Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Meyer-Replikace
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
alternátory
se dělají např pro staré oply od 55 do 100 A.
Diskutovalo se o přidávání potaše, popř acetonu do bubleru, užívá se to i při jiných aplikacích. Já osobně podezírám Mayera ze skrytého zásobníku, ale možná i separace.
K.
Diskutovalo se o přidávání potaše, popř acetonu do bubleru, užívá se to i při jiných aplikacích. Já osobně podezírám Mayera ze skrytého zásobníku, ale možná i separace.
K.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
akustický testík
silná trubka na plexi,nebo uchycená v plexi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- la
- Zasloužilý člen
- la
- Zasloužilý člen
- la
- Zasloužilý člen
akustický testík
No a závěr, aspoň teda můj.Akusticky největší odezva do 3 khz,sladit to asi mechanicky půjde ovšem plexi přímo na uchycení trubek nevypadá na to pravé ořechové.Krásně tlumí a to přesně v potřebném rozsahu kmitočtu.
PS:Kolem 6 khz taky něco je ,ale s podstatně slabší ochotou ke kmitání.
PS:Kolem 6 khz taky něco je ,ale s podstatně slabší ochotou ke kmitání.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si hrál s trubičkama
každá poklepneme li na ni, má tón sobě vlastní, který se utlumuje v závislosti od místa a tuhosti uchycení. Výška tónu se mění s délkou trubky.
čím je uchycení méně tuhé, tím je útlum menší, aby byl útlum nejmenší musí být uchycena v kmitně, to znamená cca v jedné odhaduji čtvrtině délky, nutno vyzkoušet. mělo by to platit pro obě trubky, takže s tím vetknutým koncem zatím nebudu pokračovat.
K.
čím je uchycení méně tuhé, tím je útlum menší, aby byl útlum nejmenší musí být uchycena v kmitně, to znamená cca v jedné odhaduji čtvrtině délky, nutno vyzkoušet. mělo by to platit pro obě trubky, takže s tím vetknutým koncem zatím nebudu pokračovat.
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
trubky
..jen dotaz....jak byly ty trubky dlouhé a při jakém pruměru...myslim , že na materialu nezáleží pokud se jedná o zvuk...nějak se ta mozajka začíná skládat.....mám dotaz....nevíš jak dostat vodu do atomického stavu....tj....rozložit vodu na jednotlivé molekuly...asi s tímto dotazem budu tady na foru dost vlezlej....jsi první koho se ptám....zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak jsem si hrál s trubičkama
Karle, to bude asi překlep. Aby byl útlum nejmenší, musí být uchycena v uzlu, ne v kmitně. Ale jak jednoduše najít na trubce uzel, nebo kmitnu mě nenapadá.Karel m píše:každá poklepneme li na ni, má tón sobě vlastní, který se utlumuje v závislosti od místa a tuhosti uchycení. Výška tónu se mění s délkou trubky.
K.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
tak jsem si hrál s trubičkama
Ahoj. Možná by to šlo s Chladniho obrazcema. To se vezme třeba mletá křída nebo popel a tím se rozkmitané tělěso posipe. Posip se seřadí a vytvoří tzv.Chladniho obrazce,kde jsou vidět uzly a největší rozkmit.Používá se v akustice pro hudební nástroje. Ahoj
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
chyba názvosloví tam kde je výkmit nula je uzel
sorry úchyt v uzlu.
K.
Vezmeš to do ruky a klepeš a měníš místo uchopení, až to doznívá nejdéle
to je pro oblast slyšitelnou a to by mělo stačit.
Průměry trubek a délky jak to dělám jsem uvedl ve vlákně replika od Vladapeta. Uchycení ala břity lab vah, nebo něco na ten způsob zatím ve stavu vymýšlení. útlum bude snižovat účinnost
K.
Průměry trubek a délky jak to dělám jsem uvedl ve vlákně replika od Vladapeta. Uchycení ala břity lab vah, nebo něco na ten způsob zatím ve stavu vymýšlení. útlum bude snižovat účinnost
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: trubky
Atomický stav molekul ? toť bude VELKá neznámá, nechtěl si říct atomární stav čisté látky nebo něčeho ve stavu zrodu/tzv/martin11 píše:..jen dotaz....jak byly ty trubky dlouhé a při jakém pruměru...myslim , že na materialu nezáleží pokud se jedná o zvuk...nějak se ta mozajka začíná skládat.....mám dotaz....nevíš jak dostat vodu do atomického stavu....tj....rozložit vodu na jednotlivé molekuly...asi s tímto dotazem budu tady na foru dost vlezlej....jsi první koho se ptám....zdraví martin11
Nebo předatomární stav ? nebo plasmatický stav ?
Jsou tady chemici na slovo vzatí, jsem strojař.
K.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
re:martin 11
Tzv.neclusterovaná voda-nesmírně zajímavé vlastnosti....postup
poměrně jednoduchý-každý slušný vodopád vyrábí něco v tom
smyslu/samozřejmě velmi nedokonale/-řada lidí se to pokusila zdokonalit-s výrazným úspěchem...
ideální pro kodovaní homeopatické informace...
Pokus japonského odborníka,kterého tu už někdo zmínil o sestavení
"filtru"který by měl tyto účinky byl v podstatě úspěšný,
filtr se dá občas sehnat i u nás....
poměrně jednoduchý-každý slušný vodopád vyrábí něco v tom
smyslu/samozřejmě velmi nedokonale/-řada lidí se to pokusila zdokonalit-s výrazným úspěchem...
ideální pro kodovaní homeopatické informace...
Pokus japonského odborníka,kterého tu už někdo zmínil o sestavení
"filtru"který by měl tyto účinky byl v podstatě úspěšný,
filtr se dá občas sehnat i u nás....
- la
- Zasloužilý člen
Meyer mechanická část
Originál :
originál lepší rozlišení:
Je docela dobře možné ,že by to měl chlapec takto nebo podobně,v tom případě by nás to mohlo dlouho svádět mimo obraz,ovšem na předvádění ideál.Klidně i novinářům a zblízka. Na filmech je všechno a nic,byl dobrej,klobouk dolů.
originál lepší rozlišení:
Je docela dobře možné ,že by to měl chlapec takto nebo podobně,v tom případě by nás to mohlo dlouho svádět mimo obraz,ovšem na předvádění ideál.Klidně i novinářům a zblízka. Na filmech je všechno a nic,byl dobrej,klobouk dolů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: chyba názvosloví tam kde je výkmit nula je uzel
Zkuste si to, nač klepete, položit na polystyrén. Pak už bude uložení jasné.Karel m píše:sorry úchyt v uzlu.
K.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------