... l?ref=boxD ... :ethink: ... aha, tak proto ... stačí se rozhlédnout ... :D :D ;) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“