Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Solid State Electric Generator

Praktická část fóra.

Moderátor: rival

Odpovědět
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Tady jsem to napáchal do prezentace ať to furt nemusí nikdo hledat,jedná se o ten český patent.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pepa má oprávněné obavy, ale vše by mělo probíhat v hmotě. Mimo hmotu pouze emitované elektrony......Praxe však ukáže pravdu. naštěstí geiger kdysi vyvinul udělátko, které ukáže pravdu. Přístroj však byl provozovaný odkrytý, bez bloků pb a vrstev betonu. Nechci zabředávat do detailů. Je jich mnoho. Zatím jsme zkoušeli tu meyerovu prvotinu. bohužel, většinou shořely tranzistory u oscilátorů. i cb vysílačka se odebrala do věčných lovišť. Narazil jsem na jeden fenomén. Ti, kteří tomu rozumí postrádají fantazii, dobrou vůli a čas. Já tomu nehovím, tak bych dal příležitost všem, co o to stojí. Ten přístroj máme rozestavěný, mluvím o fe generátoru. Chtěl bych však nejprve ověřit cu generátor, jenž je popsán v překladu. Nejmenujte prosím zde děj, který je za vše zodpovědný. Je to nmr. Rovněž ne záření, které bychom nechtěli. Je to pak lehce vyhledatelné ve fulltextu. Vím, o čem mluvím. Chci, aby dostali všichni příležitost. Aby všichni, i ti nešikovní s dobrou vůlí mohli profitovat z této věci, pokud se zadaří. To je důvod, proč jsem zde toto popsal. Je zde mnoho skvělých lidí, kteří nejsou elektrotechnicky vzdělaní, a mají dobrou vůli. pro vaši představu.....Pro aqarius.. nevím, kde jsou toroidy,....

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

jarda ovčák svitavy píše:...bohužel, většinou shořely tranzistory u oscilátorů. i cb vysílačka se odebrala do věčných lovišť. Narazil jsem na jeden fenomén. Ti, kteří tomu rozumí postrádají fantazii, dobrou vůli...
Pre tých , čo hladajú súvyslostî a k tomu pár doslova ,,blbuvzdorných" triodových - lampových (od pár W do pár kW) generátorov , doporučujem dole uvedenú knihu . Aqarius1 krištáli (oscilátori v ,,čipoch" nevynímajúc) jak z Tv , tak aj z Pc a ,,digitálok" vzhladom na ich základný kmitočet a len minimálnu možnosť , ktorá je tipickou vlasnostou všetkých krištálou (+/- tak do 300 Hz) s ním ,,hýbať" , nie su na to vhodné . No ale , pretože ,Nič nie je nemožné..." tak vedz , že v Hradci Králové máte výskumák - firmu , gde ti na zakázku vybrúsia (aj jeden kus) krištál so základným kmitočtom aký budeš chcieť . Pepe
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

Ano. Vysokofrekvenční ohřev je odrazovým můstkem pro výkonné aparatury. Je to moc vatíků a vysoká frekvence, ale jádro je opravdu blbuvzdorné. Touto cestou já se snažil ubírat. Ve chvíli, kdy se zadaří vše budete vědět. Zatím budu hledat někoho, kdo postaví k našemu obecnému prospěchu oscilátor na frekvenci 172753,867hz o 9 voltech a 10 watech.Za tou desetinou čárkou bych to nebral v potaz, stejně se nevyrábějí vhodné krystaly. Bude třeba dělička a ladění.Pro škarohlídy o rušení.....stál jsem u stroje, který měl 12 kw, 12 voltů a 35mhz a telefon i vysílačka fungovaly. Používá se to pro kalící linky a kus železa to rozžhne jak žárovku za stejný časový interval....žádné rušení se nekoná.
http://www.krystaly.cz/
http://www.hcelectronics.cz/
vysílačka je pro amatéra jako jsem já nevhodná. I když frekvenčně vyhovuje, i výkonově. Možná nebyla ve 100% kondici, ale kdo ví.....V hradci jsem byl, je to boj. Opravdu ušijou krystal na míru. Pochopitelně od 1 mhz výše. Pokud by člověk opravdu trval na frekvenci nastíněné meyerem ,mělo by to být přesné, tak kolem 10000. Je tam jakási termostabilizace či kýho šlaka.....navíc to prý bude iracionální,protože frekvence v tomto případě nebude úplně stabilní....V Hradci opravdu borci, udělají vám cokoli. Úplně cokoli.Ovšem se mne ptali na hodnoty, o kterých ani netuším, že existují....přijatelný krystal kolem 200.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Hm a nešlo by nějak skloubit ten indukční ohřev s oscilátorem na určité frekvenci? V čs patentu se píše o nějakých 150 stupních základu to by nemuselo být až tak nemožné.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Myslím , že pokjal ide o stabylitu kmitočtu , PLL - ko to v pohode zvládne aj s pár číslami a to nie len pred ale aj za desatinou čiarkou . Mám za sebou stavbu niekolkých nie len ,,dvojmetrov a satelitou" (,,zlatý komunisti") s PLL-kom v oscilátore , takže viem dobre o čom hovorím . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Příspěvek od morse59 »

Ahoj všichni. Nemáte pocit,že se tím jaksi dost přibližujete k Teslovu transformátoru alespoň v principu?

jarda ovčák svitavy

Pro aquarius... to se právě předpokládá. Že se to nějak překope a tradáááá...Jinak bude někdo muset ukutit vf generátor o 400 watech. pepo. Co je to pplko...?? technika pro cu generátor je 100x jednoduší než li fe. Ten, která navrhnul meyer je mnohem sofistikovanější, než je v patentu.. Kdysi jsem se ptal, jestli tesla mohl mít k dispozici 21 mhz... pohon jeho auta mi byl podezřelý. Kdo ví, odkud meyer čerpal....

Návštěvník

PLL

Příspěvek od Návštěvník »

PPL (phase locked loop) je metoda generovania frekvencii. Signal s oscilatora (kmitocet f)(prevazne LC ) sa privedie na programovatelnu delicku ktora deli napr. N krat. Vystup- kmitocet z delicky je vo fazovom detektore porovnavany s kmitoctom referencneho( pevneho , kristaloveho) oscilatora. Na vystupe tohto "porovnavaca kmitoctu" je napetie zavisle od rozdielu porovnavanych kmitoctov. Timto napetim sa "doladuje" povodny oscilator napr. varikapom ( dioda ktora meni kapacitu prechodu v zavislosti od prilozeneho zaverneho napetia).
Teda tento PLL zaves bude generovat N (delici pomer delicky) nasobok kmitoctu referencneho oscilatora ,vpodstate tim ze neustale "doladuje" dany LC obvod.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

morse59 píše:Ahoj všichni. Nemáte pocit,že se tím jaksi dost přibližujete k Teslovu transformátoru alespoň v principu?
No asi ano,vf cívka je tam taky zastoupena.

Co je nukleární rezonance?
Pod pojmem "nukleární" rozumíme vlastní rotaci atomového jádra. Aktivací magnetického pole je tato rotace atomového jádra změněna. Při návratu do původního stavu vysílají jádra elektromagnetické vlny.

Takže tomu rozumím asi takto:Rozkmitáme li magnetické pole změní se rotace jádra a pokaždé když se vrátí mi to dá proudík a protože ho budu magnetovat neustále při nějaké frekvenci dá mi to víc proudíku a pokud se mi podaří tímto proudíkem budit onu vstupní magnetickou cívku co mi magnetuje onu tyčku železnou a projde to těma dalšíma cívkama a znásobí se dostanu spoustu proudíku že?
Tedy to je jen takovej názor a doufám že správnej. :roll:

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Aquarius1 píše:
morse59 píše:Ahoj všichni. Nemáte pocit,že se tím jaksi dost přibližujete k Teslovu transformátoru alespoň v principu?
No asi ano,vf cívka je tam taky zastoupena.
Nič v zlóm , no podla mňa je to celé len o ,,kapacite" a nie o indukčnosti . Je to moj osobný názor . Jarda ovčák Svitavy nepoteším ťa . Preto že som ,,Obchodník s časom" , tak na tých 400W nebudem mať čas , skús sa obrátiť inde . Anonymnî , myslím si , že k tvojmu výkladu k PLL už snáď ani nie je čo dodať . Snáď len , keby si bol pod nickom , neból by som ,,žgrloš" na dobré bodi . Pepe

jarda ovčák svitavy

Díky pepo.Rozhodně 400w není aktuálních. Nyní je aktuální ten cu generátor.Takže 172,xxx khz , 10 watů, 9 voltů.To je aktualní. Pak půjdeme dál. A je kam jít...
Tady něco pro zvědavce:http://translate.google.cz/translate?hl ... a%26sa%3DG

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

jarda ovčák svitavy píše:Nyní je aktuální ten cu generátor.Takže 172,xxx khz , 10 watů, 9 voltů.To je aktualní. Pak půjdeme dál.
No , ak je to z tvojej strany len o tomto , tak v tom by som z mojej strani nevydel až taký (čas) problem . Pepe

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

podpora

Příspěvek od martin11 »

...s otevřenou pusou na vás hledí Karkulka Červená...martin11 :lol: ...
....proč zasahuju a ruším vaši diskusi....Jarda O. i pepe ...jsou schopni nějak spolupracovat.....práce na přístroji není zadarmo,,,a vím co takový výzkum stojí....co mě už stál mag.motor....
.myslím, že by bylo dobré založit nějaké konto podpory těchto dvou...či více lidí, kteří na tomto pracují....byl by tu i nějaký základ z konta BUBLINKÁŘŮ...
....tak Jardo, kam ti mužu něco poslat, aby jsi mohl zaplatit pepe-ho....
....něco málo....tak třeba 500.- a ostatní podle možností.
Protože tě tady známe a víme , že jsi ...více než ferovej, tak u tebe je záruka nezneužití 100%...hezkej den martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Dílna“